Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Chat (free talk)
lepo objašnjeno.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Ma najbitnije da se preśednik slikao pored fice
..Kad je vec pomenuta Dacia, ima li neko nekakvo misljenje o Dusteru 4x4..

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pa reno motor i nissan pogon koji je radjen na osnovi GT-R-a 
sent from white land..

sent from white land..
- Cedo
- VIP
Jos da ima lunch control
..da to znam, te dve fabrike igraju znacajnu ulogu sto uopste nije lose
...

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Posto si pitao za misljenje a ne iskustvo 
Mislim da je odlican za te pare, bar mi se tako cini. Cak mi i lepo izgleda, nenapadno a opet dopadljivo, za razliku od vecine modernih terenaca koji moraju da izgledaju agresivno pa to ti je. Mozda nije bas za neki full offroad, ali za nesto laganije mislim da moze solidno da posluzi.

Mislim da je odlican za te pare, bar mi se tako cini. Cak mi i lepo izgleda, nenapadno a opet dopadljivo, za razliku od vecine modernih terenaca koji moraju da izgledaju agresivno pa to ti je. Mozda nije bas za neki full offroad, ali za nesto laganije mislim da moze solidno da posluzi.
Fiesta!!
- milan_gt
ja sam opet za polovnog allroad-a za pola cene 4x4 dacije..
sent from white land..
sent from white land..
- dule0911
-
Eh, sta bih ja sve kupio za te pare umesto dustera 
Ali cenim da to nije pitao Ceda

Ali cenim da to nije pitao Ceda

Fiesta!!
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Pa i Dunster mu dodje više allroad, jer nije baš za ''grublje'' terene
.

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- milan_gt
ma jasno, pade mi na pamet samo..komsija mi drzi reno salon i servis (B-auto ili Borovic-Auto) pa se po snegu vozikao sa dasterom..al ono penzionerski do bola 
sent from white land..

sent from white land..
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Za sneg je kažu dobar jer je višlji i ima 4x4, ali mu elektronski reduktor ne daje baš da nešto više izvuče.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Cedo
- VIP
Da da misljenje pa ko ima nek slobodno puca
..i meni je sve zanimljiviji, uzivo mnogo bolje izgleda nego na slikama, deluje prostrano, funkcionalno, i za neki razuman silazak sa asfalta bi mogao da posluzi.. http://www.youtube.com/results?search_q ... 00l0.7l7l0
@Milan
Ta logika uvek vazi, za oko 12k moze svasta nesto da se uklopi..

@Milan
Ta logika uvek vazi, za oko 12k moze svasta nesto da se uklopi..
- milan_gt
pa on nista nesposobniji nije sa samo prednjom vucom..
kako kasni taptalk..tek sad izbacuje par neprocitanih u istoj temi a ja odg. na taj sto sam video..
a allroad ide bzzzz i podigne se na vise od rendz rovera..
sent from white land..
kako kasni taptalk..tek sad izbacuje par neprocitanih u istoj temi a ja odg. na taj sto sam video..
a allroad ide bzzzz i podigne se na vise od rendz rovera..

sent from white land..
- Cedo
- VIP
Sta znam, ne bih rekao, evo sta ima od mogucnosti na papiru, sta ces sa prednjom vucom recimo na nekom vecem nagibu, u rikverc
http://www.autoportal.rs/auto-vesti/tes ... -na-testu/

- milan_gt
pa jel njemu ide ona fora da kad prednji dobro krenu da klizaju tad se ukljucuje zadnji..odnosno prvo izletis preko nosa ili se zaglavis pa se aktivira zadnji pogon 
a da ima opciju prebacivanja pogona, sad videh..svidja mi se zbog toga
sent from white land..

a da ima opciju prebacivanja pogona, sad videh..svidja mi se zbog toga
sent from white land..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan sreda, 7. mar. 2012. u 23:48h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- mbole
- Poruka: 14972
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pitanje je samo da li ce to biti 80% cenovno, ili 80% u komadima (racunajuci i svako srafce)milan_gt piše: Dinkic izjavio da ce 80% delova za novi Fiat 500L biti proizvedeno u srb..on se sa nama sali
...
pa bi mi malo cudno jer smo za zastavu 10 mogli da damo gume, aku i neke kablice i kedere..

No salu na stranu, stvarno se dosta toga napravilo u Kg za ovih godinu dve. Mog kuma (koji je nekada radio u ZCZ, elektrotehnicar) su pre oko mesec dana onako na "bum" pozvali da dodje da radi odmah sutra. Tada su postavljali masine (treba da radi na odrzavanju). Nova hala, nove masine... A to je samo jedna od kooperantskih firmi. Zaboravio sam kako rece da se zove (neka skracenica, tri slova), al ne rade delove samo za Fiat, vec i za ostale proizvodjace automobila.
Djak pesak 

- Cedo
- VIP
Imas u linku opisano, ima par modova a medju njima i lock
..

- milan_gt
ma sve se slazem..nego sto bi mi izmisljali toplu vodu sa kolima i tehnikom generalno kad nemamo ni ovaca ni vocki u nasoj lepoj zemlji..drzava je stvarno velike pare tu zveknula..
sent from white land..
sent from white land..
- dule0911
-
pa ovo se valjda podrazumeva, nisam ni trenutka pomislio da je hteo da kaze 80% vrednosti je iz Srbijembole piše:80% u komadima (racunajuci i svako srafce)

@Ceda
I ova braon-zlatna boja mi je super, uzivo je bas lepa.
Sta znam, po ovim klipovima sto vidim, za mene licno ne bi mi ni trebalo vise off-road-a koliko moze ovaj auto. Plus realno, da imam nekog audija allroad (za koji btw mislim da nije nesto, ali ne bih da sirim o tome) bilo bi mi zao da ga teram u zbunje i po blatu, Daciu mi ne bi bilo zao da teram. Doduse skuplji je jaci dizel nego sto sam mislio, steta.
Veliki je, praktican za porodicu, ne trosi uopste puno dizelas... Cak i za 15k mislim da tesko ima konkurenciju kome treba all-in-one vozilo.
Fiesta!!
- mbole
- Poruka: 14972
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pa i ne bas preterane. Obzirom da smo bili duzni Fiatu neke debele novce, ispada da smo im prodali fabriku koja je vec bila njihova.milan_gt piše:ma sve se slazem..nego sto bi mi izmisljali toplu vodu sa kolima i tehnikom generalno kad nemamo ni ovaca ni vocki u nasoj lepoj zemlji..drzava je stvarno velike pare tu zveknula..
Ono sto je drzava zaista odradila (sto bi i bilo normalno da radi, al posto je ovde dosta toga nenormalno, onda je to cudo), je da su sredili/dali gradjevinsko zemljiste, napravili puteve, infrastrukturu... to jest sve ono za sta pri trazenju gradjevinske dozvole platimo gradjevinske i komunalne takse, a za te novce dobijemo sipak.
Djak pesak 

- Cedo
- VIP
@Dule
Upravo to..4x4 ima skroz novo oslanjanje u odnosu na 4x2 koje je u osnovi Loganovo, 6 brzina i tu prvu skracenu, benzinac vidim ima solidne performanse, dizel mi postaje sve manje interesantan
..
Upravo to..4x4 ima skroz novo oslanjanje u odnosu na 4x2 koje je u osnovi Loganovo, 6 brzina i tu prvu skracenu, benzinac vidim ima solidne performanse, dizel mi postaje sve manje interesantan

- milan_gt
Sveukupne investicije Fiat Automobili Srbija dostižu brojku od milijarde i sto miliona Eura, od kojih bi Fiat trebao dati 650 miliona. Prema jednom tajnom izvoru Marcionnova grupa (tj.Fiat) iz vlastitog džepa dosad je dala svega kojih stotinjak miliona. Pola milijarde, koje još nedostaju trebalo bi stići preko banaka zahvaljujući garancijama, koje bi dala srpska vlada. To objašnjava nevoljkost Beograda da otkrije karte. «Jednostavna i prosta činjenica, što je dogovor postignut nedovoljno transparentnom procedurom i usred predizborne kampanje navodi na sumnju da su dosad za to upotrebljena sredstva i stavke iz državnog budžeta,» kaže Verica Barać, predsjednica Saveta za borbu protiv korupcije srpske vlade.
a ceo tekst ovde.. http://noviplamen.net/2012/02/08/dvolic ... sindikati/«U fabrici u ovom času radi 1.200 radnika, ali ni oni nisu direktno upotrebljeni u proizvodnji
- dule0911
-
I meni se veoma svidja sto auto ovog cenovnog ranga, i to uz benzinac, ima 6 brzina. Performanse su mu sasvim ok samo je potrosnja upitna stvar. Nesto ne verujem previse onim podacima u tabeli, cini mi se da ce benzinac srknuti bar 1-2L preko navedenih 8L.cedo86 piše:@Dule
Upravo to..4x4 ima skroz novo oslanjanje u odnosu na 4x2 koje je u osnovi Loganovo, 6 brzina i tu prvu skracenu, benzinac vidim ima solidne performanse, dizel mi postaje sve manje interesantan..
Mada ugradnja gasa to moze fino da eliminise, plus mislim da ti kod nas ostaje garancija kad ugradis gas, sad ne znam tacno u kom servisu ali secam se kad sam pre cirka 2 godine se raspitivao o tome, ostaje garancija ako ugradis u nekom servisu sa kojim oni saradjuju. Naravno oderu te, ali ti barem ostaje garancija.
Kad kazes dizel ti postaje sve manje interesantan, ti to razmisljas o nekoj kupovini, ili neko u porodici ili onako bzvz?

Fiesta!!
- milan_gt
cedo jel to planiras na dzipijadu na Frusku Goru..posto veceg uspona od trotoara nemas.. 
sent from white land..

sent from white land..
- Cedo
- VIP
@Dule
Ma ja to onako tuzna srca
kazem s`obzirom da je do pre par godina uz dizel vozilo, npr. nas Mondeo, uz solidne performanse isla dzabe voznja..inace cale se opasno zagrejao za dzipic..a za mene limo ostaje no1, valjda necu ispanicariti
pa uzeti neki van ili karavan
kad poraste broj ukucana
..
@Milan

Ma ja to onako tuzna srca

@Milan

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam