Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zanimljive Slike

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21576
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Zanimljive Slike

Poruka od Markedjani » utorak, 5. mar. 2013. u 16:42h

Meni su jednu sierru karavanku krstili kao Ford Bing lol

zašto,kako,koliko,zbog čega... ne znadem :D
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 5. mar. 2013. u 17:34h

ja sam imao Ford Fikus :D

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14478
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » utorak, 5. mar. 2013. u 20:44h

Izvinjavam se ako je vec bilo ...

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 5. mar. 2013. u 20:53h

ovo je problem sa srb, ne sa focusom

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 5. mar. 2013. u 21:31h

Ne znam ni sta je tu toliki problem, ili ima vise vrsta pistolja za evro dizel? Mislim, u Focusa sipamo samo na EKO ali sam predpostavljao da na svim pumpama imaju isti pistolj. Plastika tj adapter uvek stoji u gepeku za svaki slucaj (i kad treba da se sipa aditiv i slicno).

A za komentar novinara, nemam reci. Sramota da neko ko testira automobile napise ovako nesto.
Fiesta!!

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 5. mar. 2013. u 21:36h

Ne shvatam ono "pomislis", sta je glupo na slici, ne vidim dobro? Mozda su hteli da kazu "smislis" (takav patent)? A patent uopste nije glup. Na nekim vecim pumpama imaju po tocilicu sa odgovarajucim pistoljem.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14478
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » utorak, 5. mar. 2013. u 22:12h

Glupo na slici je sto novinar kaze da se plasticni adapter mora koristiti da se sipa gorivo.

Noviji Fordovi nemaju klasican cep na rezervoaru vec je zatvoren posebnim "metalnim krilcima" koja se otvaraju samo ako se pritisnu odgovarajućim pištoljem za nalivanje goriva ...
Ovaj plastični levak sa slike je "dodatak" koji imate u gepeku automobila ako vam zatreba da ručno iz kante dolijete gorivo ...

A lepo su upustva i napisana sa unutrasnje strane vrata od rezervoara.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 5. mar. 2013. u 22:26h

Novinari su, mahom, mentoli.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 5. mar. 2013. u 23:27h

Slika
Slika
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 5. mar. 2013. u 23:35h

I sad ce neko za prvu sliku da kaze, Kia je krs.
Stvarno ne kapiram sivonju koji je toliko vukao vrata da je odvalio kvaku. Tesko mu bilo da namaze kedere glicerinom i da razbije led oko ivica vrata.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 5. mar. 2013. u 23:53h

Možda je i čista montaža. Ali je slika dobra za smešku.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » utorak, 5. mar. 2013. u 23:55h

hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

Slika

Uploaded with ImageShack.us

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 6. mar. 2013. u 07:45h

dule0911 piše:I sad ce neko za prvu sliku da kaze, Kia je krs.
Samo mi nije jasno zasto se samo Toyotama, Hyundaima, KIA-ma, Hondama zaglavljuje gas, otpadaju rucke, zaglavljuje volan. I to sve bas u Americi?

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » sreda, 6. mar. 2013. u 08:20h

Stvarno ne kapiram sivonju koji je toliko vukao vrata da je odvalio kvaku. Tesko mu bilo da namaze kedere glicerinom i da razbije led oko ivica vrata.
Hocu da kazem da je krs, ali kolegi koji vozi pro ceed, moram malo da ga za.ebavam. I on mene proziva za forda. Sve je to ono kolegijalna zaebavancija mrgreen Inace kia mu je bombonica, u ostalom kakav moze da bude auto koji kupis nov i vozis 4 godine :)
p.s. mislim da u ovom slucaju ne bi pomogao ni glicerin, vidi se da je auto presvucen finim slojem leda. :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » sreda, 6. mar. 2013. u 08:53h

popovicvl piše:
Samo mi nije jasno zasto se samo Toyotama, Hyundaima, KIA-ma, Hondama zaglavljuje gas, otpadaju rucke, zaglavljuje volan. I to sve bas u Americi?
Zato sto im je auto industrija posrnula jer vecina kupuje upravo Japance i u zadnje vreme koreance (korejce nzm). Naj jace mi je bilo kad se Toyoti zaglavio gas i (kao) auto poceo nenormalno da ubrzava i na kraju svi izginuli a za to postoji i panicni audio zapis putnika iz Toyote.Pa i da se zaglavio gas,koliki mentol treba da budes da dozvolis da ti auto ubrzava par minuta i da izgines? Sta,zaglavio se i menjač u "D" pa nemoze da se prebaci u "N"? Jel su i kocnice otkazale pa da nemožeš da ga zaustaviš? To mi zvuči kao scena iz loših akcionih filmova.

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 6. mar. 2013. u 11:58h

Sve je to pokusaj da se kupci uplase od kupovine japanskih vozila, ali na onaj bedni, pardon najbedniji nacin. S obzirom da su Ameri u 80% slucajevi za osmatranje u zooloskom vrtu, takve price imaju prodju.

Ostatak sveta zna da nema niste gore od americkog auta, po dizajnu, primenjenoj tehnologiji, bezbednosti, kvalitetu izrade i td...cest izuzecima, ali njih covek moze da ih nabroji na prste.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 6. mar. 2013. u 13:05h

Ne znam šta dali američkom dizajnu koji izgleda na većini auta dobro. Pokazuje moć i snagu auta. Japanski je gori 100 puta, kad vidim onaj kičeraj, sve nešto okruglo iskrivljeno deformisano, npr. Nissan Juke. A da ne spominjem Fiat Multipla koji dijelo italijanskog dizajna koji kao važi za najbolji u svijetu. :doh:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 6. mar. 2013. u 13:08h

Koji dizajn, na kojoj većini auta (većini od kog broja), po kom merilu... itd. Barataš krajnje subjektivnim kategorijama. :)

Imaš gomilu ljudi kojima se dopada Džukela ili Multipla, i šta onda.
Loyale piše:koliki mentol treba da budes da dozvolis da ti auto ubrzava par minuta i da izgines?
U nekoj apstrakciji, "koliki mentol treba da budeš" za bilo koju vanrednu situaciju u saobraćaju, iz ma kog uzroka? Pre ili kasnije će se to desiti nekome ko nije snalažljiv, ne razmišlja logično ili u krajnjoj liniji nema šta da traži za volanom, i onda postane deo statistike.

Karikiram malo stvari, ali je suština tu negde.
pozdrav, Bojan

Slika

mezzano
Poruka: 196
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h

Poruka od mezzano » sreda, 6. mar. 2013. u 13:10h

Talladega_500 piše:Glupo na slici je sto novinar kaze da se plasticni adapter mora koristiti da se sipa gorivo.

Noviji Fordovi nemaju klasican cep na rezervoaru vec je zatvoren posebnim "metalnim krilcima" koja se otvaraju samo ako se pritisnu odgovarajućim pištoljem za nalivanje goriva ...
Ovaj plastični levak sa slike je "dodatak" koji imate u gepeku automobila ako vam zatreba da ručno iz kante dolijete gorivo ...
A lepo su upustva i napisana sa unutrasnje strane vrata od rezervoara.
Tako je kod mene u Fiesti. Imam taj nastavak, ako treba da sipem iz kante. E sad, interesuje me da li se ta metalna krilca otvaraju kad je auto zaključan? Recimo, ostavim ja auto na parkingu, i dodje neko otvori mi poklopac od rezervoara, i ako ima nešto nalik onom levku (koji nije ništa specijalno, običan levak) i da mi u rezervoar sipa pesak, recimo? Video sam na owner.ford.com sajtu da ima da se dokupi čep za zaključavanje rezervoara (košta negde oko 20-30 dolara), ali u Grandu su mi rekli da kod njih ne može da se naruči (možda je to samo za američko tržište, ne znam).

Vladan

Poruka od Vladan » sreda, 6. mar. 2013. u 13:14h

Slazem se sa Bojanom, za obe teme, samo da dodam, i meni su, generalno, americki automobili lepsi od ostalih. Spoljni izgled. Ima i par onih ruskih koji me se dojme, sto bi ono rekli, cak i novijih, ali ne znam koji su to modeli.

MIŠKE
Poruka: 418
Član foruma od: nedelja, 12. avg. 2012. u 10:40h

Poruka od MIŠKE » sreda, 6. mar. 2013. u 15:37h

Talladega_500 piše:Izvinjavam se ako je vec bilo ...

Slika
Alvirovići kad lupe, tu pomoći nema. A i emisija im sve više postaje PUTOVANJA a ne automobili. Koliko li su puta samo išli u Grčku, Crnu Goru, i onda to furaju celo leto.
Što se brže vozi to se bolje ladi.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 6. mar. 2013. u 16:18h

Pa kada mislim na većinu, mislim da novije modele američkih proizvođača.
Evo npr. poređenje Ford Fusion i Toyota Avensis.

Slika
VS.
Slika

Fusion iako ima onaj veliki gril napred opet su linije skladne, elegantno agresivan izgled.

A pogledaj Avensis, prvo hauba bode oči, kao da skinut poklopac sa šahta i postavljen umjesto haube, onaj znak previše došao do izaražaja još najgore ona krivina ispod znaka, te farovi totalno nešto iskrivljeni kičasti, ništa definisano. :ozid:

Ima još primjera, ovo sam naveo što mi je palo prvo na pamet.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 6. mar. 2013. u 16:39h

Uz svo dužno poštovanje, ne zaboravi da je Tojota 2010. prodala više automobila nego bilo koji drugi proizvođač na svetu. 2011. su bili treći po ukupnom broju prodatih vozila, a plasirali su skoro isti broj putničkih automobila kao General Motors koji je držao prvo mesto na listi (GM je prodao daleko više komercijalnih vozila).

Možda se tebi ili meni, lično, ne dopada njihov dizajn, ali slabo da smo mi reprezentativan uzorak. Zato ti i kažem da je sve to individualna stvar... brojke govore da je ipak nešto od toga kako rade rezultiralo uspehom.

(inače, ne bih se uopšte upuštao u previše razglabanja o "američkom" dizajnu novijih auta, jer su gomili automobila iz poslednjih generacija "velike trojke" odlučujući pečat dali dizajnerski biroi od Nemačke i Italije pa sve do Koreje i tog komšiluka...)
pozdrav, Bojan

Slika

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 6. mar. 2013. u 16:46h

ovako se sel parlkira u cacku
Slika
i ostali fordasi
Slika
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 6. mar. 2013. u 17:22h

Pa ako su prodali najviše auta ne mora da znači da su i najlijepši. :)
Kao što reče jedan moj bivši cimer, najbolji je auto onaj koji se naviše proda. Onda ispada da je Yugo bolji od Ferrarija.

No jbg, svako ima različit ukus.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“