Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Iosis » nedelja, 2. sep. 2012. u 19:44h

Bilo odlično, Milica će možda da okači nekih slika. :)

Što se tiče prevoza bar i pravca Novog Sada nije bilo nekih problema. Na ulazu u Novu Pazovu je bio veliki parking, dalje su bili organizovai autobusi. Autobus ispusti putnika baš na ulazu i to je to. Isto tako u povratku. U dolasku nije bilo gužve ni u busu, mislim jesmo stajali, ali nismo bili kao sardine. :)
U odlasku, e to je već bilo sardine i cjeli dan na suncu već se većina ''čula'', ali dobro šta se može. :)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 2. sep. 2012. u 19:56h

dule0911 piše:Zato se kreces vozom. Moji isli vozom, a auto parkirali kod vukovog spomenika :D
Ispravno... šteta što je 2009. Beovoz funkcionisao samo sporadično, a nedobog da su ga još uključili u planove kao redovnu komponentu saobraćaja... najveći problem tada je stvorilo 2365859 automobila iz cele Srbije koji su đuture krenuli Batajničkim drumom kao da je to bio jedini put za prilaz aerodromu. A na stranu što je gomila ljudi bila ubeđena da je aerodrom praktično čim izađeš iz Zemuna, pa su me masovno zapitkivali "izvinite, a koliko još ima ovim putem do aerodroma?" :vid budale:

Iskopao sam par slika neprekinute kolone od 10km, nadam se da ovog puta nije bilo baš ovako :)
Slika Slika

Inače na prvoj slici je u daljini autobus koji je bio jedno desetak buseva ispred onog iz kojeg sam ja izašao i krenuo peške... nepotrebno je reći da sam pešaka stigao pre svih tih autobusa.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 2. sep. 2012. u 20:54h

Saobracaj od i ka gradu, koliko sam uspeo da vidim nije bio tako los (naravno nemam pojma kako je izgledalo dalje od Bataje).
U sustini ideja je bila dobra, samo je "izvjedba" za nulu.
Ideja je bila da se automobili parkiraju po Batajnici, a da se odatle ide autobusima (bilo je zaista dosta autobusa, barem sudeci po broju njih koji su prosli dok sam cekao da presecem glavnu ulicu).
Osnovni princip je u sustini dosta dobro odradjen, to jest izbegnuto je usko grlo u centru Bataje.

Ono sto je lose je sto je neko zamislio da ce se vozila kretati samo ka aerodromu. Batajnica uopste nije tako mala ko sto ljudi misle, veca je od mnogih gradova po Srbiji. Kada bi se uracunala i naselja koja pripadaju Bataji (tipa Busije), koliko se secam broj stanovnika prelazi 60.000, a to je velicina jednog Krusevca recimo (sa svim pripadajucim naseljima). I ti odjednom apsolutno blokiras saobracaj svim tim ljudima.

Ulice paralelne sa glavnom, barem u delu do benzinske pumpe, su sve proglasene za jednosmerne u smeru ka aerodromu, a zvrjale su potpuno prazne (prosao njima oko 9:30, pa oko 12:00, pa oko 14:00, i na kraju oko 17:00 u zabranjenom smeru, posto nikako drugacije nisam mogao da dodjem do kuce, osim glavnom a glavna je bila zacepljena).
Na prvoj raskrsnici kada se dolazi iz grada, je policija zabranila saobracaj poprecno na glavnu ulicu. U sutini jedino mesto gde si mogao da predjes sa leve na desnu stranu batajnice je semafor kod pumpe, a tu je vec bila guzva posto odatle saobracaj nije bio dozvoljen dalje ka centru.
Zar nije mogao taj isti pub da stoji na raskrsnici sa glavnom i povremeno pusta saobracaj koji ide popreko? Smanjio bi se pritisak na sledecu raskrsnicu.
Komotno su mogli da svaku drugu paralelnu sa glavnom okrenu u smeru ka gradu (ili ostave dvosmernom, ulice su sasvim dovoljno siroke), time omoguce normalan saobracaj onima koji tu zive, i ne daju tri sitne za miting, al bi recimo da odu do prijatelja, ili do radnje ili bilo gde da bi obavili svoje normalne svakodnevne poslove.
Djak pesak :)

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 3. sep. 2012. u 12:15h

Naravno danas oko 9:30 jos uvek stoje svi saobracajni znaci koji su postavljeni zbog mitinga.
Sad samo cekam da se nacrta neki pub i krene da naplacuje kazne zbog voznje u zabranjenom smeru.
Valjda ce ih skinuti do Nove Godine.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 3. sep. 2012. u 12:29h

Ako im se dopalo rešenje, možda ga ostave i permanentno... :wtf: Ono, šta ako svake godine bude miting, što da se muče da ih demontiraju... cekicko
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole

Poruka od mbole » utorak, 4. sep. 2012. u 00:12h

Veceras oko 19:00 i dalje su tu. mada, uocio sam da su skinuli jedan (ili se jos verovatnije neko iznervirao pa ga sam mako).

Nego Bojane, gde je snimljena ova druga fotka? Nikako da provalim na kom je to delu druma.

Usput, danas sam prolazio, i Batajnicki drum nije naselje pocevsi od Nove Galenike (lepo stoji znak za prestanak naselja).

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 4. sep. 2012. u 07:08h

Mislim da su obe napravljene takoreći na istom mestu, možda par koraka jedna od druge. Na obe fotke stojim na istom proširenju puta.
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 4. sep. 2012. u 18:28h

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 5. sep. 2012. u 12:06h

Gledam sada s aprozora neka od gradskih sluzbi nesto radi u ulici i malo gusi protok soabracaja jer su veliki kamoni u pitanju.Za par minuta je palo barme jedno tri vristanja od strane vozaca koji prete,psuju, arlaucu , ne mogu da sacekaju.

mbole

Poruka od mbole » sreda, 5. sep. 2012. u 12:14h

Juce poskidali privremene znake.
Sta im je? Ocekivao sam da budu tu bar do nove godine ili sledecih izbora.

dax92

 
Poruka: 7631
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 5. sep. 2012. u 12:28h

:blink:

Nova vlast, jbg... :rotfl:

Inace, pre par dana sam imao sudar. Sa nekom devojkom (opet)... Vozili normalno biciklistickom stazom, i posto je ona lagano vozila morao sam da je preticem na brzinu. Vidim ona se nesto prebacuje levo, ne konsatujem mnogo, i idem i dalje sa leve strane da je preteknem, i kad sam bio na mozda pola metra od nje, ona naglo skrene levo da izbegne neki pesak na stazi, i smota pravo na mene. :doh: Zakacim joj volan sakom (morao da stitim samaraljku, nije mi se davalo 16 000 za nove), i proletim dalje. Nisam ni najmanje izgubio ravnotezu, al' se ipak okrenem da vidim sta je sa njom. Kad ona mucenica vidim da seta levo desno, k'o kad se vracamo iz kafane, i samo pade na desnu stranu... lol
Vratim se odmah da vidim jel dobro (lepa devojka :rotfl: ). Sva sreca nije imala nista ozbiljnije od povreda. Par ogrebotina, i malo (vise) se uplasila.

Nije vikala na mene, iako sam mislio da ce sad ostuti paljbu na mene kako vozim kao manijak, vozim brzo (a nisam jurio brze od 30 :D ), ne gledam kuda idem. Kaze da joj se nije nista slicno desilo za 10 godina koliko vec aktivno vozi, pa je verovatno shvatila da je i sama najvecim delom kriva. Pricali bi mi jos, pomogao bih joj, ali sam morao da zurim na posao... sign0023
Poslednja izmena: dax92, na dan sreda, 5. sep. 2012. u 16:47h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » sreda, 5. sep. 2012. u 13:20h

dax92 piše::blink:

Nova vlast, jbg... :rotfl:

Inace, pre par dana sam imao sudar. Sa nekom devojkom (opet)... Vozili normalno biciklistickom stazom, i posto je ona lagano vozila morao sam da je preticem na brzinu. Vidim ona se nesto prebacuje levo, ne konsatujem mnogo, i idem i dalje sa leve strane da je preteknem, i kad sam bio na mozda pola metra od nje, ona naglo skrene levo da izbegne neki pesak na stazi, i smota premo na mene. :doh: Zakacim joj volan sakom (morao da stitim samaraljku, nije mi se davalo 16 000 za nove), i proletim dalje. Nisam ni najmanje izgubio ravnotezu, al' se ipak okrenem da vidim sta je sa njom. Kad ona mucenica vidim da seta levo desno, k'o kad se vracamo iz kafane, i samo pade na desnu stranu... lol
Vratim se odmah da vidim jel dobro (lepa devojka :rotfl: ). Sva sreca nije imala nista ozbiljnije od povreda. Par ogrebotina, i malo (vise) se uplasila.

Nije vikala na mene, iako sam mislio da ce sad ostuti paljbu na mene kako vozim kao manijak, vozim brzo (a nisam jurio brze od 30 :D ), ne gledam kuda idem. Kaze da joj se nije nista slicno desilo za 10 godina koliko vec aktivno vozi, pa je verovatno shvatila da je i sama najvecim delom kriva. Pricali bi mi jos, pomogao bih joj, ali sam morao da zurim na posao... sign0023
A da je bila neka debela verovatno bi produžio u fazonu: Ma tapacirana je ona, nije joj ništa. :P

Pre jedno 5 godina na sličnu foru poslao sam klinku u urgentni na stazi na Adi. Vozi mentolka skroz desno sve vreme, za cepam jedno 30-35 kmh i prelazim na levu stranu da je obiđem. Naravno u suprotnom smeru nigde nikoga. Kada sam joj prišao na jedno 5m, riba bez okretanja i gledanja iza sebe krene da pravi polukružno, naravno preko cele biciklističke (pod biciklističkom mislim na onu ulicu oko ade sa NBG strane, koja je sada proširena, negde u visini početka nudističke) staze. Ja kao beži još levo skoro na travu, sve se nadam smotaće glupača manji krug, kad :.!.: Zveeekete, dum, tras, tako je puknem da sam odleteo jedno 3-4 metra i usput napravio salto, pa na leđa. Srećom trava, pa mekano i prođem bez ogrebotine. Malo ugruvan, ali skroz OK. Pogledam iza kada riba leži između dva bicikla i ne pomera se. Priđem da pomognem, kada ona kaže: "Ne mogu da pomerim glavu"!!!

Ja se odsekao, jbm ti biciklo, kuratu sreću, biciklističku stazu, sve po spisku, napravi invalida od lepe klinke! :suicide:

Kada pogledam malo bolje njoj se uplela kosa u žice od točka i naravno nema mrdanja glave. hahahaha Najgorih 10 sec u životu. Na kraju od svega sredio sam je ruku, koja je počela da otiče, pa su je odbacili do urgentnog.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

fofa-irina
Poruka: 42
Član foruma od: petak, 15. jun 2012. u 12:41h
Kontakt:

Poruka od fofa-irina » sreda, 5. sep. 2012. u 14:41h

takvih situacija na biciklistickoj stazi koliko hoces...znam jer vozim bajs ( nekad isla na posao sa njim kad su radili gazelu :) ) i rolere i uzas koliko ljudi ne znaju da se ponasaju na stazi...

inace dosla sam sa mora i isla kao i prosle godine preko Zabljaka i najbolji put...nema guzve, nema nekih situacija sa ostalim vozacima i prelep put...

dax92

 
Poruka: 7631
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 5. sep. 2012. u 16:58h

Pa, nije ni ova bila bas mrsavica... Bilo je... :rotfl:

Eh, kad su prosle godine dve "ribe" vozile rolere na istoj stazi na Adi, voze i drze se za ruke, kao da su one pravile tu stazu. Ja bio sa Alpinom kojoj nisam stedeo gume, pri velikoj brzini na par metara od njih blokiram zadnji tocak, zanesem malo na njih, i proletim kroz prostor od mozda pola metra izmedju njih i metalne ograde koja mi je bila sa desne strane. Cuo sam u pozadini razne psovke i vrisku! :rotfl:

Svaka cast momcima i devojkama koji voze kako treba. Cak volim da vidim da neko brzo vozi, da zna sta radi, a ne samo da smeta i ulece svuda bez potrebe.
Jednom mi se desilo da sam se skoro gurao ramenima sa jednim likom na Adi. On vozio rolere sa devojkom (hvala bogu jedno pored drugog), i nece da se skloni kad mu vicem iza. Ja reko' dobro (mogu ja i na silu da prodjem)... lol Cim su prosli svi iz suprotnog smera, ja verglaj pa da proletim njemu sa desne strane dok je jos povucen desno. Kad sam bio pored njega, on poce da ubrzava, i da se siri ka meni. E, onda dodje do izrazaja moje fudbalsko umece i gradjenje ramenom, pa je zavrsio kod drveta pored staze. :)

Eto, da ne bude da samo devojke ne postuju propise i na biciklistickim stazama. :D
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 5. sep. 2012. u 18:23h

Ma ima i muškaraca, ali uglavnom ženske ne poštuju.
Skoro vozim na stazi, idem nekih 30ak, ka meni idu tri bicikla, a njih tri pretiče neka žena i to tako lagano kao da mene nema u susret. Ja nisam htjeo da se sklonim jer bi morao u travu. Zakočim na metar od nje i ona me onako gleda pa kao izvini. Reko šta izvini, pa gledaj malo kuda ideš!

A skoro je drugar imao sudar na bic. stazi. :D Išli smo stazom na keju, pošto vozimo jedan pored drugog i nešto pričamo, ali tada vazda se nekom treba sklanjati. Reko ajmo opičimo po stazi malo brže, pa stignemo na kraj tamo sjednemo pa se ispričamo. Napičili mi, idem 35 pretičem neko tri bicikla, drugar je iza mene. Kada sam ih pretekao produžio sam još nekih 60-70 metara ispred okrenem se vidim njega nema nigdje. Stižu ona tri bicikla i čovjek me pita je li onaj tvoj? Mislim koji moj, ali predpostavim da je drugar jer nema ga reko možda je pao ili ne znam šta. Okrenem se idem tamo kad vidim on namješta lanac. Pitam ga šta bi, kaže pretiče troje, kad odjednom pred njega neki lik s biciklom. Udario u njega k'o u zid. lol Malo sam ha zaebavao, ali mu i objasnim da kad pretiče mora da gleda napred. :D
Ja dosta vozim brzo po stazama, ulećem nekad u makazice i rizične situacije, ali gledam i procjenjujem situaciju. Ako ne mogu da prođem sačekam da nema nikoga iz suprotnog smjera.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 5. sep. 2012. u 18:50h

Iosis piše:Reko šta izvini, pa gledaj malo kuda ideš!
Ajd ajd malo tolerancije, zamisli se covek ;) Ja nikad nisam nervozan ako mi se neko izvini, jbg desava se i meni da se zamislim.

Ja sam pre nedelju-dve udario pesaka. Idem biciklistickom, pored nje odmah trotoar (bulevar Mihajla Pupina, deo kod McDonalds restorana blizu Usca) i dva coveka se setaju jedan pored drugog, ovaj blize meni dosta blizu staze. Zvonim 2-3 puta i kad sam bio na metar iza lik krene da mase rukama i baaam odvalih ga za desnim rogom po zadnjoj strani sake. Pritom sam se jos i pomerio jer nije bilo nikog levo, srecom, da sam ostao u pocetnoj poziciji odvalio bi mu lakat. Stao, pitao ga jel ok, rekao da pazi malo na biciklistickoj i da sam i zvonio... Nije se izvinuo ali kaze da je ok, meni dosta.

Generalno vam zavidim sa tim brzinama, ja zadnjih mesec dana nisam smeo da pomislim da predjem 25, a sad ne smem ni na bajs, tj ne bih trebao :(
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 5. sep. 2012. u 19:30h

Nije se ona zamislila, nego je ili tupava ili bezobrazna pa je mislila neka ide on sa staze da ja prođem. Pošto je pravac već sa 30 metara me vidjela, gleda u mene i neće da se skloni.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 5. sep. 2012. u 21:14h

pozdrav, Bojan

Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 5. sep. 2012. u 21:16h

Presretač? :D
Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 5. sep. 2012. u 21:39h

Nznm ali išao je ladno njegovom trakom... sreća pa je imao kameru da ga usnimi. :)
pozdrav, Bojan

Slika

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » sreda, 5. sep. 2012. u 23:43h

Zanemarite sliku, komentar je bas odgovarajuci za ovaj klip sa avionom :D http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0025_n.jpg
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

fofa-irina
Kontakt:

Poruka od fofa-irina » četvrtak, 6. sep. 2012. u 09:22h

Juce oko 19h ispred moje zgrade (Bulevar oslobodjenja preko puta hotela M) na pesackom je neko udario devojku ( potres mozga, razderotinu čela, oba ramena i podlaktice, povrede obe potkolenice i prevezena je na odeljenje za reanimaciju VMA ) :( odletela je nekoliko metara u visinu ... a taj koji je udario je odmah zbrisao ali otpala mu je tablica i nadam se da ce da ga uhapse smileychar022. Bas za to mesto , taj pesacki, sam slala pre par meseci mail svima kojima sam stigla da se stavi neki semafar ili kamere...sta god samo malo da bi se regulisao saobracaj... da bi me na kraju uputili na 27.marta da im tamo nosim pismenu molbu...bla bla.. nadam se da ce devojk da bude ok i nadam se da ce svi koji voze tamo kao da nema ogranicenja ( koje je 40 rulest ) malo da se iskuliraju da se ne bi desavale ovakve stvari...

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 6. sep. 2012. u 09:27h

ja uvek tu vozim 40 il 50 i svima sam spor, prelecu,razlecu, zalecu iako na dnu cesto ceka radar.Inace vidis nema u vestvima nigde koliko sma vieo,a i ja sma skoro u Marsala Tolbuhina video jednu debelu kravu u cabrioletu koja je na pesackom oborila devojku, a na njenom licu (kravinom) nikakvog straha,nervoz, grize savestili ili bilo cega.

fofa-irina
Kontakt:

Poruka od fofa-irina » četvrtak, 6. sep. 2012. u 09:34h

i ja vozim tako i moram da priznam da sam u pocetku isla desnom trakom da bi ti brzi mangupi mogli da divljaju ali od kad je lik udario psa ipred mene i ostavio ga ( pisala sam o tome da sad ne smaram) sam pocela da vozim i u levoj isto tako 40-50 i vidim da idem na k... vecini vozaca ali brate mnogo ste brzi svi za tu ulicu, mislim znam da nista ne postizem sto vozim levom i nerviram druge ali necu da se sklanjam vise da bi oni mogli da voze ko retardi ( sem kad stoje panduri sa radarom , ima tacno vreme , ja se sklonim da bi mogli da rade ljudi posao kad vec stoje tu )

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 6. sep. 2012. u 09:42h

Ipak ima u vestima par recenica ovde: http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/341441 ... povredjeno
Pa reci nam kad su radaristi tu u koje vreme ? Ja i ne znam dal u gradu vazi pravilo brze i sporije trake uopste?

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“