dax92 piše:
Nova vlast, jbg...
Inace, pre par dana sam imao sudar. Sa nekom devojkom (opet)... Vozili normalno biciklistickom stazom, i posto je ona lagano vozila morao sam da je preticem na brzinu. Vidim ona se nesto prebacuje levo, ne konsatujem mnogo, i idem i dalje sa leve strane da je preteknem, i kad sam bio na mozda pola metra od nje, ona naglo skrene levo da izbegne neki pesak na stazi, i smota premo na mene.

Zakacim joj volan sakom (morao da stitim samaraljku, nije mi se davalo 16 000 za nove), i proletim dalje. Nisam ni najmanje izgubio ravnotezu, al' se ipak okrenem da vidim sta je sa njom. Kad ona mucenica vidim da seta levo desno, k'o kad se vracamo iz kafane, i samo pade na desnu stranu...
Vratim se odmah da vidim jel dobro (lepa devojka

). Sva sreca nije imala nista ozbiljnije od povreda. Par ogrebotina, i malo (vise) se uplasila.
Nije vikala na mene, iako sam mislio da ce sad ostuti paljbu na mene kako vozim kao manijak, vozim brzo (a nisam jurio brze od 30

), ne gledam kuda idem. Kaze da joj se nije nista slicno desilo za 10 godina koliko vec aktivno vozi, pa je verovatno shvatila da je i sama najvecim delom kriva. Pricali bi mi jos, pomogao bih joj, ali sam morao da zurim na posao...

A da je bila neka debela verovatno bi produžio u fazonu: Ma tapacirana je ona, nije joj ništa.
Pre jedno 5 godina na sličnu foru poslao sam klinku u urgentni na stazi na Adi. Vozi mentolka skroz desno sve vreme, za cepam jedno 30-35 kmh i prelazim na levu stranu da je obiđem. Naravno u suprotnom smeru nigde nikoga. Kada sam joj prišao na jedno 5m, riba bez okretanja i gledanja iza sebe krene da pravi polukružno, naravno preko cele biciklističke (pod biciklističkom mislim na onu ulicu oko ade sa NBG strane, koja je sada proširena, negde u visini početka nudističke) staze. Ja kao beži još levo skoro na travu, sve se nadam smotaće glupača manji krug, kad

Zveeekete, dum, tras, tako je puknem da sam odleteo jedno 3-4 metra i usput napravio salto, pa na leđa. Srećom trava, pa mekano i prođem bez ogrebotine. Malo ugruvan, ali skroz OK. Pogledam iza kada riba leži između dva bicikla i ne pomera se. Priđem da pomognem, kada ona kaže: "Ne mogu da pomerim glavu"!!!
Ja se odsekao, jbm ti biciklo, kuratu sreću, biciklističku stazu, sve po spisku, napravi invalida od lepe klinke!
Kada pogledam malo bolje njoj se uplela kosa u žice od točka i naravno nema mrdanja glave.

Najgorih 10 sec u životu. Na kraju od svega sredio sam je ruku, koja je počela da otiče, pa su je odbacili do urgentnog.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks