Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nedoumice oko novog zakona i primene

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Re: Nedoumice oko novog zakona i primene

Poruka od Cedo » subota, 18. sep. 2010. u 15:57h

Koliko sam nesto nacuo tek za godinu dana ce trebati ta nova prva pomoc,za sada je dobra i bilo kakva..

EDIT:evo ovde pise detaljnije http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fo ... C4%87.html
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » subota, 18. sep. 2010. u 16:31h

ma video sam i ja to isto nego me buni sto svako to tumaci drugacije, a pogotovo plavi andjeli
Slika

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » subota, 18. sep. 2010. u 16:59h

Mislim da sa onim standardnim setom P.pomoci ne bi trebalo biti problema dok traje rok za nabavku novog..inace od kad je stupio na snagu ovaj novi zakon zaustavili su me par puta i niko mi nije ni zavirivao u gepek,ne znam kako ce to od sada izgledati,posle donosenja tog pravilnika..

Slika

miki023

Poruka od miki023 » subota, 18. sep. 2010. u 17:36h

Znam samo jednu stvar, ako treba da se napuni budzet, gledace ti i crno ispod noktiju :-(
Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » subota, 18. sep. 2010. u 19:39h

Ja sam stavio ašovčić, motiku i kramp u gepak... za svaki slučaj... vuneno ćebe,dugačke gaće,SDO,maskirno odelo... sign0023 sign0023 sign0023 cekicko....naderali smo.
Slika Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 18. sep. 2010. u 20:43h

A jel treba i zaštitno odjelo u slučaju nuklearne katastrofe? icon_idea
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 18. sep. 2010. u 21:46h

Lale piše:Ja sam stavio ašovčić, motiku i kramp u gepak... za svaki slučaj... vuneno ćebe,dugačke gaće,SDO,maskirno odelo... sign0023 sign0023 sign0023 cekicko....naderali smo.
Ima to da ti proglase za oruzje,pa si onda tek biiip....

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » subota, 18. sep. 2010. u 21:52h

Dobro onda ću izvaditi dugačke gaće. cekicko hahahaha
Slika Slika

miki023

Poruka od miki023 » subota, 18. sep. 2010. u 22:21h

Evo ti Lale da ne nazebes kad vec ides bez dukser gaca Slika

Uploaded with ImageShack.us
Slika

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 18. sep. 2010. u 22:25h

Pre mesec i jace kad sam citao u nekom clanku pisalo je mart-april 2011, ne secam se tacno.
Fiesta!!

miki023

Poruka od miki023 » subota, 18. sep. 2010. u 22:29h

Na b 92 sam sad procitao da do 19.09.2011. treba da se nabave kompleti nove prve pomoci.
Slika

quando
Poruka: 155
Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h

Poruka od quando » nedelja, 19. sep. 2010. u 00:14h

da li sigurno mora komplet osiguraca?

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 19:58h

Evo nekih novina u vezi zimskih guma..
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... a-dve-gume

Slika

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 22:03h

Meni samo nije jasno kad su sve ovo uveli , 4 zimske gume (podrzavam) gomila prve pomoci i ostalih govno zasto nisu uveli i PP aparat za putnicka vozila.
Mislim da to nije losa ideja , ja u svom vozilu imam PP aparat koji se redovno kontrolise i ispravan je u svakom trenutku (zlu ne trebalo).
Mislim da bi to bio dobar detalj a ne previse skup....
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 22:04h

Ma daj glupaju luposti više sa tim zakonima!!!
Obavezna svjetla 24h su neke zemlje u EU ukinule, a neke nisu nikad ni uvodili.
Generalno zbog onih nesavjesnih idiota koji ne pale svjetlo kad treba ebu sve nas. Sijalice više crkavaju, pogotovo kako sam čuo ljudi se masovno žale na H7, rođak na Corsi mjenja svakih 15 dana, silu para dade na sijalice. Ovaj zakon je dobar zbog idiota koji kad je jutro, oblačno malo magle ne upale svjetlo. Jest se razdanilo i vidi se vozit bez svjetala, ali je iz daljine ne uočljiv. Mnogo puta sam vidio tako da se auto koji je tamnije boje ne vidi u takvoj situaciji dok ne priđe na 200-300m.
Sad i te gume, kako je do sada godinama se moglo voziti sa samo na pogonskim sad odjednom ne može. Ono jeste bolje kada su sve četiri zimske, nema govora, ali ako nema neko pare za sve četiri?!?! Mada i te sve četiri dođu do izražaja čini mi se samo na dubljem snjegu, a ako već hoće bezbjednost na putu. Pa neka već jedne godine kažu na vrjeme putarima da će da pada snjeg u decembru, januaru, februaru, da ih ne iznenadi. Neka kupe još mehanizacije pa da se putevi redovno čiste. Pa onda ti i ne treba ni lanci ni četiri zimske gume. Po meni je važnije to za bezbjednost na putu, da uslovi na putu budu što bliže idealnim uslovima.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 22:06h

Zimi je najlosija zimska guma bolja od najbolje letnje gume....
Dokazano...
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 22:07h

miki023 piše:Evo ti Lale da ne nazebes kad vec ides bez dukser gaca Slika

Uploaded with ImageShack.us
hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha, a gde su još dva prsta? hahahaha hahahaha hahahaha
Slika Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 23:02h

Taunus 17m piše:Zimi je najlosija zimska guma bolja od najbolje letnje gume....
Dokazano...
To naravno, poželjno je imati na sva četiri točka sve zimske gume. Ali smatram da ne bi trebalo biti obavezno. Ajde da samo bogat narod, da su se vlasti sa svoje strane potrudili da bezbjednost bude na visokom nivou pa da onda i od nas zahtjevaju složio bih se. Ali ovako... NE!

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 23:05h

To stalno i moj cale prica. Ajd da svi u javnim sluzbama postuju ovaj zakon pa cu ga postovati i ja. A ne pandur da mi naplacuje kaznu sto nemam zimske gume, sa autom koji nema z od zimske gume.
Fiesta!!

paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Poruka od paun1 » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 23:10h

Sta bi sa folijama za stakla?Jel su resili nesto?

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 23:38h

danas sam obisao 10 tak mega marketa(Metro,Tempo i ostale ...)
Ljudi kupuju wintere ko blesavi ,uglavnom samo 2 ,posto su prosle zime kupili vec dve na pogonske tockove,pa sad da upare
oko 3 soma su za male automobile tipa fieste 13tice
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » utorak, 21. sep. 2010. u 00:04h

Oslobođeni smo muka do maja iduće godine, kada po novom pravilniku izgleda počinje zima. smileychar022 rulest cekicko Ovakav cirkus malo ko ima. hahahaha Izgleda da sam pola veka bio u velikoj zabludi. hahahaha
Slika Slika

DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » utorak, 21. sep. 2010. u 15:50h

Vracamo se na to da je novi zakon uzimanje para. Ako toliko brinu za nasu bezbednost, neka nam poklone prve pomoci. Ili nek nam smanje cenu registracije, pa cemo moci da kupimo sve sto treba. Stvarno preterase. Ja jesam za to da treba imati sve cetiri zimske pogotovo kola koja imaju pogon nazad. I ja sam kupio bez obzira na zakon jer sam svejedno mislio da kupim. Ali je jako lose to sto je ispalo E ZA DVA MESECA MORATE SVI IMATI SVE 4 ZIMSKE. To stvarno nije u redu gledajuci na ostale troskove u kuci (cena gasa ide gore sto vuce da i cena drva ide gore i.....) I kako onda porodica s jednim zaposlenim i nekim starim stojadinom da kupi 4 zimske gume. Ili kao obavezno mora da se ima toplo cebe? Ko ce da proceni da je cebe dovoljno toplo? E nije ti cebe dovoljno toplo, kazna 5000.
Lepo je to sto su odlucili da trebaju sve cetiri tek od sl zime, ali to ne menja cinjenicu da nas zezaju kako hoce, i da tome nema kraja.....
Svetla ceo dan? Pa kome to treba. U svetu to ukidaju a mi uvodimo. Neka bude tako, ali neka bude od datuma do datuma kao i to s gumama. Kome treba svetlo u po leta kada je dan od 5 ujutro do 11 uvece.
PP aparat nije losa stvar, ali je to opet trosak. DA moramo samo njega jos da imamo, pa covek da kaze. Ali kada moras da menjas 15 stvari, to je onda veliki trosak. Ako hoce da povecaju bezbednost u saobracaju, neka uticu na vozace da pazljivo voze, da ne voze brzo, da ne voze pijani i........... I neka uvedu da su tehnicki pregledi besplatni. Ja prvi bi svog forda vozio barem jednom mesecno na tehnicki. Ne zbog policije nego zbog sebe. Ali i to nije ispod 1000 dinara. Cena plina za kola stalno ide gore. Pa dokle? Kada bude cena kao benzin, kome treba onda... Umesto da pomognu uvodjenje ekoloskog goriva zbog okoline, oni samo jos vise deru kozu narodu.... I to je samo jedan od primera. Samo me zanima koji policijski auto ce imati zimske gume. Prvi koji mene pita za gume, pitacu i ja njega. I sve sto trazi da ja imam, trazicu da vidim da on ima. Ako on nema, trazicu da se uvede u zapisnik. Svaki vozac ima pravo da kaze primedbe. Pa eto......... Mozda mi nece oprostiti kaznu ali ceracemo se...

Ne kazem ja da je sve to lose. Sve je to lepo i sve je to sjajno. Ali na zapadu gde imas platu za sve to. Gde mozes sve da kupis, i da ti jos ostane. U krajnjem slucaju gde su i putevi takvi da ne mozes da naletis na rupu i napravis bubreg na gumi...

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 21. sep. 2010. u 20:59h

Izgleda da oni tamo u skupštini moraju da donesu neke zakone da ne ispadne da se samo bezveze svađaju pa onda lupaju samo neka se priča.
Svjetla nekad i ljeti trebaju, ako je oblačan dan, vidi se dovoljno za vožnju, ali se slabo uočavaju vozila koja dolaze iz suprtnog smjera. Tako da bi to trebalo podignuti svjest vozača da budu savjesni i da razmišljaju o nekim stvarima. Ali to je teže postići, lakše je lupat kazne, puni se budžet, a lakše im tako bez truda da postignu bezbjednost.

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » sreda, 29. sep. 2010. u 12:04h

Bagra lopovska,samo oderi ovo malo jada od naroda!!! mogli su se vozaci za prekrsaje u saobracaju kaznjavati i sa recimo, 15 dana zabrane vozne ili mjesec ili dva ili sta znam,zavisno od tezine prekrsaja a ne samo 5000 dinara! Plati! Daj! Daj! imas li sijalice, fali ti osigurac! 5000!plati! da pisemo tablice? 3000! Policajac je biznismen koji jedan dio dnevnog pazara i prijavi drzavi...Ovo je bas doslo da covjek pali iz ove zemlje u piz.u materinu...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“