Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

vozi golf 2 da te ceo svet razume :D

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Re: vozi golf 2 da te ceo svet razume :D

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 13. mar. 2011. u 18:37h

Kaze se u narodu :
Nije zvaka za seljaka , tako nije ni Audi za svakog , mene niko nece odgovoriti od Audi-jevog kvaliteta jer sam ih posedovao , vise komada bez kvarova, redovno odrzavani i vozeni.

E sad sto se tice G2 GTI , auto je dobar , vozio , vozikam povremeno cak i danas sam vozio jedan .
A XR3i nije nista napredniji od G2 iz prostog razloga sto je G2 vec tada imao multipoint ubrizgavanje koje i danas radi , a ne razlokanu drljavu K-glavu.
Toliko o tome.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14225
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 13. mar. 2011. u 21:21h

Nije zvaka za seljaka, ali isto tako 'ebo ti taj auto koji dolazi sa specijalnim instrukcijama kako ga voziti i odrzavati.

A ja samo cekam da mi pukne film sa Fordovim servisom (sto je veoma blizu) i onda cu preko noci sve da sva 3 prodam i kupim nove Hyundai/Kia.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4940
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » nedelja, 13. mar. 2011. u 21:28h

Taunus 17m piše:Kaze se u narodu :
Nije zvaka za seljaka , tako nije ni Audi za svakog , mene niko nece odgovoriti od Audi-jevog kvaliteta jer sam ih posedovao , vise komada bez kvarova, redovno odrzavani i vozeni.

E sad sto se tice G2 GTI , auto je dobar , vozio , vozikam povremeno cak i danas sam vozio jedan .
A XR3i nije nista napredniji od G2 iz prostog razloga sto je G2 vec tada imao multipoint ubrizgavanje koje i danas radi , a ne razlokanu drljavu K-glavu.
Toliko o tome.

moj komsija ima tog gti i ima kako je ti nazivas k glavu drljavu tako da ne znam sta je on bolji....sad mozda serija bas njegove ima glavucu a ovi to drugo ;)
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 13. mar. 2011. u 21:59h

Talle nemoj te upaljače kupovat. Šta te muči oko servisa? :)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 13. mar. 2011. u 22:54h

Cekanje 2 sata na obicno menjanje ulja. Bilo koji servis za menjanje ulja ti zameni ulje za 15 minuta, a u Fordovom servisu uvek dva sata.
A onda drugi problem - na F-150 od kad sam ga kupio mi nesto "zvizdi" iz motora kad je bas hladno. Uradio sam pretragu po netu i problem je u alternatoru, to je boljka F-150. Vozio sam F-150 u servis, dok je bio pod garancijom, 2 puta zbog toga. Svaki put bi rekli kako je sve u redu i da nema problema. Sad posle nove godine je istekla garancija i kad sledeci put budem vozio na menjanje ulja bas cu pitati da mi to provere. Garantujem da ce onda "pronaci" problem cim vozilo vise nije pod garancijom.

Ove nove Korejance obozavam. Nova Hyundai Elantra, 148 hp, 5.5 litara trosi na autoputu, svega $15,000 i 10 godina garancije na motor i menjac. Gde ima bolje?

Slika

Slika

Slika

Veceras sam u gradu video novu Kia Sportage, cini mi se neki malo bolje opremljen model (nije sigurno osnovni model) ... Da nema Kia oznaka pomislio bi da je neki skupoceni Nemac. Crvena boja, neke fancy felge, jos je bila noc i kisa padala tako da se bas "sijao" ...

Mislim da je ovo bio SX model sa 2.0L turbo motorom i 274 hp ...

Ovakav:

Slika

Slika

Ili nova Kia Optima ... ko bi rekao da ovo dolazi iz kompanije koja se do "juce" borila sa Yugom ... za $19,000.

Slika

Slika
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan nedelja, 13. mar. 2011. u 23:04h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 13. mar. 2011. u 23:01h

Slazem se. Isto tako znam da G2 jeste precenjen u Srbiji i izvikan, ali opet mislim da je dobar tj kvalitetan i trajan auto, iz licnog iskustva.
A ono, audi quattro je audi quattro.. Audi bez quattra je malo bolji VW, nije quattro :D
Fiesta!!

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 01:42h

Talladega_500 piše:Nije zvaka za seljaka, ali isto tako 'ebo ti taj auto koji dolazi sa specijalnim instrukcijama kako ga voziti i odrzavati.

A ja samo cekam da mi pukne film sa Fordovim servisom (sto je veoma blizu) i onda cu preko noci sve da sva 3 prodam i kupim nove Hyundai/Kia.
A cekaj sta bi ti da se vozis , prst u uvo i pevaj.
Nece da moze burazeru.
I onda kao pokvario se zato sto ne valja , pre ce biti zato sto se ne koristi i ne odrzava kako treba.
Djolej89 piše: moj komsija ima tog gti i ima kako je ti nazivas k glavu drljavu tako da ne znam sta je on bolji....sad mozda serija bas njegove ima glavucu a ovi to drugo ;)
G2 GTI je 1.8 8v motor od 112 ks , multipoint ubrzigavanje
Golf GT je 1.8 8v je 90 ks
A 1.8 16v pa po definiciji i jeste i nije GTi , ne znam , ali taj ima K-glavu koja mahom ni ne radi kao i na XR3i
dule0911 piše:
Slazem se. Isto tako znam da G2 jeste precenjen u Srbiji i izvikan, ali opet mislim da je dobar tj kvalitetan i trajan auto, iz licnog iskustva.
A ono, audi quattro je audi quattro.. Audi bez quattra je malo bolji VW, nije quattro :D
Na ovo potpis.
Ili sto bi se reklo amen.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 02:33h

Taunus 17m piše:A cekaj sta bi ti da se vozis , prst u uvo i pevaj.
Nece da moze burazeru.
I onda kao pokvario se zato sto ne valja , pre ce biti zato sto se ne koristi i ne odrzava kako treba.
A sto nebi moglo?
Neznam kakve specijalne instrukcije za odrzavanjem Nemacki auti imaju, ali evo moj Mustang je izdrzao 11 godina (i jos ne pokazuje znake slabosti) uz menjanje ulja svakih 5,000 km, jednim menjanjem plocica za kocnice i istina, letos sam morao da zamenim pumpu za gorivo. Ostatak vremena - sipaj gorivo i vozi. I to imam Mustanga sa 3.8L motorom koji je jedan od najgorih motora napravljenih od strane Forda u zadnjih 30 godina.
Sa Toyota Camry evo 270,000 km na satu, kod mene je zadnjih 120,000 km, samo menjanje ulja i i jednom sam zamenio plocice za kocnice ... i jedan auspuh, sto je za ocekivati za auto star 17 godina u Wisconsin zimama.
Sa F-150 i Fusion ni najmanji problem, za sada samo menjanje ulja.

Inace, cesto problem na autima bude samo odrzavanje vlasnika, ali kad vlasniku novog GTI strada menjac posle mesec dana ili kada vlasniku 2 godine starog Passata strada klima - tesko da mozes vozaca optuziti.
Pa ja sam se izivljavao na svom Mustangu od prvog dana (kupljen nov) i prvi kvar sam imao tek posle 10 godina.

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 02:37h

GTI godinama pati od loseg menjaca , to me uopste ne cudi , isto kao i francuzi sa letvom volana i sponama.
Ja stvarano ne znam kakvo je to specijalno odrzavanje o kom pricas , ali svakih 10.000 km zameniti ulja i filtere nije problem.
Vec sam napomenuo , jedan od Audi-ja koje sam imao je presao 230.000 km bez problema , drugi je imao oko 300.000 , itd itd ....

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 02:40h

Cisto sumnjam da onaj tip gura svoj Audija (slika na prethodnoj stranici) zato sto nije zamenio ulje na vreme.

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 02:45h

A mozda je ostao bez goriva ?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 02:56h

Uvek postoji ta mogucnost.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača

Poruka od Djole » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 06:54h

mozda je ostalo bez goriva...pa ako je imao para da kupi onaj auto,nije valjda toliko jaje da ga vozi na rezervi i da se cima da li ce nestati...takav auto voziti na rezervi je zaista sramota bolje biciklu da uzme....tako da ne verujem bas da je ostao bez goriva.... :P

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 08:46h

Taunus 17m piše:GTI godinama pati od loseg menjaca , to me uopste ne cudi , isto kao i francuzi sa letvom volana i sponama.
Ja stvarano ne znam kakvo je to specijalno odrzavanje o kom pricas , ali svakih 10.000 km zameniti ulja i filtere nije problem.
Vec sam napomenuo , jedan od Audi-ja koje sam imao je presao 230.000 km bez problema , drugi je imao oko 300.000 , itd itd ....
Da se razumemo, Audi je bio dobar do druge verzije A6, od tada ga kude. Golf 2 je bio dobar auto u svoje vreme, iz prostog razloga što je bilo brdo rezervnih delova i automobila iz Sarajevske fabrike na tržištu polovnjaka. otkad je Audi 80 postao A4, više ga ne hvale, to znam jer mi je kolega autoelektričar rekao da se kvare kao kokice, otprilike otkad se pojavio A4 pa naovamo. I to važi za sve automobile iz VW, presvirani su im motori, u odnosu na ranije mnogo manje prelaze između servisa. Da je Ford bio zastupljeniji ili da se proizvodio na teritoriji bevše SFRJ pre raspada, priča bi bila sigurno drugačija...

Evo i jednog članka sa sajta B92 o Fordu polovnjaku, gde se pominje moja priča u sličnom kontextu:

Polovnjak: Ford Fokus

"Višegodišnje sankcije uticale su da ime Ford kod nas bude pomalo zaboravljeno. Takav sled događaja je uticao i na cenu polovnjaka, jer su za kvalitet koji nude prilično pristupačni. Model fokus je uticao na znatno jačanje ovog američkog brenda u Evropi. Kao polovnjak ima nekoliko ubedljivih argumenata zbog kojih ga treba uvrstiti u najuži izbor. Pojavom fokusa II cene starog su postale povoljnije. Za oko 7.000 evra možete postati vlasnik ovog pravog svetskog automobila (prodavao se na svim kontinentima). Pored toga, statistički izveštaji o pouzdanosti, često fokus stavljaju ispred izvikanih golfova i astri. Ima uzoran kvalitet izrade, solidne dizel motore i još bolje benzince.Najzastupljenije su verzije sa troja i petoro vrata. Karavan je najpraktičniji, a sve je češće u ponudi auto dilera i verzija sa stepenastim zadnjim delom (limuzina). Po povoljnijoj ceni može se naći i američka verzija. Fokus je auto placevima često viđen gost, ali uprkos neskrivenim kvalitetima kod nas teško nalazi put do kupaca.
Bolji od konkurencije

Na rang listi nemačkog TUV-a deli 29. mesto sa audijem A4, sa 4,3 poena. Drugim rečima nalazi se odmah iza poslovično pouzdanih japanskih automobila i nekih Mercedesovih modela. Konstantno visok nivo kvaliteta fokusa tokom 7 godina proizvodnje pozitivno je uticao na popravljanje imidža ove marke.

Nudi dovoljno mesta za pet odraslih putnika. Na putu se ponaša sigurno zahvaljući izvrsnom ogibljenju, čak i kada je natovaren.

Vole ga ljubitelji brzih krivina, ali i početnici, zahvaljući preciznom i predvidljivom upravljanju i nenadmašnoj stabilnosti među tadašnjom konkurencijom. Upravo sportski tvrdo oslanjanje točkova je njegova najveća mana na našim putevima. Vožnja preko poprečnih neravnina može biti prilično truckava.

Kočnice su dovoljno ubedljive. Korozija kod ovog modela gotovo da nije prisutna. Izolacija putničkog prostora je temeljna, ali naši kupci ga ne kupuju preterano. A da li ste zapitali zašto?
Srbi ga slabo kupuju!

Nezvanične brojke, govore da su kod nas astra II i golf IV nekoliko puta prodavaniji od fokusa. Gledano na svetskom nivou, fokus je omiljen. Prodano ih je više od golfa IV. Međutim, na Balkanu deluju sasvim drugi zakoni tržišta. Na prvom mestu se traži dizelaš, potom takođe dizelaš, i tek na trećem mestu eventualno dolazi u obzir benzinac. A to je za ford dugi niz godina bio nepremostiv problem. Nemačka filijala u Kelnu je zasebno morala razvijati svoj dizel agregat. Pozicije Forda su sa tek prosečnim dizelašima iz eskorta i mondea bile poljuljane. Tako da solidni agregat 1.8 DI sa direktnim ubrizgavanjem nije dovoljno brzo zadobio poverenje naših kupaca.

Pored toga, viša cena rezervnih delova za ogromnih 20% u odnosu na opel astru II je naše kupce dodatno obeshrabrivala.

Činjenica je da je Ford 90-tih godina prošlog veka kod nas igrao samo epizodnu ulogu.Tek smo nedavno dobili ozbiljnog zastupnika. A marketing ipak čini čuda!

Davno je velikan industrije (izumitelj pokretne trake) Henri Ford izjavio: kad kokoška snese jaje, zakokodače. Patka ćuti. Epilog – ceo svet jede kokošija jaja.

U prevodu, Ford je već krajem 80-tih kod nas izgubio pozicije. VW je imao TAS, Opel (GM) je tesno sarađivao sa livnicom IDA iz Kikinde, Reno sa IMV-om, Fijat sa Zastavom, itd. Forda nigde nije bilo, i uvozio se samo sporadično. Pored toga, fokus kao polovan nije bio dovoljno jeftin. A specifičan izgled kokpita i pogotovo dizajn karoserije, koji se može okarakterisati kao prilično smeo, je konzervativnije kupce odbijao.
Benzinci bolji izbor

Paleta benzinskih motora je izuzetno bogata. Sve verzije namenjene evropskom tržištu su sa 16 ventila i dve bregaste osovine. Slabiji benzinac od 1.4 litra i 75 KS je za one kojima su performanse kranje nebitne. Iako je sam po sebi relativno elastičan i tih, težina karoserije od 1.140 kg je preveliko breme za ovaj motor.

Bolji izbor je snažniji 1.6 litarski benzinac sa zdravih 100 KS. Idealan je onaj od 1.8 litara i 115 KS, sa gotovo sportskim performansama. Za isterivanje inata na auto putu, preporučujem 2.0 litarski agregat sa respektabilnih 130 KS.

Troše u proseku od 7,5 litara (1.4 16V) do preko 10,5 (2.0 16V) litara bezolovnog benzina.

Za one kojima je ubrzanje najvažnije, ostvarenja snova je fokus 2.0 16V RS sa 215 KS (do stotke stiže za 6,7 sekundi). Pitomija, ali i dugovečnija, je verzija ST170 sa pristojnih 170 KS.

Motori za američki fokus se razlikuju. Imaju samo jedno bregasto vratilo, i to sa strane, slabiji agregat (verzija LX) od 2.0 litra ima 8 ventila i 107 KS, dok jači (ZTS) ima dvostruko veći broj ventila, i ostvaruje snagu od 130 KS.

Problem je što modeli koji dolaze sa američkog tržišta često imaju automatske menjače, koji su ahilova tetivaovog modela.

Tako da te verzije ne preporučujem, uz činjenicu da se automatski menjači kod nas teško popravljaju, i da takva verzija troši do 2 litra više goriva.

Statistika pokazuje, da je fokus koji je silazio sa proizvodnih traka u Severnoj Americi slabijeg kvaliteta od onog koji se montirao u Evropi.

Gore pomenuti dizelaš 1.8 DI sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre, od 75 i 90 KS, je sasvim solidan radnik, i troši u proseku oko 6,0 litara evrodizela. Mnogo bolji, ali skuplji izbor, predstavlja verzija sa novijim TDCi komon-rejl motorom od 115 KS. Sa njim fokus u proseku troši 6,5 litara goriva i nudi odlične performanse. Tiši je od ultra popularnih VW-ovih TDI dizelaša, i prelazi gotovo iste kilometraže pre generalnog remonta.
Solidan izbor

Udarne rupe naših puteva rezultuju čestim propadanjem silen blokova. Kada je reč o turbo dizel agregatima, među prvima strada turbopunjač, koji je izuzetno skup za remont. Za ovo je čest krivac – čip tjuning. Kod TDCi verzija, česte probleme stvaraju porozni vodovi ubrizgavanja.

Jednako, na benzincima i dizelašima zabrinjavaju manžetne na pogonskoj osovini, i loš dihtung između menjača i motora, pa su mrlje od ulja na tom mestu posle 100.000 km redovna pojava. Korozija često napada izduvni lonac. Spojnica je, takođe, tek prosečno izdržljiva, ali pravi manje problema od gore pomenutog automatskog menjača. Elektronika se slabo kvari, ali nije tako pouzdana kao kod japanaca.

Cena održavanja fokusa je u proseku klase. Kod nas ima malo ovlašćenih Fordovih servisa, dok onih divljih ima na pretek. Ponuda rezervnih delova je prilično dobra. Krade se osetno manje od golfa IV, te mu je to samo još jedan plus. Uprkos nekim manama, predstavlja više nego dobar izbor, naravno pod uslovom da možete da živite sa fokusovim dizajnom i tvrdim oslanjanjem točkova."

Evo i linka za isti članak, ima još recenzija novih i polovnih auta:

http://www.b92.net/automobili/polovnjak ... _id=170729
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 08:47h

A ovo nije sramota ?

[youtube][/youtube]

Sramota je ukrasti , ubiti , lagati , prevariti a ostati bez goriva nije sramota.

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 10:08h

Talladega_500 piše:

Slika

Slika
Ovo je skroz dobro thumbsuph

A sto se tice gnojfa nek ostane tamo gde mu je mesto, u 20-om veku jer nije vise vreme za uzaludna raspravljanja oko nebuloznih bajki i mitova, ziveo 21 vek i mi u njemu :beer:

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača

Poruka od Djole » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 10:40h

izneo sam samo svoje misljenje voziti takav auto i da se krpis za gorivo...to hocu da kazem :punnish:

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 12:18h

Taunus 17m piše:
Djolej89 piše: moj komsija ima tog gti i ima kako je ti nazivas k glavu drljavu tako da ne znam sta je on bolji....sad mozda serija bas njegove ima glavucu a ovi to drugo ;)
G2 GTI je 1.8 8v motor od 112 ks , multipoint ubrzigavanje
Golf GT je 1.8 8v je 90 ks
A 1.8 16v pa po definiciji i jeste i nije GTi , ne znam , ali taj ima K-glavu koja mahom ni ne radi kao i na XR3i

Nekad sam (pocetkom '90-ih) bio veliki ljubitelj golfa GTI, imao sam ih tri komada (kockice) a drugar je imao dvojku. Dvojka je bila '87 godiste, 1.8 8v, i imala je K glavu (K-jetronic ubrizgavanje).
1.8 16v je imao 136KS i vodio se kao GTI 16v. Secam se i da je imao lanac za razliku od obicnog 8v...
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 14:49h

Motori za američki fokus se razlikuju. Imaju samo jedno bregasto vratilo, i to sa strane, slabiji agregat (verzija LX) od 2.0 litra ima 8 ventila i 107 KS, dok jači (ZTS) ima dvostruko veći broj ventila, i ostvaruje snagu od 130 KS.
Poprilicno sam siguran da se ovaj prvi od 107 hp nikad nije prodavao u Americi. Samo 130 hp plus na kratko u sedanu je postojao i 2.3L motor sa 151 hp.

Sto se tice samog Forda u Srbiji - nedavno sam odlucio sebi da kupim auto da imam sta da vozim kad dodjem u Srbiju. Od mog tece kum uvozi aute iz Italije i to mi se cinila kao najpovoljnija opcija. Morao je biti karavan (jer cesto idemo za Hrvatsku) i dizel (tako cale hteo). Ja sam od samog starta hteo Mondeo, ali posle duze price sa tim covekom izbor je pao na Passata. Neznam ja koliko ima istine u tome, ali covek je stvarno bio fer i rekao da mi moze kupiti koji god auto zelim, ali cu muciti muku sa Mondeom da ga prodam kad odlucim jer trziste Forda je nepostojece u Srbiji. A meni je ipak bilo mozda najbitnije da mi se auto ne vuce po oglasima 6 meseci kad odlucim da ga prodam i zato je izbor i pao na Passata.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 15:06h

Talladega_500 piše:Ja sam od samog starta hteo Mondeo, ali posle duze price sa tim covekom izbor je pao na Passata. Neznam ja koliko ima istine u tome, ali covek je stvarno bio fer i rekao da mi moze kupiti koji god auto zelim, ali cu muciti muku sa Mondeom da ga prodam kad odlucim jer trziste Forda je nepostojece u Srbiji. A meni je ipak bilo mozda najbitnije da mi se auto ne vuce po oglasima 6 meseci kad odlucim da ga prodam i zato je izbor i pao na Passata.
Ma da, svi su oni fer, naročito ako ubede kupca u svoju priču. :D
Za Passata istog godišta kao svojevremeno moj Mondeo (2003) sam već imao priliku da slušam jadikovke vlasnika o (ne)kvalitetu / (ne)udobnosti i sl. Slučajno, pre neki dan dolazi moj ortak koji se do skora ložio da uzme Mondea (2003. - 2005. godište recimo) - kao ima novi auto, al nije Mondeo nego - Passat. Dobio ga kao kompenzaciju za posao od kog je trebalo da kupi auto. Ja mu kažem super, lep auto a on udri u pljuvačinu kako je neudoban, tvrd, etc. ni nalik Mondeu. Nisam ga vozio da se uverim u kvalitet vožnje ali su mu sedišta skandalozno kratka, sedeo sam bukvalno na pola dupeta. Nedopustivo za automobil te klase i veličine. Spolja je inače standardno lep ali je unutra ružan, siv i dosadan do zla boga.

Ne postoji tržište Fordova..? Tz, tz, tz... A šta smo mi ovde..? Statistička greška..? Toliko o ljubavi prema Fordu. lol

E, da... ne znam da li vam je pri kupovini pomenuo u vezi tih Passata... kradu se samo tako - to je valjda zbog postojećeg tržišta ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 15:53h

VW ti se ovde krade kao dobar dan. Tako da...
Mani se Passata, kupi auto (Mondeo) nemoj taj TDI traktor.
Nisam vozio ni jedan ni drugi tako da ne znam kakvi su za voziti, ali sam se vozio u oba. Ali kao putnik bolje sam se osjećao u Mondeu.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 16:22h

nije da branim VW ali realno gledano oni prave (pravili su a sada je to sve otprilike slicno) dobre automobile.....
ja recimo ne volim VW iz samo par razloga, zato sto mi svako trubi kako je to najbolji auto, kako nema boljeg od njega, pa kada mi za forda kazu pa dobro to su ameri izdrzljivo je to, dodlje mi da ga ubijem, jos nesto ovde e svaki auto poredi sa VW-om i to mi ide na vrh :.!.: ........
to da li se kradu to ne znam bas, ali ako se oni najbolje prodaju logicno je da se i najvise kradu.
nego oni su stvarno precenjeni u srbiji, kada sam kupovao ovo moje sokocalo, imao sam u ponudi jos i golfa 2 (benzin 90god) za 2700e i fiestu (benzin 2001) za 3100jura (godina mozda +- 1proslo je vremena) e sada recite vi meni da li je realno da auto strao 20god kosta toliko :diablo: ,e to su stvari zbog kojih ne volim VW mozda nisu merodavne ali sta ces
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 16:36h

Kao sto sam gore spomenuo, jedna od najvaznijih stvari koje sam trazio je da se auto brzo proda kad odlucim da se vratim u Ameriku, ne da mi se vuce po oglasima 6 meseci.

Mislim da je bio fer zato sto, kad sam ja spomenuo Mondeo, mogao je naci prvu kantu koji je video i uzeti to, ali me je ipak savetovao kako najbolje financiski da prodjem i da ce traziti auto malo duze dok ne nadje dobro ocuvan auta. Ipak je to kum od mog tece sa kojim sa veoma blizak, i njemu je nasao odlicnog Clia bas u Italiji.

Imam prijatelja koji ima Passat (doduse noviji model), ako je karavan imalo kao njegov sedan (doduse njegov je benzinac 2.0L turbo) necu imati zamerki na racun voznje, barem ne sto se tice udobnosti.

A inace, da nasi nisu toliki lopovi kad je rec o registraciji ja bih najradije uvezao jedan od svojih Fordova, financiski bi najbolje prosao. Platio $1,500 za prevoz brodom i problem resen. A ovako ...
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan ponedeljak, 14. mar. 2011. u 19:22h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 16:54h

E onda uvezi svog Forda, F-150 i kad kreneš nazad prodaš ga meni za 500€ mrgreen jer niko neće drugi htjeti kupiti. mrgreen
Šala mala. ;)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 17:04h

F-150 nije na prodaju; ja bi bio izgubljen u Wisconsin zimama bez njega i 4x4. 8)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“