Poplave u Srbiji
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Re: Poplave u Srbiji
Ja upravo iz crvenog krsta stigao, upakovali pa odneli glavne potrepstine, stalno pristizu ljudi.. Tu smo
..

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
U sm ocekuju talas od 1 metra,izgleda da krece evakuacija na frusku goru,na Letenku
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Krecu i iz Ostruznice i Umke da evakuisu. Kriticni ce biti samo ovi uz reku, dok sam ja na sigurnom. Najgore sto meni moze biti je da do grada mogu ici drugim putem, preko Sremcice i Zeleznika.
sestra mi je u SM, u zoni za evakuaciju, ocekujemo da ce izaci, iako je celo jutro nagovaramo da dodje kod nas.
sestra mi je u SM, u zoni za evakuaciju, ocekujemo da ce izaci, iako je celo jutro nagovaramo da dodje kod nas.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Ovoliko litara po metru kvadratnom je palo od ovog ciklona, visestruko vise od visegodisnjeg mesecnog proseka, stra-sno, korita manjih reka su se ekspresno napunila a u kombinaciji sa konfiguracijom terena voda je stigla do krovova
..

Spoiler
Show
LOZNICA 212.0
VALJEVO 193.0
BEOGRAD 188.0
SURCIN 159.0
S.PALANKA 148.8
NOVI SAD 144.3
S.MITROVICA 121.0
NIS 105.2
ZLATIBOR 98.1
CUPRIJA 98.1
ZRENJANIN 96.0
KRAGUJEVAC 90.4
KRALJEVO 89.5
CRNI VRH 89.3
B.KARLOVAC 87.6
V.GRADISTE 81.0
KOPAONIK 80.3
ZAJECAR 80.0
POZEGA 79.0
KIKINDA 76.0
NEGOTIN 72.0
SJENICA 61.6
LESKOVAC 61.6
VRANJE 59.4
PALIC 56.0
KRUSEVAC 55.1
SOMBOR 45.0
VRSAC 43.5
DIMITROVGRAD 37.7
KURSUMLIJA 32.0
VALJEVO 193.0
BEOGRAD 188.0
SURCIN 159.0
S.PALANKA 148.8
NOVI SAD 144.3
S.MITROVICA 121.0
NIS 105.2
ZLATIBOR 98.1
CUPRIJA 98.1
ZRENJANIN 96.0
KRAGUJEVAC 90.4
KRALJEVO 89.5
CRNI VRH 89.3
B.KARLOVAC 87.6
V.GRADISTE 81.0
KOPAONIK 80.3
ZAJECAR 80.0
POZEGA 79.0
KIKINDA 76.0
NEGOTIN 72.0
SJENICA 61.6
LESKOVAC 61.6
VRANJE 59.4
PALIC 56.0
KRUSEVAC 55.1
SOMBOR 45.0
VRSAC 43.5
DIMITROVGRAD 37.7
KURSUMLIJA 32.0
Poslednja izmena: Cedo, na dan subota, 17. maj 2014. u 15:48h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8417
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pa jbt cjeli grad je kritičan.
Ja se samo bojim ono što ide Savom da ne prelije te nasipe. A ide dosta toga, voda iz Vrbasa, Bosne i Drine...
Ja se samo bojim ono što ide Savom da ne prelije te nasipe. A ide dosta toga, voda iz Vrbasa, Bosne i Drine...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- peca
- VIP
- Poruka: 2470
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Svi misle da Sava neće preliti. Nadam se da su u pravu. Ovde je nadošla samo tako, i baš je brza.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
-
- Poruka: 2148
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Ti si ko u Nojevoj barcidax92 piše:Krecu i iz Ostruznice i Umke da evakuisu. Kriticni ce biti samo ovi uz reku, dok sam ja na sigurnom. Najgore sto meni moze biti je da do grada mogu ici drugim putem, preko Sremcice i Zeleznika.

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Sestra stigla do Beograda... Došli do početka Obrenovca (do vode), tu ih preneli u čamce, izvezli na drugu stranu i busem do Beograda. Odmah smo se javili na urgentni, a tamo su nas u roku od 1 minuta uputili na kliniku gde sad ima dijalizu.
Organizacija im je u mom slučaju odlična, pohvale
Organizacija im je u mom slučaju odlična, pohvale

- dax92
-
Dole u Ostruznici ljudi vec skupljeni, utovareni dzakove, spakovani u kamion i traktorske prikolice. Cak ima i previse ljudi, nema se sta raditi. Fali peska jedino. Bio sam dole neko vreme, i vratio se. Voda treba porasti jos bar 2m da bi izasla na put, ali su po meni sanse za to male.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
Ma kad je Kolubara uspela da napravi sve ono...
Jadni ljudi, u sekundi sve materijalno izgubiše. Gledam i one srušene kuće u Krupnju, strašno
Nadamo se da je najgore prošlo i da je to to.
Jadni ljudi, u sekundi sve materijalno izgubiše. Gledam i one srušene kuće u Krupnju, strašno

Nadamo se da je najgore prošlo i da je to to.

- dax92
-
Fora je sto Kolubara ima jako malo korito, i nije moglo primitu svu tu vodu. Sava je kod Umke i Ostruznice na mnogim mestima i preko 100m siroka, tako da je potrebna mnogo veca kolicina vode da bi se Sava izlila.
od ljudi koji su bili u Obrenovcu sam cuo i da su vidjali nekoliko tela koja plutaju, a u medijima ne smeju govoriti o broju zrtava, kojih na zalost ima jako puno.
od ljudi koji su bili u Obrenovcu sam cuo i da su vidjali nekoliko tela koja plutaju, a u medijima ne smeju govoriti o broju zrtava, kojih na zalost ima jako puno.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- macaneli
- VIP
Bosanci su danas otvorili branu jer nisu vise mogli zadrzavati vodu I ocekuju se talas veceras u sm od 1 metra.Zid koji zidaju od peska je dostigao oko 2 metra.Nadam se ce proci sve bez problema
cuo sam da u bosni ima dosta zrtava
cuo sam da u bosni ima dosta zrtava
- totti
- Reppa
- Poruka: 979
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Evakuišu bolnicu u Sr.Mitrovici,iz temerina išla jedna ekipa SHMP. 

http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- knez91
-
- Poruka: 2312
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Re: Одг: Poplave u Srbiji
Na medicinskom faksu u ns-u moze se odneti pomoc (ko sta moze), fino su organizovani.
Pre pola sata vidjeno 10ak kola hitne u koloni ide iz urgentnog pod rotacijom.
Pre pola sata vidjeno 10ak kola hitne u koloni ide iz urgentnog pod rotacijom.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Iosis
- VIP
Kuda se ide za SM, Inđije? Preko FG kako znam zatvoreno zbog odrona.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Daniel
- Poruka: 6086
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Tako sam i ja citao na amss, venac je bio zatvoren
Na ovom linku se moze videti stanje puteva
http://www.amss.org.rs/index.php?option ... Itemid=210
Ovde pokazuje da je put preko venca blokiran.
A za poplave, katastrofa, ne znam sta da kazem
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Na ovom linku se moze videti stanje puteva
http://www.amss.org.rs/index.php?option ... Itemid=210
Ovde pokazuje da je put preko venca blokiran.
A za poplave, katastrofa, ne znam sta da kazem

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- macaneli
- VIP
Za sm imas 3-4 puta iz ns.Preko venca na rumu,preko venca na frusku goru tj jazak,preko rakovca,preko banostora I preko beocina
- Iosis
- VIP
Mogu misliti koliko će biti u Obrenovcu žrtava. Još uvjek ne objavljuju, vjerovatno zbog panike. Pitam se samo da li će na kraju objaviti pravi broj.
U Doboju za sada 20 žrtava, ali ima i nezvaničnih informacija o više od 70 žrtava iako još kompletan grad nije pregledan i još ima djelova pod vodom.
Beograđani kakva situacija kod vas, vidim na Makišu prave nasip, a šta je u gradu?
U Doboju za sada 20 žrtava, ali ima i nezvaničnih informacija o više od 70 žrtava iako još kompletan grad nije pregledan i još ima djelova pod vodom.
Beograđani kakva situacija kod vas, vidim na Makišu prave nasip, a šta je u gradu?
- Reppa
- Poruka: 979
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
kolege već 2. turu bolesnika doveli u KCNS,kažu da imaju još 3-4 ture,idu sa 12 vozila u kolonu
http://www.polovniautomobili.com/reppa
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
evo mene sa radnih akcija... od popodne sam na makišu tamo smo pravili bedem pa kad smo tamo završili prebacili smo se na savski kej kod savamale pa tamo ka gazeli.
Zasad stabilna situacija... ne očekuje se da sava probije bedeme ali ozbiljno će da naraste.
Jedna slika sa mog krompira od telefona al' jbg... mračni uslovi i zilijardu ljudi.

Eh kad bi smo svaki dan bili ovako složni...
Zasad stabilna situacija... ne očekuje se da sava probije bedeme ali ozbiljno će da naraste.
Jedna slika sa mog krompira od telefona al' jbg... mračni uslovi i zilijardu ljudi.

Eh kad bi smo svaki dan bili ovako složni...

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
bas tako, obicno bi se poklali medjusobno dok nebude frke, tada se ujedinjujemo kao jedan!
evo jedne zanimljive slike za macana!

evo jedne zanimljive slike za macana!

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Prvo i prvo, žalosno je koliko se u 2014. godini, sa toliko puno rasprostranjenih vidova razmene informacija, kasni sa širenjem istih i koliko se napredovalo sa širenjem lažnih i pogrešnih.
Dosta poznanika je noćas otišlo za Šabac, tamo je bio pravi haos, ali ne od poplave nego od ljudstva. Možda je 20% njih radilo efektivno, ostali su se vrteli u krug, kisli, napijali se (ili već stigli takvi), jurili i na kraju ili vratili nazad ili produžili dalje. Opšti nedostatak ikakve organizacije i sredstava.
Par drugara je jutros (tj u subotu ujutru) zvalo više kriznih štabova u Beogradu, pokušavajući da dobiju informacije gde se i na koji način može pomoći, koji gradovi su u groženi, gde je potrebno ljudstvo itd. Svi su se uredno zahvalili, rekli da ne treba ništa i da će ako bude potrebe biti informisani preko medija. Automatski 0 poena za koordinaciju kriznih štabova, kao da je ova država veličine Marsa pa niko ne zna ništa i niko nema vezu ni sa kim.
Drugar je otišao na ispred Arene, sedeo skoro dva sata u autobusu čekajući da krenu za gde god, da bi im na kraju bilo rečeno da autobus ne ide nigde i to je to.
Kasno popodne se pakujemo u auto i krećemo za Mitrovicu, imamo dojavu da u Sremskoj ima dovoljno ljudi u odnosu na sredstva i da je pomoć potrebnija u Mačvanskoj. Usput nam nisu naplatili putarinu jer smo rekli kuda i zašto idemo. Stižemo tamo, prva stvar koja me je iznenadila je kao ljudi opušteno sede ispred kuća, radnje otvorene, deca se igraju, na samo 20-30 metara od nasipa. Pritom je celo naselje 10-20 metara ispod nivoa nasipa, a u tom trenutku je voda bila na nekih 30tak cm do vrha nasipa. Ljudi ima dovoljno, mada ne u višku, fali materijala, jedan red džakova je već bio postavljen. Nešto kasnije dolaze kamioni, džakovi se pune i nasip podiže, dok nivo vode raste. Do mraka je nivo vode porastao još nekih pola metra, kada smo poredjali poslednji red džakova i to je to, pesak i džakove odvoze negde dalje, preko puta u Sremskoj je frka jer voda udara baš tamo (zbog krivine toka Save), voda se izliva iz šahtova ali deluje da neće probiti džakove ako ne nastavi da raste vodostaj. Javljaju da je negde uzvodno voda puštena (ili je nasip popustio) u polja i da nivo vode više neće rasti i da čak štaviše blago opada. Malo kasnije u pomoć stiže i nešto vojske, lokalni meštani nam stalno dovoze piće i hranu, većinski pravljenu u domaćim uslovima, što je za svaku pohvalu. Dosta ljudi je iz Beograda, stigli su ranije u busevima, uglavnom preusmerenim iz Šapca.
Procenjujemo da više tu nema šta da pomognemo, akcija je utihnula i odlučujemo da idemo negde drugde. Odluka pada na Kostolac, jer prateći on-line vesti vidimo da je tamo jako hitno i da je ugrožena elektrana. Za manje od dva sata smo bili tamo, usput čitamo na više sajtova kako su prilazi Kostolcu blokirani, kako je velika gužva, hitne službe ne mogu da prodju, ministar neki je stigao i tako dalje, pa onda kako je talas prošao i elektrana je bezbedna. Stižemo tamo, putevi pusti, prošli Kostolac uzduž i popreko i oko elektrane tražeći nešto jer ne poznajemo teren, nigde apsolutno ništa. Idemo dalje uz Mlavu, tražeći nasip ili ikakve radove, nalazimo ih tek u Maljurevcu ~10 km dalje. Voda je već prelila put i podiže se, čujemo da su neki objekti već poplavljeni ili odsečeni i da tamo ima ljudi koji neće da napuste imanja. Mrkli je mrak, ne poznajemo teren, prateći navigaciju i neasfaltirane putiće kroz šume i livade dolazimo do prve linije odbrane, gde mala grupa ljudi puni džakove. Uglavnom lokalni meštani, materijala ima ali ljudstva i organizacije ozbiljno fali, pomažemo koliko možemo. Sat vremena kasnije neko javlja da je nasip popustio, tad primećujemo da je voda i svuda oko nas i da nadire. Kreće evakuacija preostalih meštana, mi se pakujemo i krećemo nazad. Počinje da sviće, usput vidjamo da je voda još nadošla i poplavila livade i kuće uz put.
Šta reći, ima dosta ljudi koji bi da pomognu gde god i kako god, mnogi su krenuli i potpuno neopremljeni, ali džaba kad je organizacija na državnom nivou loša, nema usmeravanja i opremanja ljudstva i širenja pravih i korisnih informacija. S obzirom na veliku nezaposlenost, bilo bi jako korisno organizovati neke radne akcije za otklanjanje posledica poplava. Našu sirotu državu nije snašla veća muka još od Drugog svetskog rata. Nisu tu samo Obrenovac (koji se definitivno mogao sprečiti) ili Šabac, tu je još dosta gradova po celoj zemlji gde su objekti oštećeni ili uništeni, infrastruktura takodje, usevi, stoka i ostale životinje, vozila i mehanizacija, na kraju i ništa manje bitne ljudske žrtve. Od Mačve do Crne trave, od Novog Sada do Prokuplja, ionako smo u kompletnom ćorsokaku, a samo za ovo će nam biti potrebne možda decenije...
Dosta poznanika je noćas otišlo za Šabac, tamo je bio pravi haos, ali ne od poplave nego od ljudstva. Možda je 20% njih radilo efektivno, ostali su se vrteli u krug, kisli, napijali se (ili već stigli takvi), jurili i na kraju ili vratili nazad ili produžili dalje. Opšti nedostatak ikakve organizacije i sredstava.
Par drugara je jutros (tj u subotu ujutru) zvalo više kriznih štabova u Beogradu, pokušavajući da dobiju informacije gde se i na koji način može pomoći, koji gradovi su u groženi, gde je potrebno ljudstvo itd. Svi su se uredno zahvalili, rekli da ne treba ništa i da će ako bude potrebe biti informisani preko medija. Automatski 0 poena za koordinaciju kriznih štabova, kao da je ova država veličine Marsa pa niko ne zna ništa i niko nema vezu ni sa kim.
Drugar je otišao na ispred Arene, sedeo skoro dva sata u autobusu čekajući da krenu za gde god, da bi im na kraju bilo rečeno da autobus ne ide nigde i to je to.
Kasno popodne se pakujemo u auto i krećemo za Mitrovicu, imamo dojavu da u Sremskoj ima dovoljno ljudi u odnosu na sredstva i da je pomoć potrebnija u Mačvanskoj. Usput nam nisu naplatili putarinu jer smo rekli kuda i zašto idemo. Stižemo tamo, prva stvar koja me je iznenadila je kao ljudi opušteno sede ispred kuća, radnje otvorene, deca se igraju, na samo 20-30 metara od nasipa. Pritom je celo naselje 10-20 metara ispod nivoa nasipa, a u tom trenutku je voda bila na nekih 30tak cm do vrha nasipa. Ljudi ima dovoljno, mada ne u višku, fali materijala, jedan red džakova je već bio postavljen. Nešto kasnije dolaze kamioni, džakovi se pune i nasip podiže, dok nivo vode raste. Do mraka je nivo vode porastao još nekih pola metra, kada smo poredjali poslednji red džakova i to je to, pesak i džakove odvoze negde dalje, preko puta u Sremskoj je frka jer voda udara baš tamo (zbog krivine toka Save), voda se izliva iz šahtova ali deluje da neće probiti džakove ako ne nastavi da raste vodostaj. Javljaju da je negde uzvodno voda puštena (ili je nasip popustio) u polja i da nivo vode više neće rasti i da čak štaviše blago opada. Malo kasnije u pomoć stiže i nešto vojske, lokalni meštani nam stalno dovoze piće i hranu, većinski pravljenu u domaćim uslovima, što je za svaku pohvalu. Dosta ljudi je iz Beograda, stigli su ranije u busevima, uglavnom preusmerenim iz Šapca.
Procenjujemo da više tu nema šta da pomognemo, akcija je utihnula i odlučujemo da idemo negde drugde. Odluka pada na Kostolac, jer prateći on-line vesti vidimo da je tamo jako hitno i da je ugrožena elektrana. Za manje od dva sata smo bili tamo, usput čitamo na više sajtova kako su prilazi Kostolcu blokirani, kako je velika gužva, hitne službe ne mogu da prodju, ministar neki je stigao i tako dalje, pa onda kako je talas prošao i elektrana je bezbedna. Stižemo tamo, putevi pusti, prošli Kostolac uzduž i popreko i oko elektrane tražeći nešto jer ne poznajemo teren, nigde apsolutno ništa. Idemo dalje uz Mlavu, tražeći nasip ili ikakve radove, nalazimo ih tek u Maljurevcu ~10 km dalje. Voda je već prelila put i podiže se, čujemo da su neki objekti već poplavljeni ili odsečeni i da tamo ima ljudi koji neće da napuste imanja. Mrkli je mrak, ne poznajemo teren, prateći navigaciju i neasfaltirane putiće kroz šume i livade dolazimo do prve linije odbrane, gde mala grupa ljudi puni džakove. Uglavnom lokalni meštani, materijala ima ali ljudstva i organizacije ozbiljno fali, pomažemo koliko možemo. Sat vremena kasnije neko javlja da je nasip popustio, tad primećujemo da je voda i svuda oko nas i da nadire. Kreće evakuacija preostalih meštana, mi se pakujemo i krećemo nazad. Počinje da sviće, usput vidjamo da je voda još nadošla i poplavila livade i kuće uz put.
Šta reći, ima dosta ljudi koji bi da pomognu gde god i kako god, mnogi su krenuli i potpuno neopremljeni, ali džaba kad je organizacija na državnom nivou loša, nema usmeravanja i opremanja ljudstva i širenja pravih i korisnih informacija. S obzirom na veliku nezaposlenost, bilo bi jako korisno organizovati neke radne akcije za otklanjanje posledica poplava. Našu sirotu državu nije snašla veća muka još od Drugog svetskog rata. Nisu tu samo Obrenovac (koji se definitivno mogao sprečiti) ili Šabac, tu je još dosta gradova po celoj zemlji gde su objekti oštećeni ili uništeni, infrastruktura takodje, usevi, stoka i ostale životinje, vozila i mehanizacija, na kraju i ništa manje bitne ljudske žrtve. Od Mačve do Crne trave, od Novog Sada do Prokuplja, ionako smo u kompletnom ćorsokaku, a samo za ovo će nam biti potrebne možda decenije...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Tek sad stigoh da se javim. Nalopatali smo se posteno. Kod kuce ne vredi sedeti, samo se nervoza podize. Na nasipu se sljaka, dizu se dzakovi, ljudi sa svih strana. Atmosfera veoma pozitivna sto je najvaznije i lakse se uz lopatu podnosi.
Na par mesta je frka, nista za paniku.
Voda se povlaci, pukao nasip u bosni i hrvatskoj. Nekom svane, nekom smrkne, mada smo bili spremni za ono najgore, izdrzali bi.
Sad se pakuju dzakovi za BG, odo da utovaram.
Na par mesta je frka, nista za paniku.
Voda se povlaci, pukao nasip u bosni i hrvatskoj. Nekom svane, nekom smrkne, mada smo bili spremni za ono najgore, izdrzali bi.
Sad se pakuju dzakovi za BG, odo da utovaram.
- Iosis
- VIP
Da vrlo loše je bilo od strane vlasti prije same poplave.
Kod nas u Doboju, a tako isto i u Banja Luci i cjeloj državi su govorili kako je situacija pod kontrolom i da neće biti poplave gradova, osim u Bijeljini kada je već očigledno bilo da će poplaviti pa su objavili šta će biti sve poplavljeno.
Hvala Bogu da pada nivo i da SM neće biti poplavljena. Ne znam tačno šta je poplavilo u Hr, ali ako su polja i njive, bolje to nego grad.
Kod nas u Doboju, a tako isto i u Banja Luci i cjeloj državi su govorili kako je situacija pod kontrolom i da neće biti poplave gradova, osim u Bijeljini kada je već očigledno bilo da će poplaviti pa su objavili šta će biti sve poplavljeno.
Hvala Bogu da pada nivo i da SM neće biti poplavljena. Ne znam tačno šta je poplavilo u Hr, ali ako su polja i njive, bolje to nego grad.