Mercedes stodvajstčetvorka dvjestapedeset de
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1400
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Re: Mercedes stodvajstčetvorka dvjestapedeset de
Mislio sam da vozis mondea
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
u pravu si, tu corsu vozi ko stigne 

- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
na dedinoj w124 ništa, osim pokoja žarulja, ulje, filteri i gume.. e i kočione pločice smo promijenili.. i onda ju je okrenuo na krov pa završila u dijelovimaveljo_81 piše:Sjecam se da sam platio prije 7-8 godina h. zglob polovan 50 evra i isto toliko je bio balans teg, nisam imao za njega nego ga skinuo pa mi brujao kardan ako dodjem u niske obrtaje, to i 2 kugle sam ulozio u njega a vozio ga 6 godina, moze predsjednik da se ljuti al merc je mercblackbird700 piše:diferencijal još uvijek vrijedi dosta.. od svog sam prodao za 50e, s tim da je lagano zujao. čovjek ga je rastavio i zamijeni ležajeve (još 100e) i vozi se već nekih 2 godine...

Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

-
- Trovač foruma!
Nikad vise tako dobar auto nazalost, ja sam imao 190d tzv mali mercedes a uvijek sam zelio 124 250, nije 190 bio los ljeti ali dodje zima, potjera nagon a u njemu tjesno pa se sav slomis, sve ostalo cista 10-ka
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21496
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
DObar vam taj dalekovod

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 14903
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne pada mi trenutno napamet neki promaseniji auto od te 190-tice.veljo_81 piše:Nikad vise tako dobar auto nazalost, ja sam imao 190d tzv mali mercedes a uvijek sam zelio 124 250, nije 190 bio los ljeti ali dodje zima, potjera nagon a u njemu tjesno pa se sav slomis, sve ostalo cista 10-ka
Ogromno predsoblje (hauba), al zato minimalna dnevna soba (kabina). Gepek u tragovima.
Al zato cena ko za "pravi" mercedes

Imao ga je moj kolega iz bivse firme, otprilike smo zajedno kupili on 190-ticu a ja oriona. Hteo je da kazni samoga sebe sto je napravio takvu glupost kad ga je kupio, pa ga nije prodavao narednih par godina

Naravno kostao je dosta vise od oriona, a bio je u krs stanju. Sedista propala, samo sto dupe ne lezi na patosu, motor stekce...
I naravno najsladji je bio kad padne sneg, a nama lepa uzbrdica pred firmom

Naplacao se piva da ga izvlacimo.
Nikada mi nije bila jasna ta opsednutost mercedesom. Meni je prva asocijacija "seljacina". Daleko od toga da je meca los auto, ali ni blizu nije svojoj ceni.
Djak pesak 

-
- Trovač foruma!
Aj ne lupaj, ljepse se voziti u 190 bez sica nego u orionu na sicu, o kvaliteti govori cijena oriona i cihena 190, orion mozes prodati samo po kili a 190 i dalje masa ljudi ne moze da kupi
Dobar je on zimi, ja sam cesto voziio po snijegu 120 a svi voze 60, vozis i gledas kako prednje vuce krecu iz snijega u preticanje i backa ih kad izadju iz traga a meca ih preleti, samo nema trzanja volanom, doduse moras imati dobre gume
Prostor je takav kakav je, to valjda vidis kad kupujes auto, buraz je kupio scorpia koji nazad ima sobu i ja ga koristio zimi kad idem na trpalista medjutim ona su uvijek pod snijegom i tu scorpio samo potone pa moras zvati nekog da te izvuce, srecom scorpio ima velik gepek pa mozes da sakrijes udatu gosoodju dok te ne izvuku iz sbijega a i ona taman malo optereti zadnji kraj
Kako kome al ja sam na snijegu sigurniji bio s tim mercom nego sad sa focusom, sa focusom stalno imam osjecaj da ce mi zadnji kraj izletiti, vozim ga dosta lakse nego sto sam vozio merca
Dobar je on zimi, ja sam cesto voziio po snijegu 120 a svi voze 60, vozis i gledas kako prednje vuce krecu iz snijega u preticanje i backa ih kad izadju iz traga a meca ih preleti, samo nema trzanja volanom, doduse moras imati dobre gume
Prostor je takav kakav je, to valjda vidis kad kupujes auto, buraz je kupio scorpia koji nazad ima sobu i ja ga koristio zimi kad idem na trpalista medjutim ona su uvijek pod snijegom i tu scorpio samo potone pa moras zvati nekog da te izvuce, srecom scorpio ima velik gepek pa mozes da sakrijes udatu gosoodju dok te ne izvuku iz sbijega a i ona taman malo optereti zadnji kraj

Kako kome al ja sam na snijegu sigurniji bio s tim mercom nego sad sa focusom, sa focusom stalno imam osjecaj da ce mi zadnji kraj izletiti, vozim ga dosta lakse nego sto sam vozio merca
- CrnaTica
od starijih mercova, samo w124, i to nakon zadnjeg fejslifta (znači zadnje serije).. i w140
w124 coupe mi je posebno lijep, ali ih ima na kapaljku. a dijelova nigdje
što se tiče novijih.. od w211, opet zadnji fejslift pa na bliže, opet e klasa. ujak prije 4 godine došao iz slovačke.. nov auto (imao 700km na satu - 2 dana ranije ga podigao iz salona i pići u hr). dočekali novu godinu kod mene, pao snijeg drugi dan i ajmo driftat..
na kraju smo se vratili kuć po eskorta i s njim driftali
na meci nismo uspjeli pogasit sve zaštite - pogasimo ono što piše u knjizi, okrenemo ga za 90 stupnjeva, on misli da je neki kvar, popali sve i izravna auto
w124 coupe mi je posebno lijep, ali ih ima na kapaljku. a dijelova nigdje
što se tiče novijih.. od w211, opet zadnji fejslift pa na bliže, opet e klasa. ujak prije 4 godine došao iz slovačke.. nov auto (imao 700km na satu - 2 dana ranije ga podigao iz salona i pići u hr). dočekali novu godinu kod mene, pao snijeg drugi dan i ajmo driftat..
na kraju smo se vratili kuć po eskorta i s njim driftali

- darioculibrk
- Poruka: 1210
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Moj komsija koji je taksista vozi Mercedes w210. Kad sam ga jednom prilikom pitao kako uspije zimi po snijegu izaci sa tim mercedesom po mnogobrojnim banjaluckim uzbrdicama, kaze: "samo nove gume i pun rezervoar goriva" 

Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- CrnaTica
dok je deda radio još u njemačkoj, bio je u ulici taksi w124 200d... okrenuo je nekih 7 milijuna km.. s tim da motor nije otvaran!darioculibrk piše:Moj komsija koji je taksista vozi Mercedes w210. Kad sam ga jednom prilikom pitao kako uspije zimi po snijegu izaci sa tim mercedesom po mnogobrojnim banjaluckim uzbrdicama, kaze: "samo nove gume i pun rezervoar goriva"
mijenjali su lanac i lančanike, dizne i moooožda je jednom boš pumpa išla na reglažu

- darioculibrk
Ma ja kazem kako je vazno imati nove gume a i pun rezervoar goriva da optereti zadnji kraj. Ali i ovi noviji imaju raspored tezine skoro 50:50, tako da nije ista situacija kao prije 20 godina. Osim toga, to je gospodsko auto
Nije to za ove nase kozje staze.

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8417
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Kad već spominjete opterećivanje zadnje osovine.
Naš kolega Scorpio 696 došao sa svojim Scorpiom na prvo okupljanje u NS. Bila zima na pragu. Gledamo mi auto, došao na red gepek, otvara čovjek gepek, a unutra dva velika gusana radijatora.
Šta ćeš, čovjek živi u Kamenici, obavezno zimska oprema.
Naš kolega Scorpio 696 došao sa svojim Scorpiom na prvo okupljanje u NS. Bila zima na pragu. Gledamo mi auto, došao na red gepek, otvara čovjek gepek, a unutra dva velika gusana radijatora.

Šta ćeš, čovjek živi u Kamenici, obavezno zimska oprema.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Trovač foruma!
ja nikad nisam stavljao nista u gepek da opteretim, sava s3 bila mu dovoljna a moj kum uvijek pun gepek plocica, onako zapakovanih, radio s njima pa mu bilo zgodno, on je redovno mijenjao selene a ja nikad ni jednog, ima tu dosta i do vozaca, nikad se nije zanijeo ako ja to nisam htio
kad je kod nas ponovo izgradjena dzamija policija je prvih par godina cuvala 24 h denvno, bila zima, noc, onako snijeg ociscen da se ne mogu 2 auta mimoici, ja krenuo kuci i kod dzamije skrecem desno, samnom bila neka treba, ajd da je preplasim sad cu da ga namotam malo zesce u raskrsnicu, driftam ja, svijetla obasjase policijski auto a njih dvojica unutra taman prispali, parkirali 5-6 metara od raskrsnice, znaci sekunda, ja sam uspio stati 2 mm od njihovog branika oni su vec bili iskocili iz auta i onda smo malo galamili jedni na druge, konacanrezultat je bila meni kazna za pojas
kad je kod nas ponovo izgradjena dzamija policija je prvih par godina cuvala 24 h denvno, bila zima, noc, onako snijeg ociscen da se ne mogu 2 auta mimoici, ja krenuo kuci i kod dzamije skrecem desno, samnom bila neka treba, ajd da je preplasim sad cu da ga namotam malo zesce u raskrsnicu, driftam ja, svijetla obasjase policijski auto a njih dvojica unutra taman prispali, parkirali 5-6 metara od raskrsnice, znaci sekunda, ja sam uspio stati 2 mm od njihovog branika oni su vec bili iskocili iz auta i onda smo malo galamili jedni na druge, konacanrezultat je bila meni kazna za pojas

- mbole
- Poruka: 14903
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nivo pristojnosti samo potvrdjuje moj utisak o vozacima doticnogveljo_81 piše:Aj ne lupaj...
Djak pesak 

- Scorpio 696
- Poruka: 1371
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
jel on tu zbog grejanja? 

-
- Trovač foruma!
izvini ako sam te uvrijedio, nije mi bila namjera, kako da ti napisem, necu reci lazes nije tako, sorry jos jednommbole piše:Nivo pristojnosti samo potvrdjuje moj utisak o vozacima doticnogveljo_81 piše:Aj ne lupaj...
mada, nisam znao da postoji profil ljudi prema tome koju marku automobila voze, to je malo pretjerano
- CrnaTica
Scorpio 696 piše:Zimske gume +radijator = nema zime

naravno da nema zime.. gus kad se ugrije, drži nekoliko sati kasnije

- Iosis
- VIP
veljo_81 piše:...nisam znao da postoji profil ljudi prema tome koju marku automobila voze, to je malo pretjerano
Kako ne postoji, vozači njemačkih marki uglavnom su neki šabani koji su puni sebe, koji ima mišljenje kada sjedne u njemački auto:
1. JA (najbogatiji, najbolji, najjači, najpametniji, najponosniji dasa u selu)
2.
3.
4.
5. Bog
6.
7.
8.
.
.
.
103.
104.
105. ostali
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
+1
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- darioculibrk
Pa i Ford je njemacki
Bar ovi koje mi vozimo
Al istina je to, meni su se VW i Audi zgadili zbog takvih krkana koji ih voze

- Iosis
- VIP
Pa jes djelom, ali niko ga ne smatra.
I bolje zbog takvih krkana.
I bolje zbog takvih krkana.

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
ono što jes jes.. al onda i iPhone ispada kineskidarioculibrk piše:Pa i Ford je njemackiBar ovi koje mi vozimo
Al istina je to, meni su se VW i Audi zgadili zbog takvih krkana koji ih voze

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam