Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cene goriva

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Re: Cene goriva

Poruka od sierra 20i » četvrtak, 15. mar. 2012. u 22:32h

posto mi je cale u nedelju nasuo punu bocu plina,ja cu da bojkotujem pumpe jos koji dan :jeeej:

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » petak, 16. mar. 2012. u 00:56h

911s [SK] piše:Redovi za plin na sve strane, ni ja ne verujem svojim očima.
Srbija...svi kukaju,ali niko nece da preduzme nista.. Pa cak i kad treba da ne radi nesto.

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Poruka od draganrakovica » petak, 16. mar. 2012. u 06:59h

Neko je postavio onu tabelu sa cenama goriva po svetu. Pa jeste, ali od kada? To svakako nije više aktuelno a ni tačno. To vam je isto kao sa strujom. Mala cena kilovata-kažu oni. Kada dodate na cenu kilovata sve ono drugo, izmišljeno u računu za struju, pa podelite sa utrošenim kilovatima, pa to onda nije isto. Kao setili se kako da deru. A tek ono sa cenom pretplate fiksne telefonije! Smanjio im se priliv para od impulsa jer narod počeo da koristi mobilne u većem obimu, a oni se sete da dignu cenu pretplate i to za nekoliko stutina procenata, da nadoknade tu lovu. Cele zime digli frku oko ovog velikog snega, svakog dana. Da se razumemo. Jeste sneg bio veliki i jeste bio dug period sa minusom, ali bre, narod, naročito u tim delovima zemlje, živi vekovima u takvim zimskim uslovima i ja ne pamtim da se dizala tolika frka. Zašto? E pa sad vidimo, a i tek ćemo da vidimo. Problem je u tome što je u svakoj grani MONOPOL. Na primer; dignu vam auto jer ste nepropisno parkirali. Ajde da kažemo da je to u redu, i ako bi i tu moglo da se diskutuje, ali ajde. Kad odete da podignete auto a ono dranje. Prvo kazna, pa onda prevoz, pa ležarina...? Pa transport naplaćuju kao da transportuju od BG do Niša. U stvari kažnjeni ste nekoliko puta. Cena transporta šlepom, po gradu, je bre maksimalno 3000 dinara. I gde ide tolika lova? Na žalost ima toga još a ja se evo "istresam" ovde na forumu. Ne znam. Možda će da mi bude lakše dok mi ne

provri kafica, pa onda...idemo dalje. Pozdrav sign0007 :eek: :wtf: :ford: PS. Razlika izmedju ovih i "onih" je što ovoi ne nose maske!

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » petak, 16. mar. 2012. u 09:28h

@draganrakovica

Mislim da je u svetu sve to jos skuplje, ili bar slicno, jer te stvari toliko kostaju. Problem je sto mi nemamo para, kao drzava, a nemamo ih jer nemamo proizvodnju. Nista na ovom svetu to ne moze da izmeni. Dok ne pocnemo da proizvodimo (dobra ili usluge, sve jedno), u velikim kolicinama, za izvoz, nece biti bolje. Mali procenat ljudi unosi sveze pare u zemlju, a one se sve potrose na one koji, cak i u unutrasnjem prometu, nista, ili vrlo malo doprinose. Perpetuum mobile je nemoguc, bilo koje vrste. Uvek mora neka dodatna energija, bem joj sve.

draganrakovica

Poruka od draganrakovica » petak, 16. mar. 2012. u 11:13h

Ma u pravu si ti Vladane. Ali ko treba da vodi takvu politiku, to da se više proizvodi i izvozi i td.? Pa nismo mi zaduženi za to i ne primamo velike pare za taj posao. Zna se ko to treba da radi! Ja ako ne radim ono za šta sam plaćen, pa ako to još ne radim dobro, nemam bre ni kintu, a kamoli još i sve džabaka. O tome se ovde radi. mora bre da se prestane sa lopovlukom i to na svim nivoima a naravno od vrha pa dole, pa tek onda da pričamo o svetu i svetskoj krizi. Kad čovek nešto neće da uradi, može da nadje milion razloga za to. Imamo, ja mislim, naj više ekonomista i pravnika na svetu u odnosu na broj stanovnika i ? Znate li (i ako ja baš nešto ne volim da se poredimo ni sa kim, jer smo neuporedivi) da Švajcarska ima samo tri(3) službena automobila, mislim na vladu, i to samo kada dolaze strane delegacije? Možda ovo što govorim izgleda i suviše pojednostavljeno, prizemno, ulički, obično narodski, pa šta? Kako to može da se kaže? Da ovde prosipam bujicu stranih reči i izraza, u rukavicama sa razumevanjem svetskih kretanja i td. To svaki dan slušam, čitam i gledam po svom medijima i sve mi je gore! Što neko ovde reče, "nemojte više da me branite" :'(

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » petak, 16. mar. 2012. u 12:24h

jasta, prvo drzavna administracija, pa javni gubitasi, pa budzetski itd. Juce se jedan na tv hvali kako redovno isplacuju plate budzetskim, za razliku od okruzenja. Ja pitam zasto? Policija, sudovi, vojska to mora. Skolstvo i zdravstvo, to je korisno. budzetska preduzeca, mars u pm. Koliko zarade to nek podele, dokle na nasoj grbaci. Ako ne znatju da rade, prodaja, ili katanac. Jeftinije je da idu na kazan nego ovako.

mbole
Poruka: 14916
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 16. mar. 2012. u 13:05h

Daleko od toga da opravdavam politicare, ne pada mi napamet (vec upravo obrnuto), ali u budzetska preduzeca recimo spadaju i javna komunalna, to jest: vodovod, kanalizacija, djubretari...

Generalno gledano to jesu poslovi koji predstavljaju "opste dobro", i bilo bi ekstremno rizicno dati ih privatnoj firmi.
Zasto?
Nema mnogo smisla imati 5 ili 10 vodovoda, a cim nema konkurencije vec postoji monopol, naje*o si. Zamisli da sutra ta firma kaze: e sad cemo ili da dignemo cene, ili nema vise vode (ciscenja ulica, odnosenja djubreta...). Ili jednostavno bankrotira. I onda nema vode, ili nema ko da odnese djubre... (ne mozes da angazujes drugi vodovod za 3 sata, a znas koliko bi bilo zanimljivo da nemas vodu 20 dana).

Nije problem sto se iz budzeta izdvaja za takve delatnosti (u krajnjoj liniji samo to placas na drugaciji nacin), vec sto se na takvu firmu okace ko paraziti, potpuno nenamenski isti oni politicari koji posle trube kako se sredstva iz budzeta neplanski trose. Pri tom ne mislim samo na bukvalnu kradju (kakva itekako postoji), vec prvenstveno na "politicku kradju".

Konkretno, recimo GSP uopste nema problem da sam po sebi negativno posluje (sto ne znaci da je tamo kako treba), vec stvar otprilike ide ovako:
1. Grad (koji je istovremeno i vlasnik GSP-a), to jest aktuelni politicari na vlasti, iznenada rese da bi zbog njihovih politickih poena trebalo da neka kategorija gradjana ima besplatan prevoz, ili neku ozbiljnu povlasticu.
2. OK, nemam nista protiv, al GSP ne moze da kupi gume, gorivo, delove... od njihove odluke, to jest grad bi trebalo iz svog budzeta da nadoknadi razliku u ceni (za ovo je potpuno nebitno da li je u pitanju javno preduzece ili privatna firma). Doduse, grad bi prvo trebalo da se sabere pa da vidi dal uopste ima para za tako nesto, al ko jos da se bavi time, posto ionako sleduje tacka 3.
3. Naravno gradu ne padne na pamet da te pare zaista i prebaci GSP-u, ili to uradi sa 6 meseci zakasnjenja, ovi zbog toga nemaju prihod, da bi kupili naftu moraju da podignu kredit...
Dalje je verovatno svakome jasno.

Princip se ne bi mnogo razlikovao ni da imas privatno preduzece, samo bi tada pare zavrsavale na drugom mestu, al bi ih i dalje ti davao iz svog dzepa to jest iz poreza.
Djak pesak :)

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 16. mar. 2012. u 13:29h

Iako znam da je tema usko povezana i sa politickim desavanjima, neka rasprava o politici stane ovde :)
Fiesta!!

draganrakovica

Poruka od draganrakovica » petak, 16. mar. 2012. u 13:36h

Slažem se. ima verovatno foruma i za ovakve stvari. Ipak smo mi FORDOVI ! :ford: thumbsuph

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3352
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » petak, 16. mar. 2012. u 19:16h

mbole piše:
RS_cabrio piše:da, u zivotu nisma cuo da je neko koristio...inace drugara su zezali za prvu pomoc, jer nije imao odgovarajucu,a tj imao je onu koja je dosla sa novim bmw serije 1 :)
Evo da cujes :)
Pre par godina sam krenuo da zeni uberem cvetuljak, i naravno cime drugo nego nozem :) a svi nozevi su mi naostreni kao brijac. Stabljika, malkice zilavija, neko vlazno prolecno vreme, skliznu, i ja lepo zasekoh sebi jednu "sniclu" sa leve sake.
ZEEEEEENOOOOOOO!!!! otvaraj gepek, vadi prvu pomoc (naravno za to vreme ja drzim drugom rukom "sniclu" cvrsto pritisnutu na mestu gde bi inace trebala da bude. Prvi zavoj, zamotaj se, pa pravac u ambulantu, sivenje... Jos me med. sestra pita: ko ti je ovo previjao? Pa ja sam ko bi drugi. Auuu, i to jednom rukom. Ni ja ne uspem ovako dobro svaki put :)

Pre dvadesetak godina, kum peglicom naleti na juga, i sebi "obrije" skalp. Bukvalno je zasekao kozu glave tacno ispod linije kose, i zavrnuo je do pola temena (imo je srece da se uplasis, od udarca poleteo napred i tacno u trenutku kad je celom opizdio o gornju ivicu soferke, naleti grudima na volan, i umesto da mu vrat pukne ko zecu, samo sljusti skalp). Takodje prvi zavoj, zamotavanje, pa ipak su mu patike bile pune krvi. I pored dosta brzog dolaska hitne pomoci, iskrvario bi tri puta, da smo cekali da stignu (otvoreni put, negde izmedju Kragujevca i Gornjeg Milanovca).

Pre 25 godina, klinca u skoli u kojoj sam radio, malo "bocnu" nozem u rame, al prilicno nezgodno, zaseku neku arteriju. Muka je bila sto se riba koja je predavala fizicko uspanicila (a ona bi trebalo da tacno zna sta i kako), pa nikako da nadje kompresu, vec samo vadi kaliko zavoje. Jedva sam mu zaustavio krvarenje. Opet hitna pomoc je dosla jako brzo, al tu se radilo o minutima, dal ce da iskrvari ili nece.

Tip koga je bratanac (ne moj bratanac, njegov) ubio pre oko mesec dana u Bataji, je bio uboden u butinu, presecena butna arterija, i umro je zato sto je iskrvatrio, jer niko nije umeo/znao/snasao se da mu prvo zaustavi krvarenje, pa onda da ga nose u dom zdravlja, vec su ga odmah ubacili u auto. Dok su stigli do tamo (oko 3 minuta) on je iskrvario.

Elem, prvu pomoc treba imati u autu (a i u kuci). To sto ne umes da je koristis, samo znaci da treba da naucis (sto si jos pride obavezan i po zakonu). A cak i da ti ne znas, naci ce se valjda neko u okolini. Super je ako ti nikada ne zatreba, al kad ti jednom zatreba, a ti je ne budes imao... niad ti vise nece ni trebati.

Izivljavanje sa nova/stara/registrovana... prva pomoc je vec iz sasvim druge price (one o parama), i spada u regularne budalastine koje pristajemo ili smo primorani da trpimo.
Prevideo sam ovaj post.Verovatno sve zavisi od iskustva svakog od nas. Evo primera: Sa moje tačke gledišta, nož ili oružje ne nosim,ni u jednom obliku, čak i šrafciger izbacujem iz kabine da ne padnem u iskušenje nekog da ubijem.Kazablanka radi celu noc kad mi treba cveće.Imao sam barem 6 ili 7 udesa (zaključno sa ovim malim oid pre 3 dana), nikada mi prva pomoc nije trebala kao i nikome od ljude koje poznajem,ali sa druge strane, na moje oci je umro drug kome je presecena arterija jos 1996 (ako se dobro sećam) u Vasinoj ulici u Beogradu,kada je izgubio ravnotežu,udario u izlog, i dok je vadio glavu,isekao se.Policija je tu bila za manje od minuta, i nikakva prva pomoc ga nije spasla, iako ih je bilo nekoliko,a ako neko zna da je koristi,to bi trebalo da budu oni.Iskrvario je....Sa druge strane, poznanik koji je jednom pokusao da pomogne povredjenom u udesu, je bio odgovoran zbog toga sto ga je pomerao prilikom davanja pomoci. Jedva se izvukao uz pomoc dobrog advokata i od onda, mi ne pada na kraj pameti da nekome pomazem,bas kao sto i ne ucestvujem u tudjim konfliktima,koji god da je razlog u pitanju.....e sad,ako je logika ta, bolje da je imam ako mi zatreba, pre bih trebao da nosim pancir prsluk jer su se dva ubistva desila na nekoliko metara od mene svojevremeno. Jedno kad je ubijen krimos sa nadimkom MIda, jos devedeset i neke kod mene u ulici (dva muskrca sa kapuljacama pobegla za sekund), i pre par godina kad je u u Braće Jerković ubijen diler pored svih ljudi koji su tu se zatekli idece koja su se igrala u parku : http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hron ... ISTVO.html

Poenta je da su jako male šanse da se zaštitimo od nesretnih okolnosti i da je ceo koncept prve pomoću izveden ne sa ciljem preventive nego uzimanja para od naroda kao i za bilo šta drugo,npr registracija plinskog uređaja i slične stvari za koje više niko i ne pita kad se jednom uzmu pare. U svakom slučaju,uzeću jednu da imam čim sredim kola,devojka mi je medicinski obrazovana pa se uzdam u nju ako zatreba.

mbole
Poruka: 14916
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 16. mar. 2012. u 22:13h

Ma nije to neki noz, obicna brica (al mnogo ostra).

Iskustva su razna naravno, i uvek mozes da nadjes slucaj kad ni hirurski sto ne bi pomogao. Stvar je upravo u onim slucajevima kada je to moguce, al ako nemas cime...
Ti si bre bas baksuz... em ti macke zapisavaju auto, em se oko tebe ubijaju...

@dule0911
Nisam imao nameru da politicim, mada mozda tako izgleda.
Djak pesak :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3352
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 20. mar. 2012. u 11:24h

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » utorak, 20. mar. 2012. u 12:44h

ne trosi auto mnogo nego je gorivo skupo
rust is not a crime

semper
Poruka: 24
Član foruma od: sreda, 14. mar. 2012. u 13:32h

Poruka od semper » utorak, 20. mar. 2012. u 14:00h

Ja danas tankao 100 oktana gorivo - 11,59kn litra što je ~ 170 dinara

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 20. mar. 2012. u 14:14h

Ja se polako ali sigurno prebacujem na bajs :jeeej:

Jeste, postoji sansa da zavrsim ispod tockova nekog busa, ali jbg :)
Fiesta!!

dax92

 
Poruka: 7597
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 20. mar. 2012. u 19:41h

Dule, najpametniji potez. :D Danas oko 13:30 sam preleteo Brankov most brzinom 50 km/h uz kola. Kola vozim samo kad mi nesto bas treba.

Pre 10 dana kad sam pretprosli put sipao, bilo 142, prekjuce 151... :suicide:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 20. mar. 2012. u 23:35h

nemoj da vozis toliko brzo, jos nikako u zavetrini..kamera mesto njega da skljoci tebe ce..ili jos gore na crveno da prodjes.. :D

sent from white land..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan sreda, 21. mar. 2012. u 08:01h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 20. mar. 2012. u 23:46h

Da, kamera je tu najveci problem :D
Jos pogotovo ako ovaj ispred sa busem naglo zakoci, ja bih i u tom trenutku najvise o kameri mislio :D
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 21. mar. 2012. u 00:13h

pa valjda bolje od busa kocite..? :D

prosecnom autu treba 10m da zakoci za 50km/h..kako vi stojite sa tim? :D

sent from white land..

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 21. mar. 2012. u 00:14h

Ma nije problem zaustavni put vec reakcija, kad on krene naglo da koci a ti si na 2m iza u zavetrini, pitanje dal mozes tako brzo da reagujes :D
Bar ja sumnjam da bih mogao, al' mozda je dax pro :P
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 21. mar. 2012. u 00:17h

na 2m iza busa je vakum..tako da te on jos malo privuce kad krene da koci i dok tebi refleksi odrade.. :D

sent from white land..

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 21. mar. 2012. u 00:25h

O tome pricam :D
U tom slucaju, bolje sporije i da trosis na hranu i pice za "pokretanje" bajka nego na gorivo :D
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 21. mar. 2012. u 00:28h

ja stvarno ne znam sto nema el skutera u prodaji..motor od jedno 3kw je sasvim dovoljan zbog momenta i nekoliko li-jon baterija od lap topova i vozis se dzabe.. :D

sent from white land..

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 21. mar. 2012. u 00:31h

To sam se i ja zapitao skoro. Mozda bi bio skup zbog baterija? Tj obicni motori su jeftiniji? Ne znam.
Jbs mi sve, onaj G Wiz ipak ne deluje kao toliko losa stvar za grad, sa ovim cenama goriva.
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 21. mar. 2012. u 00:34h

pa skuter sa koferom ima isto komfora kao i G-wiz :D

el skuter nema odrzavanja..

sent from white land..

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“