Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Blicanje prilikom preticanja

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: Video clipovi

Poruka od Dusan64 » sreda, 7. dec. 2011. u 14:29h

mbole piše:Druga prica je jedan kratak "blic" ili "trut" pre nego sto se krene u preticanje.
Moze da pise u zakonu sta hoces,meni kada neko svirne ja mislim da nesto nije u redu! Cak mogu da zamislim scenario da mi neko svirne a ja mahinalno drmnem volan nalevo. U Beogradu su guzve nenormalne,svi su nervozni cim udju u kola,jos samo da ljudi idu okolo i sviraju i blicaju i bas bi veselo bilo.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » sreda, 7. dec. 2011. u 15:27h

Upravo tako. Ja bi nekog ubio,. što često dodjem u iskušenje kad uhvate da drndaju ablender ili sviraju na semaforu da se krene. A ko se poziva na zakon za ovu stvar, skoro sigurno krši isti cim ide tim brzinama da mu sigurnost zavisi od ablendovanja. Sad sam dosao kuci upravo i setih se ove price i u Vojvode Stepe sam to uradio. Covek je usporio i skoro stao tj pomerio se u stranu (zbunio se) a vidim i da prica nesto , nisam smeo da gledam,verovatno psuje sta ga drndam,bilo mi neprijatno. tako to izgleda u praksi.Kad bi svako drndo ablender non stop i svirao, bio bi jos veci haos i tenzija nego obicno. Zbunjuje ljude. Bas bi voleo da vidim zakonodavca da se provoza u kolima u kojima ablendovanje vas ostavi bez vida neki period (zaslepi), sta bi mislio o sigurnosti. Verovatno je mislio isto onoliko koliko u bezbroj drugih situacija,kao npr sada vec cuvena prica i kameri i zutoj traci kod sajma. mene ovo asocira na to da sledeci put kad krenem da se šetam recimo bulevarom , uzmem da pustam zvuke i skrećem pažnju ljudima kad ih pretičem.Smešno.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 7. dec. 2011. u 15:37h

ja ne mogu da se setim kad je meni neko blicnuo, znaci da svojom voznjom izazivas sumnju kod drugih.. :D a ziveo sam 5 god u bgu..

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 7. dec. 2011. u 16:06h

Ako citas dobro gore, vozim svaki dan izmedju 60 i 70 km. Zivim u centru grada.Ako sam lud ili sizofren pa haluciniram,to je posebna prica ,ali sumnjam da je to u pitanju, jer ce vecina Beograđana potvrditi ovo.malpre mi je jedan drndo na semaforu koji tek sto se upalilo zeleno (dva automobila ispred mene,dakle niti vidi, niti zna sta se desava). u piutanju je skoda superb sa rotacijom.....ali mozda nije problem do poverenja (u mom slucaju ima ljudi ovde koji me poznaju i znaju kako vozim). Mozda zavisi i od vozila? Kada se u karavane natovari kupus,građevinski materijal ili za šta je već namenjen, verujem da se mnogo toga ne može primetiti. hahahaha
Poslednja izmena: RS_cabrio, na dan sreda, 7. dec. 2011. u 16:13h. Ukupno izmenjeno 1 put.

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 7. dec. 2011. u 16:10h

ne kupus vozim motorom hahahaha a dve firme mi opsluzuje kombi :D

miske17
Poruka: 278
Član foruma od: sreda, 18. maj 2011. u 18:32h

Poruka od miske17 » sreda, 7. dec. 2011. u 16:14h

Ja sam realno gledano svez vozac, imam dozvolu 2 godine. (znam jos sam zelen mrgreen )
Slazem se sa misljenjem RS_cabrio-a. Nema potrebe za blicanjem, samo unosi nervozu vozacima.
Vozim aktivno 2 godine i to 99% po beogradu gde mozes da naletis na svakave idiote i idiotkinje za volanom i moras da se pomiris sa tim. Zato se oslanjam iskljucivo samo na sebe i to je to. Rastojanje uvek jer vozim uvek malo brze, a na preticanje se odlucujem po osecaju, nikad bez preke potrebe. Nista ne znaci 2-5 minuta razlike, stici ces pa ces stici. Nikad nisam imao niti najmanji sudar ili slicno.
Ablendovanje sam uvek smatrao kao ukazivanje drugih vozaca na neki nedostatak na mom vozilu, tipa guma ispustena, nisam upalio svetla itd. I ume da me iznervira blicanje, vrlo cesto preferiram pomeranje retrovizora u kabini bas zato sto su nam putevi ocaj zivi i stalno se ispostavi kao da mi kola iza blicaju.
Fiat Bravo 1.6 16V BlackInk

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 7. dec. 2011. u 16:15h

milan_gt piše:ne kupus vozim motorom hahahaha a dve firme mi opsluzuje kombi :D
Kako onda si zakljucio da ne ablenduju i ne sviraju po bg ,ako i ne vozis auto u istom?

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 7. dec. 2011. u 16:17h

miske17 piše:Ja sam realno gledano svez vozac, imam dozvolu 2 godine. (znam jos sam zelen mrgreen )
Slazem se sa misljenjem RS_cabrio-a. Nema potrebe za blicanjem, samo unosi nervozu vozacima.
Vozim aktivno 2 godine i to 99% po beogradu gde mozes da naletis na svakave idiote i idiotkinje za volanom i moras da se pomiris sa tim. Zato se oslanjam iskljucivo samo na sebe i to je to. Rastojanje uvek jer vozim uvek malo brze, a na preticanje se odlucujem po osecaju, nikad bez preke potrebe. Nista ne znaci 2-5 minuta razlike, stici ces pa ces stici. Nikad nisam imao niti najmanji sudar ili slicno.
Ablendovanje sam uvek smatrao kao ukazivanje drugih vozaca na neki nedostatak na mom vozilu, tipa guma ispustena, nisam upalio svetla itd. I ume da me iznervira blicanje, vrlo cesto preferiram pomeranje retrovizora u kabini bas zato sto su nam putevi ocaj zivi i stalno se ispostavi kao da mi kola iza blicaju.
Dakle,identična situacija kao kod mene- Dobro, je bar znam da nisam šizofren sada,a već sma počeo da sumnjam.

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 7. dec. 2011. u 16:21h

citaj gore, 5 god ziveo (studirao) u bgu, imam stan u cvijicevoj i dalje redovno dolazim.. :D

miske17
Poruka: 278
Član foruma od: sreda, 18. maj 2011. u 18:32h

Poruka od miske17 » sreda, 7. dec. 2011. u 16:25h

milan_gt piše:citaj gore, 5 god ziveo (studirao) u bgu, imam stan u cvijicevoj i dalje redovno dolazim.. :D
onda treba da razumes nasu poentu, al dobro svako ima svoj stil voznje :P
Fiat Bravo 1.6 16V BlackInk

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » sreda, 7. dec. 2011. u 16:28h

milan_gt piše: imam stan u cvijicevoj i dalje redovno dolazim.. :D
Ajd kad navrnes a ti se javi pa da idemo negde u zezanje ;)

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 7. dec. 2011. u 16:32h

pa tako vas volim bre, ima da blicamo pi*ckama..mislim na zenski rod, da se neko slucajno ne pronadje.. :D

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 7. dec. 2011. u 16:49h

milan_gt piše:citaj gore, 5 god ziveo (studirao) u bgu, imam stan u cvijicevoj i dalje redovno dolazim.. :D
Ja ne razumem na osnovu cega si doneo zakljucak onda da u bg ne sviraju i ne blicaju ako ne zivis ovde (ili vozis motor a drugi voze transportna vozila). Nije ni bitno. Postoji jos jedan faktor koji moze da bude (ozbiljno ovog puta). Ja kada vidim da tablica nije BG, razumem bas svaku gresku tj mnogo vise pazim da ne smetam ili zbunjujem vozača sa tablicama koje nisu BG. Verujem da to i ostali ovde rade. Doduše, skoro sam isto tako tolerisao jednog NS ,ali se ispostavilo kao greška. ( http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... start=1875)

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 7. dec. 2011. u 16:55h

pa covece 5 god ziveo i vozio i sad dolazim, a za ovo da su vozaci tolerantni prema ljudima iz drugih gradova ti je extra hahahaha

znas kako kaze pokojni Djindjic da ne vredi uciti svinju da peva, em nerviras sebe em nerviras svinju..tako da o ovom blicu radi upozorenja vise necu raspravljati..ti ga ne koristis a ja ga koristim..kraj price..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan sreda, 7. dec. 2011. u 21:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 7. dec. 2011. u 17:22h

Mozda kako se ponašas ,takav i odgovor dobijas od ljudi. Kao sto sam napisao ,ja uvek pazim mnogo vise na vozace sa drugim tablicama jer znam mnoge koji ne smeju da voze ovde (prijatelji ili rođaci), ali ja takođe i ne ablendujem i ne sviram drugima. Ako vozim, računam samo na sebe i svoje mogućnosti. Postoji nešto što se zove vozačka kultura i solidarnost (ali me paralelno sludi kada vidim da najveći broj ljudi u saobraćaju nemaju ni jedno ni drugo).

Uh , prevideh ovo za Đinđića. Moj "omiljeni" lik u plejadi sličnih. Ako se na njega pozivaš, dosta toga mi je jasno.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » sreda, 7. dec. 2011. u 21:07h

RS_cabrio iskuliraj...samo bez nerviranja...ne cimaj zivce cekicko
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 7. dec. 2011. u 21:16h

RS_cabrio piše:Uh , prevideh ovo za Đinđića. Moj "omiljeni" lik u plejadi sličnih. Ako se na njega pozivaš, dosta toga mi je jasno.
da znas da sam predpostavljao da je takva situacija, kroz voznju se vidi kako covek resava i druge zivotne probleme, kako razmislja i kakvi su mi stavovi.. :D

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 7. dec. 2011. u 21:26h

Tu se slazem sa tobom, apsolutno.Doticni propoveda koncpet, kome je do morala,nek ide u crkvu i po cenu licne potrebe zgazi sve sto moze da se zgazi jer cilj opravdava sredstvo (sto bi ti rekao, bas me briga za druge dal im smeta,ja cu da ablednujem ako se meni to radi).Informacije iz prve ruke (tj iz zatvora da budem precizniji) kako je isti resavao probleme koji mu se nadju na putu i bez pardona unistavao zivote ljudi mogu na PP, jer znam da ako napisem, obrisaće mi post. strasno je sto ima ljudi koji i dalje misle da je to pohvalno.

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 7. dec. 2011. u 21:29h

RS_cabrio piše:bas me briga za druge dal im smeta,ja cu da ablednujem ako se meni to radi
to je radi moje i tvoje sigurnosti, a ne zato sto to radim iz inata :rotfl: daj sagledaj malo drugacije neke stvari, krivo mi je zbog tebe da budes u zabludi..

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 8. dec. 2011. u 00:31h

Nema potrebe da ti bude krivo. Iskoristi to vreme za koje ti je za mene krivo da razmislis odakle tolika prepotentnost i arogantnost i bezobzirnost ,tim pre sto ovde imas barem troje ljudi koji su rekli da im ablendovanje pravi konkretne probleme i tenziju. Možda je sledeće da meni "neiskusnom" za volanom pojasniš da u stvari za moje dobro da me ablend zaslepi i nekoliko sekundi (ili više) ne vidim gde vozim,a sve u ime sigurnosti saobraćaja.to mogu da ocekujem s'pbzirom na tvoj nastup. Ja nisam jos bio toliko iritiran time da cimam volan namerno kad to neko radi (vidim da su ovde ljudi spremni na to, i razumem ih), ali mi je skoro tako jedan se zaleteo i krenuo da drnda i ablenduje. S'obzirom da sam ja vec prosao na kasno zuto ili crveno (zurio sam),a on iza mene se nakačio i galantno išao na puno crveno, lepo zaustavim auto i izađem da ga pitam šta je problem (prepodtavljam da je problem kad ablenduje). A on kaze da vozim brze valjda ili tako nesto. rekoh mu: majmune polurazumni, prošao si na crveno i meni ćeš da još objašnjavaš kojom ću brzinom da se krećem u lici sa jednom trakom u sred guzve gde pri tome i nije moglo da se ide brze jer je cela kolona ispred. Ako ne umes da vozis, ili nisi siguran neces mene da teras da se tebi prilagođavam . Nanerno sam vozio 15 na sat dokle god sam mogao da predvidim kuda ce da se kreće.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 8. dec. 2011. u 01:20h

Jednom kad sam dva puta kratko blicnuo pri preticanju čovek me je izgurao sa puta :rotfl:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 8. dec. 2011. u 02:43h

Sve vreme pricamo o dve razlicite stvari.

"Drndanje" ablendera, sviranje na semaforu... i slicno nema nikakve veze sa ovim o cemu ja i milan pricamo.
Pominjes preticanje u bulevaru. Koje preticanje, kad bulevar ima vise traka? To NIJE preticanje.
Pominjes likove koji ti blicaju na semaforu, na "narandzastom" svetlu? Kakve to veze ima sa preticanjem?

Prvenstveno pricamo o preticanju VAN NASELJA, na putu koji ima samo dve trake (po jednu za svaki smer).
Pricamo o tome da kada pretices nekoga na TAKVOM PUTU prilikom kretanja u preticanje treba da mu das signal kratkim pritiskom na sirenu ili kratkim blicom (zavisi da li je dan ili noc), kako bi mu dodatno skrenuo paznju da se oko njega nesto desava.

Tebi to smeta, nisi na to navikao, nisu te to naucili u auto skoli, i sad jos dozvoljavas sebi da skaces, vredjas i hoces da bijes nekoga ko se ponasa po zakonu? Samo pripazi da ne naletis na nekog sa motkom veceg kalibra :)

Zaslepi te kratak blic? Izvini al to jednostvno ne mogu da poverujem. Meni izrazito smetaju vrljavi farovi i slicno, pa ipak nikada nisam bio zaslepljen od kratkog blica.
Djak pesak :)

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » četvrtak, 8. dec. 2011. u 02:44h

@Krstic
E to je pravi vozac hahahaha ..
Ako nekoga jedan kratak blic u cilju dodatnog obracanja paznje prilikom preticanja na otvorenom putu iziritira do te mere da mu se mogu desiti neke opasne i nepredvidjene reakcije onda bi trebao dobro da razmisli da li je za volan..pricam o situaciji kad vas pretice drugo vozilo koje vam se nije nabilo u branik i ne ugrozava vas prostor na putu i pritom iz vece udaljenosti jednom blicne da biste bacili pogled, a sebe i vas dodatno osigurao, i uvideli njegove namere bez zelje da vas bilo gde pomera ili da mu se prilagodjavate..u velikoj vecini situacija vam je vec jasno da cete biti preteceni, i bez tog blica, ali svaka reakcija u toj situaciji, veca od prevrtanja ocima, je preterana reakcija..ne misli se ovde valjda na blicanje i sviranje u gradu u toku spica gde ne mozes ni levo ni desno, pa to i nije radi preticanja vec da bi mu se sklonili sa puta, takva vrsta ponasanja je i u zakonu regulisana i podleze kazni..svakodnevno mi se desava prilikom prelaska mosta u NS da mi se neko nabije u branik, trubi i blica po sto puta da se sklonim u drugu traku iako preticem ali "nedovoljnom brzinom" pa ovaj iza hoce da me izgura sa puta..jel i dalje sve ovo ista stvar ili se malo razlikuju dve navedene situacije.....
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 8. dec. 2011. u 04:05h

ja mislim da ste svi vi zreli za jedan veliki skup sa bikom na raznju,jer ste svi nervozni do one stvari i po ko zna koji put tema ( koja je uzgred Video Klipovi ) je otisla u kjurac,pa stoga lepo molim moderatore i admine da ociste temu i djubre prebace u kontejner.Hvala puno,srdacno vas komsija Macaneli :P
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 8. dec. 2011. u 09:10h

nemoze, kakav je ovo off bez mene :suicide:

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“