Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Možda si me pogrešno shvatio, ne očekujem da krenu kao izbačeni iz katapulta već na žuto, ali kako se kilave i ti bi svirao. Pazi sad ovako.
Pali se zeleno, 3-4 sekunde poslije traži prvu brzinu, poslije 2 sekunde potrage konačno je ubode. E onda valja se izboriti sa kvačilom. Konačno nakon 5-6 sekundi od paljenja zelenog prvi auto kreće. Onaj drugi čeka da on odmakne za cijelu dužinu auta pa ponavlja opet onako kilavo ono traženje brzine i kvačilo...
To ajde na bulevarima i većim ulicama se ne primjeti toliko, ali imaš ulica gdje ti zeleno traje svega 15-20 sekundi, u tom slučaju kroz zeleno prođe samo 3-4 auta.
Da ne govorim na bulevarima od onih koji ti smetaju jer voze 35 pa ne možeš ni zeleni talas uhvatiti.
Najbolje do sada što sam vidio je u Sarajevu, tamo su odlično napravili zeleni talas, kad kreneš s jedne strane bez zaustavljanja ili možda uz jedno zaustavljanje na semaforu prođeš cijeli grad. Svi voze oko 50, jedino onaj dio pored Baš Čaršije se ide sporije 30-40 ali i ne možeš brže usko i gužva što auta što piješaka, ali niko se tu ne zaustavlja s autom.
Pali se zeleno, 3-4 sekunde poslije traži prvu brzinu, poslije 2 sekunde potrage konačno je ubode. E onda valja se izboriti sa kvačilom. Konačno nakon 5-6 sekundi od paljenja zelenog prvi auto kreće. Onaj drugi čeka da on odmakne za cijelu dužinu auta pa ponavlja opet onako kilavo ono traženje brzine i kvačilo...
To ajde na bulevarima i većim ulicama se ne primjeti toliko, ali imaš ulica gdje ti zeleno traje svega 15-20 sekundi, u tom slučaju kroz zeleno prođe samo 3-4 auta.
Da ne govorim na bulevarima od onih koji ti smetaju jer voze 35 pa ne možeš ni zeleni talas uhvatiti.
Najbolje do sada što sam vidio je u Sarajevu, tamo su odlično napravili zeleni talas, kad kreneš s jedne strane bez zaustavljanja ili možda uz jedno zaustavljanje na semaforu prođeš cijeli grad. Svi voze oko 50, jedino onaj dio pored Baš Čaršije se ide sporije 30-40 ali i ne možeš brže usko i gužva što auta što piješaka, ali niko se tu ne zaustavlja s autom.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Od ulaza u Sarajevo pa do Ilidze,samo me je uhvatio semafor kod skretanja za Halilovice (kod Ford salona). Bio sam sa slepom i prikolicom i dok sam lutao kroz Sarajevo (kada sam isao prvi put) namerno su dodavali gas i zatvarali me kada dam zmigavac da se prestrojim.Cak me je i jedan taxista na pitanje gde je carinski terminal,poslao u slepu ulicu pa sam odvalio nekog Megana dok sam okretao sa prikolicom na sred ulice.Sad da li su oni takvi i inace ili zbog BG tablica,ne znam,necu da gresim dusu. Recimo,kroz Tuzlu i Zenicu,kako dam zmigavac tako me pustaju da se ubacim.
- Iosis
- VIP
Nije zbog tablica jednostavno su takvi i ja sa BiH tablicama sam se malo gurao sa njima, ali nisam imao nekih većih problema.
Što se tiče tih nacionalnih prepucavanja prije ćeš ih očekivati u Zenici ili Tuzli.
Što se tiče tih nacionalnih prepucavanja prije ćeš ih očekivati u Zenici ili Tuzli.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Ma cimali me sto ih nemam u gepeku.. Da ali geta ti zivis na planini a ja u jbn vojvodini gde je najveci uspon onaj na duginom mostu :-P
Jesu ti kod pumpe, istrci iz kola sa crvenom palicom kao bolt na 100m
Pa sada nemam prebivaliste tu, ali mislim da to nema veze, tj to vrv ne bi proslo na sudu..
Jesu ti kod pumpe, istrci iz kola sa crvenom palicom kao bolt na 100m
Pa sada nemam prebivaliste tu, ali mislim da to nema veze, tj to vrv ne bi proslo na sudu..
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Iosis
- VIP
A šta da si išao na Frušku Goru u akciju pa se zaglavio? Kao što je moj jedan drugar se zaglavio pa je u tri ujutru zvao nekog seljaka da ga izvlači traktorom. 

- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
jbt u sloveniji kad sam bio nisu ljudi skoro nista radili na auto putu al su stavili treptace, i ti treptaci tako jako trepte da kad se priblizis zaslepu te 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
mene je jedno jutro tako docekala jedna 147ica parkirana iza mog auta, i to izgleda celu noc, jer se sve dogadja u pola 7 ujutro kad sam kretao na posao...totti piše:Ja sam tako pre mnogo godina zagradio dvojicu koji su na sličan način upali na parking mesto, a nisu hteli da se sklone i rekao im: Ok momci, nećete da se sklonite... Nema problema. Ja radim do 8 večeras (to se desilo u 3 popodne)... Momentalno su se izvinili i isparkirali.
isterao sam preko ivicnjaka, i trave, lakse nego sto sam mislio, a njega su docekali brisaci na haubi...
posle toga, posto sam provalio da zivi u kraju, parkira se sve po propisu...

ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Ja sam imao situaciju sa parkiranjem u Bg-u utorak. Krenuo sa devojkom kod njene sestre koja zivi u Krunskoj, i ima dvoriste sa kapijom na daljinac. X puta sam se tu parkirao i nikad nije bilo problema jer je dvoriste veliko a u njemu nikad vise od 2 auta. U utorak se najavimo lepo kod vlasnika jedinog daljinca i dvorista, da ako moze da nam otvori kapiju kad stignemo, a on kaze nisam kuci. Stignem a kapija otvorena i udjem u dvoriste, da bi lik u 11 uvece zvao svastiku i rekao joj da ujutru izadjem iz dvorista (jer mi nije niko dozvolio da udjem), sto sam i planirao. Naravno to je bio onako naredbodavni i skoro neprijatan ton. Ujutru krecem da zavrsavam obaveze, kapija zatvorena, a on nedostupan. Ja sta cu, aj gradskim. Kad sam sve zavrsio i vratio se zovem ga da mi otvori kapiju, razgovor druga prica, sve sto bi rekli kulturica. 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Žuta minuta.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
I ja bih rekao. Nego sam se iscimao, skoro celu noc nisam spavao i ceo dan dok sam zavrsavao obaveze, jedva sam cekao da se vratim da izadjem sa autom. Gde znam sta mu se mota po glavi, da mi izbusi gume, razbije stakla, polomi brisace, prodje kljucem po autu itd. pa da meni dodje zuta minuta i sta da mu radim posle. 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Na kraju mu je pobego.. 
Realno, obojica su za psihijatriju, ali ja da sam na mestu ovog u oktaviji otisao bih u najblizu pandursku stanicu pa neka ovaj ulazi unutra da ga juri. Budale.
Situacija od danas.
Stojim na semaforu, prvi u bulevaru JNA od Slavije kad se ide ka karadjordjevom parku. I tada prvi kontakt sa pratnjom tj transportom novca, koji idu od Slavije ka meni, sirene, blicanje itd, ali posto se kamion sporo penje uzbrdo (u njemu transportuju novac), svi ovi ispred mene pa i ja na semaforu krecemo dosta brze, oni nisu stigli ni da se priblize. Ili su cekali nesto kratko na semaforu iza mene, nebitno, uostalom susedna traka u kontra smeru je bila prazna pa su mogli i njom, ja nisam imao gde sem desno u drugi auto. Naravno, odmah od semafora oni ostaju dosta iza i gube mi se iz vidika jer je kamion za transport ocigledno spor pa ne moze da startuje.
Posle stajem na semafor kad se spusti pored fransa, znaci semafor na kome se skrece levo za Dusanovac, autoput za novi sad itd. Stojim u krajnje levoj traci, iza mene jedan sa pezoom dostavnim. Iza njega stala pratnja i upaljene im sirene, ablenduju... Ja imam crveno, sa moje leve strane ograda, sa desne strane auto. Ispred, iz pravca autokomande, idu vozila, nije bila prevelika guzva sto znaci da su isli svi brzo, dakle ne mogu da se izvucem i stanem jer bi me neko odneo. Nista, procenim da je najbolje da cekam da se upali zeleno. Izlazi posle 3-4sec pandur iz auta i prilazi napred, ali autu pored mene ne meni, u tom trenutku se pali zeleno. Skrecem levo, stajem u red tj kolonu vozila za iskljucenje desno na autoput. Staje pandur pored mene otvara prozor i dere se nesto u fazonu "jel mozes ti da se probudis". Nisam nista odgovorio, vec samo okrenuo pogled ka napred. I posto je isao u Ustanicku, svo vreme paralelno vozio pored mene i blenuo, dal da me zaplasi ili zato sto je ocekivao da cu da mu odgovorim i budem jednako primitivan. Ja sam gledao svoja posla tj gledao pravo gde idem.
Aj sad misljenje, sta sam trebao da uradim, da li sam postupio pravilno ili ne? Da isparim sa lica mesta nisam mogao, moozda sam mogao da se pomerim malo ukoso ispred ovih sa moje desne strane i preprecim obe trake, ali gde bi onda ovaj sa dostavnim kombijem iza mene stao, ne znam.
Generalno, sta kaze zakon u ovakvim situacijama, ok znam da moram da im omogucim prolaz, ali da li postoji onaj deo zakona koji kaze "ako sam u mogucnosti", jer mi se cinilo da danas nisam bio u mogucnosti da to uradim.
O njihovom nacinu transporta novca i primitivizmu organa reda mislim da ne treba trositi reci.
edit:
Sad se nesto razmisljam, oni su lagano mogli oko svih nas i oko ostrva sa desne strane da ga obidju (putem kojim se ljudi iz ustanicke/juznog bulevara ukljucuju ka autokomandi) i onda da skrenu levo i produze gde su krenuli, kad su vec videli da su sve tri trake na semaforu zauzete.

Realno, obojica su za psihijatriju, ali ja da sam na mestu ovog u oktaviji otisao bih u najblizu pandursku stanicu pa neka ovaj ulazi unutra da ga juri. Budale.
Situacija od danas.
Stojim na semaforu, prvi u bulevaru JNA od Slavije kad se ide ka karadjordjevom parku. I tada prvi kontakt sa pratnjom tj transportom novca, koji idu od Slavije ka meni, sirene, blicanje itd, ali posto se kamion sporo penje uzbrdo (u njemu transportuju novac), svi ovi ispred mene pa i ja na semaforu krecemo dosta brze, oni nisu stigli ni da se priblize. Ili su cekali nesto kratko na semaforu iza mene, nebitno, uostalom susedna traka u kontra smeru je bila prazna pa su mogli i njom, ja nisam imao gde sem desno u drugi auto. Naravno, odmah od semafora oni ostaju dosta iza i gube mi se iz vidika jer je kamion za transport ocigledno spor pa ne moze da startuje.
Posle stajem na semafor kad se spusti pored fransa, znaci semafor na kome se skrece levo za Dusanovac, autoput za novi sad itd. Stojim u krajnje levoj traci, iza mene jedan sa pezoom dostavnim. Iza njega stala pratnja i upaljene im sirene, ablenduju... Ja imam crveno, sa moje leve strane ograda, sa desne strane auto. Ispred, iz pravca autokomande, idu vozila, nije bila prevelika guzva sto znaci da su isli svi brzo, dakle ne mogu da se izvucem i stanem jer bi me neko odneo. Nista, procenim da je najbolje da cekam da se upali zeleno. Izlazi posle 3-4sec pandur iz auta i prilazi napred, ali autu pored mene ne meni, u tom trenutku se pali zeleno. Skrecem levo, stajem u red tj kolonu vozila za iskljucenje desno na autoput. Staje pandur pored mene otvara prozor i dere se nesto u fazonu "jel mozes ti da se probudis". Nisam nista odgovorio, vec samo okrenuo pogled ka napred. I posto je isao u Ustanicku, svo vreme paralelno vozio pored mene i blenuo, dal da me zaplasi ili zato sto je ocekivao da cu da mu odgovorim i budem jednako primitivan. Ja sam gledao svoja posla tj gledao pravo gde idem.
Aj sad misljenje, sta sam trebao da uradim, da li sam postupio pravilno ili ne? Da isparim sa lica mesta nisam mogao, moozda sam mogao da se pomerim malo ukoso ispred ovih sa moje desne strane i preprecim obe trake, ali gde bi onda ovaj sa dostavnim kombijem iza mene stao, ne znam.
Generalno, sta kaze zakon u ovakvim situacijama, ok znam da moram da im omogucim prolaz, ali da li postoji onaj deo zakona koji kaze "ako sam u mogucnosti", jer mi se cinilo da danas nisam bio u mogucnosti da to uradim.
O njihovom nacinu transporta novca i primitivizmu organa reda mislim da ne treba trositi reci.
edit:
Sad se nesto razmisljam, oni su lagano mogli oko svih nas i oko ostrva sa desne strane da ga obidju (putem kojim se ljudi iz ustanicke/juznog bulevara ukljucuju ka autokomandi) i onda da skrenu levo i produze gde su krenuli, kad su vec videli da su sve tri trake na semaforu zauzete.
Fiesta!!
- BojanM
- BOFH
Za onu jurnjavu iz video klipa, jbt koja parapsihopatologija. Da li me uši varaju ili je vozač auta u kojem je kamera žensko?
A za pratnju, imali su bar još jednu mogućnost...
A za pratnju, imali su bar još jednu mogućnost...
A da ne citiram pola ZOBS-a, sve u svemu postupio si kako je trebalo i kako si mogao u datoj situaciji, a to što oni smatraju da se zakoni ne primenjuju na njih... sažaljevam.Član 39.
Tramvajskom bašticom, odnosno saobraćajnom trakom namenjenom za kretanje vozila za javni prevoz putnika, dozvoljen je saobraćaj vozila sa prvenstvom prolaza i vozila pod pratnjom.
pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Ma boli te stojko! Dosta mi tih njihovih pratnji za ovo, za ono, za onog, za ovog... Da mogu napravili bi da u kanalizaciji i *ovna tih političara i bankara imaju pratnju i prednost u odnosu na *ovna nas običnih smrtnika...
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
jedino sto si trebao da uradis, jeste da na prvom mestu kupis zkameru za kola,a onda da mu odgovoris podjednako agresivno kakav i on ima pristup. Cim je pandur, mora da je stoka i intelektualno inferioran,te jedino takvu komunikaciju i razume. Sto iosis kaze, dost ami je njihovih prantji i sranja,svaki seljak danas radi nesto za drzavu i trosi nase pare od poreza na kol,a gorivo, delove i sranja. kako u civilizovanim zemljama to ne funkcionise na taj nacin, ne mora ni ovde.
Poslednja izmena: RS_cabrio, na dan petak, 1. mar. 2013. u 18:20h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Zensko, i to glupo, ali besno.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Što je najcrnje, Bojan je u pravu, pobegao JOJ je, žena je vozačdule0911 piše:Na kraju mu je pobego..![]()

- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nisam imao upaljen zvuk pa nisam ni skapirao da je zena, svasta
@Iosis
E upravo to! Toliko se po gradu sve vise i vise forsira ta bitnost i pratnje, ponasaju se extremno bahato i seku/plase ljude, stvarno ne znam cemu sve to. Ako je neko stvarno bitan i vazan da prodje brzo, javis saobracajcima i blokiraju raskrsnicu za toliko i mirna Backa. Ovako se stvara samo sve veca i veca nervoza.
@RS
Za kameru si u pravu, planiram to kad malo finansijski stanem na noge. Mada bio sam u Focusu, za njega nisam planirao kameru, sem ako vlasnici istog ne doniraju
Za odgovor... Ne bih se skroz slozio. Jeste, takav balvan razume samo odgovore na njemu bliskom jeziku, ali zasto bih se spustao na njegov nivo?
@Bojan
Hvala
Inace tramvajsku basticu u tom delu bulevara koristi i gsp (ako mislis na prvu situaciju posle Slavije) tako da je i ona bila zauzeta, a dole blize Fransu nije uz ulicu. Ali svejedno, kapiram sta hoces da kazes. Da imaju malo mozga svakako bi nasli drugu rutu da dodju tamo gde su se zaputili.

@Iosis
E upravo to! Toliko se po gradu sve vise i vise forsira ta bitnost i pratnje, ponasaju se extremno bahato i seku/plase ljude, stvarno ne znam cemu sve to. Ako je neko stvarno bitan i vazan da prodje brzo, javis saobracajcima i blokiraju raskrsnicu za toliko i mirna Backa. Ovako se stvara samo sve veca i veca nervoza.
@RS
Za kameru si u pravu, planiram to kad malo finansijski stanem na noge. Mada bio sam u Focusu, za njega nisam planirao kameru, sem ako vlasnici istog ne doniraju

Za odgovor... Ne bih se skroz slozio. Jeste, takav balvan razume samo odgovore na njemu bliskom jeziku, ali zasto bih se spustao na njegov nivo?
@Bojan
Hvala

Inace tramvajsku basticu u tom delu bulevara koristi i gsp (ako mislis na prvu situaciju posle Slavije) tako da je i ona bila zauzeta, a dole blize Fransu nije uz ulicu. Ali svejedno, kapiram sta hoces da kazes. Da imaju malo mozga svakako bi nasli drugu rutu da dodju tamo gde su se zaputili.
Fiesta!!
- BojanM
- BOFH
Da, mislio sam na prvu situaciju, pod uslovom da je baštica prazna (a često bude).
A ako prelistaš ZOBS (npr. članove 106, 109. i 110.) videćeš i da ti nisi imao obavezu da ugroziš sebe zarad njih, a niti su oni imali pravo da to traže od tebe. Ionako dalje od semafora ne bi smeli/mogli.
A ako prelistaš ZOBS (npr. članove 106, 109. i 110.) videćeš i da ti nisi imao obavezu da ugroziš sebe zarad njih, a niti su oni imali pravo da to traže od tebe. Ionako dalje od semafora ne bi smeli/mogli.
pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
Idelano je poznavati ovako zakone kao sto bojan navodi detalje,ali retko ko to zna i ima vremena da zbog idjota izucava.
- BojanM
- BOFH
Druže, ne znam ja zakon napamet... samo mi PDF čitač ima Search funkciju, i ne bojim se da je upotrebim. 
A nepoznavanje zakona nikoga do sada nije oslobodilo odgovornosti po dotičnom, pa onda vredi prelistati ponekad, makar kad imaš nedoumicu.

A nepoznavanje zakona nikoga do sada nije oslobodilo odgovornosti po dotičnom, pa onda vredi prelistati ponekad, makar kad imaš nedoumicu.
pozdrav, Bojan

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
A gde nam je Bole ZOBS?
Inace jel zna neko kolika je kazna za 0.52promila?
Inace jel zna neko kolika je kazna za 0.52promila?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Jel su te to nahvatali pretprošlu noć negde oko 3? 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Ljubitelj životinja
kazem da je dobro imati znanje na terenu,ne naknadno.Ja i dalje imam neke sporne situacije gde kada bih usao u diblju analizu nisuam siguran sko je u pravo,ali nemam vremena da izucavam.BojanM piše:Druže, ne znam ja zakon napamet... samo mi PDF čitač ima Search funkciju, i ne bojim se da je upotrebim.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Pre oko pola 3bese..911s [SK] piše:Jel su te to nahvatali pretprošlu noć negde oko 3?