Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
video sam jednog Ka,ispred mene,a ti si verovatno onda bio ti. Da nismo na istoj sahrani bili danas?
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Pa kod Viktora. 
Za malo da se upoznamo.

Za malo da se upoznamo.

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

- Sharpshooter
Mnogo ti bre brunda taj aupuh, zvuči kao neka opaka mašina 

-
- Ljubitelj životinja
-
- Ljubitelj životinja
skokao se sa trandzom.

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Kad ne gleda.
Meni danas situacija: kruzni tok kod opstine na NBG, iz pravca grada ulazim iz leve trake. U kruznom su 3 trake. Ja ulazim u srednju i dajem zmigavac desno, da bih izasao u Pariske komune. U tom trenutku me sustize taksista, koji je u kruzni usao posle mene, desnom trakom, u desnu kruznog toka. a hoce da izadje jedan izlaz dalje, u Omlad. Brigada. Ugledam mu njusku Daciinu, prikocim malo, prikoci i on, pusti me da prodjem ...
- U principu, trebalo je da se "obrnuto" prestrojimo pre ulaska u kruzni, onda ne bi bilo frke, ja bih otisao desno, a on bi prosao dalje.
- Da smo se cuknuli, ja bih bio kriv, jer bi se racunalo da je on drzao pravac.
- Sta sam mogao da uradim kad sam (da sam) ukapirao da idem pogresnom trakom? Trebalo je da obidjem krug oko ostrva i pri tome se lepo prestrojim za izlaz..
Meni danas situacija: kruzni tok kod opstine na NBG, iz pravca grada ulazim iz leve trake. U kruznom su 3 trake. Ja ulazim u srednju i dajem zmigavac desno, da bih izasao u Pariske komune. U tom trenutku me sustize taksista, koji je u kruzni usao posle mene, desnom trakom, u desnu kruznog toka. a hoce da izadje jedan izlaz dalje, u Omlad. Brigada. Ugledam mu njusku Daciinu, prikocim malo, prikoci i on, pusti me da prodjem ...
- U principu, trebalo je da se "obrnuto" prestrojimo pre ulaska u kruzni, onda ne bi bilo frke, ja bih otisao desno, a on bi prosao dalje.
- Da smo se cuknuli, ja bih bio kriv, jer bi se racunalo da je on drzao pravac.
- Sta sam mogao da uradim kad sam (da sam) ukapirao da idem pogresnom trakom? Trebalo je da obidjem krug oko ostrva i pri tome se lepo prestrojim za izlaz..
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pogledas u retrovizor pa tek onda das migavac..ili jos bolje 15m ranije skontas sta se iza tebe desava i tako se prilagodis i onda ti migavac i ne treba..
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Dobro,zezne se covek,previdi traku,predomisli se.. Ali sve se to lako resava,samo gas. 

-
- Ljubitelj životinja
iznenadili bi ste se koliko problema i nedoumica resava bucan auspuh.
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
To je apsolutno tačno. Ako sirenu ne čuju, lepo ga izbacim u ler (ili legnem na kvačilo) i gas do daske. Momentalno me primete. 

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9933
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
a jel se i tebi tada cuje tnn,tnnnnn,tnn,tnnnnnnnnn 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Sharpshooter

- Vladan
Na kruznom toku ne vidis bas iza sebe, vec malo vise sa strane, a ovaj je kasnio za mnom, ali je isao brzo. Kad sam dao zmigavac, on nije bio ni blizu, ali me je stigao, jer sam ja usporavao da bih izasao, a on ubrzavao da bi stigao ko zna sta i gde .milan_gt piše:pogledas u retrovizor pa tek onda das migavac..ili jos bolje 15m ranije skontas sta se iza tebe desava i tako se prilagodis i onda ti migavac i ne treba..
Najbitnije da nismo jurcali. Mnogo teze bi blo stati, izbeci ...
Poslednja izmena: Vladan, na dan utorak, 4. dec. 2012. u 21:22h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- milan_gt
zato rekoh da nesto ranije vidis sta se desava oko tebe..i ne vidi se u retrovizoru na kruznom samo ako ti tako kazes..
- Vladan
Smisao daje cela recenica, a to je da se vidi malo vise sa strane. Ali, u principu, jesi ti u pravu., trebalo je bolje da gledam.
U kruznom toku sam gledao u desni, a ne u glavni, jer sam pri ulasku gledao u glavni, i video da iza mene nema nikog osim taksija sto stize desnom trakom, ali sam mislio da ce on na 1. skretanju desno, a on je produzio da izadje tek na 3.. Sve u svemu, video sam ga na vreme da prikocim i okrenem malo volan. Uz to, nisam radio nsta zbranjeno, linije su isprekidane. Bla, bla,...
U kruznom toku sam gledao u desni, a ne u glavni, jer sam pri ulasku gledao u glavni, i video da iza mene nema nikog osim taksija sto stize desnom trakom, ali sam mislio da ce on na 1. skretanju desno, a on je produzio da izadje tek na 3.. Sve u svemu, video sam ga na vreme da prikocim i okrenem malo volan. Uz to, nisam radio nsta zbranjeno, linije su isprekidane. Bla, bla,...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ja bih u mom video i desni terovizor, samo da ga imammilan_gt piše:.i ne vidi se u retrovizoru na kruznom samo ako ti tako kazes..

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
macaneli piše:a jel se i tebi tada cuje tnn,tnnnnn,tnn,tnnnnnnnnn

Vidi, ovo moje čudo jes' da ne ide, al se zato dernja za sve pare.

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Vladane, da ste se cuknuli svakako ne bi ti bio kriv vec taksista. Ti si blize centru kruznog toka i on tebe mora da propusti, kraj price. Tako da ne vidim sta si pogresio. Dao si migavac, na njemu je da li ce da bude drzak i izazove sudar (i sebi probleme sa povecanom polisom osiguranja) ili ce da saceka da skrenes. Jedino da si dao migavac bas u trenutku kad je bio pored tebe, ali koliko razumem to nije bio slucaj.
Fiesta!!
- Vladan
E?! Super. Nisam znao da se tako gleda. S jedne strane u skladu je pravilu za ulazak. S druge strane, ja sam jednom negde cuo da nakon ulaska u kruzni tok, tamo vaze ista pravila kao i van njega - konkretno, pricali su o pravilu desne strane, pa sam ja to primenio i na zadrzavanje pravca. Sta reci? Oprez!
- milan_gt
nek vlade ima prednost al vlade je njega presekao..odnosno samo je dao migavac, nije gledao u retrovizor i taksista se kao niotkud pojavio..posto na toj putanji taxista i ne mora da usporava nesto, a vlade se verovatno dosta sporije uguzio ispred njega..jer se vlade kretao kao da ce da promasi taj izlaz..jel tako vlade? 

- dule0911
-
Znaci Vladan treba da predpostavi da on ide 100km/h u kruznom toku i da se oseca krivim sto je na vreme dao migavac da izadje iz istog? Ma daj...
Negde gde je veca kultura u saobracaju (ne kod nas) je migavac zakon, ako ga je neko dao nema ni obilazenja ni nerviranja vec cekas. Al kod nas je migavac izgleda modna stvar, sijalica koja sluzi da ti okiti auto.
@Vladan
Znam za slucajeve taksista koji su krajem 80tih kad nemaju posla, izadju na Slaviju i vrte se u krug dok ne nadju zrtvu da se skucaju u njega, naravno uvek udarajuci sa istim krilom i izvlaceci tako pare od osiguranja
Negde gde je veca kultura u saobracaju (ne kod nas) je migavac zakon, ako ga je neko dao nema ni obilazenja ni nerviranja vec cekas. Al kod nas je migavac izgleda modna stvar, sijalica koja sluzi da ti okiti auto.
@Vladan
Znam za slucajeve taksista koji su krajem 80tih kad nemaju posla, izadju na Slaviju i vrte se u krug dok ne nadju zrtvu da se skucaju u njega, naravno uvek udarajuci sa istim krilom i izvlaceci tako pare od osiguranja

Fiesta!!
- Vladan
Pa rekao sam, ja sam usporavao, a on ubrzavao, ali nije to bilo ni preterano sporo, ni preterano brzo. Ja sam isao mozda sa 50 prema 40, on mozda sa 50 prema 60. Tako nesto.
Ja sam se kretao kao da je taksista izasao na prethodnom izlazu, ili da ce izaci na istom na kojem cu i ja. Nije bas za pretpostaviti da ce covek desnom trakom na 3. izlaz.
Gledao sam desni retrovizor, ali ga nisam video. Video sam ga u trenutku kad je volan bio ispravljen, pre nego sto sam mu dao na desno.
Nisam presao u njegovu traku pre nego sto je on stao. Na kraju smo videli i ja njega i on mene.
Ni u jednom trenutku, za vreme dok smo se obojca kretali, nismo bili jedan drugom na putanji.
Kad smo se ugledali, prikocili smo obojca. Smotao sam malo na levo i nastavio da da milim jos nekih 2-3m, ocekujuci da on prodje, ali sam video da je on potpuno stao, pa sam ponovo dao desni i otisao, dok je on jos stajao.
No, bez obzira, gledao sam sad ove strane:
http://bihamk.ba/aktuelnosti/aktuelno/3 ... raaja.html
http://bihamk.ba/saobracajna-preventiva ... acaja.html
Ako su nasa pravila ista kao bosanska, zakljucak je: Bio sam u pravu iako to nisam ni znao, ali on jeste, zato je i stao, jer bi bio kriv.
Objasnjenje: Posto sam ja izlazio na izlaz 2, imao sam pravo da radim sta sam radio. On, posto je hteo izlaz 3, trebalo je da ide mojom trakom. Prakticno, kao da je on iz trake za obavezno desno produzio pravo, dok je moja traka bila i za pravo i za desno.
@ Dule Cuo sam i ja za te fore, iskreno, i primecujem da namerno voze vrljavo, koce naglo itd. i mole boga da ih skucas.
Ja sam se kretao kao da je taksista izasao na prethodnom izlazu, ili da ce izaci na istom na kojem cu i ja. Nije bas za pretpostaviti da ce covek desnom trakom na 3. izlaz.
Gledao sam desni retrovizor, ali ga nisam video. Video sam ga u trenutku kad je volan bio ispravljen, pre nego sto sam mu dao na desno.
Nisam presao u njegovu traku pre nego sto je on stao. Na kraju smo videli i ja njega i on mene.
Ni u jednom trenutku, za vreme dok smo se obojca kretali, nismo bili jedan drugom na putanji.
Kad smo se ugledali, prikocili smo obojca. Smotao sam malo na levo i nastavio da da milim jos nekih 2-3m, ocekujuci da on prodje, ali sam video da je on potpuno stao, pa sam ponovo dao desni i otisao, dok je on jos stajao.
No, bez obzira, gledao sam sad ove strane:
http://bihamk.ba/aktuelnosti/aktuelno/3 ... raaja.html
http://bihamk.ba/saobracajna-preventiva ... acaja.html
Ako su nasa pravila ista kao bosanska, zakljucak je: Bio sam u pravu iako to nisam ni znao, ali on jeste, zato je i stao, jer bi bio kriv.
Objasnjenje: Posto sam ja izlazio na izlaz 2, imao sam pravo da radim sta sam radio. On, posto je hteo izlaz 3, trebalo je da ide mojom trakom. Prakticno, kao da je on iz trake za obavezno desno produzio pravo, dok je moja traka bila i za pravo i za desno.
@ Dule Cuo sam i ja za te fore, iskreno, i primecujem da namerno voze vrljavo, koce naglo itd. i mole boga da ih skucas.
- dule0911
-
Dobro, to su radili nekad dok je bilo para u osiguravajucim drustvima i jos nisu radili provere za prevaru kao Nemci npr, sad vec vise ne prolaze te fore 
Danas vise voze vrljavo zbog nervoze i pritiska, jbg.

Danas vise voze vrljavo zbog nervoze i pritiska, jbg.
Fiesta!!
- milan_gt
ja kontam da ga vlade nije video u retrovizoru ne zato sto je taxi isao brzo nego sto se vlade iskljucivao pod dosta tupljim uglom, i u tom momentu je pogledao u retrovizor..i naravno nikog nije bilo i onda je ga taxi iznenadio..