Cene goriva
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Cene goriva
@knezevic
Ne nisi me razumeo.
Sad ja treba da kažem gazdi-šefu "nema me na poslu do daljnjeg dok ne spuste akcize na gorivo, idem da štrajkujem"
Svako normalan će mi na to reći "a i kad spuste ne moraš da dolaziš na posao, hvala dovidjenja"
Štrajkovanje za to će priuštiti oni koji imaju višak slobodnog vremena, najveći deo ljudi (ionako su svi u finansijskim problemima) neće moći da otpiše nekoliko dnevnica zbog toga, niti da rizikuje da ostane bez posla ako radi kod nadrndanog privatnika.
Iz tog razloga je potpuno razumljivo zašto je nemoguće organizovati takav tip masovnog štrajka na neodredjeno vreme do ispunjenja zahteva.
Ne nisi me razumeo.
Sad ja treba da kažem gazdi-šefu "nema me na poslu do daljnjeg dok ne spuste akcize na gorivo, idem da štrajkujem"
Svako normalan će mi na to reći "a i kad spuste ne moraš da dolaziš na posao, hvala dovidjenja"
Štrajkovanje za to će priuštiti oni koji imaju višak slobodnog vremena, najveći deo ljudi (ionako su svi u finansijskim problemima) neće moći da otpiše nekoliko dnevnica zbog toga, niti da rizikuje da ostane bez posla ako radi kod nadrndanog privatnika.
Iz tog razloga je potpuno razumljivo zašto je nemoguće organizovati takav tip masovnog štrajka na neodredjeno vreme do ispunjenja zahteva.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
nenen ja ne mislim da mi sada tamo idemo i stojimo.... dodjes lepo ostavis kola i odes na posao...... i kada bi tako uradilo 500000 ljudi stvari bi se promenule..... znam da bi retko ko ostavio svoja kola na sred puta i otisao ali kada bi to uradilo dosta ljudi veruj mi upalilo bi...... jer ne moze pauk da odnese sva kola.....mada sve je ovo relativno i sanse da se ovo ostvari su 1% ali ipak ima neke sanse, jrr ovo je gore nego kada su turci bili ovde 

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Kupili bi oni još paukova i podigli cene kazni, ne brini...
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Ovo je klasicno kao sto sam ranije napisao jedan pomene nesto nalik strajku na to 10 od mah kako je to nemoguce a i sto bi to radili.
Kao sto sam vec rekao dokle god ljudi sede i raspravljaju o ovakvim idejama i nista ne rade konkretno drzava ce da nas j*be.
Realno za mnogo vece stvari od cene goriva ljudi ne preduzimaju nista kao sto je "dobicete 200.000 radnih mesta-kad su bili izbori,a u medjuvremenu otpusteno 400.000 ljudi).Ne moze vise ovako ili da pravimo sranja po gradu ili da bezimo svi zajedno iz ove drzave(a meni se bas i ne ide van nje).
POZZZ
Kao sto sam vec rekao dokle god ljudi sede i raspravljaju o ovakvim idejama i nista ne rade konkretno drzava ce da nas j*be.
Realno za mnogo vece stvari od cene goriva ljudi ne preduzimaju nista kao sto je "dobicete 200.000 radnih mesta-kad su bili izbori,a u medjuvremenu otpusteno 400.000 ljudi).Ne moze vise ovako ili da pravimo sranja po gradu ili da bezimo svi zajedno iz ove drzave(a meni se bas i ne ide van nje).
POZZZ
CarSoundSystem
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
EVO RESENJA

- cvilijams
- Kontakt:
- darko darko
ma ovaj frend ima bolje resenje
[youtube][/youtube]
pravi fordas...
[youtube][/youtube]
pravi fordas...
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Postojao je covek u apatinu koji je napravio auto na vazduh , kad se prosirio glas nestao je auto a i sva dokumentacija o njemu , samo se nekada spomene u prici.
Sta je sa covekom koji ga je osmislio ne znam , ali znam da je to radilo.
Sta je sa covekom koji ga je osmislio ne znam , ali znam da je to radilo.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- darko darko
pazi, na vazduh ti je razlika upritisku, tj napumpas suplje delove auta i radi kao kompresor, prednost mozes kada kocis ponovo da napumpavas auto, slicno ako na struju ali nisu ti potrebne skupe baterije, auto je laksi, manje trosi energije, i taj napumpani deo dobro sluzi u bezbednosne svrhe, mozes bilo gde da napravis pumpu za punjenje rezevoara i mozes bilo koju drugu energiju da pretvoris u mehanicku i napumpas auto............
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
postoji tema za vodonik da se ne ponavljamo
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- knez91
-
ma dajte ovo na vodu je zivo sranje, i to se ne sme poceti upotrebljavati, sta jos treba i voda da nam poskupi
, odma ovi nasi ima da udare akcize na vodu i to po 1l jedno 50dinusa i voda jos 50din i to ti je to na isto dodjes.......
pricali su ovi sa vlasti , posto imaju porez i na strana (uvozna ) goriva, e da ih zbog toga sada zajebavaju ovi iz evrope i da moraju izjednaciti porez i na domace i na strano gorivo, sada rekli su da postoje tri mogucnosti , prva je da podignu porez na domaca druga je da spuste na strana a treca je da pola podignu domaca pola spuste strana...... (razlika u porezu je 6din po litri...) kakvi su pederi na vlasti oni ce podici za ova domaca goriva
i u tom slucaju ED ode na 130din 

pricali su ovi sa vlasti , posto imaju porez i na strana (uvozna ) goriva, e da ih zbog toga sada zajebavaju ovi iz evrope i da moraju izjednaciti porez i na domace i na strano gorivo, sada rekli su da postoje tri mogucnosti , prva je da podignu porez na domaca druga je da spuste na strana a treca je da pola podignu domaca pola spuste strana...... (razlika u porezu je 6din po litri...) kakvi su pederi na vlasti oni ce podici za ova domaca goriva

- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
na vreme sam presao na benzinca 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- Estariol
Kneževiću, potrošnja vode je oko 1 litar na 1000 km kad se praskavi gas (Hidrogen) koristi za obogaćivanje smeše... 

- cvilijams
- Kontakt:
Moraju da spuste,ne smeju da podizu na uvozna posto su dobili packu iz EU da akcize u Srbiji su generalno preterane.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- Estariol
Podići će svakako zbog Libije...
- knez91
-
ma nebitno koliko trosi ( mada je ovo mierno nisam znao da je toliko) po meni vodu za pice ne bi meli koristiti za to....Estariol piše:Kneževiću, potrošnja vode je oko 1 litar na 1000 km kad se praskavi gas (Hidrogen) koristi za obogaćivanje smeše...
nego vidim da znas nesto o tome, da te pitam sta izbacueje on kroz auspuh

- cvilijams
- Kontakt:
Ja govorim o ceni akciza u Srbiji,a to da li ce poskupeti barel nafte na svetskom trzistu to je vec neka druga prica.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- darko darko
prvo od hidrogena nastaje voda upotrebom u motorima, a to sto trosi kofu vode to je fusija ili fisija, tako nesto, to je malo teze izvesti, i ta tehnologija nece postojati jos sto godinaknezevic piše:ma nebitno koliko trosi ( mada je ovo mierno nisam znao da je toliko) po meni vodu za pice ne bi meli koristiti za to....Estariol piše:Kneževiću, potrošnja vode je oko 1 litar na 1000 km kad se praskavi gas (Hidrogen) koristi za obogaćivanje smeše...
nego vidim da znas nesto o tome, da te pitam sta izbacueje on kroz auspuhjer neke gasove, vodenu paru (tako nesto sto se moze ponovo vratiti u vodu) i verovatno nije stetno...
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
kakvih crnih 100 godina. sve ovo ima, samo monopol je takav da se ne smije to upotrebljavati i reklamirati. jer ko god je pokusao samo je nestao sa lica zemlje, kao i njegov auto i dokumenti 

- Estariol
Kneževiću, sagorevanje praskavog gasa daje vodenu paru.
Adnane, u pravu si.
Adnane, u pravu si.
- knez91
-
ok. tnx na informacijama...... posto sam se bio malo zainteresovao citao sam nesto na netu.....
procitao sam da u SAD-u ima vec 200000 automobila na ovaj sistem sa vodom, i da je tada potrosnja goriva (obicnog) oko 2l na 100km......
nego to je istina, posto je naftna ndustrija toliko jaka ona ne da da se razvijaju alternativna goriv......
ima vec u SAD-u fabrike koje proizvode sve ove delove potrebne da se preradi ovaj obican motor, i u madjarskoj isto ima oko par hiljada automobila na vodu....
mada ne znam koliko je to pouzdano (zapaljivost) to nigde nisam nasao,
procitao sam da u SAD-u ima vec 200000 automobila na ovaj sistem sa vodom, i da je tada potrosnja goriva (obicnog) oko 2l na 100km......
nego to je istina, posto je naftna ndustrija toliko jaka ona ne da da se razvijaju alternativna goriv......
ima vec u SAD-u fabrike koje proizvode sve ove delove potrebne da se preradi ovaj obican motor, i u madjarskoj isto ima oko par hiljada automobila na vodu....
mada ne znam koliko je to pouzdano (zapaljivost) to nigde nisam nasao,
- Estariol
Bezbedno je, gas se dovodi do usisa za vazduh i tako stiže do motora, i time obogaćuje smešu, pa treba manje osnovnog goriva za exploziju...
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Jel postoje negde podaci koje su cene goriva bile u februaru? Konkretno me zanima za OMV.
- darko darko
dali znas sta je fusija i koliko smo daleko od te tehnologije, taj proces je moguc samo na zvezdama, spaju se atomi vodonika i nastaje helijum, isto kao raspadanjem plutonijuma elektro magnetno zracebnje, a dobro je sto kod vodonika nema stetnog zrcenja, kao kod fisije, ili obrnuto ako sam pomesao, i taj proces je nemoguc u kolima, nemoguce je sa opremom velicine fubalskog igralista, a kamoli na autu, to bi se jedino moglo iskoristiti za struju, nesto kao nuklearne elektrane i nema veze sa naftom i autima.....adnan89 piše:kakvih crnih 100 godina. sve ovo ima, samo monopol je takav da se ne smije to upotrebljavati i reklamirati. jer ko god je pokusao samo je nestao sa lica zemlje, kao i njegov auto i dokumenti
elektrolizom nastaje samo voda, hidrogen je ustvari zamna za baterije, baterije su skupe, ti ustvari strujom stvaras hidrogen koji pokrece motor a ponovo izbacujes vodu, jer za elektromobil ti treba litijum jonska baterija koja kosta vise nego auto, a i hidrogen moze da koristi motore slicne benziskim,
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Auh, brate Darko, alaj si ga sad zamešao i ukomplikovao... toliko - da ni onima koji znaju o čemu se tu govori, čini mi se, nije jasno šta hoćeš da kažeš. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin