Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Ja kad vidim plavusu ispred, volim da budem uvek uz njen zadnji branik 

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Jedan moj primer pretekao sam varburga (koji je nesto kocio zaustavljao se zajebavao vozio sredinom) u krivini gde nisam trebao u susret je naisao golf i jedva smo se mimoisli moja gesrka vozio sam suprotnom stranom bio sam iziritiran nema veze covek sa golfom je stao verovatno iz straha stanem i ja da se izvinim coveku bio bi red kad tako vozim ali tip iz varburga hoce da se bije jos kaze nesmem ja tako da vozim u njegovom mestu to je licno ljegovo zove vadi pajser e ja ti prsnem, jos da mi izlupa auto, izvadim glupi safciger pa na njega . Neznam sta je mislio da imam u ruci ali mislim da je oborio rekord u trcanju na 100 metara. Sta ti to treba vidi se po njemu da mu je to hobi da se bije zasto da odgovaram imam dvoje dece, kome se dokazujem. To mi je bila lekcija drugi put sam ovaj put na OMV novi bg bio je red na kasi ogroman kad sam izasao dekica pita gde sam do sad jel sam kafu popio i dosao da me bije, izvadim tel snimim ga kako histerise i cekam ako krene da udari imam neki dokaz da je prvi poceo i smejem se, naravno odmah je odustao.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
ja sinoc vozim normalno ,95% vremena vozim po apsolutnim propisima, ne zato sto mora nego zato sto mi to prija , i u Juznom bulevaru idem normalno (5o ak na sat) i dam zmigavac da se ubacim levo ,polako,bez da ikoga ugrozavam(a i jako redak saobracaj) kad neko na gas i sirenu ludacku, drzi, nagazio. ja rakoo mamu ti, sklonim se u moju traku i zaustavim auto da vidim muskarcinu , kad on prodje. ja ga stignem..a ono..zena...nije ni zena, nego tetka....i sta sad da radim? Ja reko bar da je pitam cemu to, zasto .i na semaforu stanem pored, al ona nece da pogleda, gleda pravo ukoceno iako ja masem da joj skrenem paznju.......koji je to bolesni mozak,ajd samo zamislite situaciju.
ovo otvara kljucni fenomen,a to je da ako date zmigavac imate vece sanse da vam ne daju. Da li je to neko primetio? Cim pokazem nameru , gotovo, odmah daju gas.
ovo otvara kljucni fenomen,a to je da ako date zmigavac imate vece sanse da vam ne daju. Da li je to neko primetio? Cim pokazem nameru , gotovo, odmah daju gas.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Mogu samo da daju gas,njihov problem.. :-)
-
- Ljubitelj životinja
Dusan64 piše:Mogu samo da daju gas,njihov problem.. :-)
jes, alo te pukne,a ti ulazis u njihovu traku , ti osta kriv. To sam jednom iskusio, sa sve okretanjem na mostu. Vozac je bio de*il, u pravom smislu reci,a to ne znas dok se ne desi.
Drugi potencijalan problem je taj sto imas ljudi koji su u stanju da namerno naprave sudar u odredjenim uslovima. Licno sam to radio sa starim kolima kad mi se nabiju od pozadi i sikaniraju a ja nagazim na kocnicu npr, a znam neke koji sa Yugom namerno udare nekoga ako im se namesti i posle pokupe novac. Jedna od prenosti voznje jeftinijih kola.
- ID_cyber
- Poruka: 151
- Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:42h
Ja jos nisam poceo da vozim, ali cu verovatno poceti ove godine, nego htedoh i ja malo da se ukljucim
Moj cale vozi gradski autobus u Novom Sadu i bas mi je svasta pricao da ima u saobracaju, al kaze da najvise mrzi one sto cekaju 100 godina da skrenu na raskrsnici, cak i kad se vozim sa njim u nasaim kolima cesto cujem komentar, "Ajde oces vozitit il ces se zajebavati", a koja ironija, eto ja bas kada prelazim put sa drugom drug predje i onda ceka mene jedno 2min dok se ne rascisti saobracaj skroz da bih ja presao
Bolje da sacekam ta 2 min nego posle da zalim sto nisam (ako bih u opste dobio priliku da zalim)...

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Bolje 5 minuta kasnije nego 50 godina ranije.. 

- ID_cyber
Upravo tako!!! A i caletove price su me malo zdrmale, pricao mi je kako je jednom prolazi valjda pored sajma ili ne znam gde, i vidi stoji jedan autobus ispred njega i policija okolo. Krene on da prolazi pored autobusa kad ono motor zabijen napred u autobus, a morotista skoro pod autobusom prekriven belim carsafom, ono krvi svuda hitna policija ma uzas, kada mi je to ispricao poceo sam vise da ga postujem s obzirom da se njemu tako nesto moze desiti, a srecom nije za 18 godina koliko vozi autobus.
Ali je zato kada je tek polozio otisao u Beograd da kupi ficu (tada je ziveo u bosni, pa je deda prodao bika i dao mu pare da kupi auto
) i kada se vracao za bosnu pukne mu guma i sleti i zabije se u neku sljivu i neki lim od krova ili ne znam ni ja cega izleti i zaustavi mu se na par centimetara od glave. A bas se to dogodilo pored neke crkve i sad svaki put kada idemo za bosnu obavezno stane tu da zapali svecu...
Ali je zato kada je tek polozio otisao u Beograd da kupi ficu (tada je ziveo u bosni, pa je deda prodao bika i dao mu pare da kupi auto

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Taj motorista što je ležao ispod autobusa je vjeroravtno kriv. Pričao mi je drug koji vozi u GSP NS da je nekom šoferu na Futoškom putu podletio motorista, jer je ispred njega propeo se na zadnji i kad se vraćao nije dobro se prizemljio, padne i pravo pod autobus. Motorista je dobro prošao, samo polomljene noge. Da sam ja bio na mjestu vozača autobusa, izašao bi i polomio bi mu i ruke i noge na 3 mjesta, a tek što bi ga išuto nogama. :-)
A to što kažeš da nekima treba mnogo dok skrenu ili krenu sa semafora, pa to je stvarno katastrofa. Znam kad se vozim sa drugom budem pored njega napred i iz autobusa se lijepo vidi kako se rastegnu ko žvaka.
A to što kažeš da nekima treba mnogo dok skrenu ili krenu sa semafora, pa to je stvarno katastrofa. Znam kad se vozim sa drugom budem pored njega napred i iz autobusa se lijepo vidi kako se rastegnu ko žvaka.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- ID_cyber
Ma uzas sta sve ima, pogotovo kad ljudi ne misle i kad im je mozak van dometa,a i kad bas pazis dovoljna je jedna sekunda da pogledas reklamu na bilbordu i to ti moze biti poslednje sto si video... Sve je to u stvari sansa, ako vozis normalno male su sanse da ti se nesto desi, a ako divljas i glupiras se ko taj motorista, onda se sanse drasticno povecaju... Zato pamet u glavu, sirom otvori oci i to je to 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
dule0911 piše: E tu mi je prekipelo i po prvi put sam nekome u saobracaju pokazao srednji prst :-(

Što me podseti na dogadjaj kada smo svojevremeno proletos išli na jedno od roštiljanja, otišao ja da pokupim Ace-a, i vraćamo se Avalskim putem koji se tada radio, sve raskopano i razrovareno, i neki lik u Passatu B karavanu lubeničaru sive boje

Inače ja lično nisam nikad pravio egzibicije sa srednjim prstom i ostalim vozačima.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Imam razumevanja za vozace koji te iseku ili naprave neku glupost ali ti dignu ruku u znak izvinjenja,i ja sam sto puta u guzvama nekog isekao ali uvek podignem ruku ili bacim sva cetiri na kratko,to je po meni neka vozacka etika,kao i na nepreglednim putevima imas vozaca kamiona koji ce ti dati migavac kada mozes da pretices ako su ispred tebe,a ima i onih idiota koji na novosadskom putu nece da odu desno i omoguce ti da prodjes nego namerno drze krajnju levu stranu.Ja se inace trudim da vozim po zakonu i retki su trenutci kada divljam ali obozavam kad vozim na nekoj uzbrdici 50km/h i onda neki naprzeni klinac sa jugom vadi dusu motoru,obidje me pa jos isece,klasicno mangupiranje,e onda ja iskoristim onih stotinak konja pod haubom,oduvam ga do ivicnjaka otporom vazduha i zadjem mu za vidikovu liniju,to mi je simpaticno.I jezivi su mi ovi pesaci sto se sad loze na pesackim,kao zakon ih brani,ispostujem ih na zebri al kad ih vidim van pesackog,jjjjjjjjojj,to je jurnjava,kad oni mogu na pesackom ja mogu van njega

- Dusan64
Takodje!shomicus piše:I jezivi su mi ovi pesaci sto se sad loze na pesackim,kao zakon ih brani,ispostujem ih na zebri al kad ih vidim van pesackog,jjjjjjjjojj,to je jurnjava,kad oni mogu na pesackom ja mogu van njega

- ID_cyber
shomicus piše:.I jezivi su mi ovi pesaci sto se sad loze na pesackim,kao zakon ih brani,ispostujem ih na zebri al kad ih vidim van pesackog,jjjjjjjjojj,to je jurnjava,kad oni mogu na pesackom ja mogu van njega![]()
![]()
Ja se bogami sada drzim semafora, i obelezenih pesackih, al opet pre nego li predjem osmotrim raskrsnicu-put, posto ima ljudi koji prodju kroz crveno, pa se brane time sto su navodno deltonisti, a kakve to veze ima kada je crveno svetlo gore a zeleno dole

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ja cenim kad mi se neko zahvali što ga propustim, ako meni nije teško da stanem valjda ni njemu nije teško da samo digne ruku ili svirne.shomicus piše:Imam razumevanja za vozace koji te iseku ili naprave neku glupost ali ti dignu ruku u znak izvinjenja,i ja sam sto puta u guzvama nekog isekao ali uvek podignem ruku ili bacim sva cetiri na kratko,to je po meni neka vozacka etika,kao i na nepreglednim putevima imas vozaca kamiona koji ce ti dati migavac kada mozes da pretices ako su ispred tebe
A ovo za migavce - čini mi se da ljudi ne znaju kako se to pravilno koristi, daš desni ako može da te obidje ili levi ako ne, a izgleda da mnogi mešaju, na osnovu mnogih slučajeva da su davali desni i krenem u obilaženje kad ono auto mi ide u susret :-| od tada ne slušam takve signale.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- shomicus
obozavam ibarsku magistralu, kada cetiri slepera idu jedan iza drugog a izmedju svakog od njih ne mozes da provuces iglu,i onda kada ugledas pravac vec je jedan od njih krenuo u preticanje drugog i to traje taman toliko koliki je pravac,izbije na prvo mesto a ovi iza opet za njim i tako u nedogled.Jednom sam se vracao iz kraljeva i negde kod cacka ide sleper koji nosi dva ogromna kontejnera a iza njega karavan kamiona,slepera,znaci do beograda sam vozio max 50km/h,da sam znao svratio bih kod Simketa u Mojsinje,kod njega cekas da dobijes deo taman toliko koliko sam putovao do bg-a,kad god svracam kod sime obavezno kupim 3 pakle cigara i nesto od hrane jer covek moze da rikne gladan,
uvek mu je pun otpad kupaca.

- Iosis
- VIP
E svaka ti čast, drago mi je da ima još ljudi koji misle kao ja.shomicus piše:I jezivi su mi ovi pesaci sto se sad loze na pesackim,kao zakon ih brani,ispostujem ih na zebri al kad ih vidim van pesackog,jjjjjjjjojj,to je jurnjava,kad oni mogu na pesackom ja mogu van njega![]()
![]()

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Sto se tice pesaka bas su katastrofa. Slazem se sa prethodno recenim. Meni pre nekoliko dana zena izlece na pesacki, ja sam malo brze isao, a ona nije ni pogledala u mom pravcu/krece ubrzanim korakom do prelaza i onda lagano, kao namerno da to radi i kad je dosla do sredine moje trake gleda me pravo u oci. Je.... sam joj sve po spisku jer je kao antilopa skocila na pesacki a da nije ni pogledala.
Meni nije problem da propustim pesake, niti sam ja nju doveo u opasnost,ali racunao sam da nece niko prelaziti pesacki jer je i ona bila udaljena od prelaza. Ja licno kad prelazim pesacki dobro pogledam i levo i desno i uvek propustim kola koja idu malo dinamicnije i kojima je teze sacekati nego meni, uostalom nikad se ne zna da li je neko opazio pesacki ili ima 2,5 promila alkohola u krvi pa gazi sve redom.
Sad se setih jednog slucaja kad sam se vracao sa groblja kolima. To je asfaltni put sirine oko 3 metra, a sa obe strane pesaci koji nemaju nameru da se sklone i lagano se setkaju. Ja pipnem malo sirenu, deda koji mi smeta okrene se, pogleda me i nastavi opet isto. Ja se iznerviram i dam gas, malo ga udarim po torbi, a da se nisam plasio podvlacenja krhkih kostiju pod kola i njega bih malo gurnuo u kraj kad je tako pametan...
Meni nije problem da propustim pesake, niti sam ja nju doveo u opasnost,ali racunao sam da nece niko prelaziti pesacki jer je i ona bila udaljena od prelaza. Ja licno kad prelazim pesacki dobro pogledam i levo i desno i uvek propustim kola koja idu malo dinamicnije i kojima je teze sacekati nego meni, uostalom nikad se ne zna da li je neko opazio pesacki ili ima 2,5 promila alkohola u krvi pa gazi sve redom.
Sad se setih jednog slucaja kad sam se vracao sa groblja kolima. To je asfaltni put sirine oko 3 metra, a sa obe strane pesaci koji nemaju nameru da se sklone i lagano se setkaju. Ja pipnem malo sirenu, deda koji mi smeta okrene se, pogleda me i nastavi opet isto. Ja se iznerviram i dam gas, malo ga udarim po torbi, a da se nisam plasio podvlacenja krhkih kostiju pod kola i njega bih malo gurnuo u kraj kad je tako pametan...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- Iosis
- VIP
I takvih ima koliko hoćeš, misle tu je zebra pa mogi izletat kako ima padne na pamet, a ne razmišljao da ipak taj auto ne može stati ili bolje da kažem ukopat' se za sekundu ma kojom brzinom išao 20, 30, 40 itd. Kad god prelazim pješaki ako nema semafora pogledam lijevo desno, čak nekad i kad je semafor pogledam otkuda znam možda se neko zamislio pa samo fura. Ako dođem na pješački stojim da prođu auta ako ih ima malo, a ako je neka prometna ulica čeka u nadi da će neko da stane, ali ako duže čekam i nikom ne pada na pamet da stane, nema mi druge nego se napravit lud i krenut. :rolleyes: Pa šta bude, bude. :|
A to što kažeš za pješake pored puta to je haos, umjesto da svi idu jednom stranom pa da ne moraš da paziš na obe strane nego se razbacaju na sve strane. A ja se ponašam kao taj djeda što se ponašao prema tebi, samo ako idem trotoarom i vozač iza mene ide autom po trotoaru, a ne mora to da radi.
Takva situacija mi je bila par puta ovde u NS, na Limanu gdje je okretnica gradskih buseva ima zgrada i ulazi u zgradu s prednje strane, a sa zadnje je veliki parking na kome se uvjek može naći mjesta. No jedna babetina i njen djedica uvjek parkiraju Golf IV ispred ulaza, i da bi izašli na ulicu ne mogu direktno nego moraju da idu trotoarom nekih 50-ak metara. Pošto sam živio tu blizu, izađem iz busa i idem trotoarom, a ona iza mene, imam slušalice u ušima i išao sam onako ne baš sporo nego normalno. Prilazi ona s ozada i svirne meni, nisam se ni okrećao nego samo usporio i tako sam je mrcvario nekih 30-ak metara.
A to što kažeš za pješake pored puta to je haos, umjesto da svi idu jednom stranom pa da ne moraš da paziš na obe strane nego se razbacaju na sve strane. A ja se ponašam kao taj djeda što se ponašao prema tebi, samo ako idem trotoarom i vozač iza mene ide autom po trotoaru, a ne mora to da radi.
Takva situacija mi je bila par puta ovde u NS, na Limanu gdje je okretnica gradskih buseva ima zgrada i ulazi u zgradu s prednje strane, a sa zadnje je veliki parking na kome se uvjek može naći mjesta. No jedna babetina i njen djedica uvjek parkiraju Golf IV ispred ulaza, i da bi izašli na ulicu ne mogu direktno nego moraju da idu trotoarom nekih 50-ak metara. Pošto sam živio tu blizu, izađem iz busa i idem trotoarom, a ona iza mene, imam slušalice u ušima i išao sam onako ne baš sporo nego normalno. Prilazi ona s ozada i svirne meni, nisam se ni okrećao nego samo usporio i tako sam je mrcvario nekih 30-ak metara.
- shomicus
Ma ljudi,ja nikad ne vozim po gradu toliko brzo da ne mogu da se zaustavim na pesackom,a i uvek razmisljam da moze da istrci neko dete,ali da pesak smelo bez gledanja desno prelazi u bulevaru jna gde ja vozim 50 a neki i 120 km/h ,to ne razumem.Dzaba ti sto je drugi kriv kad tebe nema.Izlaz iz bul.Kralja Aleksandra ka kalenicu,ROBIJA,stampedo bulevaraca koji ne gledaju kad prelaze,gledaju u kese sta su kupili,dogovaraju se o nalazenju porukama,sve rade samo ne gledaju kad prelaze,gledam ih po onom snegu od skoro,ide posred ulice i ne zanima ih sto ce tebi auto mozda da prokliza,da ga sastavis na jedan,isao sam i ja po snegu peske ali kad vidim auto,stanem,pustim ga da prodje,ne pravim problem ni sebi ni drugima,lepo se secam kad sam bio klinac,pa te roditelji prvi put pustaju samog negde,glavno pravilo,pre nego sto predjes ulicu,STANI,POGLEDAJ LEVO-DESNO,pa onda predji,gledam ovo danasdete za ruku pa zajedno trci preko raskrsnice,neobelezene,pa sta onda da ocekujemo?
- Dusan64
Zato su kazne vece ako je dete sa vama..
Mislim da ne vredi trositi reci.. Srbi smo,obzira nemamo prema nikome.. A ja kad vidim tako pesaka koji se namerno glupira,upalim brisace i dam gas. Pa majku mu,auto od tonu se krece prema njemu,nekom brzinom,nebitno kojom.. Ako se on mene ne plasi,sigurno se ni ja njega ne plasim.. Desavalo mi se par puta da bukvalno skacu u stranu.. 

- Iosis
- VIP
Podsjetio si me na moj prvi čas u auto školi kada si spomenuo da bi djete moglo da mi izleti. Sjećam se ko juče da je bilo.
Prvi čas u auto školi, 20 minuta bio na poligonu i odma u grad. Vozim kroz jednu ulicu otprilike 40-50 km/h, u susret mi dolazi kamiončić, nije veliki, nešto kao Turbo Zeta sa ceradom, uglavnom od njega ne vidim šta ima iza njega, ali sam spazio samo na brzinu djecu sa moje lijeve strane ulice koja su se gurkala i počela da pretrčavaju ulicu odma nakon što je kamion prošao. Odma sam na kočnicu i protrčali su mi na oko 5-6 metara ispred auta. Instruktor ih i nije vidio do tada, nego je samo vikno na njih kroz otvoren prozor: Je*em li vam mater dječiju!
I još jednom kasnije mi se isto nešto slično desilo dok sam bio u auto školi.

I još jednom kasnije mi se isto nešto slično desilo dok sam bio u auto školi.
-
- Ljubitelj životinja
shomicus piše:Ma ljudi,ja nikad ne vozim po gradu toliko brzo da ne mogu da se zaustavim na pesackom,a i uvek razmisljam da moze da istrci neko dete,ali da pesak smelo bez gledanja desno prelazi u bulevaru jna gde ja vozim 50 a neki i 120 km/h ,to ne razumem.Dzaba ti sto je drugi kriv kad tebe nema.Izlaz iz bul.Kralja Aleksandra ka kalenicu,ROBIJA,stampedo bulevaraca koji ne gledaju kad prelaze,gledaju u kese sta su kupili,dogovaraju se o nalazenju porukama,sve rade samo ne gledaju kad prelaze,gledam ih po onom snegu od skoro,ide posred ulice i ne zanima ih sto ce tebi auto mozda da prokliza,da ga sastavis na jedan,isao sam i ja po snegu peske ali kad vidim auto,stanem,pustim ga da prodje,ne pravim problem ni sebi ni drugima,lepo se secam kad sam bio klinac,pa te roditelji prvi put pustaju samog negde,glavno pravilo,pre nego sto predjes ulicu,STANI,POGLEDAJ LEVO-DESNO,pa onda predji,gledam ovo danasdete za ruku pa zajedno trci preko raskrsnice,neobelezene,pa sta onda da ocekujemo?
Idem non stop tu i bas malopre jedan majmun nece da ceka kao i ostali nego pravi drugu traku u toj ulici,tj na ulazi i pretice celu kolonu koja ceka. Olicenje nekultire i bahatosti. Ja pesake postujem uvek, iritira kad neko nonsalantno prelazi ulicu,ali mi se cini da se manje vise pridrzavaju pravila.
Mislim da treba bti svestan da razliciti problemi muce ljude i da ljudi grese i vrlo cesto su zamisljeni. Veliki broj nisu vozaci tako da je moguce i da ne znaju kada prave problem a takodje je jos jedna stvar bitnna a to je da pesak generalno ima manju pozornost nego covek koji vozi ,kao i manju kolicinu adrenalnina uzrokovano manjom opšnošću i odgovornošću sa kojom se sreću dok idu trotorarom nego ona koju ima neko ko je za volanom,pa je i obazrivost na nizem nivou.
Ja samo sa zenama,ali ne tako nego ono gde najvise boli, pokazes joj da joj je nos veliki ili nesto slicno911[sk] piše: Inače ja lično nisam nikad pravio egzibicije sa srednjim prstom i ostalim vozačima.

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Sto se tog pesackog u bulevaru tice...
Tu sam uglavnom vise pesak nego vozac, ali mi je dobro poznata situacija i onda ako sam jedini na trotoaru ili mi se ne zuri a vidim da je frka, stanem da propustim. A onda ovaj u kolima zbunjeno gleda i ceka po 5-10sec da krenem, iako mu dajem znak rukom da prodje. Onda samo budala napravi jos vecu guzvu, a ja se mislim i sto sam stajao kad nece da prodje i pretrcim.
A sto se neobazrivosti pesaka na tom mestu tice skroz se slazem, mislim da dnevno prodje 50% ljudi koji uopste ne konstatuju da prelaze ulicu.
Tu sam uglavnom vise pesak nego vozac, ali mi je dobro poznata situacija i onda ako sam jedini na trotoaru ili mi se ne zuri a vidim da je frka, stanem da propustim. A onda ovaj u kolima zbunjeno gleda i ceka po 5-10sec da krenem, iako mu dajem znak rukom da prodje. Onda samo budala napravi jos vecu guzvu, a ja se mislim i sto sam stajao kad nece da prodje i pretrcim.
A sto se neobazrivosti pesaka na tom mestu tice skroz se slazem, mislim da dnevno prodje 50% ljudi koji uopste ne konstatuju da prelaze ulicu.
Fiesta!!
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Ma sto se tice tih pravila ja postujem uglavnom sve sem ogranicenja brzine. Uvek se trudim da uocim i predvidim ponasanje ostalih ucesnika u saobracaju i da ispadnem kolegijalan i uctiv. Neretko i ja stanem sam kad vidim nekog pesaka da ceka na pesackom da predje ili vozaca koji ceka da se ukljuci, a prilikom voznje imam naviku da ukoliko vidim da me neko stize ili hoce da pretice dam levi zmigavac i malo se pomerim u desnu stranu ( to obicno kad je cale u kolima, pa vozim laganije
), naravno jos x slicnih primera. Puno mi je srce kad mi se neko zahvali i blicne ili ukljuci sva 4 migavca
, jer svi smo mi vozaci na neki nacin kolege...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec