Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Ljudi...sta treba da ocekujem ako sam dobio kaznu za parkiranje, u smislu, odneo mi pauk auto? Ako je placeno parking servisu za odnosenje, preuzet auto, a rok za uplatu kazne za parkiranje je 7 dana, cifra je 5000din...kazna nije placena vec nekih 15-ak dana. Sto ocekivati? Treba mi pomoc, nije moj auto u pitanju.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Od straha zuti i zive, od represije nad stanovnistvom koje placa RTS, parking, i slicne stvari. Ne vredi vise ni da ga registrujes na babu ili dedu,eno odvedose skoro onog dekicu u zatvor jer nije platio kaznu za sisanje zbunja nekog il sta bese. Kako god, ne placam im nista jer pare odlaze na pogresna mesta a nisam ni trazio uslugu tj imao sam je i pre njih (malo li dajem kroz registraciju za puteve koji mi uniste auto a posle kroz porez jos kroz kupovinu delova mi uzimaju pare). Jebena nepravda kao u srednjem veku. Nisam konformistican tip da bespogovorno prihvatam pa tako im ovo ne placam,sigurno. Najveci bednici su advokati u celoj prici.
PS. Razumem i sporadicnu agresiju nad radnicima parking servisa.
PS. Razumem i sporadicnu agresiju nad radnicima parking servisa.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Pre dve nedelje su mi okačili isto, a baš sam se kratko zadržao, kad sam pogledao u doplatnu kartu spotted vreme i vreme pisanja karte su 15 minuta razmaka
rekoh sebi "peder jedan, sigurno je cupkao pored auta i brojao sekunde". Pre neko veče se parkiram i gledam s prozora, došao je nekih pet minuta posle mene i skoro 10 minuta je cupkao pored i čekao da isteknu ukupnih 15, na svu sreću pa sam sišao dole taman pre isteka.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Loyale..svakako da nisi kriv..samo je trebalo to dokazati da su te navatali..no super si prosao..
-
- Ljubitelj životinja
govna bre, to ti kazem. posle se cude kad ih neko umlati. Nek idu da rade nesto posteno.911s [SK] piše:Pre dve nedelje su mi okačili isto, a baš sam se kratko zadržao, kad sam pogledao u doplatnu kartu spotted vreme i vreme pisanja karte su 15 minuta razmakarekoh sebi "peder jedan, sigurno je cupkao pored auta i brojao sekunde". Pre neko veče se parkiram i gledam s prozora, došao je nekih pet minuta posle mene i skoro 10 minuta je cupkao pored i čekao da isteknu ukupnih 15, na svu sreću pa sam sišao dole taman pre isteka.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
imam i ja jednu advokatsku, juce stigla. Jos placam mesecnu, na 3 meseca 1500din, i ne razmisljam, ali... Isteklo mi 13. Feb., ja nisam palio auto sve do 14 uvece, tad provalim doplatu, 15. neradni dan, pa subota, nedelja, u ponedeljak odem pa se zalim, znam da obicno uvaze to kad istekne mesecna pretplata, a ti platis kasnije istog dana.... oni me odjebu, zalim se jos jednom, oni opet, i sad mi stigne ovo advokatsko sranje. Ja sam u principu za to da se placa, ali ovo nekako bas nije fer.
A ti, tamo sto rade, u Starine Novaka, dakle neopisivo kakva je to ekipa, sastavljena od sljama. Bagra degenerika i smradova jednih. Bukvalno se raduju tudjoj nesreci. Neverovatno. Nigde i nikad to nisam doziveo, a doziveo sam svasta, na raznim mestima. Vise puta bio u onoj bezizlaznoj situaciji, kad si nemocan pred zakonom, drzavom i njihovim organima fizicke sile, ali to bar znas da je sila naoruzana (nije kriminal, nisam od tih), a ovo pakosna ona sirotinja, najgori iz rulje. A postaju sve gori, kako im se blizi kuka i motika. I pre 2-3 god. sam imao slicna posla s njima, ali tad mi je to delovalo samo kao, "jebi ga, od toga zivimo, ne mozemo da te pustimo". Mada, i tad sam imao poriv da stangliram osobu sa hendikepom i sindromom (visinskim i Daunovim), kao i pripadnicu ugrozene manjine, sto rade tamo na zalbama. Ove godine im se pridruzio i neki glavati rmpalija sa gorstackim akcentom. Onda sam platio, a sad cu jos da razmislim, pa da vidim, pa da ...
A ti, tamo sto rade, u Starine Novaka, dakle neopisivo kakva je to ekipa, sastavljena od sljama. Bagra degenerika i smradova jednih. Bukvalno se raduju tudjoj nesreci. Neverovatno. Nigde i nikad to nisam doziveo, a doziveo sam svasta, na raznim mestima. Vise puta bio u onoj bezizlaznoj situaciji, kad si nemocan pred zakonom, drzavom i njihovim organima fizicke sile, ali to bar znas da je sila naoruzana (nije kriminal, nisam od tih), a ovo pakosna ona sirotinja, najgori iz rulje. A postaju sve gori, kako im se blizi kuka i motika. I pre 2-3 god. sam imao slicna posla s njima, ali tad mi je to delovalo samo kao, "jebi ga, od toga zivimo, ne mozemo da te pustimo". Mada, i tad sam imao poriv da stangliram osobu sa hendikepom i sindromom (visinskim i Daunovim), kao i pripadnicu ugrozene manjine, sto rade tamo na zalbama. Ove godine im se pridruzio i neki glavati rmpalija sa gorstackim akcentom. Onda sam platio, a sad cu jos da razmislim, pa da vidim, pa da ...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Pa šta mislite koliko ljudi u Srbiji nema ni osnovnu školu, a kamoli nivo, moraju da jedu i od nečega da žive, gde će drugde naći posao. S obzirom da nemaju plate više od 30.000, složio bih se sa drugom Cabriom, nek rade nešto poštenije a i manje stresno za njih za iste novce, u Beogradu barem možeš da biraš šta ćeš da radiš za platu do 30.000.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Ljubitelj životinja
to i ja kazem.Toliko poslova gde ne ugrozavas i ne maltretiras druge.Prodavac, pekar, mesar, vozac, razsnosac,cistis ulice, bilo sta....evo pade mi na pamet u ovom trenutku koliko starih ljudi u beogradu (vecina populacije u srbiji je stara) nema ko da im pomogne i donese osnovne stvari ili obidje. Otvoris agenciju koja to radi. Plate preko pnezionog hiljadu dinara mesecno i imaju pravo na nekoliko puta pomoc u toku meseca. Mislim da bi se ubio od posla (mozda ovo i ima, ne znam),a ne treba ti ni skola ni znanje,ni zvanje, ni nista.Siguran sma da ima mali milion slicnih ideja,pogotovo u gradu velicine BG. Dakle, kad cujem kako oni samo rade svoj posao jos vise ih mrzim. Pa sto si birao taj posao? Mogu da razumem da te regrutuju proitv volje i ides na ratiste to da kazes,ali ako dobrovoljno izaberes da ti posao bude maltretiranje drugih,onda nemam milosti za takve mozgice. Naravno, to su po pravilu najprimitivniji slojevi stanovnista (kontrolori, ili ova ekipa,komunalci i govna raznorazna) koji ono sto Vladan kaze, zapravo uzivaju u tudjem problemu jer im je to najveci uspeh u zivotu i jedinu ih tu neko verovanto primecuje.Umesto da se radi na spustanju tenzija i agresije generalne,ovakkvim akcijama i nadizanjem pasivnog pritiska se stanje dodatno pogorsava....sto se mene tice, ne placam im nista niti nameravam. nekada sam placao,a onda su mi jednom zaboli kaznu dok sam izasao na kratko da jedem kod Orla i presela mi vecera i od onda cao zdravo,moje pare videti necete.Zao mi samo papira koji se trosi na stampanje ovih kazni, pretnji,doplatnih karata ili kako se vec zove.
-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
U Parking Servisu rade svi preko veze , zato im se i moze da se tako ponasaju...
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
U Kraljevu me iritira to sto parking servis ne postoji, pauka nema, pa se parkira ko kako stigne, na pesackom,na ulazu u garazu,dvoriste. Covek zvao pre neko vece pandure jer nije mogao da izadje iz garaze. Dosli, slikali ga i napisali kaznu. A ti se slikaj sto ti treba auto. Parking se naplacuje na licu mesta. I naplacuje ga jkp Cistoca. Parkiras se i cekas ga da dodje da ti naplati, a njega nema. Odes i kad se vratis za brisacem opomena. Onda lepo zguzvas tu opomenu i cao zdravo... 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
- Ljubitelj životinja
ne naplacuje se ni u BG kome treba. Zivim u kraju gde su kafici,bogatasi i slicno i pauk prolazi pored svih skupljih kola parkiranih preko pesackog,nakrivo, ovako ili onako. Zbog takvg parkiranja sam i imao poslenji udes jer je cela traka zauzeta kolima ispred kafica, pa niam imao gde da se sklonim. Selektivna pravda,kao u svakoj pravoj i divljoj srednjovekovnoj drzavi.50 evra mesecno murkanu i ne diraju ti kola koja blokiraju raskrsinu ili ulicu.bojan_kv piše:U Kraljevu me iritira to sto parking servis ne postoji, pauka nema, pa se parkira ko kako stigne, na pesackom,na ulazu u garazu,dvoriste. Covek zvao pre neko vece pandure jer nije mogao da izadje iz garaze. Dosli, slikali ga i napisali kaznu. A ti se slikaj sto ti treba auto. Parking se naplacuje na licu mesta. I naplacuje ga jkp Cistoca. Parkiras se i cekas ga da dodje da ti naplati, a njega nema. Odes i kad se vratis za brisacem opomena. Onda lepo zguzvas tu opomenu i cao zdravo...
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Mom drugu su digli auto,otisao da uzme kad tamo stoji u zapisniku dignut sa ogrebotinama po felnama i levom krilu,on ode kad oni izgrebali felne i malo zakacili krilo i nije im nista mogao
Isto tako sam jednom ustanovio da im zuri sat 6 min uplatio tefonomu 18:43 vratio se u 19:39 i zatekao cestitku na brisacu prosetam po parkingu i nadjem onu zamlatu sto radi u PS pokazem poruku i pokazem mu koliko je sati on kao nije mi tacan sat pozovem ar ljudi koji su bili na parkingu da uporedimo vreme kod svih je isto sem kod njega kod nas je bilo 19:41 kod njega 19:47 on i dalje ne veruje i pozove pandure kao pretim mu
ja mu samo uzeo onu spravicu i bacio je u kontejner pored nas,dodju panduri kao sta je problem ja kazem kradu ovi vasi i panduri pogledaju na sat kod njih 19:51 kod ovog 19:57 i srecom bio neki biostar pandur pa uzmemo i pozovemo tacnop vreme kad ono 19:51 i kao izvinite
Onda kao PS u znak izvinjenja ponudio besplatnu mesecnu kartu za tu zonu,al koji ce mi mesecna kad se tu parkiram jednom u godinu dana,a mozda ni tad i sve se zavrsi na izvini te greska u sistemu

- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Bilo ko....?sasa_f1 piše:Ljudi...sta treba da ocekujem ako sam dobio kaznu za parkiranje, u smislu, odneo mi pauk auto? Ako je placeno parking servisu za odnosenje, preuzet auto, a rok za uplatu kazne za parkiranje je 7 dana, cifra je 5000din...kazna nije placena vec nekih 15-ak dana. Sto ocekivati? Treba mi pomoc, nije moj auto u pitanju.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ako nije tvoj auto..sta te bole.. 

- Vladan
Plati sad. Ili nece biti nista, ili ce traziti kamatu, a kamatu nece traziti sve dok je njen iznos nizi od cene uplatnice, uvecan za postarinu.
Uostalom, pozovi panduraciju, pa putaj njih.
Uostalom, pozovi panduraciju, pa putaj njih.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Jel moze da se registruje auto ako ne platis tu doplatnu kartu?
Znam da su ranije dok su kao kacili kazne nije bilo potrebe da se placa jer nit su imali pravo da kaznjavaju, niti si imao problema prilikom registracije. Ne znam kako je sad kad je ta dnevna "karta".
Mene je kontrolor jednom cekao, lupam, parking mi isticao u 13h, ja sa faxa pozurujem drugara da izadjemo u 12:59, izlazim i maltene trcim do auta a drugar mi prica "ma daj sta ti je sta se cimas ne mogu da ti naplate kaznu za tako malo". Dodjemo do auta u 13:01 a kontrolor stoji ispred auta i ceka. Gleda me i onako podrugljivo se smeje "Za malo, ostalo vam je jos 2min." (posto imas pravo 3min preko 1h da ostanes). Doslo mi je da ga slozim po onom trotoaru i nahranim onim aparatom...
edit:
Pita mene juce sestra:
Ona: "Je li, zasto nisam mogla malopre da stignem nekog Megana na autoputu?"
Ja: "
Koji megan, kako izgleda? Koliko ste isli, gde?"
Ona: "Pa, uz bubanj potok iz pravca grada, sklonila sam mu se na nekih 140, on prosao pored mene brzo i uspela sam do nekih 170 uzbrdo da ga pratim ali mi je opet odmicao."
Ja: "A koji je Megane, kako izgleda?"
Ona: "Pa neki zuti mali, pise mu pozadi RS."
Ja: "E pa to ti je presretac, bravo."
Ona: "A jel ce da mi stigne kazna...?"
Jel zna neko da li imaju uredjaj za merenje odpozadi na kolima ili samo napred? Znao sam vec neko vreme za tog Megana, posle mi kaze da je produzio ka ibarskoj, vrv da vreba nove zrtve.
Znam da su ranije dok su kao kacili kazne nije bilo potrebe da se placa jer nit su imali pravo da kaznjavaju, niti si imao problema prilikom registracije. Ne znam kako je sad kad je ta dnevna "karta".
Mene je kontrolor jednom cekao, lupam, parking mi isticao u 13h, ja sa faxa pozurujem drugara da izadjemo u 12:59, izlazim i maltene trcim do auta a drugar mi prica "ma daj sta ti je sta se cimas ne mogu da ti naplate kaznu za tako malo". Dodjemo do auta u 13:01 a kontrolor stoji ispred auta i ceka. Gleda me i onako podrugljivo se smeje "Za malo, ostalo vam je jos 2min." (posto imas pravo 3min preko 1h da ostanes). Doslo mi je da ga slozim po onom trotoaru i nahranim onim aparatom...
edit:
Pita mene juce sestra:
Ja: "

Ona: "Pa, uz bubanj potok iz pravca grada, sklonila sam mu se na nekih 140, on prosao pored mene brzo i uspela sam do nekih 170 uzbrdo da ga pratim ali mi je opet odmicao."

Jel zna neko da li imaju uredjaj za merenje odpozadi na kolima ili samo napred? Znao sam vec neko vreme za tog Megana, posle mi kaze da je produzio ka ibarskoj, vrv da vreba nove zrtve.
Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
I spreda i o'zada imaju kameru i radar.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Joj! 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Valjda su trebali da je zaustave i da pisu, nisam cuo do sada da salju na kucnu adresu.dule0911 piše: edit:
Pita mene juce sestra:
Ja: "Koji megan, kako izgleda? Koliko ste isli, gde?"
![]()
![]()
-
- Ljubitelj životinja
Nisi ladno pitao sestru zasto vozi toliko brzo?dule0911 piše:Jel moze da se registruje auto ako ne platis tu doplatnu kartu?
edit:
Pita mene juce sestra:
Ja: "Koji megan, kako izgleda? Koliko ste isli, gde?"
![]()
![]()
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
opasno je da su oni nju jurili,ovako ona je njih tako da
ne ozbiljno ako nisu stali onda nikom nista,mora da se pravi zapisnik,nema naknadnog slanja 

- Vladan
Moze, ja sam registrovao pod "kaznom", pre 4 dana.dule0911 piše:Jel moze da se registruje auto ako ne platis tu doplatnu kartu?
- dule0911
-
Odlicno.
@ivan & dubiozni
Ja sam cuo da se sad salje i na kucnu. E sad videcemo. Malo sam se raspitao (tj, reko mi Markedjani
) da ima jos jedan civilni RS istog izgleda kao ovaj presretac pa se nadamo da je mozda bio on u pitanju.
@rs cabrio
Kaze mi da je htela malo da proba Focusa, nije ga oplela pun gas na autoputu od kako su uzeli auto
@ivan & dubiozni
Ja sam cuo da se sad salje i na kucnu. E sad videcemo. Malo sam se raspitao (tj, reko mi Markedjani

@rs cabrio
Kaze mi da je htela malo da proba Focusa, nije ga oplela pun gas na autoputu od kako su uzeli auto

Fiesta!!
- Vladan
Da ti nije ovo sestra? Nadam se da nije. Ova je opasna i nenormalna.
Veceras u Uscu.
[youtube][/youtube]
Drugi deo filma je iz "njene perspektive", da se vidi gde je odlucila da skrati malo put.
Veceras u Uscu.
[youtube][/youtube]
Drugi deo filma je iz "njene perspektive", da se vidi gde je odlucila da skrati malo put.
- dule0911
-
Hehe nije, sestra je inace veoma dobar vozac (dare I say it, verovatno bolji i savesniji vozac od mene), a vozi Focusa, ne Fabiu (ne gledam klip jer sam na mobu ali iz thumbnaila vidim da je fabia).
Fiesta!!