Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Iosis » ponedeljak, 20. avg. 2012. u 17:37h

Problem je i sa linijima koje su izvlačili pijani konobari (ako ima konobara ovde, ništa lično), a ne saobraćajni inžinjer. Bar sam u BiH vidio gomilu mjesta gdje su ostavili isprekidanu liniju, a krivina ne pregledna, tj. bila bi pregledna da nije zaraslo drveće i žbunje. Oni ni ne gledaju šta rade, nego samo udri po onom kako je bilo prije.
Opet ima mjesta gdje su izvukli punu, pa iako je krivina vidi se dovoljno i može se preteći auto. Ali aj ga znaj da li to panduri koriste pa čekaju iza krivine.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 20. avg. 2012. u 17:45h

Po Srbiji, gde god je krivina tu je isprekidana, a cim izadjes na pravac, ono puna. Verovatno to ima logiku, da ljudi ne divljaju na pravcima, da se izbegnu direktni sudari. U krivini, kapiraju, toliko je nepregledno da niko nece ni preticati, a tih malo sto se usude, pa i nek pogine koja budala. Ostali su kolateralna steta.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 20. avg. 2012. u 20:08h

Ima logike samo pune budzet tako, a sigurnost nije bitna.
Znas koji su komentari u spaniji stranish saobracanih strucnjaka, "odakle oni misle da naplate kazne", al tamo vozis kao covek.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 20. avg. 2012. u 21:46h

Kad već spominješ Španiju, čitao sam neki test novog Focusa. Pošto su ga testirali u Španiji po nekom krivudavom putu, svaki pješak koji je išao pored puta imao je onaj florescentni prsluk, sve je lijepo obilježeno. Ograničenja su ugalvnom 80 km/h. Kod nas kad vidim 70 km/h, ja pomislim da sanjam. :D
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 20. avg. 2012. u 23:57h

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 21. avg. 2012. u 00:01h

Po naslovu sam pomislio da je neki usijani klinac, ali izgleda nije.
Ako je tačno ono što piše u tekstu da je čovjek odjednom pošao da pretrči ulicu, a ovaj ga udraio bez kočenja te bacio onako daleko, liči mi na to da je čovjek bez gledanja pošao da pređe ulicu, a Audi bio prilično blizu i veća brzina te nije stigao ni reagovati.

mbole
Poruka: 14979
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 21. avg. 2012. u 08:27h

Ako se zaustavio nakon nekoliko metara (ko sto pise u tekstu), onda ne verujem da je u pitanju velika brzina.
Jednostavno, covek mu je iskocio pred auto, i ovaj nije stigao ni da reaguje. 50-60Km/h bez kocenja je vise nego dovoljno da nekoga ubije.
Djak pesak :)

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » utorak, 21. avg. 2012. u 15:15h

mnogo puta su ljudi apelovali da se nesto uradi na tom delu puta ali i dalje nista,cim padne mrak tu se ne vozi ispod 80
rust is not a crime

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » utorak, 21. avg. 2012. u 16:36h

I sa 50 na sat nema teorije da se zakoči ako ti neko izleti na 10 m od auta. Nije tu samo brzina problem, nama generalno fali kultura u saobraćaju.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 21. avg. 2012. u 16:40h

Da li ste videli ovu novu reklamu "pazite na motocikliste"?

Automobilom se vozi heteroseksualni par, on upravlja, zaustavlja se, poljube se, ona izlazi i ,navodno zbog njene nepaznje, straada motociklista koji se provlaci sa desne strane, u traci, uz trotoar, pa naleti na vrata koja se otvaraju. Da li sam ja nenormalan ili onaj ko je platio idiotsku reklamu? Sta ima ko da pazi da li ga neko obilazi u traci (osim da ne osteti vrata), s desne strane, uz trotoar, gde se propisno zaustavio?!
Moguce da ne poznajem zakon, ili nisam dobro video reklamu?

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 21. avg. 2012. u 17:06h

Vidio sam reklamu, apeluje se na vozače automobila da paze na motocikle.
E mogu ja da pazim koliko hoću, ali kada se idiot na motociklu provlači između auta k'o kamikaza nema šanse da ga vidim. Još ako ide brzo, nema šanse. Da bi ih vidio trebalo bi da posvetim svu pažnju u retrovizore, a ne napred.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » utorak, 21. avg. 2012. u 17:11h

Pa i nije bas tako, ovi po temerinu poskidali izduv, sada se dernjaju cujem ih dve ulice dalje :doh:

Nego u sustini vecina nas htela to da prizna ili ne motocikliste smatramo za manje vazne ucesnike u saobracaju, a sa druge strane koja bi svrha bila motora ako se on ne bi probija na svakom semaforu napred, onda komotno mogu i kolima da idu, znam da je to ''prekrsaj'' ali za to sluzi motor. Naravno da je tada kriv on kada te zapuca, ali ako i ti otvoris vrata u srednjoj traci zato sto nemas klimu a rucica za prozor ti otpala (vidjao sam tako moasu ljudi)...

Nego vecina njih gine zbog prebrze voznje, koliko puta me je po ns-u obisa sa preko 100....(tj kao da stojim)
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 21. avg. 2012. u 17:34h

Mislio sam, mogli su spot da naprave gde je auto kriv, ovako je potpuno besmisleno.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 21. avg. 2012. u 17:49h

Tek ti što su poskidali auspuhe, pa čuješ ga kako se dernja sa 200 m, a gmili k'o puž... Takvima bih najradije razvukao sajlu preko ulice, pa kad naiđe dobro je zategnuo tačno u visini njegovog vrata! :diablo:

Pa neka se provlači on, ali ga udarim, ne treba ja da budem kriv. Ako je već do provlačenja, uzmimo da je traka u gradu široka 3 m, imamo dve trake, to je ukupno 6 m. Prosječan manji auto je širine 1.6-1.8 m. Ajde neka bude 1.8 m. To mu dođe 3.6 m. Znači ostane 2.4 m, komotno da prođe još jedan auto. Ako bi bilo po zakonu, komotno bi mogli tražiti od ona dva auta ispred da se malo razmaknu kako bih se ja provukao. Prednost s motorom u gradu vidim u vidu parkiranja, ili provlačenja ali dok svi ostali stoje, a ne dok se kolona u dve ili više traka kreće on se i dalje provlači.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 21. avg. 2012. u 19:01h

Upravo tako.
Meni ne smetaju motoriciklisti kad se provlace, ali samo na semaforima ili kad bas milim u koloni. Ali sve preko 20km/h i kad krene da mi se zavlaci u guzici i onda psuje sto ga nisam propustio, ne kapiram. Krenem da se prestrojavam, ne vidim ga u retrovizoru, na pola prestrojavanja sam a on me psuje kroz prozor sto ga secem, zato sto se stvorio odjednom tu.
Fiesta!!

CrnaTica
Poruka: 363
Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h

Poruka od CrnaTica » utorak, 21. avg. 2012. u 19:05h

ma sve to još mogu i provarit nekako, al najgori su skuteraši. vidi da skrećem desno (upaljen žmigavac) i onda mi se ide s iste te desne strane provlačit i ide ravno..
redovito mi se to događa, barem jednom dnevno kad sam u gradu, a da ga srušim - ja sam kriv jer ga nisam vidio
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana mrgreen

knez91

 

Poruka od knez91 » utorak, 21. avg. 2012. u 19:07h

E to se moze tumaciti na vise nacina, tj uz nedostatak dokaza (citaj on ima neke veze) moze da dokaze da je on bio ispred tebe i da si ga krenuo obilaziti i onda isekao(tj skrenuo desno)...
Knežević Enterijer

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » utorak, 21. avg. 2012. u 19:15h

Pa Knez po tvom misljenju ako vozim ferrari treba da ga vozim 300 na sat kroz grad. Znam da je to prekrsaj ali valjda se zbog toga i pravi ferrari da bi negde stigao pre ostaljih. ;)

knez91

 

Poruka od knez91 » utorak, 21. avg. 2012. u 19:28h

Pa naravno, koji ce ti auto, ako ga ne teras do maksimuma :)

Naravno da se salim, pogresno si me protumacio...
Knežević Enterijer

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 21. avg. 2012. u 19:49h

Sta imate protiv provlacenja izmedju kola u koloni koja mili, ili se jako sporo krece? mrgreen
Ja to redovno radim kad idem biciklom kroz grad. Posto (naravno) kod nas nema svuda biciklistickih staza, ja po zakonu treba da vozim ulicom, i to postujem, pogotovo kad zurim. Neretko mi se desava da kroz Kneza Milosa, bulevare, Takovsku vozim izmedju kola koja se krecu jako sporo i prolazim 50-ak km/h kad mi ostave dovoljno prostora. Jeste, tad mi ja paznja na znatno visem nivou, ali prolazim bez problema. Jbg, moze mi se! :D Isto tako i motociklisti.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 21. avg. 2012. u 21:18h

blackbird700 piše:ma sve to još mogu i provarit nekako, al najgori su skuteraši. vidi da skrećem desno (upaljen žmigavac) i onda mi se ide s iste te desne strane provlačit i ide ravno..
redovito mi se to događa, barem jednom dnevno kad sam u gradu, a da ga srušim - ja sam kriv jer ga nisam vidio
Nisi kriv:

1) Preticanje i obilaženje vrši se sa leve strane vozila koje se pretiče.

(2) Preticanje mora da se vrši sa desne strane ako je vozilo na kolovozu zauzelo takav položaj i njegov vozač daje takav znak da se sa sigurnošću može zaključiti da to vozilo skreće ulevo.

(3) Tramvaj koji se kreće po šinama postavljenim na sredini kolovoza sme da se pretiče samo sa desne strane, ako između njega i desne ivice kolovoza postoji saobraćajna traka.

(4) Na putu na kome postoje najmanje dve saobraćajne trake namenjene za saobraćaj vozila u istom smeru, na kome su kolone vozila, brže kretanje vozila u jednoj traci od kretanja vozila u drugoj traci ne smatra se preticanjem.

(5) Na putu u naselju na kome postoje najmanje dve saobraćajne trake namenjene za saobraćaj vozila u istom smeru, prolaženje sa desne strane vozila koje se ne kreće krajnjom desnom saobraćajnom trakom, ne smatra se preticanjem.

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » utorak, 21. avg. 2012. u 21:21h

je, isto tako piše i kod nas u zakonu, al si po defaultu kriv jer si ga srušio. izleti ti baba na pol ceste, lupiš ju - kriv si jer nisi stao i nisi predvidio da će ti izletit..
dok se ne srede zakoni...

usput, danas dobio frišku čestitku - 67e.. -.-
zapričao se sa drugarom i ovaj sam iskočio iz grmlja...

od prve plaće idem ugradit laser interceptor, već mi dosadilo pisat prigovore.. skupo izađe slanje pisama sa povratnicom :rotfl: :rotfl:

mbole
Poruka: 14979
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 21. avg. 2012. u 21:25h

blackbird700 piše:ma sve to još mogu i provarit nekako, al najgori su skuteraši. vidi da skrećem desno (upaljen žmigavac) i onda mi se ide s iste te desne strane provlačit i ide ravno..
Malo teze da si ti kriv.
Ako malkice rastavimo pricu, on je taj koji se zavukao na mesto gde ne treba. To sto on skuterom ili biciklom moze da stane izmedju tebe i ivicnjaka, ne znaci da on tu i sme da se nalazi. Jednostavno, trebalo je da stane iza tebe, a ne pored tebe. Ako se krecete, ili ste upravo krenuli sa semafora, i on se nalazi sa tvoje desne strane, to znaci da je krenuo u preticanje sa desne strane, pa je kriv samo tako. Naravno ovo pod uslovom da nije on dosao prvi do semafora, a ti onda stao pored njega (tada si ti kriv).

Sa biciklistima postoji jedan drugi, potencijalno mnogo opasniji problem, i to na mestima gde postoji biciklisticka staza. Skoro je burazer jednog promasio za par cm. O cemu se radi.
Burazer skrece desno na semaforu. Konkretno raskrsnica Omladinskih Brigada i Bulevara AVNOJ-a (sada je to valjda Bul. Zorana Djindjica), burazer ide duz Omladinskih Brigada, od opstine NBg prema blokovima, i skrece desno u Bul. AVNOJ-a.
Pesaka nema na semaforu, i on skrece, ali pojavljuje se biciklista, koji vozi 30-tak na sat, i koga jednostavno nije mogao da vidi, jer je bio isuvise daleko pozadi u trenutku kada je krenuo da skrece.
Za one koji ne znaju biciklisticka staza tu ide duz trotoara Omladinskih Brigada i sece Bul. AVNOJ-a.

Jednostavno biciklista moze da se krece daleko vecom brzinom nego sto je to moguce za pesaka, i procene na koje smo svi navikli, uopste vise ne vaze. Kad vidis da nema nikoga u krugu od 5 metara oko semafora, smatras da normalno mozes da prodjes, ali...

Iskreno, ne pada mi napamet kako bi doticna situacija mogla bolje da se zakonski resi. Bilo bi blesavo terati bicikliste da sidju i guraju bicikl na takvim mestima, da ne govorimo kako takav propis ne bi imao nikakvog efekta kao ni ogranicenje brzine bicikla na mestu gde biciklisticka staza prelazi preko ulice. Opet vozaci jednostavno ne mogu da u takvoj situaciji primete nekoga ko je daleko, a krece se brzo (plus ako je mrak, pa i uz svo osvetljenje ulice).
Djak pesak :)

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 21. avg. 2012. u 21:36h

mbole piše:Jednostavno biciklista moze da se krece daleko vecom brzinom nego sto je to moguce za pesaka, i procene na koje smo svi navikli, uopste vise ne vaze. Kad vidis da nema nikoga u krugu od 5 metara oko semafora, smatras da normalno mozes da prodjes, ali...
I ja sam ovo primetio, potpuno se slazem
mbole piše:Iskreno, ne pada mi napamet kako bi doticna situacija mogla bolje da se zakonski resi....
Tako sto ce biciklisticka staza biti iza pesackog, pa kad si vec pripazio na pesake, imas jos 10m do biciklisticke staze, pa pripazis jos malo.

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » utorak, 21. avg. 2012. u 21:36h

ma zaje*ano je sve to..
ono što sam kod nas u po hr vidio, gdje god biciklistička prelazi preko normalne ceste, biciklista ima STOP. al isto tako sam primijetio da svi oni uredno voze 20+, nit staju nit gledaju, ništa. i onda se ti snađi kad počneš skretat, a majstor naleti sa, ne znam, 25kmh i preleti preko haube...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“