Uvoz automobila (mozda nekom dobro dodje)
- mbole
- Poruka: 14901
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Uvoz automobila (mozda nekom dobro dodje)
Ako ima boravak ili radnu dozvolu u Rusiji, moze da vozi i sa ruskim tablicama (naravno uz ovlascenje vlasnika).
Djak pesak 

- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Pa nema, tj nece je vise imati ako odluci da se vrati ovamo, zato i pitam da li neko zna nesto oko takvog uvoza, mozda jos bolje moze i na pp neko ko to sve moze da zavrsi...
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Mislim da sam negde na sajtu mupa procitao da clanovi uze porodice mogu voziti auto stranih tablice I ako nemaju prebivaliste.Moram pogledati malo gde sam to zaturio
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Sta u Slovenackim oglasima znaci '' gotovinski popust'' tj kolko bi to bilo u praksi i ima li razlike u kupovini do fizickog i pravnog lica tj ima li pvracaja pdv-a. Ako neko zna , hvala.
- macaneli
- VIP
Znaci ako platis u kesu imas neki popust
ispod cene treba da pise ako imas povracaj pdv-a
ispod cene treba da pise ako imas povracaj pdv-a
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Ok hvala. A to za povracaj jel ima neko pravili fizicko ili pravno lice ili nema veze.
- macaneli
- VIP
Samo saloni I firme,privatno lice nemas povracaj
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
sta mi nije jasno, za uvoz automobila iz Svajcarske, mogu da nabavim EUR1 jer je kombi proizveden u EU al zovem dve spedicije i kazu mi da ne mogu biti oslobodjen carine, a svugde na zvanicnim sajgovima carine i reg.vozila se pominje samo EUR1, to neko tumaci kako on hoce..
http://www.registracija-vozila.rs/45-uv ... a-osnovica
http://www.registracija-vozila.rs/45-uv ... a-osnovica
- macaneli
- VIP
pa sta nije jasno?Carina 0% - 2,5% ako vozilo poseduje EURO 1 sertifikat (dokaz da je vozilo proizvedeno na prostoru Evropske Unije)
- milan_gt
sto mi spediteri kazu da iz Svajcarske ide bez oslobodjenja carine jer CH nije u EU, iako imam EUR1, reko znaci mora da bude proizvedeno u EU i prodato u EU, kazu mi jeste..jedan spediter iz Ue jedan iz Bg, nema mi logike..
- macaneli
- VIP
Svajcarska nije u eu,samo su potpisnici kao i Engleska
- milan_gt
pa mogu iz Bosne da uvezem ako imam EUR1 i oslobadja me carine, jer je bitno da je proizvedeno u EU, al jok, neko to tumaci kako se njemu cefne 

- macaneli
- VIP
Uvek je tako bilo.Vidis da pise na sajtu od 0 do 2,5%,sto u prevodu znaci kako se carinik to jutro probudio tako ce ti biti.Nego sibni ti meni na pp sta ti treba da vidim sa mojim spediterima 

- mbole
Najsasavije je sto kad kliknes na link (http://www.registracija-vozila.rs/45-uv ... nska-stopa), za sva vozila sa poreklom iz eu (dizel, benzin, od do kubikaza...) stoji stopa 0%
Pada mi napamet jedino da su neko vreme postojale razlicite stope u zavisnosti od tipa vozila, a da su onda sve svedene na nulu.
Inace, prema zakonu, uopste nije bitno gde je vozilo kupljeno, pa cak ni gde je proizvedeno.
Uslov je da je u njega ugradjeno minimum 60% delova proizvedenih u EU.
Koliko znam to se dokazuje upravo EUR1 papirom.
http://www.carina.rs/lat/Informacije/FA ... ozila.aspx
3. Da li je tačno da neću platiti carinu ako auto uvozim iz EU?
Nije tačno. Naime, nije dovoljno da je automobil kupljen u Evropskoj uniji, pa čak ni da je proizveden u nekoj od zemalja EU. Naime, ključan uslov je u vezi sa poreklom delova koji se u automobil ugrađuju tokom proizvodnje. Tako prema važećim propisima o poreklu robe, dozvoljeno je da željeni automobil sadrži maksimalno 40 % delova ''bez porekla'' odnosno onih koji potiču iz zemalja van EU ( kineskih, japanskih itd.).
U zavisnosti od osnovnih karakteristika vozila visina carinske stope će iznositi od 0% do 2,5%, dok će PDV biti 20%.
Pada mi napamet jedino da su neko vreme postojale razlicite stope u zavisnosti od tipa vozila, a da su onda sve svedene na nulu.
Inace, prema zakonu, uopste nije bitno gde je vozilo kupljeno, pa cak ni gde je proizvedeno.
Uslov je da je u njega ugradjeno minimum 60% delova proizvedenih u EU.
Koliko znam to se dokazuje upravo EUR1 papirom.
http://www.carina.rs/lat/Informacije/FA ... ozila.aspx
3. Da li je tačno da neću platiti carinu ako auto uvozim iz EU?
Nije tačno. Naime, nije dovoljno da je automobil kupljen u Evropskoj uniji, pa čak ni da je proizveden u nekoj od zemalja EU. Naime, ključan uslov je u vezi sa poreklom delova koji se u automobil ugrađuju tokom proizvodnje. Tako prema važećim propisima o poreklu robe, dozvoljeno je da željeni automobil sadrži maksimalno 40 % delova ''bez porekla'' odnosno onih koji potiču iz zemalja van EU ( kineskih, japanskih itd.).
U zavisnosti od osnovnih karakteristika vozila visina carinske stope će iznositi od 0% do 2,5%, dok će PDV biti 20%.
Djak pesak 

- milan_gt
pdv nije problem, al zasto mi oba speditera kazu da su ukupni troskovi (tj sa pdv-om) 45%, to je nesto van pameti 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- kvaju
- Poruka: 161
- Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h
Lik koji pozna fordove mi kaže da se ford nemože provjeriti preko broja šasije kao recimo VW i druga auta u službenim auto kućama, samo da pitam ovdje dali je to 100% točna inf.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
U kom smislu provera? Istorije održavanja?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- kvaju
- Poruka: 161
- Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h
Da, znam kada je kolega tražio Passata i na kraju uzeo Mercedesa, da je mislim oba prije nego je otišao po njih provjeravao u službenim servisima ovdje, dali je sve kako prodavač navodi, od servisa, kilometraže i slično.
- mbole
Zavisi sta se podrazumeva pod proverom.
Ako pricamo o servisima, odnosno popravkama, vecina marki ima dostupnu istoriju tokom garantnog roka, a nemaju svi posle toga, cak i ako je radjena u zvanicnim servisima.
Recimo PUG ima kompletno dostupnu istoriju za sve sto je radjeno u garantnom roku, bez obzira gde je radjeno, ali za posle toga nema.
Sto se tice kilometraze, u zavisnosti od starosti, nesto moze da se zakljuci iz te istorije (posto pise na kojoj kilometrazi i kog datuma je radjen zadnji servis).
Ne znam za najnoviju generaciju, al na starijim Ford nije imao "zasticeni" podatak o predjenoj kilometrazi u racunaru.
Ako pricamo o servisima, odnosno popravkama, vecina marki ima dostupnu istoriju tokom garantnog roka, a nemaju svi posle toga, cak i ako je radjena u zvanicnim servisima.
Recimo PUG ima kompletno dostupnu istoriju za sve sto je radjeno u garantnom roku, bez obzira gde je radjeno, ali za posle toga nema.
Sto se tice kilometraze, u zavisnosti od starosti, nesto moze da se zakljuci iz te istorije (posto pise na kojoj kilometrazi i kog datuma je radjen zadnji servis).
Ne znam za najnoviju generaciju, al na starijim Ford nije imao "zasticeni" podatak o predjenoj kilometrazi u racunaru.
Djak pesak 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
on hoće da pita može li da ode kod bilo kog ovlašćenog prodavca forda i da na osnovu VIN broja dobije kompletnu servisnu istoriju... tipa centralizovana baza podataka.
Odgovor je... ne.
Istoriju možeš dobiti samo tamo gde je auto kupljen kao nov (ili tamo gde je održavan ali pod uslovom da je ovlašćen servis u pitanju) i to ako budu dobre volje da ti daju podatke.
Odgovor je... ne.
Istoriju možeš dobiti samo tamo gde je auto kupljen kao nov (ili tamo gde je održavan ali pod uslovom da je ovlašćen servis u pitanju) i to ako budu dobre volje da ti daju podatke.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- milan_gt
Ja kad sam trazio u pug servisu sve to mogao sam da dobijem samo kog datuma je prodat i generalne stvari, ono koji mu delovi idu itd..jos sedim sa coekom za kompom i nema nista o servisima, verovatno moram u bg, kaze ne mozemo mi to da vidimo..
- mbole
Iskreno, ne znam kako stoji stvar sa ovlascenim servisima, to jest da li imaju pristup aplikaciji sa servisnom istorijom.
Mada, malo me buni sto kazes da ima podataka kada je prodat, posto se taj podatak koliko znam nalazi bas u toj aplikaciji (a u njoj su i rezervni delovi).
Mozda covek jednostavno ne zna gde da pogleda.
Upravo gledam servisnu istoriju tokom garantnog roka za tvoj boxer, i nema bog zna sta, zamenjena cevka auspuha i zamajac sredinom 2011, i neko slepovanje 2010 (nisu upisali detalje zasto, ali vidim da je u placanju ucestvovao kupac tako da je moguce da je pogresno prijavljen kvar a on recimo ostao bez goriva).
Imas i jedan opoziv 2011 zbog nosaca rezervnog tocka, ali on koliko vidim nije uradjen.
Mada, malo me buni sto kazes da ima podataka kada je prodat, posto se taj podatak koliko znam nalazi bas u toj aplikaciji (a u njoj su i rezervni delovi).
Mozda covek jednostavno ne zna gde da pogleda.
Upravo gledam servisnu istoriju tokom garantnog roka za tvoj boxer, i nema bog zna sta, zamenjena cevka auspuha i zamajac sredinom 2011, i neko slepovanje 2010 (nisu upisali detalje zasto, ali vidim da je u placanju ucestvovao kupac tako da je moguce da je pogresno prijavljen kvar a on recimo ostao bez goriva).
Imas i jedan opoziv 2011 zbog nosaca rezervnog tocka, ali on koliko vidim nije uradjen.
Djak pesak 

- milan_gt
imam i ja to za zamajac i kat, a ostali servisi radjeni kojekuda..
pise od kad pocinje garancija a nema za servise nista..
jos cekam to oko rezervnog, msm sad je na novom vlasniku iz bga, rekoh mu da bane kod vas
pise od kad pocinje garancija a nema za servise nista..
jos cekam to oko rezervnog, msm sad je na novom vlasniku iz bga, rekoh mu da bane kod vas
Poslednja izmena: milan_gt, na dan utorak, 26. avg. 2014. u 09:53h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- mbole
Pa lepo sam napisao, samo tokom garantnog roka. I naravno samo ono sto je radjeno u ovlascenom PUG servisu.
PUG nikako ne moze da zna sta je radjeno kod Zike
PUG nikako ne moze da zna sta je radjeno kod Zike

Djak pesak