Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 01:33h

nije, sad imaju vise para..i to pomocu tebe..

bolje gledajte na stvari da necete praviti prekrsaje i necete im dati te pare koje ne zna niko gde idu..

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 01:36h

Pomocu mene sigurno nemaju, ja krsim stalno sve, nikad nista nisam platio, provucem se na spiku kad mogu, kad ne nek pise... mene tamo nema!
Kad mi istekene reg, prepisem ga na kevu ona nema ni polozeno, tako da kazni nece biti, moci cu da ga regujem i to je to.
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 20. nov. 2012. u 01:42h

Sta na kraju bi sa tom forom za registraciju i kazne? Mene niko nista nije pitao nedavno sam registrovao kola. A vidim da u nekom od poslendjih bojreva SAT-a pise kako ce to da uveu (nisam citao text). Ima cabria na babu da registrujem.(doduse pokojnu)

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 01:44h

mene su vec cimali da platim nenosenje kacige pre nego sto reg., cala isto za mondea..drugare takodje..ne znam kako je po drugim opstinama al mi smo izgleda napredniji..:)

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 01:50h

Ja sam citao o tome bas u SAT-u. Kad registrujes auto - produzavas registraciju oni ce proveriti da li imas nekih ne naplacenih kazni, ako imas neces moci da reg auto dok kazne ne platis. Sto ti daje opciju, da kad vozis ''babin'' auto i policajac te zaustavi, napise kaznu na tvoje ime jer si ti upravljao autom a ne ''baba''. Nisi obavezan da platis istu, sacekas sad po novom zakonu 4 god do zastarenja slucaja i lagano sve ponovo. (bar koliko sam ja to shvatio, ispravite ako gresim)

Kad vam Parking servis napise kaznu, isto niste obavezni da platite, naplata je obavezna samo u slucaju ako vam pauk odnese auto. Jer ce oni tamo da sve to saberu. (za one koji ne znaju)
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 01:54h

i dobijas da te privedu ko kriminalca kad mesto kazne dobijes zatvor..:D

ti im ne trebas da bi te osudili za prekrsaj..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan utorak, 20. nov. 2012. u 01:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 20. nov. 2012. u 01:54h

Ja parking servisu ne placam nista, puna mi kutija nekih pretnji od advokata. Napusim ih. Placao sam pre, i onda su mi jednom za neko kratko vreme nakacili kaznu, presela mi vecera, i nisma je platio. I onda sednem lepo i razmislim,ko bre sta meni jebeno naplacuje? Uzeli neki smradovi debeli malo farbe i dosli da mi naplacuju ovde gde zivim otkada su oni jos vozili zaprezna kola i sad kao uvode red (bas kao sto sredjuju ulice tako sto ih suzavaju i pobadaju idjotske semafore).

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 01:59h

@milan_gt

Dobro. Kad, gde i kako ce da me privedu?
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 02:01h

kad im nakupis 50ak hiljada iz kreveta ce da te izvuku..:)

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 02:04h

Pa pitam te kako? drugar ima 2000eura kazni. Jos i zivi na toj adresi.

Ps ja imam minimum 60 - 70 000
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 02:07h

pa dobro..ugledaj se na njega al ne znam nesto da tako lako prastaju kazne..

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 02:11h

Gle, pre par dana nas interventna istresla iz auta, okrenuli auto napacke, proverili nas i rekli cao. Tako i mi njima. Znaci da jos trenutno nisu u mogucnosti da proveravaju da li neko ima saobracajnih ne naplacenih kazni. A do tad... :woohoo:
Nisam od ljudi da se ugledam na ''nekog''. ;)
Slika

lenny
Poruka: 25
Član foruma od: ponedeljak, 12. nov. 2012. u 21:41h
Kontakt:

Poruka od lenny » utorak, 20. nov. 2012. u 08:03h

Sinoć mi na parkingu kod Spensa (nesuđenom mestu okupljanja) pauk podigao stojadina, jer sam jednim točkom bio na "zelenoj površini" (19. novembar :blink: ).
Rade ljudi revnosno i posle 20h, srećom pa sam naišao baš pre nego što su krenuli u garažu.
Nema nagodbe, komunalac sedi u kolima pored, nema ni 25 godina. Ja ga pitam zašto baš moj auto pored još 7 koji su redom parkirani na brežuljku ispod drveta, kaže "To je šljunak" :mad:
Ljudi moji, šta sam im sve rekao, klinka mi plače pored, načestitao sam im se mile nove godine za sve 3000 dinara.
Eto, morao sam nekom da ispričam, sad mi je malo lakše, valjda.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 20. nov. 2012. u 08:25h

Pa ne mogu da srede ulice, jer su prošle godine više od polovine budžeta predviđenog za popravak ulica skrkali u asfaltiranje trga u centru. :suicide:

Tebe dižu zbog jednog točka, ali zato Bently nikada ne diraju iako je parkiran redovno na trotoaru kod Daltona.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 08:29h

bentli je ukras, ulepsava gde god se parkirao..

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 20. nov. 2012. u 12:35h

Ako vam se toliko sve ne svidja, sto se ne preselite negde gde je bolje, pa tamo ne placajte parking, kazne ...

Secam se u Londonu su '90 poceli sa parkingom i komunalcima + poll taxa (fixna taxa po glavi stanovnika).
Poll taxu su ukinuli posle nasilnih demonstracija i pada Tacherke, ali je umesto poll uvedemna council tax, srazmerna ceni nekretnine u kojoj zivi obveznik. Na parking i komunalce su se navikli, a medjuvremenu su dobili taxu na ulazak autom u uzu gradsku zonu, i ko zna sta sve jos.

Sa parking servisom imam dvojako iskustvo. Od bezbroj puta kad sam zaboravio da uplatim, stajao auto i po 3 sata, samo 2 puta sam zatekao kaznu. Jednom se zalio (parkirao se jednu ulicu izvabn moje zone za koju placam na 3 meseca) i usvojili mi.
Jedno neprijatno, kad mi je doslo da pajserom izlomim patuljka i garavu sto rade na zalbama. Naravno nisam. Zaboravio da mi je isteklo za ispred kuce, Nadjem kaznu. Odem da je platim i uplatim za sledeca 3 meseca, kaze, a, pa ti imas 2 "kazne". A, b?! Imas od 4. i od 7. Pa reko tu od 4. nisam zatekao, da jesam ne bih stajao tu i 7. (sneg neki bio, bozic, nova godina, nisam vozio danima), platio bih tu od 4. a ovu 7. ne bih ni dobio. Nisu mi to prihvatili, a strasno su me iznervirali. Narocito patuljak. Ko je bio, zna na koga mislim.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 20. nov. 2012. u 14:10h

Po toj logici treba da se selim svaki putad mi neko nametne nesto jer je u to u srbiji cest slucaj. ne bih onda bio ni 5 minuta na jednom mestu. Meni nije jasno zasto se placa parking? sta su vam oni to dali da vi placate sto do sada nije bilo? koja usluga je u pitanju? Zar ne vidite da je to najprofitabilniji posao,( mada ga ne bih nazvao poslom) i da neko uzima milione svaki dan. Zone se sire iz meseca u mesec (evo tacno znam gde ce biti sledeca jer prvom obeleze kao parking mesta ,pa posle nekoliko meseci docrtaju bojom zonu) a vi bez pogovora placate nesto sto je neko smislio i sproveo na osnovu svoje politicke pozicije. Meni je krivo sto sam im ikada bilo sta platio,sada ne obracam paznju. osim sto neko zaradjuje pare sedeci i ne radeci nista, sveopste stanje tenzije je povecano,a to je mnogo opasno,jer su ljudi besni,razdrazeni,nervozni,i svaki dodatni pritisak cini da se kad tad puke pa onda citamo sve sto citamo po novinama (ubio, izboo,prebio,zgazio,skidao auto sa pauka,prebio radnika parking servisa.....).Pri tome, ziivm u kraju gde se 50 ak eur mesecno da lokalnim murkanima i onda lepo parkiras auto na sred Njegoseve npr jer te nece dirati. I sad ja tu nekome da placam nesto? Zaista bih se osecao kao balvan najgori kao sto se i osecma u ovoj maloumno uredjenoj drzavi za mnogo stvari.

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 14:21h

pre placanja parkiranja nisam imao gde da parkiram auto u centru..sad imam, sta ces lepse..imaju parkinzi malo dalje koji se neplacaju a ne ko sto je bilo pre da svi nabiju auto u centar i tu stoji nit se pali nit koristi..

lenny
Poruka: 25
Član foruma od: ponedeljak, 12. nov. 2012. u 21:41h
Kontakt:

Poruka od lenny » utorak, 20. nov. 2012. u 14:54h

To što oni rade je čisto bahaćenje, da nisam bio sa porodicom garantujem da bih se tukao, nemam više živaca za političke pičke.
izvinjavam se što psujem

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 20. nov. 2012. u 15:07h

milan_gt piše:pre placanja parkiranja nisam imao gde da parkiram auto u centru..sad imam, sta ces lepse..imaju parkinzi malo dalje koji se neplacaju a ne ko sto je bilo pre da svi nabiju auto u centar i tu stoji nit se pali nit koristi..
Centru kog grada? Zivim u centru BG 30 godina i nikakve razlike nema.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 20. nov. 2012. u 18:33h

Podržavam naplatu u centru grada, tamo gdje je gužva, gdje bi trebali da se smanji broj vozila, a pogotovo kod nas, jer naši ljudi mora ići autom, pa po mogućnosti da parkira auto pored stola kafića u kojem će da sjedne i popije piće. Ali kada već naplata parkinga ode na parkinge koji su među stambenim zgradama u stambenim blokovima to je već bezobrazluk. Ne bi bio da nove zgrade koje prave imaju dovoljno parking prostora za stanare u svom dvorištu. Drugar živi u Dositejevoj, ljudi iz njegove zgrade parkiraju i po 200 metara od svoje zgrade. Još uvjek ne plaćaju, ali kako ide širenje zone naplate, doći će i do njegove zgrade. Njegova zgrada nema čak ni jedno parking mjesto za stanare.
U Doboju znam samo jednu građ. firmu koja pravi dovoljno prostora za parking stanara.

Još gora varijanta što se nešto priča u Doboju da hoće uvesti naplatu parkinga na cjeloj teritoriji grada. Znači ja iza svoje zgrade ću morati da plaćam parking. I to bilo bi 25€ godiše, ali samo za određeni parking (tj. pored zgrade u kojoj stanuješ), a ako hoćeš da parkiraš negdje drugo u gradu plaćaš parking.
Ili ako nemaš da platiš parkiraj van grada pa guli pješke do stana.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 18:58h

@vladan
nisi uopste uparvu sto se tice selidbe. Zasto bi se neko selio? I ne kontam u kom kontextu si to napisao. Sta, ne smemo da napisemo sta mislimo? Treba da gledamo (kao danas sto sam video) x5ice parkirane po zelenoj povrsini a isto tako pored juga kako prvog dizu. E ja brate necu da cutim.
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 20. nov. 2012. u 19:51h

Nemam ni zelju, a ni moc da bilo kome zabranjujem bilo sta, a narocito da razmislja, govori, buni se itd. Rekao sam jasno sta sam imao.
Ako je teza: Ovo je ovako, onako, nista ne valja, ne nose dzipove vec jugice, pa ja necu da placam.
Ja predlazem: pokusaj da ne placas tamo gde mislis da je bolje.

To je sve. Nsam mislio bukvalno na selidbu.

A tamo gde je bolje, bolje je jer se placa, pa se ima sta da se vrti, deli, ...

Cabrio kaze da se 30 godina ne naplacuje parking. Moguce. Ne secam se tacno kad su ga ukinuli. Pouzdano mogu da tvrdim da se u vreme kada sam imao 5-6 godina placalo i te kako. Parking satovi su bili svuda. Narocito se dobro secam kraja oko Studentskog parka, Francuske, ... 10 godina kasnije, dakle sredina 80 ih, ti satovi su jos uvek stajali, do duse van funkcije.
U svim delovima Evrope i USA, gde sam bio, parking se placa, na ovaj ili onaj nacin. Nigde nije dzabe. I tamo prvo odnose losiji i manji auto. Poenta je sto kad na ovaj veci i bolji zalepe "dnevnu kartu" ovaj je ne baci na ulicu, iz vise razloga. 1. Platice kaznu za bacanje otpadaka. A, ako ga pojure, a pojurice ga, ugrozice mu ko zna sta. Itd. Uz to, uz dnevnu kartu zalepe mu i lisice na tockove.
I da rascistim, premda postoji ta varijanta da niko ne placa, ali onda smo pukli, kao drzava, nacisto, poenta je da svi plaacaju, jer ce tako biti bolje.

Vise ne znam sta sam pisao a sta brisao. Gradjanska neposlusnost je legitimna stvar, ali samo ako je sa politickom osnovom, nikako komercijalnom. Kod nas je politika obicno izgovor za komerccijalno, citaj: pljacku. Zato se i gradjanska neposlusnost ovde svodi na lopovluk, ne bi li se nekako, makar u besnoj glavi, izjednacili sa lopovskom, nazovi, elitom, svake vrste. Tako smo postali nacija lopova, koju zapadnjaci preziru i maltretiraju. Moze im se. Malo nas je, al' smo...

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 20. nov. 2012. u 20:10h

jeste,bili su ti aparati,onako na nekoj sipci,oblika kao obrnuta kupa recimo.nemogu da nadjem na netu sliku.a nisam rekao da se ne naplacuje nego da nema razlike sto se tice mesta u periodima kada se i kada se to nije radilo.da je neko hteo da brine o kolicini mesta,ne bi kao kod mene u ulici stavio da se kola parkiraju po duzini,nego suprotno,a stave trotoar sirine ko zna koliko metara,a zatim namerno suze izlaz i ulaz u ulicu sa velikim i praznim apsolutno beskorisnim povrsinama gde su najvece sanse da ce nek da parkira pa da ga odnesu.nego mi niko od vas ne rece,sta vi to zapravo placate?koji benefit imate od tog placamja?

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 20:14h

Lepse su nam kazne! Bolje su obuceni majstori koji pisu kazne. :)
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“