Uvoz automobila (mozda nekom dobro dodje)
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: A7
Imas 50€ spediciju u nemackoj, 2.000 din spedicija na granici (ako ides na teretni terminal a ak ces na putnicki onda je 50€
) spedicija u svom gradu 70€
Da bi dobio uverenje od agencije za bezbednost mozda jos 50€ cekas do 10 dana, i ako je auto iz NemackU onda placas eur1 nekoj drugoj drzavi, posto Nemci ne izdaju, cena je od 150€ ako ides na Sloveniju i oni ti urade, do 250€ ako ce tvoj spediter ovde da ti to zavrsi. U ostalim zemljama mislim da nije problem izvaditi eur1. I sama cena eur1 zavisi od vrednosti auta, jer se ovim jeftinijim nekad i ne isplati da vade eur1.
I na to dodas sam prevoz auta, ja sam potrosio 200€ goriva s prikolicom, pastete i sardine sam kupio ovde i spavao sam u mondeu, u stvrari vrlo malo sam spavao, uglavnom vozio

Da bi dobio uverenje od agencije za bezbednost mozda jos 50€ cekas do 10 dana, i ako je auto iz NemackU onda placas eur1 nekoj drugoj drzavi, posto Nemci ne izdaju, cena je od 150€ ako ides na Sloveniju i oni ti urade, do 250€ ako ce tvoj spediter ovde da ti to zavrsi. U ostalim zemljama mislim da nije problem izvaditi eur1. I sama cena eur1 zavisi od vrednosti auta, jer se ovim jeftinijim nekad i ne isplati da vade eur1.
I na to dodas sam prevoz auta, ja sam potrosio 200€ goriva s prikolicom, pastete i sardine sam kupio ovde i spavao sam u mondeu, u stvrari vrlo malo sam spavao, uglavnom vozio

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
mozda u teoriji u praksi nije tako
u pravu je milan ustedi se 80e na jebenom focusu a izgubis zivce i vreme
u pravu je milan ustedi se 80e na jebenom focusu a izgubis zivce i vreme
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
To sto su ti rekli vise lici na carina + PDV to jest
2300 * 12.5%=287.5 (carina)
(2300+287.5)*20%=517 (pdv se placa na cenu sa carinom)
ukupno: 287+517=800
PDV uvek placas, samo carine mozes da budes oslobodjen.
2300 * 12.5%=287.5 (carina)
(2300+287.5)*20%=517 (pdv se placa na cenu sa carinom)
ukupno: 287+517=800
PDV uvek placas, samo carine mozes da budes oslobodjen.
Djak pesak 

- macaneli
- VIP
Re: Uvoz automobila (mozda nekom dobro dodje)
850e bez eur1,sa spediterom i 50e casti
od toga je 35000din carina
sve gotovo za pola dana
od toga je 35000din carina
sve gotovo za pola dana
- mbole
Sasa, auto se uglavnom ne carini po tome koliko si ga platio vec po katalogu. A pitanje je sta za taj tvoj pise u katalogu.
Drugo, sta je sve u toj ceni od 780?
Imas i fiksne troskove (koje je pomenuo milan gore), koji su isti bez obzira koliki su carina i PDV, tj. ne zavise od cene auta. Tipa carinski pregled, lezarina na carini (mora da odsedi bar 1 dan u njihovom magacinu), taksa i taksica na ovo i na ono, spediter...
Drugo, sta je sve u toj ceni od 780?
Imas i fiksne troskove (koje je pomenuo milan gore), koji su isti bez obzira koliki su carina i PDV, tj. ne zavise od cene auta. Tipa carinski pregled, lezarina na carini (mora da odsedi bar 1 dan u njihovom magacinu), taksa i taksica na ovo i na ono, spediter...
Djak pesak 

- sasa_f1
- Poruka: 10026
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Dobro , samo kazem da nije 2300 nego 2800e. U ceni je sve, znaci meni kao nekome ko se ne razume, platim dovoz i nemacke 550e + 780e carina, i eto ga kod mene u dvoristu pred registraciju sa svom papirologijom.
- mbole
Ma OK, samo tu nigde nema carine
(posto vec imas eur1)
Pravite zbunj, nazivajuci sve zajedno carinom, pa onda nastaju dileme upravo oko ovoga sto dusan pise, to jest dal se isplati ili ne vaditi eur1.
U tih 780 su daklem usli otprilike 560 PDV-a (ako su ti racunali po ceni auta), jedno 50-100 za speditera, 50 agenciji, plus ostale sitne gluposti.

Pravite zbunj, nazivajuci sve zajedno carinom, pa onda nastaju dileme upravo oko ovoga sto dusan pise, to jest dal se isplati ili ne vaditi eur1.
U tih 780 su daklem usli otprilike 560 PDV-a (ako su ti racunali po ceni auta), jedno 50-100 za speditera, 50 agenciji, plus ostale sitne gluposti.
Djak pesak 

- sasa_f1
U pravu si, na to sam mislio, porez. Za ovaj crni mi je zavedeno u papirima da je placeno 55.000din. S tim sto je kao skuplje ako se uzima u nemackoj (odakle je bio pomenuti koji sam hteo) nego iz drugih drzava.
- macaneli
- VIP
nema toga vise kad sad ima amss katalog koji koriste,to je pre bilo da je italijanski najpovoljniji a nemacki skuplji
a pdv racunaju po katalogu i modelu koji carinik uzme tj kako se taj dan probudio
druga stvar je da mi jedan carinik nije hteo uvaziti ugovor napravljen u agenciji u italiji trazio mi je notara (notari zadnjih 10g ne prave kupopordajne ugovore za kola),dok je kolega u drugoj smeni bez problema prihvatio,zemljo otvori se
a pdv racunaju po katalogu i modelu koji carinik uzme tj kako se taj dan probudio
druga stvar je da mi jedan carinik nije hteo uvaziti ugovor napravljen u agenciji u italiji trazio mi je notara (notari zadnjih 10g ne prave kupopordajne ugovore za kola),dok je kolega u drugoj smeni bez problema prihvatio,zemljo otvori se
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:

- macaneli
- VIP
2500din na batrovcima :-)
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Ja ne ulazim na Batrovce. Vec na Bogojevo. Tamo mi je 1800 za jedan, a za dva auta 2000din. Horgos 10e 

- mbole
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Ima fabricki 8. Ja se istripovao da ima 7. Stavim, odnesem ga na AMS ovi uslikaju, i 2 dana kasnije, zovu me iz BG i rekli mi da treba 8. Okreno drugara, platio iznajmljivanje sedista, i dosla ta klupa od 3 sedista, koja mi treba samo na minut tj za slikanje. Ima bar 40kg. Pa pizdim oko toga.

- sasa_f1
Da, vidi se na slici. Ovo je treci red, a ima 3.