Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Chat (free talk)

Poruka od 911s [SK] » petak, 13. jul 2012. u 11:47h

Zavisi ko kako voli naravno, ali u principu treba da bude slabije ljut, posebno kada ga prodaješ, pa za one mazohiste uvek na to postoji i prilog u vidu aleve.
Uvek ima slučajeva "daćete mi urnebes, ljuto, biber i papričicu" :rotfl:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » petak, 13. jul 2012. u 12:01h

Krsticu... :P

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 13. jul 2012. u 12:05h

Jbg krivo vrijeme da odem kući.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 13. jul 2012. u 12:06h

Ma znam, zezam i ja malo... ima i ovde par mesta gde je urnebes toliko ljut da ne osećaš ništa drugo. A onda neko na takvom mestu traži upravo tu gorepomenutu "NEED MOAR HOTS" kombinaciju. party0021
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » petak, 13. jul 2012. u 14:46h

911s [SK] piše:Ne znaš šta propuštaš :haha:
Preksinoć smo probali i "indeks" kod Maje, i utisci u odnosu na Mirjanu su: isuviše krupno sečene pečurke, glupi celofan umesto kesice kog ne možeš da nikako podvrneš, i izuzetno nepoznavanje načina spremanja urnebesa. U životu se nisam toliko oljutio od njega, totalni fail, suze su mi tekle :( a pavlake u istom nigde. Ipak nam se Mirjana više svidela :)
Kad ovi vasi Beogradjani ne znaju da naprave urnebes pa nisi navikao.... :haha: :P
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 13. jul 2012. u 15:34h

Ma urnebes nije urnebes dok nije ljut party0021
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » petak, 13. jul 2012. u 17:21h

Hteo je da zaebava, a sad je u zatvoru.

http://www.24sata.rs/vesti/luda-planeta ... 7316.phtml

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » petak, 13. jul 2012. u 17:24h

hahahaha hahahaha hahahaha
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » petak, 13. jul 2012. u 18:01h

totti piše:Ako ti je mala prostorija a nemaš velike staklene površine izložene suncu, ako je izolacija dobra, ako nije velika kubikaža prostorije, ako spoljna jedinica nije direktno non-stop izložena suncu, onda će ti i devetka sasvim dobro vršiti posao thumbsuph
Ali ako ti je uslov to ubacivanje svežeg vazduha - onda i nemaš neki izbor...

Vrhunac. osim sto su me osurili 18 soma dinara za montazu i dmeontazu stare klime, jebena klima je neispravna. Riknula posle nekoliko minuta rada. naravno, petak popodne,sutra subota, ja da se slikam do daljnjeg. Pri tome, najidjotskija stvar koju sam ikada video u zivotu jeste da kada ugasite klimu,ona ne pamti setting (temperaturu i opcije),nego svaki put kad upalis,moras ponovo da namestas temperaturu i sve sta oces. Idjotizam.

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » petak, 13. jul 2012. u 18:18h

Au covece, sta reci osim Beograd. Sto je mnogo mnogo je, pola klime na montazu/demontazu. :lele: Kolega u Kraljevu se bavi montazom klima i koliko znam montaza je 50 e, pa neka je jos toliko demontaza to ne moze nikako biti 18 vec 10 i malo jace. Stvarno su drski i bezobrazni ti majstori :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 13. jul 2012. u 18:38h

pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 13. jul 2012. u 18:59h

Pošto se i na poslu srećem sa raznoraznim kvazi majstorima deračima, koji naravno ne izdaju ni fiskalni ni garanciju ni ništa, a cifre su im dranje kože preko otpalih ušiju, meni da tako neko hoće da uzme pare djoku bih mu dao, a inspekciju bih odmah zvao.
Nemoj da me shvatiš lično druže Cabrio, ali što ono kažu "biće šišanja..." :) da sam na tvom mestu rekao bih mu - evo ti 10.000 ili da zovem inspekciju.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 13. jul 2012. u 19:21h

nemoj ti da se ljutis, druze Stefane, al ne lupaj bezveze, ljudi su iz ovlascenog servisa i uvoznika za Galanz.Zakazano preko prodavca, tehnomanije.
6050 dinara montaza same klime, i 1300 dinara metar cevi.

Ja sam se sa servisom dogovorio da se stara spoljna jedinica ne dira ii samo prebaci unutrasnja i to kosta oko 1600 dinara.

Ovi su to naplatili 2000, zatim su naplatili jos 6050 za staru spoljnu jedinicu jer su je podigli malo (20 ak cm). Da sam znao da ce da naplacuju to podizanje (sa operaterom sam se dogovorio da to ne rade) , premestio bi je na bolje mesto,a ne da mi zaklanja pogled. Na to su smai dodali da su na staroj klimi zamenili instalaciju i sabrali sa duzinom cevi i to je to, 18 hiljada.
Poslednja izmena: RS_cabrio, na dan petak, 13. jul 2012. u 19:28h. Ukupno izmenjeno 1 put.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 13. jul 2012. u 19:22h

Još bolje, prejaka je cifra i dalje.
Ford weist den Weg.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 13. jul 2012. u 19:32h

napisao sam ti gore, editovo,dok si ti postovao

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 13. jul 2012. u 19:34h

Onda OK, iz tvog prvog posta se dalo zaključiti da su samo montažu i demontažu naplatili 18k.
Ford weist den Weg.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 13. jul 2012. u 19:44h

racunao sam do 8 soma jer su tako rekli da ce kostati ,montaza 6000, neka bude premestanje 1600 dinara , i jos metar cevi kolko ima, ni toliko. Ali su naplatili sve nabrojano. Jedino da se ciganisem pa da necu da im platim ili ih najurim iz kuce....cak i da sam to uradio bedak, crkla klima, ne bi mi resili posle.

totti

Poruka od totti » petak, 13. jul 2012. u 21:02h

RS_cabrio piše: Pri tome, najidjotskija stvar koju sam ikada video u zivotu jeste da kada ugasite klimu,ona ne pamti setting (temperaturu i opcije),nego svaki put kad upalis,moras ponovo da namestas temperaturu i sve sta oces. Idjotizam.
Može da se desi da neka klima nema opciju AUTO RESTART, ali to je za slučaj kad nestane struje, pa se klima sama ponovo uključi prilikom dolaska struje.
Ovo kod tebe je već problem, tj neispravnost elektronike klime, nemoguće je da ne pamti zadnje parametre pre isključenja thumbsuph
Ko je uvoznik na garanciji? Steel soft?
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 13. jul 2012. u 21:13h

steel soft,da. Prva stvar koju sma video jeste da ne pamti nista. I ja pitao odmah servisera, kaze...tako je kod ovih novih. I pitao sam ovog glavnog za garanciju sto treba da je zameni,kaze isto....ja i dalje ne mogu da jebeno verujem. Iskreno....mislim, takav usrani model a da ne pamti mi zvuci skoro nemoguce ,zar ne? Mnogo je komplikovana, kada je ukljucis, ko da isparkiravas brod iz pristanista traje. Podize se neki panel koji otkriva displej.To kad krene da riknjava ima da se vatam za glavu.Prodavci u radnji pojma nemaju, njih ne vredi da pitam.

http://www.steelsoft.rs/v3/download/Galanz-Vitec-I.pdf

http://www.steelsoft.rs/v3/download/Galanz-Vitec-II.pdf

to je ovaj model 130

totti

Poruka od totti » petak, 13. jul 2012. u 21:18h

Ubedjen sam da nema šanse da to tako treba. Ne znam kako je konkretno rešeno kod klima pamćenje parametara (neka memorijska baterija ili slično), ali nikad nisam ni čuo ni video da tako nešto postoji ili da tako neka klima radi.
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 13. jul 2012. u 21:21h

nisma ni ja, zato sam zabezeknut ostao. Sobzirom da je elektronika crkla, mozda je vec u startu bila neispravna, pa ako zamenim elektroniku, mozda proradi,sta mislis?

Da,ima taj auto restart a ovo su opcije: http://www.steelsoft.rs/v3/download/Gal ... istike.pdf

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

P: AUTO RADIO CD-DVD SILVER CREST:CDV-710

Poruka od PMilan » petak, 13. jul 2012. u 21:22h

http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... 10/5611128

Nije moj, ne prodajem ja i ne znam ko prodaje :woohoo: naleteo sam slucajno na ovo pa ako treba nekom neka pazari :ford:
Poslednja izmena: BojanM, na dan petak, 13. jul 2012. u 21:35h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ako nije tvoj, ne prodaješ ga ti i ne znaš ko ga prodaje - onda nisi ti dužan da širiš oglas, niti su naši mali oglasi mesto, niti vlasnik uređaja zna da to radiš.

totti

Poruka od totti » petak, 13. jul 2012. u 22:02h

Sad sam pričao sa bivšim kolegom, serviserom klima:
Parametre podešavanja pamti daljinac. Jel su tebi ostajali ti parametri na njemu kad ugasiš klimu, tj ponovo je upališ?
Postoji i mogućnost da su hteli da te odjebu govoreći ti da tako treba iz razloga što je to redak i nov model, pa nemaju komponente za popravku.
Možeš proveriti i tako što kupiš univerzalni daljinac za klime koji podržava Galanz (prežališ 500 dinara) i vidiš da li sa njim klima pamti zadate parametre. Ako pamti, problem je u daljincu, mada je to malo verovatno po njegovim rečima.
Osim toga, uopšte nije dobro za klimu da svaki put prilikom paljenja ona mora da menja setovanja i modove rada (obično se upale u auto modu), aka se kompresor stalno itd...
Na kraju krajeva, zapreti im inspekcijom.
P.S. Ni on nikad nije čuo za tako nešto, a bavi se ugradnjom klima 15 godina. Mišljenja je da su te kineske klime problematične u slučajevima kad kinezi počnu da budže jonizatore, nano fore, spejs šatlove i ostale džidža bidže...kineske što prostije, to bolje thumbsuph
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 13. jul 2012. u 23:08h

Da ,prosta logika kaze da ako u sred zime budem morao prebacujem sa hladjenja na grejanje, svaki put,to onda nije normalno. I sad sa, upravo to pogledao. Daljinac kada kliknem da upalim i ugasim (nevezano od same klime jer sma joj izvadio napajanje posto je neispravna), dlajinac svaki put pocne sa 26 stepeni, umesto 16 koje npr stavim pre nego sto iskljucim.Mogucw da je to. E sad, imam ja jos jednu galanz klimu ,i imam daljinac ali je problem sto je sada sama klima crkla pa ne mogu d aprodam do daljnjeg.

Dal nek zna,sta odasilje daljinac i na koji nacin govori klimim sta da radi?

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 13. jul 2012. u 23:12h

Infracrvene zrake, naravno drugačije kodovane za drugi uredjaj. Teoretski ti možeš drugi daljinski da prekoduješ, ali praktično ne.
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“