Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cene goriva

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Cene goriva

Poruka od 911s [SK] » subota, 26. feb. 2011. u 00:03h

@knezevic
Ne nisi me razumeo.
Sad ja treba da kažem gazdi-šefu "nema me na poslu do daljnjeg dok ne spuste akcize na gorivo, idem da štrajkujem"
Svako normalan će mi na to reći "a i kad spuste ne moraš da dolaziš na posao, hvala dovidjenja"
Štrajkovanje za to će priuštiti oni koji imaju višak slobodnog vremena, najveći deo ljudi (ionako su svi u finansijskim problemima) neće moći da otpiše nekoliko dnevnica zbog toga, niti da rizikuje da ostane bez posla ako radi kod nadrndanog privatnika.
Iz tog razloga je potpuno razumljivo zašto je nemoguće organizovati takav tip masovnog štrajka na neodredjeno vreme do ispunjenja zahteva.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » subota, 26. feb. 2011. u 00:19h

nenen ja ne mislim da mi sada tamo idemo i stojimo.... dodjes lepo ostavis kola i odes na posao...... i kada bi tako uradilo 500000 ljudi stvari bi se promenule..... znam da bi retko ko ostavio svoja kola na sred puta i otisao ali kada bi to uradilo dosta ljudi veruj mi upalilo bi...... jer ne moze pauk da odnese sva kola.....mada sve je ovo relativno i sanse da se ovo ostvari su 1% ali ipak ima neke sanse, jrr ovo je gore nego kada su turci bili ovde cekicko
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » subota, 26. feb. 2011. u 06:43h

Kupili bi oni još paukova i podigli cene kazni, ne brini...
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

cvilijams
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
Kontakt:

Poruka od cvilijams » subota, 26. feb. 2011. u 12:32h

Ovo je klasicno kao sto sam ranije napisao jedan pomene nesto nalik strajku na to 10 od mah kako je to nemoguce a i sto bi to radili.
Kao sto sam vec rekao dokle god ljudi sede i raspravljaju o ovakvim idejama i nista ne rade konkretno drzava ce da nas j*be.
Realno za mnogo vece stvari od cene goriva ljudi ne preduzimaju nista kao sto je "dobicete 200.000 radnih mesta-kad su bili izbori,a u medjuvremenu otpusteno 400.000 ljudi).Ne moze vise ovako ili da pravimo sranja po gradu ili da bezimo svi zajedno iz ove drzave(a meni se bas i ne ide van nje).

POZZZ
CarSoundSystem

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 27. feb. 2011. u 14:11h

EVO RESENJA
Slika

cvilijams
Kontakt:

Poruka od cvilijams » nedelja, 27. feb. 2011. u 14:28h

Ovo ti je dobro resenje. :bravo:

POZZZ
CarSoundSystem

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 27. feb. 2011. u 14:32h

ma ovaj frend ima bolje resenje
[youtube][/youtube]
pravi fordas...

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 27. feb. 2011. u 15:51h

Postojao je covek u apatinu koji je napravio auto na vazduh , kad se prosirio glas nestao je auto a i sva dokumentacija o njemu , samo se nekada spomene u prici.
Sta je sa covekom koji ga je osmislio ne znam , ali znam da je to radilo.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 27. feb. 2011. u 18:24h

pazi, na vazduh ti je razlika upritisku, tj napumpas suplje delove auta i radi kao kompresor, prednost mozes kada kocis ponovo da napumpavas auto, slicno ako na struju ali nisu ti potrebne skupe baterije, auto je laksi, manje trosi energije, i taj napumpani deo dobro sluzi u bezbednosne svrhe, mozes bilo gde da napravis pumpu za punjenje rezevoara i mozes bilo koju drugu energiju da pretvoris u mehanicku i napumpas auto............

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » nedelja, 27. feb. 2011. u 20:45h

postoji tema za vodonik da se ne ponavljamo
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

knez91

 

Poruka od knez91 » nedelja, 27. feb. 2011. u 22:23h

ma dajte ovo na vodu je zivo sranje, i to se ne sme poceti upotrebljavati, sta jos treba i voda da nam poskupi 8) , odma ovi nasi ima da udare akcize na vodu i to po 1l jedno 50dinusa i voda jos 50din i to ti je to na isto dodjes.......

pricali su ovi sa vlasti , posto imaju porez i na strana (uvozna ) goriva, e da ih zbog toga sada zajebavaju ovi iz evrope i da moraju izjednaciti porez i na domace i na strano gorivo, sada rekli su da postoje tri mogucnosti , prva je da podignu porez na domaca druga je da spuste na strana a treca je da pola podignu domaca pola spuste strana...... (razlika u porezu je 6din po litri...) kakvi su pederi na vlasti oni ce podici za ova domaca goriva :ozid: i u tom slucaju ED ode na 130din :suicide:
Knežević Enterijer

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 00:00h

na vreme sam presao na benzinca :)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Estariol

Poruka od Estariol » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 00:10h

Kneževiću, potrošnja vode je oko 1 litar na 1000 km kad se praskavi gas (Hidrogen) koristi za obogaćivanje smeše... :D

cvilijams
Kontakt:

Poruka od cvilijams » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 00:11h

Moraju da spuste,ne smeju da podizu na uvozna posto su dobili packu iz EU da akcize u Srbiji su generalno preterane.

POZZZ
CarSoundSystem

Estariol

Poruka od Estariol » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 08:41h

Podići će svakako zbog Libije...

knez91

 

Poruka od knez91 » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 12:24h

Estariol piše:Kneževiću, potrošnja vode je oko 1 litar na 1000 km kad se praskavi gas (Hidrogen) koristi za obogaćivanje smeše... :D
ma nebitno koliko trosi ( mada je ovo mierno nisam znao da je toliko) po meni vodu za pice ne bi meli koristiti za to....
nego vidim da znas nesto o tome, da te pitam sta izbacueje on kroz auspuh :wtf: jer neke gasove, vodenu paru (tako nesto sto se moze ponovo vratiti u vodu) i verovatno nije stetno...
Knežević Enterijer

cvilijams
Kontakt:

Poruka od cvilijams » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 12:25h

Ja govorim o ceni akciza u Srbiji,a to da li ce poskupeti barel nafte na svetskom trzistu to je vec neka druga prica.

POZZZ
CarSoundSystem

darko darko

Poruka od darko darko » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 12:28h

knezevic piše:
Estariol piše:Kneževiću, potrošnja vode je oko 1 litar na 1000 km kad se praskavi gas (Hidrogen) koristi za obogaćivanje smeše... :D
ma nebitno koliko trosi ( mada je ovo mierno nisam znao da je toliko) po meni vodu za pice ne bi meli koristiti za to....
nego vidim da znas nesto o tome, da te pitam sta izbacueje on kroz auspuh :wtf: jer neke gasove, vodenu paru (tako nesto sto se moze ponovo vratiti u vodu) i verovatno nije stetno...
prvo od hidrogena nastaje voda upotrebom u motorima, a to sto trosi kofu vode to je fusija ili fisija, tako nesto, to je malo teze izvesti, i ta tehnologija nece postojati jos sto godina

adnan89
Poruka: 349
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h

Poruka od adnan89 » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 14:31h

kakvih crnih 100 godina. sve ovo ima, samo monopol je takav da se ne smije to upotrebljavati i reklamirati. jer ko god je pokusao samo je nestao sa lica zemlje, kao i njegov auto i dokumenti :ozid:

Estariol

Poruka od Estariol » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 15:06h

Kneževiću, sagorevanje praskavog gasa daje vodenu paru.
Adnane, u pravu si.

knez91

 

Poruka od knez91 » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 15:25h

ok. tnx na informacijama...... posto sam se bio malo zainteresovao citao sam nesto na netu.....
procitao sam da u SAD-u ima vec 200000 automobila na ovaj sistem sa vodom, i da je tada potrosnja goriva (obicnog) oko 2l na 100km......
nego to je istina, posto je naftna ndustrija toliko jaka ona ne da da se razvijaju alternativna goriv......
ima vec u SAD-u fabrike koje proizvode sve ove delove potrebne da se preradi ovaj obican motor, i u madjarskoj isto ima oko par hiljada automobila na vodu....
mada ne znam koliko je to pouzdano (zapaljivost) to nigde nisam nasao,
Knežević Enterijer

Estariol

Poruka od Estariol » utorak, 1. mar. 2011. u 08:50h

Bezbedno je, gas se dovodi do usisa za vazduh i tako stiže do motora, i time obogaćuje smešu, pa treba manje osnovnog goriva za exploziju...

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 1. mar. 2011. u 09:06h

Jel postoje negde podaci koje su cene goriva bile u februaru? Konkretno me zanima za OMV.

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 1. mar. 2011. u 10:11h

adnan89 piše:kakvih crnih 100 godina. sve ovo ima, samo monopol je takav da se ne smije to upotrebljavati i reklamirati. jer ko god je pokusao samo je nestao sa lica zemlje, kao i njegov auto i dokumenti :ozid:
dali znas sta je fusija i koliko smo daleko od te tehnologije, taj proces je moguc samo na zvezdama, spaju se atomi vodonika i nastaje helijum, isto kao raspadanjem plutonijuma elektro magnetno zracebnje, a dobro je sto kod vodonika nema stetnog zrcenja, kao kod fisije, ili obrnuto ako sam pomesao, i taj proces je nemoguc u kolima, nemoguce je sa opremom velicine fubalskog igralista, a kamoli na autu, to bi se jedino moglo iskoristiti za struju, nesto kao nuklearne elektrane i nema veze sa naftom i autima.....
elektrolizom nastaje samo voda, hidrogen je ustvari zamna za baterije, baterije su skupe, ti ustvari strujom stvaras hidrogen koji pokrece motor a ponovo izbacujes vodu, jer za elektromobil ti treba litijum jonska baterija koja kosta vise nego auto, a i hidrogen moze da koristi motore slicne benziskim,

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 1. mar. 2011. u 13:26h

Auh, brate Darko, alaj si ga sad zamešao i ukomplikovao... toliko - da ni onima koji znaju o čemu se tu govori, čini mi se, nije jasno šta hoćeš da kažeš. :lele:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“