Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ameri mnogo trose i skupi su im delovi :)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Re: Ameri mnogo trose i skupi su im delovi :)

Poruka od Taunus 17m » sreda, 18. dec. 2013. u 07:22h

Novi turbaci uopste nisu losi , cak sta vise sa varijabilnom geometrijom turbine i ostalim zezalicama imas full boost vec na smesno niskim obrtajima i to funkcionise zaista dobro.
A i siguran sam da ce novi Mustang imati u ponudi bar neki V8.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 18. dec. 2013. u 09:22h

Talladega_500 piše:tako da nije bilo potrebe nuditi EcoBoost u njemu.
Naravno da je bilo potrebno, makar na papiru, a siguran sam da ce imati kakvu-takvu prodaju. Da li si razmisljao mozda da bi neki od tih ljudi sto kupi ST uzelo Mustang sa manjim motorom da imaju opciju? Bas sam skoro gledao neki izvestaj, ne secam se detalja ali sustina je bila da ST kupuju ljudi sa mnogo vecom godisnjom zaradom nego sto je Ford ocekivao da ce imati ljudi koji kupe taj auto.
Ko hoce V8 i dalje ce imati izbor, pritom dosta jaci motor, ne vidim apsolutno nista lose sto se nudi I4 sa fucking 300hp, neke generacije mustanga nisu videle tu cifru ni u najjacim modelima, a sad se dobija u mid-range modelu.
Fiesta!!

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 18. dec. 2013. u 09:40h

Mustang djeluje moćniji sa V8, ali ne smeta ni I4. Ne košta ništa, taj I4 je postojao i prije Mustanga tako da nisu dali pare specijalno za Mustanga.
Ja na to gledam kao plus, ne kao minus. Veći izbor, više opcija. Nekom će se svidjeti taj I4 sa 300 ks, a nekome onaj 3.7 V6 sa 300 ks. Pa ko šta više voli neka kupi.
Zamisli da imaš samo 3.7 V6, nekom se ne svidi, ali mu se svidi I4 u nekom drugom autu, pa će da kupi drugi auto.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13480
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. dec. 2013. u 16:29h

Taunus 17m piše:Novi turbaci uopste nisu losi , cak sta vise sa varijabilnom geometrijom turbine i ostalim zezalicama imas full boost vec na smesno niskim obrtajima i to funkcionise zaista dobro.
A i siguran sam da ce novi Mustang imati u ponudi bar neki V8.
Daleko od toga da su losi, ali turbo benzinac od 4 cilindra nema sanse da moze da predje kao lenji atmosferski V8.
dule0911 piše:
Talladega_500 piše:tako da nije bilo potrebe nuditi EcoBoost u njemu.
Da li si razmisljao mozda da bi neki od tih ljudi sto kupi ST uzelo Mustang sa manjim motorom da imaju opciju?
Ko hoce V8 i dalje ce imati izbor, pritom dosta jaci motor, ne vidim apsolutno nista lose sto se nudi I4 sa fucking 300hp, neke generacije mustanga nisu videle tu cifru ni u najjacim modelima, a sad se dobija u mid-range modelu.
Iosis piše:Mustang djeluje moćniji sa V8, ali ne smeta ni I4. Ne košta ništa, taj I4 je postojao i prije Mustanga tako da nisu dali pare specijalno za Mustanga.
Ja na to gledam kao plus, ne kao minus. Veći izbor, više opcija. Nekom će se svidjeti taj I4 sa 300 ks, a nekome onaj 3.7 V6 sa 300 ks. Pa ko šta više voli neka kupi.
Zamisli da imaš samo 3.7 V6, nekom se ne svidi, ali mu se svidi I4 u nekom drugom autu, pa će da kupi drugi auto.
Problem je u tome sto se steti reputacija auta. Imao bi Mustang jos vecu prodaju i da nude sedan, karavan, dizel, jeftini atmosferski 4-cyl i sta vec, ali samim tim unistavas reputaciju auta jer to nije Mustang koji ljudi vole i kupuju.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » sreda, 18. dec. 2013. u 17:15h

Mene iskreno ne bi bilo briga da li ce preci 300.000 km ili 1.000 000 km jer realno ne bih ga toliko dugo ni posedovao , po mom misljenju najbitnije su performanse .
A i svakako ne verujem da ce ogroman broj vlasnika posedovati taj auto duze od 5 godina. A za tih 5 godina ne verujem da ce preci vise od 300.000 km . Sto ce taj motor da ispuni , ako ostane u stock formi.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. dec. 2013. u 17:32h

To je, naravno, samo ako kupujes nov auto. ;)

Mustang vise nije jeftin kao nekada, tako da ne mogu svi da ga priuste kao sto je nekad bilo.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » sreda, 18. dec. 2013. u 19:04h

Kada sam ja bio momčić, a to je bilo sedamdesetih godina prošlog veka :D niko u tadašnjoj Jugoslviji nije vodio brigu o tome koliko auto troši benzina (tada su dizel motori bili uglavnom u kamionima i radnim mašinama). Auto se kupovao srcem, a ne po tome koliko troši.Benzin je bio jeftin...neosetno jeftin, standard kudikamo bolji.Nije se razmišljalo o tome kolike su mesečne dažbine, jer su u odnosu na prosečnu platu bile male.Eto cela filozofija je u tome.Koliko para ...toliko muzike.Za nas više nikada neće biti jeftinog benzina i dizela, bar ne u onoj meri kakav je bio nekad.Onaj ko može da održava auto od 3000 ccm i 250 KS.... i treba da ga vozi. :)
Slika Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. dec. 2013. u 19:08h

Lale piše:Auto se kupovao srcem, a ne po tome koliko troši.
Auto se kupovao "Hoce li biti Stojadin ili neki drugi proizvod Istocne Evrope". Srce ... :wtf:

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 18. dec. 2013. u 19:17h

Ne znam zbog čega bi štetio reputaciji. Ako neko voli V6 i V8 ima i to u ponudi.
Ako taj I4 crkne nakon 250k, a V6 ili V8 idu i poslje milion, nema tu šta da štetu reputaciji auta. Ali jbg tamo je drugačije shvatanje, šta je tu je. Mada imam neki osjećaj da će nekom svidjeti više taj I4 pa će postati popularan iz nekog razloga. Pokazat će vrjeme. :D

Pročitao sam kao možda ponude dizel i hibrid. Naravno tu opet bilo, pa kako to, pa Mustang je auto koji troši puno goriva bla bla... A kladim se da niko neće reći za BMW i8 da je sranje jer je hibrid od 1.5L, nego kao WOW jbt BMW od 1.500 kubika, a ide dobro! :D
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » sreda, 18. dec. 2013. u 19:44h

Talladega_500 piše:
Lale piše:Auto se kupovao srcem, a ne po tome koliko troši.
Auto se kupovao "Hoce li biti Stojadin ili neki drugi proizvod Istocne Evrope". Srce ... :wtf:
Tu baš nisi u pravu.
Mogao si da kupiš bilo koji zapadni auto.Vozio se tada pored Stojadina i Mercedes, Opel, Ford,Fiat, Pežo,Sitroen....ali nije bilo bitno koliko troši.
Slika Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 18. dec. 2013. u 19:54h

Talladega_500 piše: Auto se kupovao "Hoce li biti Stojadin ili neki drugi proizvod Istocne Evrope". Srce ... :wtf:
Jeeeeeeste... Ni hleb nismo imali.
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 18. dec. 2013. u 19:58h

Pa dobro vozili su se uglavnom domaća auto, Stojadin i sl, ali tada su to bila vozila koja nisu zaostala u vremenu, nego može se reći da su bila u korak s vremenom. Pa nisi ni imao potrebe da kupuješ neki drugi auto koji bi bio prosječan auto.
I sada je slična stvar, pokušavaju da utrpaju FIAT-e iz Kg, ali slabo nešto, jer je poplava polovnjaka sa zapada. :D

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » sreda, 18. dec. 2013. u 20:07h

I te kako su se kupovale sve one marke koje sam pobrojao i to novi automobili sa opermom po narudžbi.Naravno sve je imalo svoju cenu, uostalom kao i danas.Od "klotare" do ful opreme velika je razlika. :)
Slika Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. dec. 2013. u 21:05h

Lale piše:Mogao si da kupiš bilo koji zapadni auto.Vozio se tada pored Stojadina i Mercedes, Opel, Ford,Fiat, Pežo,Sitroen....ali nije bilo bitno koliko troši.
Naravno da si "mogao" - "mozes" ti i danas da kupis i LaFerrari u Srbiji. Samo otvori novcanik i Ferrari ce ti ga bez problema i isporuciti.
A to sto na jednog Mercedesa si imao 1,000 Stojadina i sto su Mercedesa uglavnom vozili samo politicari i gosti iz inostranstva, to je vec druga stvar. Ali da, "moglo" se kupiti ... ;)
Iosis piše:Ne znam zbog čega bi štetio reputaciji. Ako neko voli V6 i V8 ima i to u ponudi.
Ako taj I4 crkne nakon 250k, a V6 ili V8 idu i poslje milion, nema tu šta da štetu reputaciji auta. Ali jbg tamo je drugačije shvatanje, šta je tu je. Mada imam neki osjećaj da će nekom svidjeti više taj I4 pa će postati popularan iz nekog razloga. Pokazat će vrjeme. :D
Nije poenta da li je on kvalitetan ili ne - motor od cetiri cilindra nema sta da trazi u muscle car koji je tokom cele svoje istorije bio poznat po velikim i mocnim V8. Zbog cega je danas Mustang II toliko kritikovan nego zbog motora?
Sama pojava 4-cyl motora u autu kao sto je Mustang steti reputaciji. Isto kao sto bi i ponuda sedana, karavana, dizela, hibrida i bilo koja slicna ponuda takodje u velikoj meri ostetila reputaciju.
Iosis piše:A kladim se da niko neće reći za BMW i8 da je sranje jer je hibrid od 1.5L, nego kao WOW jbt BMW od 1.500 kubika, a ide dobro! :D
Naprotiv'; cuo sam dosta kukanja na racun i8 da se ne smatra pravim BMW i da se ne priznaje kao BMW dok im ne naprave M8.

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » sreda, 18. dec. 2013. u 21:27h

Pa i u Americi Ferari će ti biti isporučen na isti način - odreši kesu pa kupi.Na hiljadu Fordova (što je američka paralela Stojadinu) nema više Meca no u Srbiji. 8)
Slika Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. dec. 2013. u 21:29h

Ford Americka paralela Stojadinu? :wtf:

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » sreda, 18. dec. 2013. u 21:33h

Naravno...auto za široku radničku klasu.Pa to svi Amerikanci kažu. I Henri je to rekao. :)
Slika Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. dec. 2013. u 21:36h

Ako ti tako kazes ...

Cisto iz moje radoznalosti, ako je Ford USA paralela Stojadinu, koja Americka firma je onda paralela Fordu EU?

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » sreda, 18. dec. 2013. u 21:45h

Evropa - konkretno Nemci su Fordovim evropskim modelima dali dušu, oplemenili ga u spoljašnjem izgledu, enterijeru, opremi...
Slika Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. dec. 2013. u 21:49h

Jel to znaci da je Ford u Evropi tih godina (1970s) bio u rangu recimo Oldsmobila ili Chryslera ili mozda cak i Buicka u Americi?

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 18. dec. 2013. u 21:52h

Cisto da upozorim, ako diskusija nastavi u smeru Evropa vs. USA, znate koji ce biti epilog.
Fiesta!!

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » sreda, 18. dec. 2013. u 22:02h

Dobro... da ne upropastimo temu...selim se u podforum "Koji Ford da kupim".
Slika Slika

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 18. dec. 2013. u 22:22h

Те приче да седамдесетих година је био добар стандард и да није био битно колико аутомобили троше , није тачно . Фића је био ауто , а тристаћ је био појам . Ко се не сећа био је пар непар систем , тако да сваки други дан можеш да возиш кола. Па бонови за бензин , па несташице струје ... Дивота .

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » sreda, 18. dec. 2013. u 22:30h

Kazu da je tada bila globalna kriza oko goriva,a ne samo kod nas.To je bilo tek krajem sedamdesetih,cini mi se.Slabo me pamcenje sluzi mrgreen
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 18. dec. 2013. u 22:54h

Opet ne shavatam to, zašto ljudi kritikuju. OK ima u ponudi I4, V6, V8, ko šta voli neka kupuje.

To mi isto dođe kao npr. Mondeo Titanium ima svu moguću opremu, ali zato onaj najniži nivo opreme ima neku jadnu opremu. Ko hoće sve, pa i uređaj za češkanje *uda kupi Titanium. :)

Što se Mercedesa tiče, ni danas nije neka velika razlika i dalje ga vozaju političari i dobrim djelom ljudi koji su stekli kapital sumljivim putem. :)
Ova boranija što što voza Mečke to su sve starije i polovne. :D

Zaključana

Povratak na „Off topic & Free time“