Laptop DELL
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Laptop DELL
Arko, dokle god ne planiraš da nosiš laptop na reklamaciju u garantnom roku... što ne bi smeo. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- jelchica
- Poruka: 615
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
U prevodu, oni stave crne šrafčiće na laptop, pa se ta crna farba lepo oguli pri odvijanju. Posle kad odneseš na reklamaciju u garantnom roku, oni kažu no-no, neko je otvarao a to nismo mi, garancija je poništena.
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ako je u garanciji nosi u servis za ciscenje, ne bi trebalo da je skupo, oko 10-15e.
Fiesta!!
- arko
- Poruka: 115
- Član foruma od: utorak, 30. sep. 2014. u 14:20h
Aham, hvala. Znači kad primijetim da se previše zagrijava, odnesem u servis..pa nek prave (čiste). Ako i naplate, nije problem. Moram samo provjerit u garantnom listu sta sve spada pod garanciju...a to mi je i drug pričao, da primijete ako je otvarano.
Provjerio sam, ukoliko laptop otvara i servisira neovlaštena osoba gubi se garancija.
Provjerio sam, ukoliko laptop otvara i servisira neovlaštena osoba gubi se garancija.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8417
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Jeste otvoriti, easy to say!
HP upakuje laptop da ako želiš da skineš kuler moraš da rasturiš cjeli laptop.
Htjeo sam ja da ga skinem i zamjenim pastu, ali kada sam vidio proceduru... rastavio bi ga ja, ali sastavio pitanje.
Bar kod ovog što sada koristim kada se skine poklopac vidi se cjeli kuler, pa može da se dođe do njega, bar za čišćenje, kod onog starog nije moglo, nego samo koliko izduvaš kroz rebra, izduvao si.
A što se tiče otvaranja za čišćenje i garancije, ako ti se otvara na žabice samo poklopac onda ne bi trebao biti problem. Ipak pitaj tamo gdje si kupio. Ja kada sam kupio RAM u WinWin gdje sam kupio i laptop, pitao sam ih da li treba oni ili mogu i ja. Radnik me samo pitao da li je na šarafe ili žabice poklopac. Pošto je na samo dve žabice, rekao je slobodno otvori i ubaci, samo pazi da ne polomoiš žabice poklopca i slota za RAM.

Htjeo sam ja da ga skinem i zamjenim pastu, ali kada sam vidio proceduru... rastavio bi ga ja, ali sastavio pitanje.

Bar kod ovog što sada koristim kada se skine poklopac vidi se cjeli kuler, pa može da se dođe do njega, bar za čišćenje, kod onog starog nije moglo, nego samo koliko izduvaš kroz rebra, izduvao si.
A što se tiče otvaranja za čišćenje i garancije, ako ti se otvara na žabice samo poklopac onda ne bi trebao biti problem. Ipak pitaj tamo gdje si kupio. Ja kada sam kupio RAM u WinWin gdje sam kupio i laptop, pitao sam ih da li treba oni ili mogu i ja. Radnik me samo pitao da li je na šarafe ili žabice poklopac. Pošto je na samo dve žabice, rekao je slobodno otvori i ubaci, samo pazi da ne polomoiš žabice poklopca i slota za RAM.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dule0911
-
Ne brini otvarao sam i ja laptopove za ciscenje gde moras bukvalno sve da rasturis tj da izvadis i plocu napolje pre nego sto mozes da pristupis kuleru, ali to ne menja cinjenicu da treba ocistiti s vremena na vreme.
Fiesta!!
- pancerFF
- Poruka: 1080
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Nisam pratio ovu temu, pa sad videh ovo. Ja rasklopio HP G62 pre neki dan, uzas. Srafica i konektora da se u.eres.Iosis piše:Jeste otvoriti, easy to say!![]()
Htjeo sam ja da ga skinem i zamjenim pastu, ali kada sam vidio proceduru... rastavio bi ga ja, ali sastavio pitanje..
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- Iosis
- VIP
Nije mi radilo, naročito kada sam vidio da bi otvorio taj HP 6270s treba čak i displej odvojiti.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Iosis piše:Jeste otvoriti, easy to say!![]()
Htjeo sam ja da ga skinem i zamjenim pastu, ali kada sam vidio proceduru... rastavio bi ga ja, ali sastavio pitanje.![]()
Ma sta, rastavim ga pet-sest puta u roku od 3 minuta

upload png
- jelchica
Exploded view 

- Dalmatinac
- Kontakt:
- jelchica
E evo meni dobre prilike za off!
Koji laptop 17" (obavezno ta dimenzija) da kupim?
Ne znam da l' da uzmem jedan jači, ili da uzmem sad slabiji pa za 3-4 opet neki nov.
Ovaj koji imam je dobar i dobro radi i kad je kupljen bio je zver, ali plastika mu je očaj, pukla je pored šarki i sad je prenosni računar postao stoni
Ne znam da l' da uzmem jedan jači, ili da uzmem sad slabiji pa za 3-4 opet neki nov.
Ovaj koji imam je dobar i dobro radi i kad je kupljen bio je zver, ali plastika mu je očaj, pukla je pored šarki i sad je prenosni računar postao stoni

- dule0911
-
Da sam na tvom mestu neki srednji, uskoro ce nova generacija intel procesora pa se ne isplati pucati kintu za neki top end, sem ako ti performanse nisu presudne.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
Slažem se sa Duletom. Ako nemaš zahtjeve za igrice, za neke program koji zahtjevaju jaku konfiguraciju izmi sada nešto jeftinije, neki prosjek, ne nešto baš jeftino.
Jer u današnje vrjeme baš brzo izbacuju nove, tako da sa nekom cjenom 350-500€ kupiš svake 3-4 godine novi.
Jer u današnje vrjeme baš brzo izbacuju nove, tako da sa nekom cjenom 350-500€ kupiš svake 3-4 godine novi.
- Dalmatinac
- Kontakt:
Donosim ja iz Hu ako ti bude trebalojelchica piše:E evo meni dobre prilike za off!

- mbole
- Poruka: 14901
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Intel svakih 6 meseci izbacuje nove procesore
tako da ako budes cekala na "sad ce nova generacija", neces nikada nista pazariti.
Na 6 meseci se izbaci nova arhitektura, pa kroz sledecih 6 ostane arhitektura a promene tehnologiju proizvodnje (smanje). Pa onda opet nova arhitektura... pa tehnologija...

Na 6 meseci se izbaci nova arhitektura, pa kroz sledecih 6 ostane arhitektura a promene tehnologiju proizvodnje (smanje). Pa onda opet nova arhitektura... pa tehnologija...
Djak pesak 

- dule0911
-
Intel upravo u ovom kvartalu lansira novi Tick. Laptopovi sa tim procesorima ce uskoro doci na trziste, ne za 6 meseci.
Dalje, nije bas takav razmak, poslednji Tock je bio pre godinu dana i jace za neke mobile procesore.
Ako vec ima racunar i ne gori joj pod nogama da novi uzme odmah, ne vidim razlog zasto ne sacekati koji mesec. Ako nista drugo, pasce cene postojecim zbog dolaska novih.
Dalje, nije bas takav razmak, poslednji Tock je bio pre godinu dana i jace za neke mobile procesore.
Ako vec ima racunar i ne gori joj pod nogama da novi uzme odmah, ne vidim razlog zasto ne sacekati koji mesec. Ako nista drugo, pasce cene postojecim zbog dolaska novih.
Fiesta!!
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Poznanik je uzeo ovaj i skroz je kul http://www.bcgroup-online.com/proizvodi ... 2GB-25948/ jeste 17" a opet dosta kompaktan i prenosiv (gledano u odnosu na slicne modele). I cena je ok, ako ti nije bitna grafika za slicne pare moze da se uzme i s i5 procesorom, on je iz nekog razloga hteo odvojenu grafiku, ali realno laptopovi nisu bas za igranje nekih ozbiljnijih igrica. U sustini da li davati vise para odjednom ili na svake 3 godine je pitanje zasta ga koristis. Ako je u pitanju neko standardno kancelarijsko/Internet/filmovi i sl koriscenje po meni nema smisla davati vise od 500 eur za laptop. Ako radis neku ozbiljniju video montazu, CAD ili ti treba laptop od 500g tezine s super performansama onda naravno moras da das vise para ali onda bi vec morala da znas sta ti tacno trebajelchica piše:E evo meni dobre prilike za off!

- Dalmatinac
- Kontakt:
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Verujem da moze da se nabavi jeftinije u HU, plus povrat PDV-a i sl. Ja sam samo komentarisao model, kanali distribucije su druga prica 

- Enio
-
- Poruka: 1051
- Član foruma od: nedelja, 5. okt. 2014. u 09:11h
Moj je ovaj sa i7 procesorom i 1T hard. Kupljen prije 5 godina i jos uvjek radi kao zmaj
http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabook ... /overview/
http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabook ... /overview/
- arko
Evo da vas ovdje pitam
E drustvo,treba mi pomoc
Jucer koristio net i preko mob i preko laptopa,i navece preko mob radi normalno a preko laptopa nece ni jednu stranicu da otvori. I kaze mi jaran resetuj ruter,i ja to uradim i onda nisam mogao ni preko mob,jer vise nisu one postavke sto su bile. Pa sam se sad spoji direktno preko modema na laptop. Interesuje me sto se tice rutera,kako da ponovo napravim wifi,je li trebam ponovo sve da instaliram kao i prilikom prvog pravljenja wifi-a???
E drustvo,treba mi pomoc

-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
192.168.0.1 ili 192.168.1.1 otvori ovo u browseru i podesi podesavanja rutera. Naravno, ruter mora da bude nakacen
- arko
Udjem u postavke rutera,ponovo postavim ime i pasvord,i konektujem se al nista ne moze da pokrene,ni jednu stranicu. Na laptopu dole u dnu kad se konektujem,pise limited ili bude onaj zuti trokutic i znak upozorenja.
- mbole
- Poruka: 14901
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h