Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Laptop DELL

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Laptop DELL

Poruka od BojanM » utorak, 10. feb. 2015. u 16:26h

Arko, dokle god ne planiraš da nosiš laptop na reklamaciju u garantnom roku... što ne bi smeo. lol
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

jelchica
Poruka: 615
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » utorak, 10. feb. 2015. u 16:46h

U prevodu, oni stave crne šrafčiće na laptop, pa se ta crna farba lepo oguli pri odvijanju. Posle kad odneseš na reklamaciju u garantnom roku, oni kažu no-no, neko je otvarao a to nismo mi, garancija je poništena.

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 10. feb. 2015. u 17:13h

Ako je u garanciji nosi u servis za ciscenje, ne bi trebalo da je skupo, oko 10-15e.
Fiesta!!

arko
Poruka: 115
Član foruma od: utorak, 30. sep. 2014. u 14:20h

Poruka od arko » utorak, 10. feb. 2015. u 17:23h

Aham, hvala. Znači kad primijetim da se previše zagrijava, odnesem u servis..pa nek prave (čiste). Ako i naplate, nije problem. Moram samo provjerit u garantnom listu sta sve spada pod garanciju...a to mi je i drug pričao, da primijete ako je otvarano.

Provjerio sam, ukoliko laptop otvara i servisira neovlaštena osoba gubi se garancija.

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 10. feb. 2015. u 20:34h

Jeste otvoriti, easy to say! :ozid:
HP upakuje laptop da ako želiš da skineš kuler moraš da rasturiš cjeli laptop.
Htjeo sam ja da ga skinem i zamjenim pastu, ali kada sam vidio proceduru... rastavio bi ga ja, ali sastavio pitanje. :doh:

Bar kod ovog što sada koristim kada se skine poklopac vidi se cjeli kuler, pa može da se dođe do njega, bar za čišćenje, kod onog starog nije moglo, nego samo koliko izduvaš kroz rebra, izduvao si.

A što se tiče otvaranja za čišćenje i garancije, ako ti se otvara na žabice samo poklopac onda ne bi trebao biti problem. Ipak pitaj tamo gdje si kupio. Ja kada sam kupio RAM u WinWin gdje sam kupio i laptop, pitao sam ih da li treba oni ili mogu i ja. Radnik me samo pitao da li je na šarafe ili žabice poklopac. Pošto je na samo dve žabice, rekao je slobodno otvori i ubaci, samo pazi da ne polomoiš žabice poklopca i slota za RAM.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 10. feb. 2015. u 20:58h

Ne brini otvarao sam i ja laptopove za ciscenje gde moras bukvalno sve da rasturis tj da izvadis i plocu napolje pre nego sto mozes da pristupis kuleru, ali to ne menja cinjenicu da treba ocistiti s vremena na vreme.
Fiesta!!

pancerFF
Poruka: 1080
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » sreda, 11. feb. 2015. u 00:13h

Iosis piše:Jeste otvoriti, easy to say! :ozid:
Htjeo sam ja da ga skinem i zamjenim pastu, ali kada sam vidio proceduru... rastavio bi ga ja, ali sastavio pitanje. :doh: .
Nisam pratio ovu temu, pa sad videh ovo. Ja rasklopio HP G62 pre neki dan, uzas. Srafica i konektora da se u.eres.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 11. feb. 2015. u 01:34h

Nije mi radilo, naročito kada sam vidio da bi otvorio taj HP 6270s treba čak i displej odvojiti.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Dalmatinac
Poruka: 1257
Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » sreda, 11. feb. 2015. u 07:50h

Iosis piše:Jeste otvoriti, easy to say! :ozid:
Htjeo sam ja da ga skinem i zamjenim pastu, ali kada sam vidio proceduru... rastavio bi ga ja, ali sastavio pitanje. :doh:

Bar kod ovog što sada koristim kada se skine poklopac vidi se cjeli kuler, pa može da se dođe do njega, bar za čišćenje, kod onog starog nije moglo, nego samo koliko izduvaš kroz rebra, izduvao si.

A što se tiče otvaranja za čišćenje i garancije, ako ti se otvara na žabice samo poklopac onda ne bi trebao biti problem. Ipak pitaj tamo gdje si kupio. Ja kada sam kupio RAM u WinWin gdje sam kupio i laptop, pitao sam ih da li treba oni ili mogu i ja. Radnik me samo pitao da li je na šarafe ili žabice poklopac. Pošto je na samo dve žabice, rekao je slobodno otvori i ubaci, samo pazi da ne polomoiš žabice poklopca i slota za RAM.

Ma sta, rastavim ga pet-sest puta u roku od 3 minuta mrgreen

Slika
upload png
Slika
Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 2002.
Programming

jelchica

Poruka od jelchica » sreda, 11. feb. 2015. u 10:10h

Exploded view hahahaha

Dalmatinac
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » sreda, 11. feb. 2015. u 11:33h

Nemoj tako, evo i regular view :D
Slika
Slika
Programming

jelchica

Poruka od jelchica » sreda, 11. feb. 2015. u 15:10h

E evo meni dobre prilike za off!

Koji laptop 17" (obavezno ta dimenzija) da kupim?
Ne znam da l' da uzmem jedan jači, ili da uzmem sad slabiji pa za 3-4 opet neki nov.
Ovaj koji imam je dobar i dobro radi i kad je kupljen bio je zver, ali plastika mu je očaj, pukla je pored šarki i sad je prenosni računar postao stoni :D

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 11. feb. 2015. u 15:34h

Da sam na tvom mestu neki srednji, uskoro ce nova generacija intel procesora pa se ne isplati pucati kintu za neki top end, sem ako ti performanse nisu presudne.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 11. feb. 2015. u 16:12h

Slažem se sa Duletom. Ako nemaš zahtjeve za igrice, za neke program koji zahtjevaju jaku konfiguraciju izmi sada nešto jeftinije, neki prosjek, ne nešto baš jeftino.
Jer u današnje vrjeme baš brzo izbacuju nove, tako da sa nekom cjenom 350-500€ kupiš svake 3-4 godine novi.

Dalmatinac
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » sreda, 11. feb. 2015. u 17:08h

jelchica piše:E evo meni dobre prilike za off!

Ne znam da l' da uzmem jedan jači, ili da uzmem sad slabiji pa za 3-4 opet neki nov.
Ovaj koji imam je dobar i dobro radi i kad je kupljen bio je zver, ali plastika mu je očaj, pukla je pored šarki i sad je prenosni računar postao stoni :D
Donosim ja iz Hu ako ti bude trebalo :)
Slika
Programming

mbole
Poruka: 14901
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 11. feb. 2015. u 23:25h

Intel svakih 6 meseci izbacuje nove procesore :) tako da ako budes cekala na "sad ce nova generacija", neces nikada nista pazariti.
Na 6 meseci se izbaci nova arhitektura, pa kroz sledecih 6 ostane arhitektura a promene tehnologiju proizvodnje (smanje). Pa onda opet nova arhitektura... pa tehnologija...
Djak pesak :)

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 11. feb. 2015. u 23:39h

Intel upravo u ovom kvartalu lansira novi Tick. Laptopovi sa tim procesorima ce uskoro doci na trziste, ne za 6 meseci.
Dalje, nije bas takav razmak, poslednji Tock je bio pre godinu dana i jace za neke mobile procesore.

Ako vec ima racunar i ne gori joj pod nogama da novi uzme odmah, ne vidim razlog zasto ne sacekati koji mesec. Ako nista drugo, pasce cene postojecim zbog dolaska novih.
Fiesta!!

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » petak, 13. feb. 2015. u 08:13h

jelchica piše:E evo meni dobre prilike za off!

Poznanik je uzeo ovaj i skroz je kul http://www.bcgroup-online.com/proizvodi ... 2GB-25948/ jeste 17" a opet dosta kompaktan i prenosiv (gledano u odnosu na slicne modele). I cena je ok, ako ti nije bitna grafika za slicne pare moze da se uzme i s i5 procesorom, on je iz nekog razloga hteo odvojenu grafiku, ali realno laptopovi nisu bas za igranje nekih ozbiljnijih igrica. U sustini da li davati vise para odjednom ili na svake 3 godine je pitanje zasta ga koristis. Ako je u pitanju neko standardno kancelarijsko/Internet/filmovi i sl koriscenje po meni nema smisla davati vise od 500 eur za laptop. Ako radis neku ozbiljniju video montazu, CAD ili ti treba laptop od 500g tezine s super performansama onda naravno moras da das vise para ali onda bi vec morala da znas sta ti tacno treba :) pritom su i kompovi malo usporili s zastarevanjem, danasnji komp od 500eur ce verovatno i dalje biti solidan za 5 godina, ako nista uvek moze da se uvali roditeljima/prijateljima/sitnoj deci i da im pristojno sluzi za neke osnovne stvari.

Dalmatinac
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » petak, 13. feb. 2015. u 08:58h

isti taj sam mu mogao nabaviti za 53 000 :P
Slika
Programming

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » petak, 13. feb. 2015. u 09:04h

Verujem da moze da se nabavi jeftinije u HU, plus povrat PDV-a i sl. Ja sam samo komentarisao model, kanali distribucije su druga prica :)

Enio

 
Poruka: 1051
Član foruma od: nedelja, 5. okt. 2014. u 09:11h

Poruka od Enio » petak, 13. feb. 2015. u 09:08h

Moj je ovaj sa i7 procesorom i 1T hard. Kupljen prije 5 godina i jos uvjek radi kao zmaj
http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabook ... /overview/
This is just a dream, for now:
Novi Mezimac 2.0 A8 "V"

Slika

arko

Poruka od arko » utorak, 19. maj 2015. u 07:59h

Evo da vas ovdje pitam

E drustvo,treba mi pomoc :) Jucer koristio net i preko mob i preko laptopa,i navece preko mob radi normalno a preko laptopa nece ni jednu stranicu da otvori. I kaze mi jaran resetuj ruter,i ja to uradim i onda nisam mogao ni preko mob,jer vise nisu one postavke sto su bile. Pa sam se sad spoji direktno preko modema na laptop. Interesuje me sto se tice rutera,kako da ponovo napravim wifi,je li trebam ponovo sve da instaliram kao i prilikom prvog pravljenja wifi-a???

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » utorak, 19. maj 2015. u 09:07h

192.168.0.1 ili 192.168.1.1 otvori ovo u browseru i podesi podesavanja rutera. Naravno, ruter mora da bude nakacen

arko

Poruka od arko » utorak, 19. maj 2015. u 09:49h

Udjem u postavke rutera,ponovo postavim ime i pasvord,i konektujem se al nista ne moze da pokrene,ni jednu stranicu. Na laptopu dole u dnu kad se konektujem,pise limited ili bude onaj zuti trokutic i znak upozorenja.

mbole
Poruka: 14901
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 19. maj 2015. u 11:20h

Koji ruter?
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“