Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od knez91 » utorak, 30. avg. 2011. u 15:56h

ja sam koristio verziju2.5 i sve je radilo super do pre 2meseca kada je poceo da trazi da se nesto placa :vid budale: e od tada nastaju problemi.....

aj probacu ovu verziju 4 pa ce mo videti....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 30. avg. 2011. u 17:23h

Ma nađeš na torrentu NOD32 v4 sa crackom i boli te briga. :)
Ili ako ne nađeš, imam ja instalaciju pa donesi flash kad budeš dolazio u NS da ti prebacim.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » utorak, 30. avg. 2011. u 19:24h

Ili skines avast free mrgreen

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 31. avg. 2011. u 01:23h

avast, avira, avg, sve za dzabe a moze da posluzi kao zastita :)

Ja koristim Microsoft Security Essentials vec godinu ipo dana (od kako sam presao na win7) i extra sam zadovoljan, rame uz rame sa nodom, cak mislim da je i brzi od noda, uopste ga ne osecam da gusi komp niti smara glupim pitanjima vec samo onda kad stvarno treba. Pre toga koristio nod, ali posto mi win prolazi validaciju, koristim ms :)
Fiesta!!

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » sreda, 31. avg. 2011. u 01:31h

Koristio sam sve od Nortona, preko Kasperskog, NOD-a 32, AVG-a, Pande, Avire, Microsoft Security Essentials - a do Avasta i mogu vam sa sigurnošću reći da trenutno za kućni pc ne postoji bolja zaštita od kombinacije Avast + Spyware terminator 8) ...

Rade extra, mašina je samo malo opterećena a ne dave sa pitanjima i obaveštenjima thumbsuph ...

Win 7 ultimate i ova dva programa i glava više ne boli :D ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 31. avg. 2011. u 01:39h

A ja opet tvrdim da Microsoftovo resenje najmanje opterecuje komp, ali njega naravno mozete da koristite samo ako imate legalan win ili ako vam je dobar crack pa prolazi validaciju, kao meni mrgreen

Za avast se slazem.
Fiesta!!

lasto
Poruka: 336
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h

Poruka od lasto » sreda, 31. avg. 2011. u 11:47h

takođe preporuka za ESET rešenje, sve u jednom, koristim ga više od 4 godine, i nikada niti jedan problemčić nisam imao, jako malo opterećuje komp, i jedino što je poželjno, kao i kod svih rešenja koja imaju i firewall, jeste da se on ručno podesi, tj da vi odaberete koje aplikacije mogu da komuniciraju putem interneta a koje ne.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » sreda, 31. avg. 2011. u 13:36h

mene npr AVAST (napast) izluđuje i cini mi se da gusi sistem mnogo. Nego jel koristi neko SSD disk za sistem ovde?

Nozzlezator

Poruka od Nozzlezator » sreda, 31. avg. 2011. u 13:58h

Ja ne ali mogu da ti odgovorim ako te nesto zanima :)
Imam u planu da metnem jos jedan WD Black u Raid dok ne kupim SSD...
@Dule - meni na P3 je NOD32 najmanje opterecivao racunar i Avast takodje... MSE je radio ok ali znao je da zastuca... ;)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 31. avg. 2011. u 15:15h

ne znam sta da uzmem. cene i ne padaju nesto,a skupi su za tako mali kapacitet. ne znam kako da se uklopim u 64 gb recimo neki da tu drzim sistem i programe koje najvise koristim ali se bojim da je premalo, jer u ovom trenutku mi je na C zauzeto 100 gb

Nozzlezator

Poruka od Nozzlezator » sreda, 31. avg. 2011. u 15:43h

Najbitnija je cena, koliko si spreman da izdvojis za to zadovoljstvo.
Samo sistem Win7/Linux ce povuci do 20GB max, tako da iako uzmes model od 64GB ostaje ti jos prostora za par vecih programa koje najaktivnije koristis.
Razliku ces videti u samom startu, boot up deo traje 10s , programi se otvaraju instant (instalirani na ssd-u) i performanse su odlicne u odnosu na mehanicke drajvove...
Jedino da nam kazes cenu pa da vidimo sta moze da se uzme za te pare i bitna stavka je ta da sto je veci kapacitet to su vece performanse.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 31. avg. 2011. u 19:13h

pa nema mnogo da se bira,ako cu da dam 100 eura sto mi je cilj, manje ili vise. posle su 150 i 200.

Nozzlezator

Poruka od Nozzlezator » sreda, 31. avg. 2011. u 20:02h

Posto si vec narucivao iz inostranstva mislim da ti nije problem da porucis i jedan SSD - naravno ako je ok varijanta ;)
http://www.tomshardware.com/reviews/ssd ... ,2998.html - Na ovom linku imas najbolje SSD-ove za odredjene pare, znaci do 100$, od 100$ do 200$ i preko 200$, pogledaj pa vidi sta ti odgovara ;)
Ako pak kupujes kod nas onda treba gledati sta ima u ponudi :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 31. avg. 2011. u 21:11h

da, cool,jedino zog garancije...redovno mi nesto crkava na kompu,novo kad kupim.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 31. avg. 2011. u 21:16h

Apropo crkavanja, SSD ima relativno kratak rok trajanja, u proseku 3-5 godina - nakon čega se menja. Jbg, ograničenje tehnologije. Istinu govoreći, može on da radi i mnogo duže, sve zavisi kako ga čovek koristi i koliko se OS kolje sa "randomizacijom" upisa podataka... ali posle tog nekog vremena (=količine ciklusa pisanja i brisanja) polako počinju da mu otkazuju flash RAM ćelije, više nije pouzdan za sistemski drajv.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » sreda, 31. avg. 2011. u 21:19h

Da li je neko instalirao S60SpotOn koji blic na telefonu koristi kao baterijsku lampu, uglavnom ne funkcionise mi na Nokiji C5, skidao na dve razlicite strane, ali opet isto..instaliram, dobijem program u aplikacijama/instalacijama, ukljucim ali blic ne svetli..inace na listi za koje sve telefone je namenjen ovaj program navodi se i ova moja cigla :wtf: ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Nozzlezator

Poruka od Nozzlezator » sreda, 31. avg. 2011. u 21:24h

@BojanM - Ne ne , odakle ti taj podatak - najnoviji SSD-ovi na 25nm procesu (80GB) pri dnevnom upisu od 10GB po danu imaju radni vek od 18.7 godina...Ovi stariji na 34nm imaju (80GB) radni vek od 31 godinu pri upisu od 10GB po danu...Sto je veci kapacitet to je i trajnost veca pa se pri kapacitetu od 160Gb ove brojke dupliraju ;)
Ne treba da brine o tome uopste - uz SSD sa TRIM podrskom i pravilno podesenim sistemom (iskljuceno indexiranje, iskljucena defragmentacija i jos par drugih opcija) nece imati problema sa radnim vekom ;)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 31. avg. 2011. u 21:34h

zamenicu ja komp za tri godine ili 5, tako da nema veze

sto se tice flashlighta, ja koristim extreme flashlight

[youtube][/youtube]

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 31. avg. 2011. u 21:42h

Podatak mi je od prijatelja koji se time igra za deployment na nešto desetina mašina u jednom centru za tehničku podršku, koje treba da opsluže korisnike u dve smene, pa se itekako gleda dugoročna isplativost i ukupna cena posedovanja (TCO) tih mašina. Jedino što ne znam koje/čije su diskove koristili - ali oni su u svojoj laboratoriji nezavisno došli do cifre od max. 5 godina. Varijansa ispitivanja ispod 5% (plus/minus). Ipak su izračunali da se zbog brzine odziva i količine informacija koje mogu da ponude isplati, a da će povećanu cenu računara da pokrije veća efikasnost operatera.

E sad, na desktopu je potpuno druga priča, ali recimo meni mašina radi neretko i 24/7, i upiše dnevno par desetina gigabajta (OK, tu ulazi i ono što bih po logici stvari izmestio na "spori" mehanički disk). Taj podatak o radnom veku pri upisu od 10GB po danu govori samo statistički vek, uz maksimalno randomizovan pristup, koji se u realnosti nikada ne ostvari, čak ni uz to pravilno podešavanje sistema koje si naveo. Tu je već odstupanje od navedenih podataka prilično žestoko, -30% pa i -40% u realnim uslovima.

Ovo mi je lik argumentovao usmeno, a radi to dovoljno ozbiljno da mu verujem... naravno, ako su lagali mene...
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Nozzlezator

Poruka od Nozzlezator » sreda, 31. avg. 2011. u 21:54h

Nemam prijatelja u tech centru ali zato ima testova - Tom's Hardware je po meni jedan od najozbiljnijih portala koji se bavi IT tehnologijama i upravo su oni vrsili test ssd-ova u Enterprise segmentu - http://www.tomshardware.com/reviews/ssd ... ,2923.html

Jesu ssd-ovi jos uvek "nova" tehnologija i nisu oni toliko nepouzdani koliko se prica - veca je sansa da ce da zvekne mehanicki disk koji ima pokretne delove i koji je osetljiv na udarce i ostalo nego ssd koji ce da pokaze posledice upisa/ispisa :) Obavezno procitati test na gore datom linku ;)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 31. avg. 2011. u 23:07h

Meni su geknula 3 diska na laptopu usljed mehaničkih oštećenja. Šta'š čovjek se nekad iznervira. mrgreen

O SSD ne znam mnogo pa neću da pišem, ali za ove obične diskove nemam negativno mišljenje. (pu pu zlo ne čulo) Kući imam Maxtor 40GB (Maxtor koji mnogi pljuju kako ne valja) radi od 2001. godine. Drugi je isto Maxtor od 120 GB, radi od 2005. Jedino što je kod običnih diskova falinka brzina upisivanja i čitanja podataka. Tako da pri sledećoj kupovini računara ću da gledam neki SSD, a to će biti taman dok im još malo padne cjena i usavrši se tehnologija. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 1. sep. 2011. u 16:22h

evo prave stvari

[youtube][/youtube]

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » nedelja, 4. sep. 2011. u 18:53h

Video sam negde temu o racunarima i problemima sa njima, ali ne mogu da je nadjem, pa cu napisati ovde da ne otvaram novu...

E, ovako, vec duze vremena koristim Samsung SyncMaster 940N, i relativno sam zadovoljan njime, nisam imao nikakvih problema do pre neki dan. Slika na monitoru se jednostavno ugasila, lampica na njemu svetli kao da je upaljen ali slike nema. Kad ga ugasim i opet upalim slika se pojavi na jedno 2 sekunde, i onda pocrni, a lampica gori kao da radi. Isprobao sam sve, problem je u monitoru. Trazenjem po netu sam nasao da je ovo prilicno karakteristican problem, i da napajanje nije u redu. Zbog skucenog prostora, temperature itd. posle odredjenog vremena komponente napajanja popuste, kondenzatori se naduvaju itd. Promenio sam kondenzatore, ali problem je i dalje prisutan. Par tranzistora deluju kao da su pregoreli, medjutim ne mogu nigde da ih nadjem u Novom Sadu, niko ih nema, eventualno moze da se naruci ali se ceka jedno 2 nedelje... Ali opet mozda i posle tog cekanja ispadne da je nesto trece riknulo... Pa reko da pitam ovde, mozda neko ima iskustva...

Da li je mozda neko imao slican problem, ili zna kako da ga resim, gde bi mozda mogao da nadjem neki razbijen pa da iskoristim napajanje... Pretrazio sam oglase, Limundo, Kupindo, nema nista interesantno... Da li su napajanja na tim Samsungovim serijama monitora ista ili ima razlike itd.?

Samo da napomenem da mi se trenutno ne izdvajaju pare za nov monitor (iako bi bilo vreme)...
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 4. sep. 2011. u 19:15h

Pogledaj ga pod drugačijim uglom i prema svetlu, da li ipak ima sliku ali da backlight ne osvetljava. U tom slučaju, pošto kažeš da ti se slika pojavi na par sekundi, treba da promeniš inverter osvetljenja. Nemam doduše ideju gde možeš da nađeš to kao rezervni deo, pošto je sa Samsungom situacija trenutno... malo specifična.

S druge strane, polovan ali ispravan 19" TFT monitor može da se nađe za 40-50 e... što može da ispadne jeftinije nego da menjaš deo po deo dok ne otkriješ šta je po sredi. Pogotovo ako prodaš još i tvoj (neispravan) monitor nekome za delove.
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 21. okt. 2011. u 11:33h

Pre nego što odem na neki PC forum i gde će da najašu sa bezbroj bezveze komentara, situacija je sledeća:

Ovo je rezultat skena brzine WD jednog diska od 2tb koji imam na sistemu. Vrednosti su po mom misljenju nenormalne,sto se vidi i u sporom radu. Odneo sam ga na reklamaciju,ali su mi vratili posle dva dana ,koristili su HDD regenerator,i kao sve je ok. Ja dodjem kuci,uradim sken i dobijem sledece:

Slika

Mislim da su vrednosti u najnizim tackama jako niske i da HDD nije ispravan,al da proverim jos necije misljenje pre nego sto zatrazim zamenu

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“