Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od totti » petak, 20. jul 2012. u 08:01h

Ja sam '91 u Tošinom bunaru sleteo sa dva točka u kanal da bih izbegao udaranje psa lutalice...
Slika

mbole
Poruka: 14976
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 20. jul 2012. u 09:32h

Koliko budala medju vozacima, toliko i medju pesacima.
Milan je u pravu za jedan deo njih, koji se jednostavno ponasa neracionalno. Vide auto, ali racunaju "mora on da stane". A dal moze da stane, i dal je iza volana neka dileja, o tome ne razmisljaju. Dzaba ti sto si bio u pravu kad mirises ruze odozdo.

Nekada je jednostavno situacija takva da jedan drugog ne primete. Moze postojati hiljadu razloga zasto neko nekog nije video.
Meni se desilo da mi jednostavno A stub "pokrije" pesaka dok sam izlazio sa parkinga. Sreca pa sam isao sporo. Isto tako, pre 10-tak godina, iskocio mi je mamlaz dok je njemu bilo crveno za pesake a meni zeleno, i to iza autobusa koji je stao u desnoj traci. Tad sam prvi put uzivo oprobao ABS (tek sam kupio mondea). Retko sam pesak, ali desilo mi se i da "prezupcim", i jednostavno ne vidim auto. Kako, ne znam ni sam.

Sto se tice kucica, zaista nemam nista protiv njih, cak naprotiv, dugo sam imao kera dok su mi to uslovi dozvoljavali (dvoriste).
No, obaveza vlasnika je da vodi racuna o keru. Takodje obaveza je da ga vodi na povodcu, a ne da ga pusti da se seta unaokolo.
To naravno ne znaci da kad udaris kuce treba samo da produzis, mada nikako ne bih izjednacavao odnos prema zivotinji i prema coveku, sto se nekako intenzivno natura zadnjih godina. Ispadose kucici i macici zasticeniji od nas.

Sa druge strane, vlasnik psa (ili bilo koje druge zivotinje) je odgovoran za svaku stetu koju pas pricini, ukljucujuci i onu na kolima. Skoro je neko na forumu imao takav problem, to jest da mu je kuce razbilo auto, pa se jos vlasnik psa bunio da on treba da mu plati za kera. Sta ker ima da trazi na ulici?
Djak pesak :)

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » petak, 20. jul 2012. u 10:05h

Mene, juce u Kotoru, zamalo daa pokupi jedan PG Mini, na pesackom, i to namerno. Tu je neka krivina i zardinjera, i nije bas pregledno. Znajuci to, jednom nogom stajem na prelaz i malo cekam, u suprotnoj traci vec stao covek da me pusti, ovaj nailazi iza zbuna i vidi me, ima jos 3-4m, onog u suprotnoj traci, sto stoji, je morao da vidi jos mnogo ranije, i nista. Gleda me bagra kako se vracam na trotoar da me ne bi udario. Psujem ga i prelazim. Svi ostali regulaarno stoje i cekaju.
Generalno, ovde, lokalci KO, HN, BD su OK. Ako neko pravi sranje to su BG, NK i narociti PG.

fofa-irina
Poruka: 42
Član foruma od: petak, 15. jun 2012. u 12:41h
Kontakt:

Poruka od fofa-irina » petak, 20. jul 2012. u 10:06h

Vladan piše:Bukvalna primena saveta -ako ti izleti zivotinja, bolje da ne kocis. Osim ako je krava, slon ili vece.
da, da mislim nisam ja u fazonu da treba da poginem da ne bih udarila psa...poenta je ovde sto vec kad udaris jbt pa mozes da stanes i da pomognes...a ne da zapalis kao p... neka, mislim svakom moze da se desi da udari samo je pitanje kako ce da posle odreaguje...
ali mislim kad neko udari coveka pa zapali i kad prolaze ko budale na crveno itd...ni ne cudi me da ostave psa na ulici...
mbole piše:mada nikako ne bih izjednacavao odnos prema zivotinji i prema coveku, sto se nekako intenzivno natura zadnjih godina. Ispadose kucici i macici zasticeniji od nas.
ja ni ne kazem da treba da su jednaki ili ne treba ovde sam pisala o tome da mislim da ipak kad udaris nesto sta god...covek...pas...mozes da pogledas kako je taj neko i da pomognes ako treba...mislim nije udario psa na auto putu gde ajde kapiram odes jbg sta da radis...nego ipak u gradu ...

mislim inace taj bulevar je po meni jako opasan za pesake...ja kad prelazim kod hotela M kad vidim kojom brzinom pice najezim se, da ne pricam o tome da mi se redovno desava da krenem na pesacki i stane lik u jednoj traci a lik iza njega svira pa ga pretice na pesackom i onda legne na kocnicu kad me vidi...a nocu kako se vozi tu...to tek nije normalno..
Poslednja izmena: fofa-irina, na dan petak, 20. jul 2012. u 10:23h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 20. jul 2012. u 10:09h

Kapiram te, zato sam irekao "bukvalna". Morao bi da koci. Raznih ima.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 20. jul 2012. u 10:40h

Ja sam skoro udario psa, ali biciklom. Uleteo mi je izmedju prednjeg tocka i srednjeg pogona, znaci maltene izmedju tockova.
Poludeo sam, mogao sam da roknem samo tako ali sam uspeo da se zadrzim na bajsu. Okrenuo sam se da vidim sta je sa psom, copao je ali se kretao. Nisam hteo dalje da mu pomognem (a i kako bih ga uopste slepao na bajsu, ipak je to lutalica, necu da fasujem neku bolest), vec sam nastavio brzinom kornjace kuci jer mi je sjebao srednji pogon i pokrivio zupcanike na bajsu.
Fiesta!!

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » petak, 20. jul 2012. u 12:46h

Meni ke kuče izletelo u levoj traci auto puta, malo pre naplatne rampe Markovac kod Starog Hrasta. Uspeo sam samo malo da mrdnem volan, ali ni dan danas mi nije jasno kako ga nisam zakačio, jer nije blo teoretske šanse da sa 120+ na sat pobodem kočnicu.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 20. jul 2012. u 20:22h

Dule kako to izvede jbt? :lele:
Koliko si vozio, ja sam sa ~33 km/h udario psa i preletio preko kormana i iskrivio viljušku.
Kad sam došao sebi poslije pada i prevrtanja, ustanem da vidim ima li gdje psa, a od njega ni traga. Samo gazdarica psa stoji ispred mene i viče je li ti dobro?! :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » petak, 20. jul 2012. u 20:41h

Jel bila neka MILF gazdarica? :D

Meni je podletela macka pod prednji tocak, tako sam zestoko pao da i dan danas imam oziljak na podlaktici otprilike 10x4 :D i na podkolenici, a to je bilo pre 5 godina,a ko ne i vise. Macka se valjala krug-dva i nastavila kao da nista nije bilo.

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 21. jul 2012. u 13:09h

Vi ste super prosli... Ja sam zakucao ovcu, i preleteo preko njih. Brzina na znam koja je bila, ali dovoljna da nisam uspeo da ukocim, niti da smotam pored njih. Na bajsu nikakvih ostecenja, a ovca pobegla sa mesta nesrece. :mad:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 22. jul 2012. u 20:55h

Meni ako pas izleti na put kocim i izbegavam koliko je to moguce , ali da slupam auto kako ne bi udario psa mi ne pada na pamet.
Desavalo mi se vec XX puta da udarim zivotinju , ali sta da im radim .Razneo par macaka , nekoliko pasa od kojih znam sigurno da je jedan preziveo :rotfl: hahahaha
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 22. jul 2012. u 21:07h

Ja kocim koliko mogu i izbegavam toliko koliko je bezbedno za mene,tj.da ne slupam auto... Ali sam udario jednom psa,zato sto mi se taxista nabio u branik i bukvalno nisam mogao da kocim,a ni da ga izbegnem posto je bio jako glup ker,prakticno ne zasluzuje da zivi (ne znam da li sam ga ubio).. I bio sam brzi od jednog goluba,a posle kazu 1.4 nema snage... :doh:

Vladan

Poruka od Vladan » nedelja, 22. jul 2012. u 21:16h

Ja sam jednog goluba skinuo u letu. Nisam ga zgazio, nego farom, otprilike.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 22. jul 2012. u 21:19h

Danas sam jedno tri karavancine video kako preticu po svaku cenu. naravno, klasicna scena: frustrirani vozac, ruzna zena i po jedno klempavo dete (ili dvoje) se nabijaju izmedju sedista i pored ogranicenja i pune linije napinju da me preticu. Fakticki,na putu od 180 km, samo sam jedna automobil video da postuje propise,punto BG tablice

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 22. jul 2012. u 21:45h

Ne znam o kolikim kucicima pricate ja da pokupim nekog sa preko 50 km/h osta bi bez pola branika....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 22. jul 2012. u 22:09h

Ja sam udario jednog sa 70-80kmh i razbio mi je maglenku, i ispucala mi je farba oko migavca.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 23. jul 2012. u 00:33h

Meni je ovaj lepo pokrivio tablicu i polomio okvir za istu...
Vladan piše:Ja sam jednog goluba skinuo u letu. Nisam ga zgazio, nego farom, otprilike.
To,to,i polomio mi migavac...

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 23. jul 2012. u 00:58h

@Ivan, pa nije baš mnogo starija, tu do 30 godina. :)

Ma bolje je kočiti ako je moguće. Ja kočim ako ga vidim sa daljine i da nešto gleda kao da hoće da pređe put. Bolje mi na vrjeme kočiti, nego da gledam kako umire ili da ga stružem sa branika. Sjećam se da sam išao s ćaletom u autu, jutro oko 6 sati, samo sam vidio na tren kako neka ptica dođe sa desne strane. Kad je stao vide se samo peruške malo između haube i fara. Otvori haubut, a vrabac od udara se uvukao između haube i fara.
Jednom dolazim pred zgradu, vozim polako, i golubova tu vazda. Bila neka grupica na putu koja je pobjegla, osim jednog. E reko njega sam garant udario. Kako sam prošao gledam u srednji retrovizor kad ono golub stoji mirno. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

paosmarsa
Poruka: 7
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 21:35h

Poruka od paosmarsa » ponedeljak, 23. jul 2012. u 10:14h

Na nekoliko punktova po gradu (Beogradu) često viđam često one-man patrole i skoro uvek kada prođem pored njih već imaju mušterije.
Vrlo, vrlo često pišu prijave vozačima koje vidim da su zaustavili. Ono što mi pada na pamet je da sam pandur bez ikakve opreme kod sebe može nekom da piše su: pojas, svetla i razgovor telefonom.
Da li ima neko iskustva sa ovakvim kontroloma? Šta su uglavnom prekršaji zbog kojih zaustavljaju?
Mene je jednom prilikom zaustavio pandur u Vladimira Popovića.... sipao sam gorivo na "Dejtonu" i zaboravio da upalim svetla. A pošto je bio sumrak, počeo sa nekom pričom, da je to ozbiljan prekršaj 15.000 din. je kaza i 3 boda. I ja mu kažem, da sam pre 1 min. izašao sa pumpe, gde je sve osvetljeno, bulevar isto osvetljen... nisam viedeo, zaboravio sam. Slažem se da je to ozbiljan prekršaj kada neko vozi noću bez svetla, ali nisu iste okolnosti npr. u sred noći na nekom međugradskom neosvetljenom putu i na osvetljenom bulevaru u sumrak. Al srećom, bio je neki razuman pandur pa me pustio, valjda što se nisam svađao sa njim... ili možda video čovek Ford-mašinu, pa valjda misli... aj teraj imaš već dosta muke, ne treba i ja još da te zejebavam :)

Konkretno, mesta vrlo vrlo čestih patrola koja ja znam su:
* u Dečanskoj pred skretanje u Terazijski tunel - http://goo.gl/SH9sG
* ispod Gazele na NBG kada se isključite kod Sava Centra - http://goo.gl/EtacX
* kada sa Starog savskog mosta skrenete u Vladimira Popovića (prema Sava centru) - http://goo.gl/NFPl3
* preko puta Hajyata u Milentija Popovića - http://goo.gl/ufXOO
itd.

Ako neko zna još neke punktove na kojima ima redovno ovakvih patrola, molim da dopuni lisu thumbsuph

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 23. jul 2012. u 10:24h

patrola je neuporedivo manje negu u prethodnim godinama. Dosta opustenije se vozi, (cinimi se),Pre neko vece su me zaustavili na slaviji, a nocu na autokomandi su skoro svako vece tu ,i na pocetku kruznog puta i ulice brace jerkovic su vrlo cesto tu.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 23. jul 2012. u 11:03h

Da, danju ih ove godine ima dosta manje nego što je to ranije bilo. Noću ih ima, zaustavljali su me xy puta ali su sve to bili alkotestovi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 23. jul 2012. u 11:30h

uglavnom alkotestovi,sto je u stvari sasvim ok,a ja uglavnom i ne duvam. Ulivam poverenje valjda, kad pitaju jel pijete ja kazem : nIkad (sto je i istina) i ne diraju me. Pre neko vece me zaustavili na slaviji, ista scena.a pored mene dve guske pripite se svadjaju sa njima i jos kao gledaju u kola valjda trazeci znak podrske. Kazu: Nije ni cudo da svi beze iz ove zemlje kad nas maltretirate ovako :)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 23. jul 2012. u 18:46h

drugarov tdci focus se batalio (motor ne radi, dizne/pumpa) pa posto je on elektronicar i duduk za kola i voznju dodjem sa calom da ga preslepam do majstora..cale u mondeu ja u focusu oba pod 4 migavca..kroz grad, prolazimo nekoliko pesackih, i na jednom cale sa mondeom prolazi a mamlaz zakoraci ispred mene, ja cimnem volanom bez serva koliko mogu, predjem malo u drugu traku i zakacim ga retrovizorom koji se zaklopio istog momenta :D

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » ponedeljak, 23. jul 2012. u 19:15h

to si teo da kazes da ne znas da upravljas kola kad te neko slepa?? :)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 23. jul 2012. u 19:22h

ali vidis ga da se nameracio da prodje izmedju :D a tvrda kocnica, tvrd volan..i da ga skucas sa tih 20ak na sat mislim da ne bi prosao sjajno..jos sam mogao da ga pregazim jer me cale vuce :D

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“