Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od dax92 » nedelja, 24. feb. 2013. u 15:17h

Ako totti nije nista preduzeo, sigurno nije bila obucena kao da radi u banci! :P

Oba puta kad sam stao da pomognem drugima na putu (bila zima u oba slucaja) nesto sam sjebao kod sebe! :doh:

Prvi put sam slepao jednog komsiju iz Ostruznice u 4 ujutru. Nesto oko motora otislo na Yugu, i nije mogao da upali, a ugasio se na sred obrenovackog! Doslepam ga do Ostruznice, i kad sam odvezivao kanap provalim da je pukla kuka za vucu pozadi! Bilo trulo, a da nisam ni znao! :D

Drugii put neki decko sa Stilom sleteo pored Ade u zbunje. Tek poceo da pada sneg, mozda bilo i malo leda, i okrenuo se za cas a da nije ni bio svestan. Ja probao da ga izvucem Golfom, al' nisam uspeo. Naidje kamion koji je cistio sneg, vezemo ga i pukne kanap za vucu dok ga je izvlacio. :doh: Sva sreca, pa je bio jako dugacak, predvostrucimo ga i uspeo je da ga izvuce. Decko se zahvaljivao, hteo da vodi na pice, da casti... Uspnicio se kad je sleteo gore od neke devojke! :D

I cini mi se da su biciklisti mnogo kolegijalniji sto se toga tice! Jednom sam stao da doduvam gumu negde pored puta (iako sam trebao kod kuce, al' nisam obracao paznju), i prvi biciklista koji je prolazio je stao da proveri jel mi treba pomoc. Isto sam i ja stajao nekoliko puta, ali u glavnom svi nose opremu sa sobom.

EDIT: Taunus 17m , kupi ti stoperke, kupi... Tako je Gagi pokupio skolsku drugaricu, a da nije ni znao! hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 24. feb. 2013. u 15:50h

RS_cabrio piše:Opet ja na ryzno se vracam. : http://www.kurir-info.rs/slavili-kupovi ... nak-666043
Izbacio ja link na prethodnoj strani. Tuga...

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:03h

Eh što ja imam neka sjećanja kod te bandere...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:04h

@dax
Generalno, biciklisti se krecu sporije pa im ne pada toliko tesko da stanu. Ali da, ni ja se ne secam kad sam zadnji put stao pored puta (za bilo sta) a da 5 biciklista koji prodju ne stanu i pitaju jel treba pomoc :)

Stopere nemam obicaj da vozim, ponekad. Ne zato sto sam sebican i ne zelim da vozim ljude nego ko zna na koju cu budalu naleteti. Ali mi je bilo zanimljivo jednom kad sam povezao jednog decka iz Lajkovca (blizu Valjeva) do Resnika, decko je cutao odprilike do lipovacke sume i onda prokomentarisao "lepo ide ovaj auto" lol :rotfl:
Ja ga lepo na pocetku voznje pitao da li mu smeta brza voznja, on rekao da ne smeta, ali se ucutao nesto :D

Za ove u Astri, bas bedak :( Ali ne mogu da razumem ljude (a nazalost nije retkost) koji cim kupe noviji auto posle nekog starijeg krsa, misle da su kupili avion. I onda se desavaju ovakva sranja :(
Fiesta!!

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:05h

dax92 piše:EDIT: Taunus 17m , kupi ti stoperke, kupi... Tako je Gagi pokupio skolsku drugaricu, a da nije ni znao! hahahaha
Cuti bre , pre nekog vremena sam pokupio neku djevojku i kroz pricu skonta da me zna , ja poooojma nemam ko je ona do dana danasnjeg , a ona se rastrubila k'o da se znamo 100 godina :vid budale: cekicko
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:07h

Vezano za ovu pogibiju...
Meni nije jasno kako nema ocevidaca. Bas me interesuje sta se dogodilo, pa se auto okrenuo za 180 stepeni. Tu cesto ljudi koji dolaze odozgo, seku kontra smer skrecuci na okretnicu 31, sto je znakom zabranjeno. Ne bi me cudilo i da je to u pitanuju bilo, pa je u paketu sa brzom voznjom prouzrokovalo ovo sto se i desilo.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:14h

Cek, ne kapiram sa slike gde je ovo tacno bilo, na pocetku uzbrdice ili?
Fiesta!!

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:16h

Prosao je krivinu odozdo na gore, tacno gde pocinje uzbrdica, jos nekih 30m iznad, udario je u banderu na poslednjem ostrvu u nizu. Tacno gde 31 i 17 seku Ustanicku kad izlaze iz okretnice. Poslednji semafor pre good food-a.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:19h

Samo prebrzo uleteo a bilo klizavo i to je to.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:21h

Pa ne verujem, jer tu imaju dve trake, a krivina nije nista spec zakrivljena, moze lepo da se ispegla.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:23h

ako napadnes krivinu rano naeb'o si na izlazu..

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:26h

Koliko stoji u tekstu, udario je u neki znak pa ga je onda okrenuo za 180 stepeni... Kapiram da je prebrzo usao u krivinu, prednji kraj nastavio pravo i udario znak pod nekim uglom da ga vrati na centar kolovoza tj banderu u sredini... ne znam samo nagadjam, i meni je sad cudno da je okrenut naopacke a isao odozdo... hm
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:29h

dule0911 piše:Cek, ne kapiram sa slike gde je ovo tacno bilo, na pocetku uzbrdice ili?
ne shvatma ni ja sa slika gde je oo. Sta god da je, da je isao nromalno propisano do ovoga ne bi doslo.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:31h

Objasnio je sasa, pocetak uzbrdice na ustanickoj ulici, gde je okretnica 17/31, sama raskrsnica gde busevi izlaze i seku ustanicu ulicu, on je opici banderu na sredini puta tj na ostrvu.
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 24. feb. 2013. u 16:52h

ana ravnom je opcio banderu? onda je debilcina glupa. Mislim debilcina je u svkaom pogledu kad tako brzo ide. Zao mi devojke , njega nije. Slececi ut da ne uzima hard top ,da lakse mogu da ih vade a ne da seku

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 24. feb. 2013. u 21:05h

Razumem i zabavu i sve, ali ne razumem rizik. A narocito ne razumem preteranu zurbu. Pre neki dan, onaj sneg kad je pao, isao sam kod ortaka koji zivi u Padinskoj Skeli. I tamo neki njegov rodjak se zali (u stvari se hvali) kako je od pevca do padinjaka putovao celih 45min, iako je bas zurio, i cak i po gradu vozio 120 na sat. Posto pouzdano znam da vozeci 50-60 od Pevca do Dorcola stizem za 25min, a za isto toliko i do Skele (ok, mozda koji minut vise, a ide se i 70-80 po Zrenjanincu)), eto racunice. Vozi 100% brze da bi ustedeo 10% vremena.

I onda kao potvrda, na povratku, negde od Kovilova do Pancevackog mosta, neka omladina u C5 me je prestigla 4 -5 puta, svaki put brzinom vecom od dozvoljene. Ja sam njih prosao 1 put manje nego oni mene, svaki put sa maximalno 40 na sat.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 25. feb. 2013. u 14:48h

Kao sto rekoh negde gore,u BG je samo pitanje trenutka kada dolazis u konflikt sa drugim ljudima, cak i kad si pasivan.Konkretno primer od sinoc (ne znam dal spada u saobracaj ,ali u kolima sam bio). Pada ona kisa, sedim na zadnjem sedistu kola,dok su napred devojka i na vozacevom sedistu njena mlada sestra koja je skoro polozila voznju,te joj sinoc dadoh auto da malo vezba i vozikali se. Stali smo kod Bucka da pojedemo picu. S'obzirom na kisu i toplu picu,stakla zamaglljena,pogotovo ona mala nazad na cabriu te se ja ne vidim. Prilaze dva muskarca prema kolima i krenu da dobacuju i provociraju videvsi smao devojke unutra.Dreknuo sam na njih i krenuo napolje,ali se devojke uplasile i nisu htele da me puste da izadjem,a ovi su dotle odmakli. Posto sam pokusavao da nekako izadjem iz kola u besu sam oborio picu sa masnom govedjom salatom po kolima i jaknama i sad je sve usrano i za pranje.Porpade mi vecera. Eto,iz ciste pasivnosti i gledanja svog posla neko uvek oce nesto ruzno da uradi. U tim trenutcima mi je prvi out proslo kroz glavu " Je*em ti auto kad nema cetvoro vrata " :) . Da nisu otisli,mogli su me zarobljenog iznabadaju kroz mekani krov hahahaha

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 25. feb. 2013. u 16:08h

NSađani, nisam hteo da komentarišem posle prve nezgode, ali ajde da mi neko pojasni šta se to desilo u zadnjih mesec dana otkako nisam prolazio tuda pa ljudi ne uspevaju da vide fakin ogromne betonske barikade nasred puta?

http://www.telegraf.rs/vesti/562283-zen ... zda-granda

Ne osporavam da je isključenje napravljeno neopisivo loše (ali više ono iz pravca BGD nego ovo gde se dešavaju nezgode) i da su ih loše-čitaj-nikako obeležili, ali... daj bre, nije to zec koji pretrčava put pa da ga ne vidiš. Ili jednostavno žure, pa čim se otvori više traka krenu bezglavo u obilaženje ne osmatrajući put ispred sebe i kad se ne prestroje kako treba, taman ih sačeka tvrda prepreka?
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 25. feb. 2013. u 16:24h

brzina, sta drugo.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 25. feb. 2013. u 16:28h

Ma OK, ali druga teška nesreća na istom mestu za 2-3 dana, a pre toga tajac. Ne kažem, možda se dešavaju svakodnevno iste stvari, ali trebalo je da par Grand ribica zaglavi u bolnicu da bi to postalo "slučaj" vredan medijske pažnje.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 25. feb. 2013. u 16:39h

niko i u ovoj drzavi nece pomoci. nema odgovornosti,nema discipline,nema kulture, nema empatije.Zato uradis sam sta mozes da uradis,a na prvom mestu voznja po propisima.

Poslednje nedelje sam radio nesto do kasno nocu i onda izadjem oko 3 il 4 ujutru kroz centar BG da kupim picu samo. I nevervatno je koliko jure i koliko galantno prolaze na crveno svetlo.Totalna anarhija. Verovatno je isto i tamo a to mora lose da se zavrsi. Znas i sam ovde koliko ima onih koji su imuni na zakone fizike i misle da su sposobniji,sretniji ili pametniji od drugih.Statistika demantuje sasvim jasno.

Povlacim malo izjavu,sad sam video sliku ,pa ovo je idjotizma poslednje vrste. ne ocekuje covek,pogotovo nocu ili ako se zaprica.Bas kao sto je prosle godine (il kad vec) poginula ona zena iz madjarske na putu koji se nesto neocekivano suzavao (autoput) i tudju traku.

Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 25. feb. 2013. u 17:17h

Kontam da nisi prošao tuda pa ne znaš, a slika ne priča celu priču, ali vidiš i sam da je išarano crveno-belo (ja se toga recimo ne sećam, valjda su bili glat beli kad sam zadnji put prolazio tuda) i taj deo, kažu, i dalje nije osvetljen ali daj... još uvek nema kabina i rampi, ali horizontalna signalizacija i saobraćajni znakovi "naplata putarine" već postoje, sa sve ograničenjima brzine. Tako da mi taj deo priče "zapriča se, ne očekuje" baš i ne pije vodu, a i dalje ne razumem u šta gledaju, pošto izgleda da ne vide ono što im je pred nosom.
pozdrav, Bojan

Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 25. feb. 2013. u 19:21h

Krivac su i naši putari koji ostave znakove svuda po putu poslije radova. Po Srbiji nisam puno vozio ali sam viđao takve propuste. Evo skoro sam se navozao kroz Bosnu, na dosta mjesta ostavljeni znakovi ograničenja brzine na 20-40 km/h. Voziš tako 5 km nigdje nema radova. I kada tako vidiš tri puta, četvrti put misliš opet zaboravljen znak.
Tako je možda nešto slično bilo i u ovom slučaju.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » ponedeljak, 25. feb. 2013. u 19:32h

Ja sam danas prosao tuda i sve je lepo obelezeno i sve je vidljivo,samo nedostaju rampe i kucice.Problem je sto ljudi voze kao nenormalni pa posle im djavo kriv.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 25. feb. 2013. u 19:44h

BojanM piše:Kontam da nisi prošao tuda pa ne znaš, a slika ne priča celu priču, ali vidiš i sam da je išarano crveno-belo (ja se toga recimo ne sećam, valjda su bili glat beli kad sam zadnji put prolazio tuda) i taj deo, kažu, i dalje nije osvetljen ali daj... još uvek nema kabina i rampi, ali horizontalna signalizacija i saobraćajni znakovi "naplata putarine" već postoje, sa sve ograničenjima brzine. Tako da mi taj deo priče "zapriča se, ne očekuje" baš i ne pije vodu, a i dalje ne razumem u šta gledaju, pošto izgleda da ne vide ono što im je pred nosom.
nisam skoro prolazio tamo ,a onda sma ipak u pravu,brzina je kriva.Akd vec ne znam put , smanjim valjda brzinu. A mislim da je sasvim dovoljno voziti po definisanim propisima,to je sve. Uvek posotji opcija da nekog strefi srcka ili nesto slicno,ali su to jako male sanse.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“