Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koji mobilni koriste FCS clanovi

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 13:25h

Jbg ispasce da trazim dlaku u jajetu, ali k850i mi je strasno ruzan telefon, plus na one dugmice ne bih mogao da se naviknem :)

A posle osnovnih funkcija telefona, zvanja i poruka, najvise koristim lampu lol
Fiesta!!

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 13:51h

I meni je ne samo ružan nego i loše konceptualno zamišljen, kad je izašao već je bio zastareo, a kamera je zapravo i najvrednija pomena. Zato sam posle K800i i stao sa SE i uzeo Nokiju 5800 XM.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 14:09h

Posle 5 godina korišćenja K750 i totalnog crkavanja istog, zamenio sam ga sa K850. K800 mi je bio totalno neergonomski i ne baš neki napredak, tako da njega nisam razmatrao.
I u principu sam se razočarao. Softver generalno ništa napredniji, osim nekoliko ponavljajućih alarma i pretraživanja imenika sa "desktopa" u T9 stilu, to je za moje potrebe bio jedini napredak. LED je dosta slabija nego na K750, radio je imao lošiji prijem i RDS koji je retko kad radio. Slike nekako blede i mutnjikave, a sočivo nije bilo izgrebano. Plejer jeste kompleksniji, ali i manje funkcionalniji. Uzeo sam i slušalice sa GPS modulom (20 evra), jer je taj GPS kao trebalo da radi, ali juče, doduše slušalice su vrhunske (karakteristično za SE) i daljinske komande na kablu su ultraprakične. Tastatura se ipak pokazala kao neergonomska, dizajn mi je ok, ali su touch tasteri i D-pad ipak problematični za nabadanje u džepu, a i iznenadio me je nedostatak Music dugmeta sa strane. Posle par meseci mi crkne osvetljenje na displeju, glupost da flet crkne na telefonu koji je monoblock. Nekako i uspem to da okrpim, ali zeznem folije u displeju prilikom rasturanja.
Epilog - za par stotina dinara sam kupio odlično očuvan K750 kome je crkla glavna ploča, koju sam zamenio mojom i sad opet imam svoj stari-novi K750 :D , a K850 sam rešio da zamenim sa N79. N79 ima sve što mi treba - nije touch, odličan displej, Wi-Fi, pravi Garmin GPS, normalna mekana udobna tastatura, monoblock, 5 MPix kamera i LED flash (obavezna stavka, kada se po mraku meri ulje u Pintu :P ), pravi OS sa svim svojim funkcionalnostima, radio.... Jedino ću morati da na njega ukombinujem slušalice od SE.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 15:54h

dule0911 piše:
fancy piše: Mislite obojica na K800i? :D
K800i nisam imao. A xenon blic je meni mana a ne prednost, posto ne moze da se koristi kao lampa nocu... :)
k750i ima i auto focus, znam da je k800i bolji, ali prosto ga nisam posedovao da bih sudio.
Mislim, ako cemo iskreno, i moja E72 ima bolju kameru od k750i, ali mi je k750i nekako imao najlepse boje na slikama, zato sam ga i zavoleo :)
kao lampu koristim ono svetlo sto baca pre blica, tj crveno i ono sija 5-10 sec, pa ponovo..... ;)
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 19:07h

I upropašćavaš servo motorčić autofocusa.... ;)

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 20:10h

a ebo ga zivot, pa telefoni toliko napreduju da se na svake 3-4 god trebaju menjati.... a i ovaj moj vredi sada negde oko 50(ili manje ) evrica tako da....... ako se ja kidam i trosim sto radim sto ne bi i njega trosio ;)
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 20:25h

Malo da 'izadjem' iz teme, sklopio bih racunar, ali sam u nedoumici koji procesor da stavim. Izbor je Intel i zelja je neki i7, ali koji? Koje podnozje? Neki predlog?
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 21:19h

Pređi u ovu temu :) -- sa tim podnožjima su ga zakomplikovali sveCki.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 22:46h

Zasto bih prelazio na temu o software-u ako pitam za CPU. Elem, ako neko zeli da odgovori, hvala. Ako ne opet hvala, odgovor na moje pitanje mogu da potrazim i na net-u, ali sam smatrao da ima i ovde nekoga ko hoce da podeli iskustva. Znam da je tema o telefonima, ali ako se ova tema prosiri, lako ce se otvoriti nova.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 23:01h

Nemoj pogrešno da me shvatiš, ne uskraćujem informaciju... nego smo već temeljno zatrovali temu o softveru pričom o hardveru (i mislim da je vreme već jednom preimenovati tu temu adekvatnije), pa mi je malo bzvz da isto radimo i na temi o telefonima. thumbsuph Ali ako baš želiš -- pošto je cena sada više-manje tu negde, ja bih za sebe uzeo Gulftown i7-970 (što automatski znači LGA 1366), čisto zbog 6 jezgara i 12MB keša... ali meni je lično multithreading bitniji od performansi u igrama. Ako bi radije da izvučeš i poslednji fps iz neke igre, onda bi ti verovatno neki od Sandy Bridge procesora radio posao (uz nižu potrošnju struje, samim time manje grejanja, a i ako jednog dana rasturaš komp u komponente imaš više opcija da udomiš ploču, na primer).
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 23:55h

Iako uvek kada menjam komp nasednem na te price o hardweru,uvek se ispostavi kao bacanje para. Zavisi cime se bavis,ali moje skromno misljenje je da je to sve marketing i industrija za uzimanje para. Pgotovo sto se tice procoessora. Ne kazem da neki nesto nece brze odraditi nego drugi,ali koliko tu u relanom zivotu moze da pravi razlike u vremenu (10,20%...30?)....bezveze, cak i ako si pro. Poslenji put sam uzeo sestojezgarni amd. Bas tih dana je za iste pare mogao sandy brigde da se uzme,ali me vec bolelo uvo. Kao nekome ko komp zaradjuje novac, mislim da je to sve bezveze. U svakom slucaju, moj sistem je spor provenstveno zbog HDD,a sve ostale komponente su mnogo brze nego sto disk moze da pise i prenosi. Jedino sto cu uraditi jeste da uskoro uzmem neki brz SSD disk i aj zdravo. Uostlaom, sta smo radili pola godine ili godinu dana pre nekog procesora za koji dajemo novac,kad nije ni bio na trzistu.

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » utorak, 2. avg. 2011. u 15:18h

Mickey038 piše:Malo da 'izadjem' iz teme, sklopio bih racunar, ali sam u nedoumici koji procesor da stavim. Izbor je Intel i zelja je neki i7, ali koji? Koje podnozje? Neki predlog?
Koliko para i za sta ce sluziti masina?
BojanM piše:Nemoj pogrešno da me shvatiš, ne uskraćujem informaciju... nego smo već temeljno zatrovali temu o softveru pričom o hardveru (i mislim da je vreme već jednom preimenovati tu temu adekvatnije), pa mi je malo bzvz da isto radimo i na temi o telefonima. thumbsuph Ali ako baš želiš -- pošto je cena sada više-manje tu negde, ja bih za sebe uzeo Gulftown i7-970 (što automatski znači LGA 1366), čisto zbog 6 jezgara i 12MB keša... ali meni je lično multithreading bitniji od performansi u igrama. Ako bi radije da izvučeš i poslednji fps iz neke igre, onda bi ti verovatno neki od Sandy Bridge procesora radio posao (uz nižu potrošnju struje, samim time manje grejanja, a i ako jednog dana rasturaš komp u komponente imaš više opcija da udomiš ploču, na primer).
Nema smisla uzimati sada 970...socket je "zastareo", bolje ce da prodje sa i5 ili i7 nove serije - novi socket, bolje performanse,nove instrukcije,bolji overclock,hladniji su,manji proizvodni proces....
RS_cabrio piše:Iako uvek kada menjam komp nasednem na te price o hardweru,uvek se ispostavi kao bacanje para. Zavisi cime se bavis,ali moje skromno misljenje je da je to sve marketing i industrija za uzimanje para. Pgotovo sto se tice procoessora. Ne kazem da neki nesto nece brze odraditi nego drugi,ali koliko tu u relanom zivotu moze da pravi razlike u vremenu (10,20%...30?)....bezveze, cak i ako si pro. Poslenji put sam uzeo sestojezgarni amd. Bas tih dana je za iste pare mogao sandy brigde da se uzme,ali me vec bolelo uvo. Kao nekome ko komp zaradjuje novac, mislim da je to sve bezveze. U svakom slucaju, moj sistem je spor provenstveno zbog HDD,a sve ostale komponente su mnogo brze nego sto disk moze da pise i prenosi. Jedino sto cu uraditi jeste da uskoro uzmem neki brz SSD disk i aj zdravo. Uostlaom, sta smo radili pola godine ili godinu dana pre nekog procesora za koji dajemo novac,kad nije ni bio na trzistu.
Zavisi kome sta treba, nekome ko igra igre i ima para cela ta priča nije bitna a neće ni videti razliku izmedju quad i hex-a core procesora, nekome ko se bavi video obradom ili modelovanjem će i te kako značiti - smanjice mu vreme obrade i samim tim ubzati proizvodnju.Taj Phenom Thuban serije što si uzeo nije ništa specijalno i može se reći da si se zeznuo pri kupovini - tadasnji 930 je bio istih performansi kao i taj x6...SSD uzimati obavezno - vidljivo ubrzanje je neverovatno na hdd...
Elem - sve predpostavke polaze od pocetnog kesa za kupovinu racunara - koliko para toliko muzike, kvalitetne ili lose... :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 2. avg. 2011. u 17:26h

Sve se slažem, ja sam i rekao da bih "za sebe uzeo" i7-970, jer radi tačno ono što meni treba :) Your mileage may vary. Zato sam i preporučio neki od Sandy Bridge procesora za bilo koju drugu upotrebu - a tu sad već postoji široka paleta ponude u svim segmentima...
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 2. avg. 2011. u 21:05h

Kao što rekoh,a šta su radili prošle godine dok nije bilo tog modela procesora? Radio sam svojevremeno sa dosta ljudi, pri tome mislim na montažere na tv,i arhitekte. Ni jedan nije imao toliko posla da bi mu % ušteđenog vremena odlučivalo o bilo čemu, tako da i dalje mislim da je sve to bezveze totalno kupovati najnoviju tehnologiju jer je ona uvek nbeopravdano skupa, bio to procesor ili mobilni tel. e sada,ako neko licnu satisfakciju nalazi u tome, to je druga stvar.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 2. avg. 2011. u 21:14h

A sta je sa ovim? Android,qwerty tastatura,malo ruzniji,ali boze moj..

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2980 ... Galaxy-551

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 2. avg. 2011. u 21:29h

Cool je, osim sto mu je kamera slava,a sekundadnu nema:

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_551-3515.php

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 2. avg. 2011. u 21:30h

A poprilicno je jeftiniji od X10 mini pro.. Vidim morace da padne test uzivo..

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 2. avg. 2011. u 21:32h

meni je ok, to je jedan od telefona koje sam gledao

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 2. avg. 2011. u 22:20h

X10 mini pro je nešto manji, što je nekome možda bitna stavka (meni nije toliko, radije komotnija tastatura nego kraće kućište). Cenovna razlika itekako ide u prilog Samsungu.
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 2. avg. 2011. u 23:25h

Jel koristi neko za mobilni http://www.sports-tracker.com . dobra je fora, radi super, vidim d aima i za android i symbian. Dajte da razmenjujemo podatke.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 3. avg. 2011. u 10:29h

Nozzlezator piše:Koliko para i za sta ce sluziti masina?
Sve je na kraju ispalo za 380e. Trebao bi da stigne krajem nedelje, pa cu onda imati prilike da ga detaljnije 'testiram'. A sluzice za svakodnevnu upotrebu uz verovatno povecano koriscenje interneta, (uglavnom email i aplikacije na kojima radim na poslu). Mada u planu imam da uzmem jos jedan telefon koji bi sluzio iskljucivo za pozive, sa baterijom koja nece morati da se puni svakodnevno. HTC ce takodje sluziti za 'povezivanje' sa Focus-om u cilju slusanja muzike (iako imam 'dedicated' USB-ministick od 8GB koji je pun raznorazne muzike) i koriscenja hand's free razgovora u voznji.

Za ostalo za sta bih mogao koristiti HTC, videcu kada bude stigao.

Sto se procesora tice, podnozje mi je bitno zbog izbora same ploce. Jer kompjuter bih verovatno 'nadogradjivao' u medjuvremenu, ali plocu bih uzeo da me sluzi barem nekoliko godina. E sad, podnozje 1155 mi je bilo nekako najprimamljivije, ali ispada da je 1366 'pametnija' kupovina. Procesor sam hteo da bude i7 mada koliko vidim ni sa i5 nebih bio nezadovoljan. Budzet mi nije veliki problem mada ne zelim da se bespotrebno rasipam sa novcem, i da placam nesto sto mi ne treba odnosno da placam reklamni slogan bez prave upotrebne vrednosti.

Kompjuter kupujem da radim application development, odnosno laptop mi je postao nepraktican za tu upotrebu (zbog malog ekrana povezan na televizor, druga tastatura jer postojeca nije udobna za dugotrajno kucanje, eksterni mis jer 'pad' mi nikako ne lezi, dosta se greje nakon duze upotrebe) pa je jednostavnije resenje uzeti desktop racunar.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 3. avg. 2011. u 11:37h

Pazi, sa 1366 imaš zakucanu kombinaciju procesor + ploča, pošto ne očekujem da će mnogo novih procesora (ako ih uopšte i bude) izlaziti sa tim podnožjem. Sa druge strane, cenim da će taj i7 bez problema raditi bar do 2015. godine sa svime što je aktuelno, a onda ga đuture zameniš.
pozdrav, Bojan

Slika

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 3. avg. 2011. u 18:45h

Opet cu da vam kvarim offtopic.. Pitanje je: http://mobilnisvet.com/compare.php?a=2520&b=2507&c=

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 3. avg. 2011. u 18:53h

Moj glas za HTC. Nekako sam skeptican kada je Sony Ericsson u pitanju.

Elem, Sensation je stigao i prvi utisak je fantastican. Telefon je odlican, mislim da cu se vrlo brzo naviknuti na interfejs, aplikacija ima gomilu mada je izvesno da cu vrlo brzo uraditi 'update' i ubaciti jos poneku.
Pravo 'rabljenje' pocinje od sutra :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 3. avg. 2011. u 18:54h

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“