Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Pa koliko znam da ono čemu je znak namjenjen važi poslije znaka. Tako i parkiranje važi poslije znaka u smjeru kretanja.
Ono jeste da ti moraš usporiti prije znaka i ako je znaku 60 ti moraš da u momentu kada prolaziš pored znaka moraš da voziš 60. Ali ne bi trebalo da te može kazniti ako ti 20 metara prije početka ograničenja voziš 80.
Ono jeste da ti moraš usporiti prije znaka i ako je znaku 60 ti moraš da u momentu kada prolaziš pored znaka moraš da voziš 60. Ali ne bi trebalo da te može kazniti ako ti 20 metara prije početka ograničenja voziš 80.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Cim uocis znak trebas da korigujes brzinu na onu koja je propisana,a kad prodjes znak logicno je da ces ici po ogranicenju.Dakle ne moze ono do znaka vozis 80,pa kad prodjes znak na kocnicu i 40,znak je jasno vidljiv i ako se vadis na to kako jos nisi prosao znak u ozbiljnom si problemu i bez ljutnje nisi nikakav vozac.Proci pored znaka je relativan pojam,a i kod samog znaka ne postoji nikakva vidljiva granica koja razdvaja ogranicene zone,isto tako ti znaci se dele na odredjene pod grupe pa i shodno tome treba se odnositi prema onome sto pise na njima.Konkretno cim uocis znak duzan si da postupis po njemu ako mu je takva uloga,za "pametnog" coveka ogranicenje pocinje onda kad ugleda znak a ne kad naleti na patrolu.To sto slikaju na podruciju gde se menja ogranicenje opet je sasvim legalno imas dovoljno vremena da uocis znak i da smanjis brzinu,isto tako nema naglih smanjenja brzine po ogranicenju a to sto si vozio daleko iznad dozvoljenog ogranicenja pa ne mozes bezbedno da smanjis brzinu porpoisanu sledecim ogranicenjem nije problem u znaku ili polozaju patrole.Da si vozio 80 i nailazis na zonu 40 jel problem usporiti na vreme?a ne razletis 100-120 pa onda postavili znak gde ne treba 

- Iosis
- VIP
Da ali šta ako ti npr. imaš takav auto koji (ovo samo navodim hipotetički) koji u metar dužine može da smanji brzinu sa 80 na 50? Ograničenje važi poslije znaka.
I još nešto, on ti je mogao izmjeriti brzinu prije početka ograničenja, a ti si npr bio u procesu kočenja sa 80 na 50, a uhvati te na 65, to znači iako si imao namjeru da poštuješ ograničenje bićeš kažnjen.
I još nešto, on ti je mogao izmjeriti brzinu prije početka ograničenja, a ti si npr bio u procesu kočenja sa 80 na 50, a uhvati te na 65, to znači iako si imao namjeru da poštuješ ograničenje bićeš kažnjen.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Nisam mogao jer išao sam sa molerima da krečimo Matijević mesaru u Odžaku,danas smo hteli završiti ali zbog vremena nismo išli,pokušaćemo sutra.Apolon piše:Uglavnom su pre podne, ali ih ima bas cesto. Ima par kilometara pravca, pa mogu da love na par km razdaljine. Sto ne svrati covece ako si prolazio kroz Ratkovo prosao si pored mene ?!
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Samo nemojte i vi kao Del-Boy, farbom za bankine

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- alekco
- Poruka: 178
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h
@DubiozniKolektivac
Normalno. Nego kazem samo na koji nacin oni znaju da uzmu pare...i kad nisi nista zgresio. Od toga sto pola vozackih nije potpisano (govorim za stare)...do toga da ako hoce....mogu da napisu kaznu za sta god pozele. A ako posalju na vanredni tehnicki, i na glanc novom autu mogu nesto da nadju.
Normalno. Nego kazem samo na koji nacin oni znaju da uzmu pare...i kad nisi nista zgresio. Od toga sto pola vozackih nije potpisano (govorim za stare)...do toga da ako hoce....mogu da napisu kaznu za sta god pozele. A ako posalju na vanredni tehnicki, i na glanc novom autu mogu nesto da nadju.
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
Predpostavljam da idete preko Pivnica, ako je tako, kad prodjete celo Ratkovo iz tog pravca i skrenete desno prema Odzacima moja kuca je druga sa leve strane, nova sa zutom fasadom i muskim frizerskim salonom koji se naravno zove Apolon. Ako vidis nekog tipusa od skoro 2 metra i 130 kila moze biti lako da sam to ja, pa makar svirni ako zuris.Reppa piše:Nisam mogao jer išao sam sa molerima da krečimo Matijević mesaru u Odžaku,danas smo hteli završiti ali zbog vremena nismo išli,pokušaćemo sutra.Apolon piše:Uglavnom su pre podne, ali ih ima bas cesto. Ima par kilometara pravca, pa mogu da love na par km razdaljine. Sto ne svrati covece ako si prolazio kroz Ratkovo prosao si pored mene ?!
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Nemoj samo da sviraju pogrešnom tipu od dva metra i 130 kila... Da ih neko ne rašrafi 

- Apolon
totti piše:Nemoj samo da sviraju pogrešnom tipu od dva metra i 130 kila... Da ih neko ne rašrafi

- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:

http://www.polovniautomobili.com/reppa
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Živa istina.Ja imam drugara koji je visok 1,5m i ima 50kg ali hoce da se bije cim ga neko popreko pogleda.Uglavnom dobije batine ali i dalje skače kao petlić pa ga ljudi i ne čačkaju više.Ja mu jednom rekao "Nidzo,ti da imaš 2m i 100kg,sve bi nas mlatio svaki dan". A on "Ma jok,tada me nebi niko čačkao pa ne bih imao potrebe da vas mlatim" 

- Vladapetr
- Poruka: 397
- Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h
Kompleks, ništa drugo 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Iosis
- VIP
Imao sam drugara u srednjoj, lik je isto tako bio nizak, nije nikog podjebavao ali nije dao na sebe. Jedan dan drugi drugar malo podhebavao, ovaj skočio i bacio ga na zid, ovaj se razljepio na zidu kao da si palačinku bacio. A taj što se razljepio na zidu ima metar 90 i bar 30 kila više nego taj niski. 

- Apolon
Ponovo radar izmedju Odžaka i Ratkova, Repa ako nisi završio krečenje kod Matijevica , čuvaj se.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Situacija od malopre.
Krecem u preticanje 2 auta, relativno opusteno jer je dugacak pravac, a nikog u suprotnom smeru narednih 2km. Kad sam bio na pola prvog auta, zena iz sporedne ulice u zaletu se priblizava glavnom putu i staje na sekund, a onda mota i pravo u mene. Srecom sam predosetio sta ce se desiti i popustio gas i krenuo da kocim, iako sam vec presao prvi auto i krenuo da preticem drugi.
Mislite da se vratila u rikverc kad me videla? Jok, skrenula onako na pola i ceka da je udarim. Morao sam da stanem da bih propustio ove iz moje trake, jer je bilo i nekog iza mene (ajd sto i oni nisu tolerantni da me puste nazad ali to nije toliko bitno). A curka stoji i gleda me nesto popreko i kefce, uopste nema u planu da se vrati unazad. Ja ne znam stvarno kako ljudi voze a da ne znaju ni P od propisa, kao da ih roditelji nisu ucili kad prelaze ulicu da pogledaju u obe strane (slicno je i ovde). Ko zna koliko se puta pojebala sa instruktorom za tu dozvolu.
Isprekidana linija, Lestane. Ljudi uspore na 30 jer ne znaju gde su rupe, ja ih 'fala bogu znam napamet pa reko da ne kocim na svaki sekund iza njih.
Krecem u preticanje 2 auta, relativno opusteno jer je dugacak pravac, a nikog u suprotnom smeru narednih 2km. Kad sam bio na pola prvog auta, zena iz sporedne ulice u zaletu se priblizava glavnom putu i staje na sekund, a onda mota i pravo u mene. Srecom sam predosetio sta ce se desiti i popustio gas i krenuo da kocim, iako sam vec presao prvi auto i krenuo da preticem drugi.
Mislite da se vratila u rikverc kad me videla? Jok, skrenula onako na pola i ceka da je udarim. Morao sam da stanem da bih propustio ove iz moje trake, jer je bilo i nekog iza mene (ajd sto i oni nisu tolerantni da me puste nazad ali to nije toliko bitno). A curka stoji i gleda me nesto popreko i kefce, uopste nema u planu da se vrati unazad. Ja ne znam stvarno kako ljudi voze a da ne znaju ni P od propisa, kao da ih roditelji nisu ucili kad prelaze ulicu da pogledaju u obe strane (slicno je i ovde). Ko zna koliko se puta pojebala sa instruktorom za tu dozvolu.
Isprekidana linija, Lestane. Ljudi uspore na 30 jer ne znaju gde su rupe, ja ih 'fala bogu znam napamet pa reko da ne kocim na svaki sekund iza njih.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
Tako se nešto slično meni desilo kada sam tek položio.
Izlazim na magistralu, skrećem desno i kontam nema potrebe da gledam desno, samo lijevo. Lijevo nema nikoga ja krenuo, kad čujem sirenu. Okrenem se, a ono kombi pretiče i prođe meni na 10 cm od branika. Sreća pa sam refleksno stisno kočnicu i nisam brzo išao.
Od tada uvjek gledam lijevo desno, bez obzira.
Izlazim na magistralu, skrećem desno i kontam nema potrebe da gledam desno, samo lijevo. Lijevo nema nikoga ja krenuo, kad čujem sirenu. Okrenem se, a ono kombi pretiče i prođe meni na 10 cm od branika. Sreća pa sam refleksno stisno kočnicu i nisam brzo išao.
Od tada uvjek gledam lijevo desno, bez obzira.

- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Ja sam takvu situaciju imao pre 20-tak dana. Vracam se sa posla, nesto smoren a ispred mene se vuce neki kakani, ne ide brze od 50 a ogranicenje 80. Krenem u preticanje i vidim lik se ukljucuje na magistralu, a ja vec zadnjim delom prosao kakanog. Samo sam nagazio na kocnicu i bukvalno stao u kontra traci na 3 m njega, da bi video da lik razgovara mobilnim i da me nije konstatovao da preticem, i dize ruku, kao ono jbg izvini.
Ja popenio i oduzeo se. Jedva sam auto odvezao do kuce koliko su noge pocele da mi se tresu

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Makar ti se izvinuo. Ova curka danas me nesto popreko gleda i popuje. Kako da se ne iznerviram.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
ja vise i ne pisem sta se desava, nema svre. Pomirio sam se da zivim medju nerazumnim,neinteligentnim,neiskunim i nekulturnim vozacima.Jedina satisfakcija mi je kad se neko skrlja(samo da nije neduzan),pa citam u novinama.
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Re: Одг: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Meni strasno ide na zivce to sto nema plavaca onda kad stvarno treba. Pre neki dan me je lik sa audijem pretekao na punoj liniji i sigurno je vozio bar 100 km/h u zoni skole gde je ogranicenje 40. A ovamo mom tecu(koji vozi z101) uzimaju dozvolu jer je prilikom preticanja traktora (na ibarskoj) nagazio punu liniju 2m. Ma u pravu si, nema svrhe pisati o svemu, samo se nerviram bzvz 
Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
- alekco
- Poruka: 178
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h
Hahahhaha! Realno!RS_cabrio piše:ja vise i ne pisem sta se desava, nema svre. Pomirio sam se da zivim medju nerazumnim,neinteligentnim,neiskunim i nekulturnim vozacima.Jedina satisfakcija mi je kad se neko skrlja(samo da nije neduzan),pa citam u novinama.
A sto se tice obilazenja traktora, kamiona, rau bau (ciganski pipir transporter) preko pune linije. Po novom i po starom zakonu to je prekrsaj. To sto kamion ako napravi kolonu mora da se na pogodnom mestu iskljuci i propusti kolonu...to nema veze. Sto traktor realno ne bi ni smeo da se krece magistralnim i auto putevima...i to nema veze. Nego realno, treba postupati po zakonu i napraviti kolonu od Lipovice do Orlovace. Pa cela kolona 20km/h. Kao docice do promene zakona, gde smes da preteknes traktor i ostale poljoprivredne masine. Meni samo nije jasno, ako traktor moze na put...sto neko sa kombajnom ne ode do trafike da kupi cigare? Mene su moji plavci Barajevci pre 3 - 4 godine zaustavili zato sto sam pretkao traktor sa prikolicom...punom peska. Realno nije isao ni 10km/h. I ja pocnem da pametujem, pa to se ne krece...to stoji. Kada stoji ja ga ne preticem nego zaobilazim. I na kraju kazem...ajde realno ako bi i sebi pisao kaznu pisi i meni. I nekako sam se provukao. Se*** im se na ton film.
-
- Ljubitelj životinja
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Ako je stvarno od sredine aprila, onda sam vec duzan platu ili dve.
-
- Ljubitelj životinja
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Procitah malopre na blicu, vrlo moguce da je konkurencija "narucilac".