Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Poruka od totti » utorak, 20. mar. 2012. u 08:07h

pinokio piše:tesko je reci na osnovu slike da li ti je veliki ili mali :)
hahahaha
Slika

fordst
Poruka: 204
Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h

Poruka od fordst » utorak, 20. mar. 2012. u 14:54h

Kako su poceli cene naftenih derivata da skace do neba,mozda bi bilo bolje da se otvori forum biciklizam.U njemu pod formu (ili neka tema).Ko od biciklista voli (vozi ford) :) Kod nas cena 1l benzina je 1,42eu ; plin 0,8 eu. Tako da i ja sam izvadio iz garaze bicikal ,ocistio ga od prasine,podmazao i spremio ga za voznju. Bicikal je "capriolo adrenalin" bio je neki 250 eu kada sam ga kupio pre 6-7 godina.Tako da sada kada je vec prolece doslo a temperatura vani je bezmalo letnje bicikal je odlican izbor za "krace" (3-4km) deonice kako bi se nesto ustedilo na skupi benzin. Danas sam prvi put bio na trening biciklom i bas mi je bilo ok.Odlicno se do sad pokazao.U pocetku sam ga bas vozio ali nikada nije imao nijedan problem.
p.s. Pa ubuduce nadam se da ce ceni benzina u najlosem slucaju ostati isti jer ukoliko se neke crne prognoze (2eu /1 lit) ostvare mozda cete (cemo) skupovi umesto autima da se odrazavaju biciklima :)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 20. mar. 2012. u 15:22h

I na bicikle naljepimo Ford Focus, Mondeo itd.
A onda angažujemo Krstića da lijepi nalijepnice na bicikle. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 20. mar. 2012. u 18:55h

Vec postoje Focus bicili. :)
Ne znam za vas, ali ja u posljednje 2 nedelje gotovo i ne koristim gradski prevoz, a i kola relativno malo vozim. Bicikl najvise!
Do skole idem biciklom kad god nemam trening (iz inata necu da koristim bus plus! mrgreen ).
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 20. mar. 2012. u 18:55h

imam ja trkacu plavu Mirage 10obrzinku..dacu je povoljno..od opreme nove gume i zvonce :D

sent from white land..

dax92

 

Poruka od dax92 » utorak, 20. mar. 2012. u 19:14h

Otpada, nema falsicu za vodu! lol
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 20. mar. 2012. u 19:24h

ima bokte :D

sent from white land..

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 22. mar. 2012. u 21:46h

dax92 piše:Ja posle ili pre svake voznje ocistim lanac i zupcanike, pa posle "nauljim". :D
Ali cekaj, zasto :D

Cime ih cistis, axel ili nesto drugo?
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 22. mar. 2012. u 22:11h

Nije za javnost cime ih cistim! :doh: Najvise zbog prasine i kamencica sitnih. Teska sam picajzla! :doh:
Focus ST170
Focus SVT

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 22. mar. 2012. u 22:40h

Nije valjda pisackom? :D

Danas preuzeh novo prevozno sredstvo :)

Slika Slika Slika

I jedna sa branicima koje sam skinuo pre voznje. :)
Slika

Slika Slika

Generalno sam zadovoljan, bajk mi je dosta udobniji na ravnom, uzbrdo je isto udobniji ali nije drasticna razlika. Zato klizi, mnogo se lakse okrece nego Gecko, mnogo lakse postizem brzinu, lepsi mi je osecaj dok ga vozim, lepsa pozicija za volanom... Zadovoljan sam :)
Moracu da skapiram sta radim pogresno kad se penjem uzbrdo, jer posle penjanja me malo bole ledja (ne kao pre neki dan kad sam isao sa Geckom, ono je bilo bas lose).
Generalno svo vreme sedim, ne stojim nijednom, napravim poneku pauzu ako se umorim... Sta radim pogresno? :) Jel treba da se dizem iz sedista tj stojim na pedalama dok motam ili...?
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 22. mar. 2012. u 23:55h

uuu extra.. thumbsuph

a ova zadnja guma ima saru kao gume za koncept vozila..da i sara bude avangardna.. :D

a za lanac..famin..na svim pumpama..

zasto 'volan' malo ne podignes..vidim da ti je default podesen za razliku od sedista..

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 23. mar. 2012. u 00:21h

Odgovara mi ovako, taman je thumbsuph
Mozda ako primetim da mi je nizak podignem za 5-10mm ali mislim da nece biti potrebe.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 23. mar. 2012. u 07:38h

Ajde neka te sluzi u zdravlju! :bravo:
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

fordst

Poruka od fordst » petak, 23. mar. 2012. u 13:12h

dule0911 piše:Nije valjda pisackom? :D

Danas preuzeh novo prevozno sredstvo :)

Slika Slika Slika

I jedna sa branicima koje sam skinuo pre voznje. :)
Slika

Slika Slika

Generalno sam zadovoljan, bajk mi je dosta udobniji na ravnom, uzbrdo je isto udobniji ali nije drasticna razlika. Zato klizi, mnogo se lakse okrece nego Gecko, mnogo lakse postizem brzinu, lepsi mi je osecaj dok ga vozim, lepsa pozicija za volanom... Zadovoljan sam :)
Moracu da skapiram sta radim pogresno kad se penjem uzbrdo, jer posle penjanja me malo bole ledja (ne kao pre neki dan kad sam isao sa Geckom, ono je bilo bas lose).
Generalno svo vreme sedim, ne stojim nijednom, napravim poneku pauzu ako se umorim... Sta radim pogresno? :) Jel treba da se dizem iz sedista tj stojim na pedalama dok motam ili...?
Prvo cestito na novi bicikal neka te odlicno sluzi dok ne pojeftini benzin pa da se vratimo na auta :) Sta radis pogresno? Pa verovatno znas da napred trebas da ubacis lanac na najmanji "krug" i nazad na najveci kako bi dobio najlakse okretanje pedalje.Zatim moras da budes strpliv i da vezbas dosta.Jer ti mozes da budes u odlicnoj kondiciji na ravno pa kada hoces da se popnes na neku planinu da ne mozes to da uradis.Voznjom na ramnom i voznja uzbrdo su dve razliciti stvari ako izgleda da je isto.Zatim mnogo bitno je da pocetak penjanje uzbrdo da uskladis disanje sa voznjom dok se telo i ceo organizam ne privikne na napor kojeg trebas uloziti da bi uspeo.Prosle godine sam vozio Skopje-Vodno (planina iznad Skopje,i tu ima bas jak nagib i penjanje-6km konstantan jak nagib) i secam kako mi je prvi put bilo tesko cak sam i pravio nekoliko pauze.Drugi put manje, treci bez probleme iskacio.I svaki nardeni je bio bolji od prethodni. Moj savet, polako startuj i zaboravi ono ustajanje dok se penjes (ipak nisi na tur de france i niko te ne juri :) ) ,jer tako jos brze ces se umoriti :) Usoglasi disanje i uvek lagano pocni ne forsiraj iz pocetka ,tako ces izvaditi najbolje iz sebe.Sledeci put bice bolje.Pozz :)
* "krug"-ne znam bas kako se na sprski kaze al mislim da znas na sta mislim

fordst

Poruka od fordst » petak, 23. mar. 2012. u 13:16h

dax92 piše:Nije za javnost cime ih cistim! :doh: Najvise zbog prasine i kamencica sitnih. Teska sam picajzla! :doh:
Sto jest jest-teska si picajzla :D

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 23. mar. 2012. u 13:18h

obrijes se i nisi vise picajzla.. :D :D

sent from white land..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan petak, 23. mar. 2012. u 14:15h. Ukupno izmenjeno 1 put.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 23. mar. 2012. u 14:09h

fordst piše: * "krug"-ne znam bas kako se na sprski kaze al mislim da znas na sta mislim
Zupcanik, ali da, shvatio sam te :)

Pa, i radim tako. Krenem da se penjem u vecoj brzini dok je uspon blag, i kako se zamaram (ili kako se nagib povecava svejedno) smanjujem brzinu sve do neke gde se puno ne umaram. Kad kazem brzina mislim na to da pomeram napred sve nize lanac, pozadi sve vislje. Uglavnom mi je napred na srednjem, pozadi 3-4 (od 8) na ovom nagibu sa slika. Kad sam isao uz Avalu, bio je napred na najmanjem, pozadi na drugom... Jbg, nemam kondicije jos :)
Iz sedista i ne ustajem, jer sam i ja shvatio da to uglavnom sluzi za vecu brzinu sto meni nije potrebno, pogotovo dok nemam kondicije.
Samo ovaj deo sa uskladjivanjem disanja ako mozes da pojasnis, da ga uskladim sa cime? :)
Nisam zadihan dok se penjem, ako si na to mislio. Mada mi se desi ponekad, pa napravim pauzu i onda idem dalje.
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 23. mar. 2012. u 14:15h

i mene zanima to oko uskladjivanja.. :D

dax92

 

Poruka od dax92 » subota, 24. mar. 2012. u 22:24h

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Nekoliko slika iz danasnje voznje.
I posle kazu drumski bicikl ne moze kroz sumu... :doh: Slika
Bio sam na Avali sa drugom,i jedva sam docekao da se spustim. max izmerena brzina 64 km/h, na blagoj nizbrdici. :woohoo: Odlicno je voziti brzo kroz te krivine, ali utisak jedino kvari los asvalt, i gomila kamencica sa strane. Par puta mi je malo falilo da nastavim pravo u sred krivine.

Posle na kruznom putu ka strazevici izmerim 58.4km/h Par kola me polako preticalo. sign0007
Na kraju cela voznja 68 km.

Najjaci utisak iz cele voznje mi je bilo Bokijevo stelovanje farova na Maretovom RS-u! hahahaha hahahaha
Focus ST170
Focus SVT

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 25. mar. 2012. u 09:00h

Put niz Avalu je kriminalno los. A i nije ti nesto brz taj bajk, ja sa mojim starim capriolom niz avalu idem okruglo 60km/h, a gume tri puta sire :P

Ja danas idem na (za mene) pomalo ambicioznu voznju, od mene do ade, pa par krugova tamo i onda kuci. Bice preko 50km sigurno.

Inace, stigle biciklisticke, bogami fino su debele sto me iznenadilo, bas me zanima kako ce se pokazati u praksi. Jedino sto me plasi jeste da i za ono kratko vreme dok sam ih probao, bude bas vruce u njima. Punjene su gelom a ne sundjerom, sto je valjda isto bolje :)
Fiesta!!

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » nedelja, 25. mar. 2012. u 09:02h

punjenje je mnogo bolje sto je sa gelom.

btw. ispod tih gaca nije potrebno da nosis bilo sta sem visuljka :) bar svi biciklisti ispod nemaju nista sem visuljka xD

[youtube][/youtube]
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 25. mar. 2012. u 11:16h

Dule, ne poznajem put, pa nisam smeo da vozim vise. Cim vidim da malo ide krivina, kocim, jer ne znam koliko je ostra. Ne bih da dobijem krila i 8-icu od tocka! mrgreen
Sto se tice biciklistickih, zavidim ti! :D Moram pod hitno da nabavim takve, jer nije humano ovako voziti vise.
Focus ST170
Focus SVT

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 25. mar. 2012. u 21:43h

@ssf01
Danas sam se i uverio u to da ne treba nista ispod biciklistickih. Obukao sam bokserice, i pored toga sto nije preterano toplo, skuvao se :/
Samo ce mi biti zanimljivo da perem biciklisticke svaki drugi dan ali dobro. Dobio sam i jedne kvazi biciklisticke (uzi sorc, bez postave), pa cu njih da koristim dok je ovo na pranju za krace relacije.

@dax92
Ja da sam na tvom mestu odavno bih nabavio biciklisticke, jer vozis specijalku, moj MTB je barem udobniji dosta :)
Ma zezam se za Avalu, i da poznajes put ja se sa tvojim gumama ne bih usudio da idem tako brzo po onim zakrpama, gore od kaldrme.

@topic
Danas ga malo preterah, kao po obicaju sign0007

Presako okruglo 95km, Lestane-Ada-Lestane. 6 i kusur krugova na Adi - ne odjednom, vec 3 pa posle par sati kuliranja opet 3. Kusur je posto sam imao mali peh jer mi je jedna pedala spala, negde na 1/3 kruga pa sam se vracao do onog servisa gde iznajmljuju bajseve da mi stave neke druge. Ipak, treba se vratiti kuci, nisam hteo svo vreme da vozim sa onim patrljkom na koji se kaci pedala. Otisao tamo, pitao lepo coveka jel imate neke krstene pedale, on kaze nema, bar nemam takve kao sto ti imas (i cudio se kako mi je crkla, kaze da su ovakve kao sto imam dosta izdrzljive). Uzeo sam neke ofrlj za 750din. Znam da je skupo vrv, ali nisam imao previse izbora u 17:30 u nedelju :)
Bajk mi se veoma svidja kako ide, mozda cu morati dodatno da podmazem lanac jer se malo cuje, ali videcu to jos. Inace bas fino klizi, dal sam ja ceo zivot vozio krseve ili sta je, ne znam, uglavnom ide lepo :)
Evo i jedna usputna slika.
Slika
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 25. mar. 2012. u 21:50h

dule0911 piše: Ma zezam se za Avalu, i da poznajes put ja se sa tvojim gumama ne bih usudio da idem tako brzo po onim zakrpama, gore od kaldrme.
Zbog takvih puteva sam odustao od prodaje Alpine, pa cu je sredjivati za sebe. Treba da promenim srednji pogon (ili bar patronu, pa da namestim samo da mi radi mali zupcanik), i pozadi lezajeve, pa da je djiram po gradu. :)
Focus ST170
Focus SVT

Iosis
VIP

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Iosis » nedelja, 25. mar. 2012. u 23:41h

Naravno Dule, razgovor telefonom je važniji od svega!
I ja kad vozim bicikl pišem poruku ili pričam na telefon, ali bar gledam duplo više, idem polako i uz samu ivicu staze. Ili čak nekad i stanem sa strane pa ispišem poruku. Neki ljudi za to jednostavno nemaju osjećaja. U subotu sam jednu zakačio tako, ide bic. stazom i gleda u mobilni. A danas je neka žena bukvalno skočila u stranu, bilo mi smješno. hahahaha Pristižem na semafor, na semaforu crveno, trotoar koji je širok 2 metra zjapi praza, a njih 4 se nabilo na stazu koja je jedva široka metar i po. Kako sam išao brže kočio sam jače i zadnji točak je blokirao na kratko i čulo se ono ššššš. Ženska kad je čula baca u stranu i viče nešto: Jooj šta je ovo?! hahahaha

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“