Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Vladan » četvrtak, 6. dec. 2012. u 12:39h

'Pa, jes, tako nekako.

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » nedelja, 9. dec. 2012. u 21:24h

Citam danas vezano za kazne ako nemas zimske gume i nesto mi nije jasno, na sajtu B92 ima kao neki intervju sa nekim likom iz bezbednosti saobracaja i covek izmedju ostalog kaze sledece:
"Veoma važno je znati da u slučaju saobraćajne nezgode uzrokovane nedostatkom zimskih guma, vozač i vlasnik takvog vozila imaju obavezu da sami plate svu materijlanu i nematerijalnu štetu koja može da iznosi i više miliona dinara. "
Sta bre sami da plate, pa zasta sluzi osiguranje? Link za ceo tekst: http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=656201

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 9. dec. 2012. u 21:55h

Pa da li bi ti nekome namirio štetu ako znaš da je sam kriv što je nastala šteta?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » nedelja, 9. dec. 2012. u 23:21h

Znam da oni ne bi platili stetu krivcu ali bi moje osiguranje trebalo da plati stetu svima sem meni, takoreci. Koliko znam to je prosto, ako je u pitanju obicno osiguranje koje placamo pri registraciji, kad si kriv tvoje osiguranje placa odstetu drugima a ti sam popravljas svoje, kad si nevin tebi placa tudje osiguranje i to je to.
Ovaj lik je rekao da moras da platis SVU materijalnu stetu, ne samo tvoju, tvoja se podrazumeva. Kapiram da je verovatno "mislio" da se placa samo sopstvena steta ali mnogo ljudi ce verovatno shvatiti to bukvalno kako je napisano, a u principu tako i treba da se shvati nesto sto napise covek kao sto je ovaj.

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » nedelja, 9. dec. 2012. u 23:58h

Sve je isto kao i u slučaju bilo koje druge saobraćajne nesreće. Dakle, osiguranje krivca isplaćuje oštećeno lice/lica, a onda od svog osiguranika potražuje isplaćenu sumu. To što gospodin Okanović hoće da ispadne pametan (ali mu ne polazi za rukom) je neka druga priča.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 10. dec. 2012. u 02:00h

Ja sam razumeo da za nedostatak zimskih guma važi isto kao i za neregistrovano vozilo ili vozača u alkoholisanom stanju.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 10. dec. 2012. u 02:11h

Pa normalno je da sam platis stetu, po zakonu vozis auto koje je ''neisravno'' , sto bi osiguranje to pokrilo..
Ja ne bi uveo kazn ako nemass zimske gume, nego samo ovo, ako ih nemas a desi se neka nesreca a ti si bio kriv da ti placas sve.
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » ponedeljak, 10. dec. 2012. u 08:41h

Pa to i jeste osiguranje ne placa nista nikome jer ako si ti kriv a kriv si ma i odpozadi da te udari cim imas letnje gume ti si kriv i to mozda osiguranje placa a mozda ne zavisi od osiguranja
Ovo isto vazi i za fol kasko ful kasko
Ful kasko moze zbog ''NEPAZNJE'' da ogranici ili potpuno spenduje.Samo ti moras da ucestvujes npr 300€ a ostalo placa osiguranje.Ako je steta 300 € ti moras da platis tu cenu a osiguranje u toj situaciji ne placa nista.Sto je jedan veliki minus :(
Ako je cena npr 10 000€ ti placas 300€ a rest osiguranje.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 10. dec. 2012. u 21:28h

Meni je to sasvim logican i korektan pristup. Dakle, nemas zimske gume, prouzrokujes saobracajnu nesrecu, ti placas svu prouzrokovanu stetu (i tvoju i tudju) i to je to. Mozda surovo, ali ako nemas novca za zimske gume nemoj da vozis auto zimi.
Svajcarci imaju slican sistem, s tim sto kod njih nema kazne ako nemas zimske gume. Dakle nisu obavezne, ali ako ucestvujes u saobracajnoj nesreci (od 1.11 do 1.3) a nisi imao zimske gume, bez obzira da li si kriv ili ne, placas stetu na svom autu (ili svu materijalnu ako si kriv). Rezon je sasvim logican: da si imao zimske gume mozda je postojala sansa da ukocis/izbegnes drugo vozilo, bez obzira sto je ono pravilo prekrsaj. Jedino nisam siguran da li zakon doslovce primenjuju i kad je napolju suvo i bez padavina.
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » utorak, 11. dec. 2012. u 00:35h

Večeras sam neuspešno pokušavao osam puta da osvojim jednu totalno nečišćenu uzbrdicu izmedju Kumodraža i Velikog mokrog luga, prvi put bih i uspeo da je glupa plavuša ispred uhvatila zalet nego se zaglavila na vrhu... U medjuvremenu je naišlo još desetak automobila, svako je pokušavao po 2-3 puta, pa u krug, pa na smenu, i svi se vraćali, neki su i odustali, izgubismo tu dobrih pola sata. Išao sam od kola do kola i svima govorio da moraju da uhvate dobar zalet, nekih 150 metara, oni koji su me poslušali na kraju su i uspeli. Kad više nije bilo nikog, u mom poslednjem pokušaju su mi na sred uzbrdice istrčala dva kera pojedinačne težine preko 50 kg, onako u slajdu sa dupetom koje šeta levo-desno im sviram i psujem ali nisu hteli da se sklone, morao sam da stanem, a u povratku unazad sam se poprečio na sred puta i oba kraja zaglavio u sneg pored puta :( da ne bi dobrih ljudi osta' ja do aprila, definitivno moram da kupim lance, džaba šare na gumama tamo gde ne čiste, a nažalost zbog posla moram da se zavlačim po takvim uličicama jer takve su 95% ulica po gradu.
I jel zna neko gde u gradu postoji kompresor za gume koji po ovakvom vremenu radi, kao vodu da treba da uduvam u gume, izem ti evroposku metropolu, bićemo mi metropola al juče, na pumpama ni sneg ne čiste a kamoli so da posipaju.

dodatak:
Slika
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 11. dec. 2012. u 00:40h

ja sma pre neko vece otisao na zmaj , renoviranu Nisovu pumpu da napumpam gume. Ali mi je bilo sumnjivo da sma imao veci pritisak i proverio sma kod Dejtona , gde sma i doduvao. Uglavno ne rade. Moguce je da na svim Nisovim pumpama radi,ima ona nova Nisova u kumodraskoj, probaj tamo,danas sma prosao,al nisma zagledao,trebalo bi da ima.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 11. dec. 2012. u 10:28h

Dobra nozna pumpa zakon. Ovu moju imam vec preko 5 godina, mislim da sam je polovnu i dobio, radi i dalje za sve pare. Dok ja nadjem pumpu da radi itd, lakse mi da prikacim nju, taman se malo zagrejem pumpajuci :D
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 11. dec. 2012. u 11:10h

uzeo sma skoro noznu pumpu al je kilavo. uzeo sam i oonaj shitic na upaljac da se kaci,to je tek kilavo.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 11. dec. 2012. u 11:31h

Ti sracunaj koliko ces goriva da potrsis trazeci po pumpama ispravan kompresor i koliko ce ti to oduzeti vremena, pa ces videti da nozna pumpa ipak nije kilava (ako je kvalitetna, ne racunam pijacne za 500din).
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 11. dec. 2012. u 12:30h

nije mi to merilo zato sto inace vozim bez razloga , vozikam po gradu tamo vamo, trosak mi je sto se uopste krecem sa kolima.u tome svratim na par pumpi i proverim.

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 11. dec. 2012. u 13:07h

RS_cabrio piše:uzeo sma skoro noznu pumpu al je kilavo. uzeo sam i oonaj shitic na upaljac da se kaci,to je tek kilavo.
Ja se przio da uzmem na upaljac, a onda me neki sa VW EOS molio da prikljuci na moj, posto je njemu ne znam sta, a guma izduvana. Tandrkalo ono snje 10 minuta, guma ni makac. Onda sam uzeo noznu u nekom tempo-roda fazonu, ali je jos nisam koristio.

Cabrio, rekoh ti, Ispod Kalisa, gde se spajaju Donjogradski, Pariska i Karadjordjeva ima pumpa, ne znam koja, mozda Luk, imaju rucni, prenosni, kompresor na baterije, koji uvek radi. Okacen na stub, na punjac. Mada sad kakvo je vreme, bolje da cutim nego ...

I centar Boban, mozda je 1-2 puta za nekoliko godina bio neispravan kompresor.
Poslednja izmena: Vladan, na dan utorak, 11. dec. 2012. u 13:09h. Ukupno izmenjeno 1 put.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 11. dec. 2012. u 13:09h

bio sam onda kad si reko, ako sma dobro shvatio,centar boban,ali nisam video pa sma produzio dalje. nema veze.

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 11. dec. 2012. u 13:10h

to su 2 razlicite pumpe. Kod Bobana kompresor je na zidu perionice/ vulkanizera, a ne na pumpi.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » utorak, 11. dec. 2012. u 15:05h

dule0911 piše:Ti sracunaj koliko ces goriva da potrsis trazeci po pumpama ispravan kompresor i koliko ce ti to oduzeti vremena, pa ces videti da nozna pumpa ipak nije kilava (ako je kvalitetna, ne racunam pijacne za 500din).
Ma izem ti pumpu nožnu, imam ih ja i to tri, nije problem u tome, nego hoću da naduvam gume na neki tačan pritisak, bari me druže interesuju, bari hahahaha
Ford weist den Weg.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 11. dec. 2012. u 15:17h

Stisni gumu između prstiju pa vidi. :vid budale:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » utorak, 11. dec. 2012. u 23:05h

Našao sam pumpu na kojoj rade kompresori, doduše oni mali - LUK na Ibarskoj kod Labuda.
Ford weist den Weg.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 11. dec. 2012. u 23:09h

eto vam ideje za biznis..dacu vam cetvoroklipni (ili dvoklipni) kompresor na beskamatni kredit, ionako mi stoji, i uzmite dobar manometar i naplacujte..

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 12. dec. 2012. u 01:27h

Ja imam bolju ideju za biznis, privatna služba za čišćenje snega! 8)
Ford weist den Weg.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14388
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » sreda, 12. dec. 2012. u 17:00h

Da priupitam ja jedno pitanje u vezi registracije ...

Jel postoji nacin da se auto registruje recimo na mesec dana i da platim registraciju za samo taj mesec?

Problem mi predstavlja sto dodjem u Srbiju na mesec dana svako leto i mrzi me da placam registraciju za celu godinu kada auto vozim samo taj jedan mesec, a ostatak vremena je parkiran u garazi.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 12. dec. 2012. u 17:01h

Nažalost ne... samo na godinu dana.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“