Ne znam da li se lepo vidi, mogu da uradim c/p maila koji sam dobio kao odgovor od njih.

Poštovani,
Imam jedno pitanje u vezi kontrole naplate parking mesta putem "Oko sokolovo" vozila.
Naime, šta se dešava u sledećoj situaciji, parkiram se na parking mesto, izlazim iz vozila plaćam parking SMS-om (ili preko aplikacije, sve jedno) u medjuvremenu dok poruka nije poslata Vaše vozilo prolazi i snima parkirana vozila, uključujući i moje za koje u tom trenutku nije plaćen parking, već je SMS poslat par trenutaka nakon prolaska Vašeg vozila. Da li se ova situacija gore navedena smatra kao plaćena ili neplaćena parking karta.
Hvala.
Поштовани,
У вези са начином електронске контроле и наплате паркирања у могућности смо да наведемо да се коришћење општег паркиралишта плаћа унапред, a да обавеза плаћања настаје од тренутка кад је возило паркирано на паркинг месту.
Дакле, када је возило електронски регистровано на општем паркиралишту без плаћеног паркирања формира се е-ДПК и уколико у наредних пет минута, после поновне електронске провере података по наведеној рег. ознаци, за дато возило није плаћено коришћење паркинг места, аутоматски се активира формирана е-ДПК и то са временом од ког је возило и евидентирано на општем паркиралишту, те информација о издатој е-ДПК постаје видљива и на сајту Предузећа. У супротном, уколико се паркирање плати у наведеном периоду, е-ДПК се не активирана, односно не издаје се електронски налог за плаћање е-ДПК, и у том смислу електронска обрада података је брз и поуздан начин провере плаћања паркирања једнако применљив према свим корисницима.
Поздрав,
Одељење за писану комуникацију са корисницима услуга
ЈКП ''Паркинг сервис" Београд
Кнеза Вишеслава бр. 27
Ubačen c/p prepiske.