Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od mbole » ponedeljak, 25. jun 2012. u 08:24h

Ustvari ih najcesce maznjavaju klinci. Okace na auto, odu na benz. pumpu, natoce pun rezervoar, i pedala.
Djak pesak :)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 25. jun 2012. u 09:15h

Tako do kod nas ide u svakoj državnoj ustanovi oko bilo kakve dokumentacije.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » ponedeljak, 25. jun 2012. u 09:58h

Cuvaj se Ruske okupacije i Srpske administracije!

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 25. jun 2012. u 11:07h

@mbole

Čekaj, nije mi tačno jasno zbog čega se buniš osim što si čekao majmuna inspektora da se pojavi?!

Nigde na celom svetu ti ni država ni policija ne nadoknađuju štetu koju ti lopovi naprave, a štetu su ti napravili jer si de facto morao da vadiš nove tablice, jbg. Troškovi su takvi kakvi su, bilo je odavno reči o tome, priča na tu temu može da se raširi na temu bilo koje cene, bilo čega... i da se opet raširi na razloge zašto je tako kako je, tako da... Administrativna taksa koju si platio, na žalost, ima smisla jer si ti njima napravio dodatni posao oko zezanja sa sistemom i proglašenja nevažećim tvojih starih tablica. Ni jedan sistem na svetu (na žalost?) nije socijalna ustanova koja će da oprosti građaninu kome je naneta šteta ili da ga časti, jbg, to je tako svugde. Ti kasnije svoje troškove i ostala potraživanja možeš da tražiš preko suda od onih koji su počinili krivično delo (ako budu uhvaćeni) i to je, opet, tako... svugde.

Slično, meni su prošle godine obili auto, srećom nisu uspeli da ga otvore, ali su mi idioti napravili štetu (brava, limarija, farbanje vrata) i jurnjavu dva dana pred more... dešava se.

Ideju da je policija tu da sačuva tvoje tablice od krađe ili, eventualno, moj auto od provale odmah zaboravi, jer u tom slučaju bismo tek živeli u sistemu gde je svaki drugi čovek policajac, žbir, doušnik ili nešto slično - recimo kao svojevremeno u Istočnoj Nemačkoj, Rumuniji, Rusili ili npr. danas u Severnij Koreji i sl. Nije slučajno da su upravo to (bile) "najsigurnije" zemlje. Ali po koju cenu.

Shvatam da si ispizdeo, ali to ti je tako svugde ne samo u "Srbistanu". Zato je i izmišljena uzrečica "shit happens".
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 25. jun 2012. u 16:18h

Naravno da ne ocekujem da mi drzava nadoknadi stetu. Nisam bas toliko sasav :)

Ali ne ocekujem ni da me odere za nesto za sta po definiciji nisam kriv.
Adm. taksa od 2000 din! Pa sta to rade za te novce? Krasnopisom klesu u mermeru imena onih koji su im je platili, pa onda nanose pozlatu?

Pri tom, svoj rad oko izdavanja novih tablica, nalepnice i saobracajne su vec naplatili (onih 1713 din koji idu MUP-u), tako da ova taksa ne znam ni gde ide, ni cemu sluzi, a najmanje zbog cega joj je iznos toliki (da ne pominjem da je i ovaj prvi iznos od 1700 preveliki, al ajde to jos nekako da svarim).

Duke
Poruka: 49
Član foruma od: nedelja, 3. jun 2012. u 14:34h

Poruka od Duke » ponedeljak, 25. jun 2012. u 16:34h

Kako gde ide. Pa ide na policijski budžet koji će se potrošiti na noviju policijsku opremu sa kojom će lakše hvatati kriminalce koji skidaju registarske tablice. Naravno, moguće je i da će da završe na kupovinu novog mercedesa za ministra (šanse za ovo su male ali teoretski je moguće).

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 25. jun 2012. u 16:41h

Ja nesto mislim da su najvece sanse za Mercedesa (ili mozda audija... )! :rotfl:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 25. jun 2012. u 17:08h

Iako kapiram realnost, sentiment mi je uz Moleta. Smatram da usluge koje obavljaju osobe cije se plate isplacuju iz budzeta, tj. od poreza, moraju biti besplatne, tim pre sto su budzetske plate u proseku 40% vece od plata u privatnom sektoru, a od plata u proizvodnji ko zna koliko. Covek je u situaciji da mu drzava uzima pare, a pride mu naplati taksu za to uzimanje.
Skoro pa "...oprostice ti Djura sto te tukao". Ta logika.

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » ponedeljak, 25. jun 2012. u 17:37h

[youtube][/youtube] hahahaha

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 26. jun 2012. u 08:23h

mbole piše:...
Adm. taksa od 2000 din! Pa sta to rade za te novce? Krasnopisom klesu u mermeru imena onih koji su im je platili, pa onda nanose pozlatu?
...
Verovatno je to naknada za operatera koji u softveru za registraciju klikne na checkbox koji u bazi fleguje tvoju bivšu tablicu kao nevažeću :D

Ma razumem ja tebe, nego kontam nešto da oko gluposti na koje ne možeš da utičeš ne vredi trošiti živce i nervirati se. Ako pare mogu da ga reše onda i nije neki problem thumbsuph

djole3113
Poruka: 142
Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
Kontakt:

Poruka od djole3113 » utorak, 26. jun 2012. u 22:38h

mbole je mislio i na izgubljeno vreme koje pricinjava stetu ljudima koji platu zaradjuju a ne primaju kao npr. na upravnim poslovima u mup-u.Ali kako narod trpi oni nastavljaju

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 26. jun 2012. u 22:44h

mbole piše:.

A šta da ti kažem, upis godine na fakultet je 6.000 din, samo što uzmeš papir A4 formata na kojem je ištaman tekst, onaj na službi te uvede u spisak i to je sve. E ako nisi na budžetu nego samofinansirajući, onda te oderu još i za školarinu.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole

Poruka od mbole » sreda, 27. jun 2012. u 02:03h

Upravo o tome i pricam.
To su cisti lopovluci, i dok god ljudi budu cutali, po sistemu "ne moze se protiv drzave, to jest jaceg", i treba da nas sisaju ko ovce, posto nista drugo i nismo.

To se zove: prikriveno povecavanje poreza.
Kao satro: znate mi imamo najmanji PDV u regionu. Ajde, al zato imamo najvece prireze, takse, taksice, APP, ZK, plati sto dises... ne u regionu, nego na kontinentu, a i sire.

A "gluposti na koje ne možeš da utičeš" kad tad, dodju pod "uticaj", sad il "demokratski" ili motkom, zavisi kolika je stoka na vlasti.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 27. jun 2012. u 07:56h

Isto to misle i ovi što "okupiraju Wall Street" širom sveta :D

p.s.

[youtube][/youtube]

Duke
Poruka: 49
Član foruma od: nedelja, 3. jun 2012. u 14:34h

Poruka od Duke » sreda, 27. jun 2012. u 09:32h

Iosis piše:
mbole piše:.

A šta da ti kažem, upis godine na fakultet je 6.000 din, samo što uzmeš papir A4 formata na kojem je ištaman tekst, onaj na službi te uvede u spisak i to je sve. E ako nisi na budžetu nego samofinansirajući, onda te oderu još i za školarinu.
Administracija mora od neceg da živi.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 27. jun 2012. u 09:47h

Ali ne mora da bude tolika cjena upisa. Ali kad bolje razmislim, ima ih tamo i više nego što treba i opet rade sporo taj svoj posao.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 2. jul 2012. u 11:31h

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 2. jul 2012. u 11:37h

Sedmoro poginulo u saobraćajnoj nesreći kod Alibunara

Do nesreće je došlo u 1.45 sati kada je R. R. zbog kvara parkirao vozilo, pančevačke registracije, na koje je naleteo "opel", takođe pančevačkih tablica.
Prema nezvaničnim informacijama, stradali su svi putnici u "opelu",

...
Ispada da ih je bilo sedmoro u Opelu :lele:

Loyale

Poruka od Loyale » ponedeljak, 2. jul 2012. u 12:08h

Sto ce reci da 99% nisu koristili sigurnosne pojaseve.Kod mene je obavezno vezivanje svih putnika ili dalje nastavljaju pesaka.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 2. jul 2012. u 12:08h

Cigisi..

Loyale

Poruka od Loyale » ponedeljak, 2. jul 2012. u 12:11h

Ne panjemaju

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 2. jul 2012. u 12:19h

Nepismeni su nam novinari, ko zna sta je pisac hteo da kaze.

Ako pogledate clanak o 2 sestre i prilozene slike. Strelica za pravo i levo, lik sece krivinu ..., prilicno dobro moze da se pretpostavi sta se desilo.

I sad pitanje za to secenje krivina (koje mislim nije uzrok pomenute nesrece), zasto mora da se sece krivina?
Zasto se ne vozi unutar linijama obelezene trake?
Zasto prosecan beogradski vozac, kad skrece, prvo malo cimne u suprotnu stranu, da "dobije prostor", umesto da prikoci, pa polako skrene?
Zasto su u nesrece na magistrali cesce umesani neki lokalci, koji znaju put i kako se tu vozi, a redje je sudar medju onima koji su samo u prolazu?

Loyale

Poruka od Loyale » ponedeljak, 2. jul 2012. u 12:25h

Vladan piše: Zasto su u nesrece na magistrali cesce umesani neki lokalci, koji znaju put i kako se tu vozi, a redje je sudar medju onima koji su samo u prolazu?
Zato sto lokalci voze mehanicki,po automatizmu i principu da su kod kuce i opusteno.Ti kada vozis putem koji ne poznajes ili slabo poznajes,vozis oprezno i pazljivo.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 2. jul 2012. u 12:39h

Vladan piše:Zasto prosecan beogradski vozac, kad skrece, prvo malo cimne u suprotnu stranu, da "dobije prostor", umesto da prikoci, pa polako skrene?
Uvek sam se pitao zasto ljudi to rade. I to rade ljudi pri normalnim brzinama,valjda im neko rekao da tako treba..

I ja zamalo da udarim parkiranu Toyotu ili Mazdu,nisam siguran. Kad kazem parkiranu mislim stoji na sred kruznog puta ka zelezniku vec 3dana,pukla poluosovina i ne pada im na pamet da je pomere.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 2. jul 2012. u 14:04h

Juče ujutru u Smederevu, neko u Focusu karavanu se zaleteo na pravcu i izgubio kontrolu i blagoj krivini na levo na kraju pravca, zaneo se par puta, popeo se na trotoar, pokupio znak i lansirao ga i onda udario neku ženu i prebacio je preko krova. Teško ju je povredio, tragove kočenja nisam video, put bio blokiran pola sata. :(
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“