Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od RS_cabrio » sreda, 31. okt. 2012. u 12:24h

Vladan piše:Ljudi su idioti. Opet dva najbolja grafita: 1. Malo nas je al'smo govna. 2. Kill all humans.

Sad pre neki dan kad sam isao za Kraljevo, neki pretice i ne moze da stigne, presao u moju traku, i ja kocim i on prodje, i dok prolazi vidim ga ljober sa zenom ljoberkom, i smeje se i pokazuje joj kao "al sam izradio glupana, morao je da koci ha ha ha.". Dobro, ne znam sta je mislio i pricao, ali tako sam doziveo. Mogao je bar da mahne u znak zahvalnosti. Nemam to na snimku, tad je baterija vec bila otisla.
Ovde blizu kuce, idem jednosmernom, iza coska izlece 101 sa nekim ultra zelenim, narandzastim, felnama, spojlerima, spusten, ma ludilo, jede zivu decu, pravo u suprotni smer, na mene, i jedva se nakani da stane, i jos me besno gleda, nesto sam mu kriv. Valjda je njegova ulica, on je Harkanov naslednik, sta li.
stoka primitina.Moja teorija je da smo kao nacija na takovm nivou da nam je i fica previse,a kamoli sva kola dostupna danas za mali novac. Jednostavno,prekocena je evolucija i nismo zreli za sve ovo danas.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=656444

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 31. okt. 2012. u 12:52h

To sa vozom, to je slika i prilika. VNe znamo nista o mogucim uzrocima, povodima, pociniocima, itd., ali stanje svesti je takvo kakvo je, bez obzira na nepoznanice.

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 31. okt. 2012. u 16:55h

Idioti koji su kamenovali vozove bi trebalo samo iz svog dzepa d aplate svu popravku na njima, pa posle ne bi ni pomislili to da rade.
Eto na kom smo nivou... :suicide:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 31. okt. 2012. u 19:10h

Malo je to da samo plate štetu. Nego da plate štetu i da plate novčanu kaznu za ugrožavanje tuđe bezbjednosti, te narednih godinu dve da temeljito čiste vozove.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 31. okt. 2012. u 20:08h

Veruj mi da bi jedva i samu stetu platili jer je mnogo para! :D
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 31. okt. 2012. u 20:16h

Treba da ih isporuce u gulag,u sibir.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 31. okt. 2012. u 21:17h

Inteligencija im je na nivou amebe.
Pa ako ne mogu da plate, neka platu roditelja uzmu za otplatu štete. Ako ne brinu o njima roditelji naći neki drugi način.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 1. nov. 2012. u 02:19h

Da li je kažnjivo u jednosmernoj ulici voziti u rikverc tako da je smer kretanja takve vožnje kontra od smera propisanog?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 1. nov. 2012. u 02:22h

mislim da je generalno zabranjena voznja u rikverc..

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 1. nov. 2012. u 08:23h

Valjda sme na kratko, koliko je neophodno, ali bez ometanja ostalih ...
Nije dozvoljeno gde imas znak zabranjeno zaustavljanje.

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » četvrtak, 1. nov. 2012. u 09:52h

E za voznju u jednosmernoj sam maler neviđeni. Nije da to radim često, ali jedno tri puta mi se desilo da natrčim na pandure. Od toga dvaput skroz slučajno, lepo se vozikaju, kada ja šmeker u suprotnom smetu. Srećom mrzelo ih da se zajebavaju, pa se izvukoh uz izvinjenje i mahanje. ;)

Ali sam zadnji put najebao kao žuti, tj čekam da najebem kada stigne poziv od sudije na druženje. :D
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 1. nov. 2012. u 10:34h

Strasno me nervira voznja suprotnim u jednosmernoj. A od podvarijanti najgora mi je, samo 10 -15 -...-50m, na brzinu, da se parkiram, uletim u dvoriste, ...
Podnosljiviji su mi bahati, koji ne ebu silu, nego ovi sto samo kolko da ... Evo iznervirao sam se od same pomisli.

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 1. nov. 2012. u 12:32h

Ja sam mesec dana vozio kroz jednosmernu ulicu u kontra smeru a da to nisam ni znao. :doh:
Poslusao devojku da idem tom ulicom (posto je u njenom kraju, na 100m od stana), i nisam gledao uopste u znakove, jer racunam da je njen kraj, pa zna. Cak mi nije bilo cudno kako su svi parkirani u suprotnom smeru od mog kretanja. Shvatio sam da je jednosmerna kad sam napravio guzvu, i jbg izvinio se ljudima. :suicide:
Posle toga ni za najmanju sitnicu ne slusam kad zensko kaze- znam da nije u pravu!
Focus ST170
Focus SVT

Milos_Po
Poruka: 21
Član foruma od: ponedeljak, 20. avg. 2012. u 11:44h

Poruka od Milos_Po » četvrtak, 1. nov. 2012. u 12:43h

Da se nadovezem, lagano pre neki dan krenuo ja kod devojke koja zivi u jednosmernoj ulici, na pola ulice naleti mi neka gospodja sa Fordom KA iz suprotnog pravca i naravno stali mi ko dva jarca na deblu. Posto je ulica dovoljno uska da ne mozemo da se mimoidjemo ona meni lepo pozdravila i oca i majku i sve po spisku tako ja lepo izadjem iz auta i kazem joj nema problema gospodjo ja da se sklonim necu a ti ako neces daj da zovemo policiju pa neka ona odluci ko ima prvenstvo prolaza. Zatim iz zgrade izlazi njen muz koji je jel te poznati advokat u mom gradu i poceo on da mi drzi govor sto ja uznemiravam njegovu zenu. I da se vratim u rikverc jedno 5m da ona udje na parkig zgrade sto sam ja naravno odbio i rekao da nemam nameru to da uradim. I spomenuo mu da je ona gospodja bila kulturnija da bi se vratio i propustio ali posto mi spomenula pola famije onda neka ide skroz nazad. I posle 10 min silazi moja devojka javlja se njenom komsiji advokatu i komisnici, i lik meni pa kao komsija sto pravimo probleme ovako onako. Kraj price je da je gospodja morala da se vrati do kraja ulice da bi prosao ja i jos 4 automobila koja su bila iza mene da napravi krug i udje po propisu u ulicu, a moja devojka mi naravno popovala zasto joj zezam komsiluk i da sam trebao da je pustim ipak je njen muz advokat...

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 1. nov. 2012. u 13:31h

To samo kod nas ima, seljačka posla, kao on je neki dr, mr, moodo pa kao nejga treba poštovai pa čak i kad nije u pravu. :suicide:

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » četvrtak, 1. nov. 2012. u 14:55h

Uff, kakov sočan sudar ovde ispred firme u onoj famoznoj krivini kod DMB-a.

Dve vektre, jedna A, a druga C ili kako već dođe ova poslednja što je bila pre insignije. Vektra A ide u krivni ka manastiru jedno 55-65 kmh (po izjavama očevidaca i vozača), kiša je upravo stala, put mokar poprilično. Matori verovatno zbog loših, istrošenih, zimskih guma ili poveće bare, ode malo šire i pređe u suprotnu traku. Iz suprotnog smera dolazi njegov mlađi brat iz C generacije, koga vozi isto neki matorac, koji se upravo vraća sa dijalize. Pošto je video ovoga da prelazi u njegovu traku lik smota na levo (beži u traku za suprotni smer) u nadi da će se mimoići sa svoje desne strane. Traaasss. :ozid:

Vektra A sa prednjim desnim krajem u Vektru C u njen prednji desni kraj. Srećom ovaj nije išao brzo.

U Vektri C vozaču sa dijalize pukne neka kesa (ili šta već) požuteo jadnik skroz na skroz, žena glavom malo čukne šoferku i udari koleno, dok ova trojca mamlaza iz Raške prođu bez povreda.

Najbolje od svega je da su se sudarili tik ispred novootvorenog Opelovog servisa :D

Jbg zbog posla nisam stigao da slikam scenu. :/

Odlično je poređenje razlike u čvrstini između generacija. Ovoj starijoj odvaljena cela prednja desna strana. Osovina, točak, sve otišlo. Šlep služba i teraj na otpad. Dok su Vektru C uz pomoć pajsera i malo seckanja kablova sa skidanjem branika na kraju, upalili i odvezli za Resnik kod majstora.

Pa koji je to krš od kola / guma / vozača kada je uspeo da izleti pri toj brzini. Da nisam prošao tuda jedno 30 min ranije sa 80 bez ikakvih problema, po mnogo gorem pljusku pa ajde da kažem gadna kiša, ali ovako. :doh:

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 1. nov. 2012. u 15:32h

sama brzina je pola, druga polovina je kako skreces, koju putanju biras i kako tu brzinu i silu prenosis na gume/ogibljenje..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan četvrtak, 1. nov. 2012. u 15:34h. Ukupno izmenjeno 1 put.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 1. nov. 2012. u 15:32h

@Sharpshooter
Pa dobro... Uvek moraš računati da nisu svi tako dobri vozači kao ti thumbsuph
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 1. nov. 2012. u 15:48h

Samo jurnjava,jurnjava,akanje, razletanje...jedva cekam da gorivo bude 750 litar pa da ne gledam non stop junjravu svuda.
Nisma slikao dobro,ovom je otpao toacak i amoritzer.

Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 1. nov. 2012. u 15:53h

Na koliko obrtaja to tebi radi auto? :eek:
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 1. nov. 2012. u 16:01h

prestao da prikazuje dobro. nema veze jer je inace kupljena u periodu dok mi je glavni obrtomer bio nespravan,a sad se inace menja instrumentom za nitro,pa je i ne koristim.Pokusavam ovih dana da nadjem odgovarajuci pokazivac za nitro,ali nigde ne mogu da nadjem isti kao sto su mi ostali inrumenti pa ce biti ruzno. Ako zna neko gde ima online da se kupi gauge za nitro koji izgleda ovkao, bio bih zahvalan. Ovi nemci gde sma kupio ostale inistrumente nemaju.

Bio sam se ponadao da je ovo to: http://performanceparts.com/part/NOS/15912NOS ali cvrc, ovo ide samo na bocu.Dakle potreban mi je onaj koji je 52 mm da moze da se uglavi bas tu gde je sad taj obrtomer,a da vizuelno ne odudara.

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » četvrtak, 1. nov. 2012. u 16:25h

Ma meni nije jasno kako je onaj punto zavrsio u kontra smeru? Ili se malo vise okretao? :wtf:
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » četvrtak, 1. nov. 2012. u 16:28h

Pretpostavljam da je išao prvi put tuda, pa ga je iznenadila krivina, tj njeno postepeno pooštravanje! Panika, kočnica, loše gume, kiša, :ozid:

Ja prolazim tuda barem 2 puta tamo vamo, svaki dan, tako da je znam i žmureći da prođem.

Nego gledam tragove na zidu kod mostića malo iza današnjeg sudara i prepričava mi dečko koji radi noćnu smenu u obližnjem servisu kako su se tri pijana debila zakuca u zid pored puta u traci za suprotni smer. Klasika, pijane budale, BMW, 3 noću, nema nikoga. Vazdušni jastuci odradili posao, pijane budale preživele bez posledica. Taliko je jak sudar bio da du odvalili kompletnu betonski bankinu visine 20 cm. :doh:

Ma Punto je čudo. :D

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 1. nov. 2012. u 16:35h

bojan_kv piše:Ma meni nije jasno kako je onaj punto zavrsio u kontra smeru? Ili se malo vise okretao? :wtf:
redvoo probijaju zastitnu ogradu na otm potezu jel brzo voze. KO ce gz znati, doduse nisma nista ni nasao na vestima,ali i ne stalvjaju ako nema ozbilnije povredjenih

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » četvrtak, 1. nov. 2012. u 16:49h

Ma sve da je probio zastitnu ogradu opet nije mogao toliko daleko od nje da se zaustavi. koja bi mu brzina za to trebala. Zato mi i nije jasno odakle je on tu. Ma ko ce ga znati :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“