Registracija - iskustva
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Registracija - iskustva
Zato sto kace dijagnostiku
- simke76
- Poruka: 175
- Član foruma od: utorak, 27. jul 2010. u 12:57h
Pretpostavio sam da je to u pitanju,ali po meni je to preterano,do juce nisu maltene nista gledali,a sad traze dlaku u jajetu.
- Aca06
-
- Poruka: 3170
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Pitali su te za OBD da bi odmah znali gde da kace dijagnostiku posto znaju gde je fabricko mesto.
Jer ako nije na fabrickom mestu onda moraju da traze a tu se gubi vreme.
Jer ako nije na fabrickom mestu onda moraju da traze a tu se gubi vreme.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kod kontrole izduvnih gasova se istovremeno upisuje temperatura motora, koja se cita preko tog OBD-a, posto je propisano da mora da se meri na zagrejanom motoru.
Ako nema konekcije... uredjaj jednostavno nece da meri.
To sto je do juce nesto bilo naopako, ne znaci da danas ne treba da se porpravi
Sad... sto i dalje gomila njih ne zna svoj posao, pa sad preteruju na drugu stranu i tamo gde nema problema... drugi par rukava...
Ako nema konekcije... uredjaj jednostavno nece da meri.
To sto je do juce nesto bilo naopako, ne znaci da danas ne treba da se porpravi

Sad... sto i dalje gomila njih ne zna svoj posao, pa sad preteruju na drugu stranu i tamo gde nema problema... drugi par rukava...
Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kontrola izduvnih gasova može da se uradi i bez priključivanja na OBD.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
To sto nesto fizicki moze ne znaci da tako moze da se radi i po propisima 
Ako ima OBD, (a ako je barem euro 3 mora da ga ima, po pravilniku) kaci se na njega, a samo ako ga nema, onda ide sonda, bla, bla...
Tako da.. bez obd-a se rade samo stari automobili.
Član 82 (pravilnik o podeli...)
...
Na motornim vozilima, koja ispunjavaju uslove propisane normom najmanje "EURO 3", mora postojati ispravan sistem za
upozoravanje na neispravnost opreme za regulisanje aero zagađenja (OBD).
Pravilnik o tehnickom pregledu:
Član 22
Pored merila iz člana 21. ovog pravilnika, privredno društvo mora imati i koristiti sledeće uređaje:
...
6) uređaj koji ima mogućnost provere ispravnosti sistema za upozoravanje na neispravnost opreme za regulisanje aero zagađenja preko OBD priključka vozila. Ovaj uređaj može biti integrisan u okviru uređaja za merenje sadržaja izduvnih gasova;

Ako ima OBD, (a ako je barem euro 3 mora da ga ima, po pravilniku) kaci se na njega, a samo ako ga nema, onda ide sonda, bla, bla...
Tako da.. bez obd-a se rade samo stari automobili.
Član 82 (pravilnik o podeli...)
...
Na motornim vozilima, koja ispunjavaju uslove propisane normom najmanje "EURO 3", mora postojati ispravan sistem za
upozoravanje na neispravnost opreme za regulisanje aero zagađenja (OBD).
Pravilnik o tehnickom pregledu:
Član 22
Pored merila iz člana 21. ovog pravilnika, privredno društvo mora imati i koristiti sledeće uređaje:
...
6) uređaj koji ima mogućnost provere ispravnosti sistema za upozoravanje na neispravnost opreme za regulisanje aero zagađenja preko OBD priključka vozila. Ovaj uređaj može biti integrisan u okviru uređaja za merenje sadržaja izduvnih gasova;
Djak pesak 

- stalker92
- Poruka: 1598
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
Ja sam zveknuo tehnicki sa 330i sad zbog toga, povezali dijagnostiku, op x greški za smešu i sagorevanje (pocrkale lambda sonde), znači "neispravna oprema za aero-zagađenje", ni ne rade test nego padaš.
Fora je što sam ja znao za to da su mi zveknule lambde, nego nisam pridavao značaj, naliva 10% goriva više, neće to praviti problem na testu na benzincu. Nije mi palo na pamet da će na osnovu greške odmah da obore i ni ne rade test.
Isto veče mi drugari ubili u računaru naseljaka flag-ove da ne pali check engine za te greške privremeno, sutradan otišao na popravni tehnički, sve super, check ne gori, uradili test, merenja skroz korektna, vozilo je tehnički ispravno, hvala doviđenja...
Fora je što sam ja znao za to da su mi zveknule lambde, nego nisam pridavao značaj, naliva 10% goriva više, neće to praviti problem na testu na benzincu. Nije mi palo na pamet da će na osnovu greške odmah da obore i ni ne rade test.

Isto veče mi drugari ubili u računaru naseljaka flag-ove da ne pali check engine za te greške privremeno, sutradan otišao na popravni tehnički, sve super, check ne gori, uradili test, merenja skroz korektna, vozilo je tehnički ispravno, hvala doviđenja...

'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- FiestaBG87
-
- Poruka: 5871
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
Kacili i meni 407, imao radnu temperaturu, zakacili, tri puta gas do nekih ob ne kao prošle godine u crveno, sve ostalo super.
- Enio
-
- Poruka: 1051
- Član foruma od: nedelja, 5. okt. 2014. u 09:11h
Evo da i ja prenesem moja iskustva sa tehnickim.
Posto je ove godine mondeo napunio pune dvije godine, red je bio za prvi tehnicki.
Kako je situacija skakljiva sa tehnickim, bas me interesiralo kako ce ovo proci.....
Pregledali su auto kompletno, kad kazem kompletno onda to i mislim.
Krenuli su sa zazorima na vratima, provjeravali da li su svjetla dobro namjestena, da ne vire i da se ne micu, provjeravali su pritisak u gumama, da li se vrata zakljucavaju, da li imam tekucinu za pranje stakala, da li je auto cist, onda su krenuli na portapak, da li se on normalno otvara, izvadili su opremu iz njega, i slikali se sa svime, aparat za gasenje pozara, reflektirajuci prsluk, prva pomoc, konop za vucu.....
E sad krece akcija.
Spojio on OBD, ne znam koji, ali auto se pobunilo i ukljucilo blokadu, nije htio upaliti, nije htio prepoznati kljuc, zovu oni mene i kazu ne mogu upaliti. Rece mi on, baterija u kljucu je prazna, ja uzmem kljuc, zakljucam i otkljucam sa kljucem, kad ono radi
.
Ja mu kazem, izvadi obd i ja cu ga upaliti. Sve radi......
Idemo dalje, nemam pojma kako ali dok je provjerio kocnice, auto mu se ugasilo 5-6 puta, a rucnu nije mogao testirati i htio me je vratiti, jer da ne hvata kako treba......
Ispusni plinovi 0.000000 kaze on ovo nije moguce, sto posto nam se aparat pokvario, ja ne vjerujem ocima i usima sto ovi rade.
Ukratko, tehnicki je trajao 55 minuta, na kraju me je pustio, i kad sam usao u auto tek sam onda popiz*****, prljavi otisci od prstiju po nebu, po zastiti za sunce i ruckama, i onda traze cisti auto inace vracaju........
Sve u svemu uzas

Posto je ove godine mondeo napunio pune dvije godine, red je bio za prvi tehnicki.
Kako je situacija skakljiva sa tehnickim, bas me interesiralo kako ce ovo proci.....
Pregledali su auto kompletno, kad kazem kompletno onda to i mislim.
Krenuli su sa zazorima na vratima, provjeravali da li su svjetla dobro namjestena, da ne vire i da se ne micu, provjeravali su pritisak u gumama, da li se vrata zakljucavaju, da li imam tekucinu za pranje stakala, da li je auto cist, onda su krenuli na portapak, da li se on normalno otvara, izvadili su opremu iz njega, i slikali se sa svime, aparat za gasenje pozara, reflektirajuci prsluk, prva pomoc, konop za vucu.....

E sad krece akcija.
Spojio on OBD, ne znam koji, ali auto se pobunilo i ukljucilo blokadu, nije htio upaliti, nije htio prepoznati kljuc, zovu oni mene i kazu ne mogu upaliti. Rece mi on, baterija u kljucu je prazna, ja uzmem kljuc, zakljucam i otkljucam sa kljucem, kad ono radi

Ja mu kazem, izvadi obd i ja cu ga upaliti. Sve radi......
Idemo dalje, nemam pojma kako ali dok je provjerio kocnice, auto mu se ugasilo 5-6 puta, a rucnu nije mogao testirati i htio me je vratiti, jer da ne hvata kako treba......
Ispusni plinovi 0.000000 kaze on ovo nije moguce, sto posto nam se aparat pokvario, ja ne vjerujem ocima i usima sto ovi rade.
Ukratko, tehnicki je trajao 55 minuta, na kraju me je pustio, i kad sam usao u auto tek sam onda popiz*****, prljavi otisci od prstiju po nebu, po zastiti za sunce i ruckama, i onda traze cisti auto inace vracaju........
Sve u svemu uzas

- Edi
- Poruka: 149
- Član foruma od: nedelja, 26. sep. 2021. u 18:34h
Bilo bi dobro da se zna koji je to tehnički pregled, da ostali znaju da je za izbegavanje.
Prvi
, Puma, pa nek ide život 

- Petar
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 7. feb. 2014. u 14:58h
Ja sam uredno prosao sa naknadno ubacenim projektorima, na dva mesta pitao kao nema sanse mora fabrika, zakazao na trece mesto i pravio se lud 
Fiesta 1.6 s
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21488
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pa vrlo je prosto, sve je prepušteno slobodnoj proceni kontrolora i kako ko interpretira propise i zakone.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
To sto nije znao da proveri rucnu - dobro je sto nije silio. Drugaru su na RR Disco (LR4) ubili rucnu na tehnickom.
Situacija je blago uzasna, na zalost.
Situacija je blago uzasna, na zalost.
Fiesta!!
- sasa_f1
- Poruka: 10026
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ja uredno prosao sa sledecim:
Veci turbo, DPF off, EGR off, MAF off, dimenzije guma nisu fabricke, spusten auto...
Veci turbo, DPF off, EGR off, MAF off, dimenzije guma nisu fabricke, spusten auto...
- sarabo
-
- Poruka: 2077
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
imaš svoj tehnički 

Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
- Djolemc
- Poruka: 123
- Član foruma od: subota, 8. avg. 2020. u 11:59h
Kaže mi drugar da su ga danas vratili sa tehničkog zato što nema gume istog proizvođača na prednjim i zadnjim točkovima.
Koliko znam, ranije je bilo bitno da su gume iste na osovini, a napred i nazad su mogle da budu različite. Da li se nešto promenilo u medjuvremenu?
Koliko znam, ranije je bilo bitno da su gume iste na osovini, a napred i nazad su mogle da budu različite. Da li se nešto promenilo u medjuvremenu?
- Markkoni
- Poruka: 149
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jul 2020. u 19:49h
Mogu na prednjoj i zadnjoj osovini biti gume različitog proizvođača. Ako su to naveli kao razlog treba ih tužiti.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
- Djolemc
E sad jedino ako nisu jednake prema konstrukciji, onda su mozda zbog toga mogli da ga zezaju, al u to se vec ne razumem 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Drugar najverovatnije ima različite gume po dimenzijama.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Djolemc
Na obe osovine su 196/50/16, neka fiesta je u pitanju
Ipak nisam imao dobre informacije, na zadnjoj osovini je imao gume istih dimenzije, ali razlicitih proizvodjaca, onda je sasvim logicno da nije prosao.
Prosle godine mu je pukla na letovanju pa je stavio prvu koju je nasao.
Ipak nisam imao dobre informacije, na zadnjoj osovini je imao gume istih dimenzije, ali razlicitih proizvodjaca, onda je sasvim logicno da nije prosao.
Prosle godine mu je pukla na letovanju pa je stavio prvu koju je nasao.
- Markedjani
- Predsednik kluba
onda je sasvim opravdano pao tehnički.

- Djolemc
Slažem se 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Godinu dana vozi tako i ne pada mu na pamet da zameni i onda se pita sto je oboren na tehnickom.
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Markedjani
- Predsednik kluba
eh šta sve ljudi voze, to je još i dobro.

- Djolemc
Poznajuci njega, zaboravio je posle 2 dana... Covek ima sigurnosne srafove, a nema kljuc. Svaki put zove mobilnog vulkanizera i placa papreno 
Bolje reci ko sve vozi, a ne sta sve voze

Bolje reci ko sve vozi, a ne sta sve voze