Čekajući novi Ford
- baneks
- Poruka: 20
- Član foruma od: sreda, 25. maj 2011. u 21:37h
- Kontakt:
Re: Čekajući novi Ford
Hvala na odgovoru (i odgovorima), mada pitanje je šta oni tu mogu da promene a šta ne. Verovatno neke stvari u fabrici menjaju, a posle je već kasno. Videćemo sutra na razgovoru sa manager-om. Bićete obavešteni sigurno.
- makinjo
- Poruka: 313
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h
Nikad nije dosta samo cepaj

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
'Pusacki paket' ti treba jer bez njega neces dobiti 'uticnicu' od 12v koja ti sigurno treba (na primer za punjenje telefona).
Sklopive retrovizore ces tesko dobiti jer sumnjam da ih imaju na stanju, pa bi na njihovu ugradnju cekao jos neko vreme.
Mozes da trazis ksenonske farove i verujem da bi mogao da ih dobijes (ukoliko menadzer bude razuman i tvoj advokat bude 'recit').
Zatamnjivanje stakala bi moglo da se uradi ali i njih sumnjam da imaju na stanju. Znaci opet cekanje.
Ugradnju alarma ti moraju staviti pod garanciju, pa oko toga netreba da brines.
Nemoj da se 'upecas' na pricu da se 'neke stvari' postavljaju samo u fabrici. Osim same izrade skoljke skoro sve ostalo se moze uraditi u ovlascenim servisima. U slucaju nezgode i velike stete na kolima, servis ne salje auto u fabriku, vec popravku vrse u servisu, zamenom delova. Zato trazi sve sto ti padne na pamet i 'obrazuj' advokata da sve sto se trazi da se i dobije.
Ipak, najrealnija varijanta je da ce ti ponuditi ono sto imaju na stanju (u servisu) i eventualno besplatne servise (do nekih 50-70K km-a).
Sklopive retrovizore ces tesko dobiti jer sumnjam da ih imaju na stanju, pa bi na njihovu ugradnju cekao jos neko vreme.
Mozes da trazis ksenonske farove i verujem da bi mogao da ih dobijes (ukoliko menadzer bude razuman i tvoj advokat bude 'recit').
Zatamnjivanje stakala bi moglo da se uradi ali i njih sumnjam da imaju na stanju. Znaci opet cekanje.
Ugradnju alarma ti moraju staviti pod garanciju, pa oko toga netreba da brines.
Nemoj da se 'upecas' na pricu da se 'neke stvari' postavljaju samo u fabrici. Osim same izrade skoljke skoro sve ostalo se moze uraditi u ovlascenim servisima. U slucaju nezgode i velike stete na kolima, servis ne salje auto u fabriku, vec popravku vrse u servisu, zamenom delova. Zato trazi sve sto ti padne na pamet i 'obrazuj' advokata da sve sto se trazi da se i dobije.
Ipak, najrealnija varijanta je da ce ti ponuditi ono sto imaju na stanju (u servisu) i eventualno besplatne servise (do nekih 50-70K km-a).
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- dax92
-
- Poruka: 7599
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
I da dobijes besplatne servise, i to je po meni ok. Miran si 2- 3 godine sto se tice odrzavanja.
Vidis, nisam se setio xenonskih farova! To bi bilo dobro da im trazis!
Vidis, nisam se setio xenonskih farova! To bi bilo dobro da im trazis!
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Xenonske farove mu nece dati 99.999999%. Naravno, ako pricamo o fabrickoj varijanti sa prskalicama i ziroskopom, tj automatskim stelovanjem visine snopa, jer oni kostaju izmedju 500-1000e. A ove naknadne sto idu na mesto H7 sijalice im ja ne bih ni dozvolio da mi stavljaju na auto...
Ja bi im trazio npr Sony muziku koja ne ide fabricki, sredisnji retrovizor sa samozatamnjivanjem, dodatni set celicnih felni za zimu... Eto samo ono sto mi pada na pamet, ima sigurno jos gluposti
A mozda najbolja varijanta jeste da uzmes besplatno odrzavanje do odredjene kilometraze, kapiram da bi tako vise ustedeo.
Ja bi im trazio npr Sony muziku koja ne ide fabricki, sredisnji retrovizor sa samozatamnjivanjem, dodatni set celicnih felni za zimu... Eto samo ono sto mi pada na pamet, ima sigurno jos gluposti

A mozda najbolja varijanta jeste da uzmes besplatno odrzavanje do odredjene kilometraze, kapiram da bi tako vise ustedeo.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8419
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
I jednu plavušu koja bi izlazila iz kasete za slućaj nužde! 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 2148
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Ma ja bi trazio da mi daju Mondea on ima sve to od opreme da se ne muce da opremaju tvoj 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
To kad budu tebi i Deckonji probili termine...Iosis piše:I jednu plavušu koja bi izlazila iz kasete za slućaj nužde!

- baneks
- Kontakt:
Nisam baš da se ide na sud, kao što kažeš ko zna koliko bi to trajalo, pre sam za to da se postigne neki dogovor. Ako su kola trebala da stignu 25. ili 26. maja (tada ističe rok od 60 dana), a kola ću dobiti tek 15. ili 16. juna, dakle ima više od 2 nedelje, pa ako uzmemo računicu da dnevno iznajmljivanje kola (u toj klasi) košta skoro 3.000 din puta 20 dana, dolazimo do lepe cifre. Auto još nisam platio. Plaćen je kapar od 500e i potpisan ugovor o kupovini auta.
Poslednja izmena: baneks, na dan petak, 10. jun 2011. u 15:14h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- baneks
- Kontakt:
Ništa od današnje posete Grand Motors, menager nije tu, valjda će biti sutra. Mada kako ovo sve ide, počeo sam i sa matorim da se prepucavam, kod njega sranje u firmi, ne primaju plate, smanjili im plate, mislim da ćemo na kraju odustati od kupovine auta. 

- baneks
- Kontakt:
Šalim se
Nećemo sigurno odustati od kupovine. U kontaktu smo sa advokatom da vidimo koja su naša prava. 

- baneks
- Kontakt:
Njah... Matori je pričao sa nekim advokatom, ispadne da mi tu ne možemo ništa, tj. ne vredi nam da tražimo išta jer nemamo dokaz o šteti. To mi je malo retardno, dakle taj rok od 60 dana ne znači ništa i u principu oni bi mogli da isporuče auto i sledeće godine a mi možemo samo da sedimo i plačemo. Dok, jedan drugi advokat kaže da: "Inače, pošto kašnjenjem isporuke prodavac krši ugovorne odredbe a vi trpite štetu, imate pravo na naknadu štete u skladu sa opštim pravilima o naknadi štete iz Zakona o obligacionim odnosima. Ako prodavac svojom voljom ne pristaje na naknadu štete, svoje pravo možete ostvariti u parničnom postupku". Stvarno mi nije jasno u kom smeru da razmišljam. Jedni kažu jedno, drugi govore nešto drugo, žao mi je što nisam studirao pravo. Ako neko od vas poznaje nekog advokata koji bi mogao da me posavetuje ili je imao sličan slučaj, molim vas da me uputite u kome smeru da idem jer na kraju čini mi se da ću sagnute glave morati da odem po auto koji bi trebao da bude isporučen u sredu ili četvrtak.
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Razmišljaj u pravcu da odeš na razgovor sa ljudima iz salona i pitaš ih kako će da ti nadoknade toliko čekanje. Bilo bi zgodno da imaš u glavi određenu vrstu obeštećenja, kakvo god da je, bilo felne, bilo patosnice, bilo šta ja znam šta, i da insistiraš na tome. Naravno, to nešto mora da bude realno za obe strane. Ako odbiju da ti izađu u susret, samo reci da ćeš svoja prava onda zahtevati na sudu i to je to. Nema tu mnogo priče. Lepo bi bilo da izbegnete sud, ali ako ne naiđeš na kooperativnost sa njihove strane, tuži ih.
Naravno postoji mogućnost i da iskuliraš njihovo kuliranje tebe i prihvatiš sportski čekanje i odsustvo satisfakcije za isto. Sve će muke proći i biti zaboravljene kad sedneš u svoju novu zver.
Naravno postoji mogućnost i da iskuliraš njihovo kuliranje tebe i prihvatiš sportski čekanje i odsustvo satisfakcije za isto. Sve će muke proći i biti zaboravljene kad sedneš u svoju novu zver.

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Nemam nesto pametno da kazem sto bi pomoglo u resavanju ove situacije ali me podseca na vreme (za koje sam iskreno mislio da je proslo) kad si Zastavi morao da uplatis auto a cekao po sest ili vise meseci a onda bi bio srecan kad ga dobijes - a nikad niko nije pomisljao da tuzi ... A ne daj boze da si kupovao Golf - ko ga je ono ovde sastavljao - Tas ili neko drugi, oni su cekali jos vise...
Da mi je pola te sume koju treba dati za tog Fokusa sa ovim polovicnim znanjem i saznanjima (na sopstvenim greskama) koji bi to Taunus ispao ...
Da mi je pola te sume koju treba dati za tog Fokusa sa ovim polovicnim znanjem i saznanjima (na sopstvenim greskama) koji bi to Taunus ispao ...
- Mickey038
- VIP
A zasto si se ti bas 'zalepio' za tog prodavca? Koliko sam shvatio auto jos nisi uplatio, pa zasto bi i dalje cekao? Jednostavno odes kod drugog prodavca i kupis auto.
Ja sam obisao 10-tak salona pre nego sto sam uzeo auto i iskljucivo sam trazio da uzmem auto koji je bio 'na stanju'.
Ja sam obisao 10-tak salona pre nego sto sam uzeo auto i iskljucivo sam trazio da uzmem auto koji je bio 'na stanju'.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Zato što ovde postoji samo "taj" prodavac, tj. Grand Motors, i njegova mreža prodajnih salona. Da imaju takav auto negde, kapiram da bi ga (kao i svaka normalna trgovinska kuća) povukli iz drugog salona i prodali sa lagera, a ne dovozili po specijalnoj porudžbini.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- baneks
- Kontakt:
Kada smo bili na sajmu (tog 26. marta), taj menadžer "Slađan Živanović" iz Grand Motors nam je pokazao papir na kom je bio spisak vozila na lageru od kojih je bilo 3 verzije vozila za koju smo se mi opredelili. Ako je vozilo bilo na lageru, ispada da smo čekali transport iz Nemačke više od 2 meseca! Dakle samo je transport bio u pitanju ili pak nije. Moguće je da je taj spisak izmišljen samo da bi navukli ljude, sve je moguće.
Ovo je Srbija!
Kada je matori kupovao fiestu, pre 5-6 godina, isto je otišao ovde u Novom Sadu u Grand Motors gde ga je dočekalo sasvim bezobrazno i nekorektno zaposleno osoblje, čovek se naljutio i otišao za Beograd u Grand Motors gde je i uzeo fiestu. Mada tada nije radio ovaj isti menadžer, ovaj je došao kasnije, ali izgleda da su nastavili tradiciju neprofesionalnog poslovanja. Treba im poslati tržišnu inspekciju da ih zatvore malo na nekoliko meseci. Ne znam, da li se tu nešto pita pravi prozvođač Forda. Možda kada bi poslao neko pismo u sedište Forda, da im objasnim kako ovde loše postupaju prema klijenteli, da li bi to uopšte imalo bilo kakvog efekta...?
Ovo je Srbija!

Kada je matori kupovao fiestu, pre 5-6 godina, isto je otišao ovde u Novom Sadu u Grand Motors gde ga je dočekalo sasvim bezobrazno i nekorektno zaposleno osoblje, čovek se naljutio i otišao za Beograd u Grand Motors gde je i uzeo fiestu. Mada tada nije radio ovaj isti menadžer, ovaj je došao kasnije, ali izgleda da su nastavili tradiciju neprofesionalnog poslovanja. Treba im poslati tržišnu inspekciju da ih zatvore malo na nekoliko meseci. Ne znam, da li se tu nešto pita pravi prozvođač Forda. Možda kada bi poslao neko pismo u sedište Forda, da im objasnim kako ovde loše postupaju prema klijenteli, da li bi to uopšte imalo bilo kakvog efekta...?
- Mickey038
- VIP
Netreba ti 'glavobolja' prouzrokovana idejama da ih treba zatvoriti. Jednostavno je, uzmes svoje pare i odes da kupis auto gde ce te ispostovati sad i odmah. Razumem da je Grand motors jedan za Srbiju ali zato i taj Grand Motors ima vise prodajnih salona, pa ako su prodavci losi u BG-u, mozda nisu u Novom Sadu, Kragujevcu, Nisu...
Jednostavno pozoves telefonom, proveris sta imaju na lageru, stavis na papir, razmislis sta ti odgovara i potom krenes na tu stranu na dogovor.
U ovom slucaju, ako nisi platio, smatram da netreba da cekas vise, vec jednostavno da otkazes kupovinu i da trazis odstetu zbog izgubljenog vremena, naravno ako imas neki ugovor u kome jasno stoje datumi isporuke odnosno definisana pravila u slucaju kasnjenja. Ukoliko pravila nema, raspitaj se kod advokata ili nekog pravnog lica koja su osnovna/generalna pravila za slucaj kasnjenja u isporuci automobila.
Nema potrebe da ti proucavas prava, vec jednostavno da nadjes dovoljno sposobnog i ucenog pravnika (advokata) koji ce za normalnu svotu novca uraditi ono sto je potrebno.
Jednostavno pozoves telefonom, proveris sta imaju na lageru, stavis na papir, razmislis sta ti odgovara i potom krenes na tu stranu na dogovor.
U ovom slucaju, ako nisi platio, smatram da netreba da cekas vise, vec jednostavno da otkazes kupovinu i da trazis odstetu zbog izgubljenog vremena, naravno ako imas neki ugovor u kome jasno stoje datumi isporuke odnosno definisana pravila u slucaju kasnjenja. Ukoliko pravila nema, raspitaj se kod advokata ili nekog pravnog lica koja su osnovna/generalna pravila za slucaj kasnjenja u isporuci automobila.
Nema potrebe da ti proucavas prava, vec jednostavno da nadjes dovoljno sposobnog i ucenog pravnika (advokata) koji ce za normalnu svotu novca uraditi ono sto je potrebno.
- baneks
- Kontakt:
Napokon... Auto je stigao. Tablice su gotove. Idemo danas da uzmemo auto, jedva čekam. A od nadoknade nismo dobili ništa više osim tog prvog servisa, pa čak ni patosnice nisu hteli da nam daju. Uh što volim ovu zemlju. 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- dax92
-
Bar na prvi servis ides sa rukama u dzepovima!
Predstavljaj obavezno!

Predstavljaj obavezno!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- mbole
- Poruka: 14916
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Eh, slabo se cenjkasbaneks piše:Napokon... Auto je stigao. Tablice su gotove. Idemo danas da uzmemo auto, jedva čekam. A od nadoknade nismo dobili ništa više osim tog prvog servisa, pa čak ni patosnice nisu hteli da nam daju. Uh što volim ovu zemlju.

Trebalo je da nadjes nekog drugara trgovca, da ga povedes, da vidis sta bi taj sve iscupao

Djak pesak 

- baneks
- Kontakt:
Naravno, postaviću slike čim se dokopam founa od matorog. A to će najverovatnije biti za vikend, jer čovek radi po ceo dan... Auto je extra! Ne izlazi mi se iz njega 

- baneks
- Kontakt:
Eh, napokon sam postavio slike. E sad, imam jedan drugi problem. Izgleda da mi pamćenje baš i nije neko... Nisam siguran ali čini mi se da kada sam uzeo auto, taj dan kada sam otišao sa matorim, jedan od menadžera nam je prezentovao auto i otvarao haubu i mislim da je motor imao poklopac, onaj kao ukrasni ili kako već da se izrazim, da ne pada prašina na njega i to... A pre nekoliko dana sam otvarao haubu da pokažem bratu motor, a i ostalim prisutnima, a od poklopca motora nigde? Hauba se može jedino sa ključem otvoriti. Ne postoji opcija iz kola ono kao ručica da se digne i tako to. Zabezeknut sam? Nije mi jasno? Da li je moguće da mi je neko maznuo poklopac ili ga nisam ni imao? Koliko vidim po bravi na haubi nema nikakvih ogrebotina dakle nije obijana. Jedino mi pada na pamet da je neko iz servisa odgovoran, znaju mi adresu, a živim na 500 metara od salona. E sad, kažem nisam siguran, ali mislim da je imao poklopac od motora. Da li neko zna, ko je skoro kupio novi Ford Focus, da li se dobije poklopac od motora ili ne?
- dax92
-
NI ja nemam poklopac motora (jeste da je moj stariji Focus 2004 god), ali mislim da bi trebalo da ima. Ne bi me zacudilo ni da su skinuli. Srbija je to! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT