Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fićo najbolje auto na svijetu!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Fićo najbolje auto na svijetu!

Poruka od totti » sreda, 11. dec. 2013. u 21:45h

Pandur piše:trosi ISPOD 5 LITARA BENZINA
Proveri metodom od čepa do čepa, nemoj da veruješ šta ti bord pokazuje. :D
Slika

Dule.M
Poruka: 121
Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h

Poruka od Dule.M » četvrtak, 12. dec. 2013. u 01:40h

Ova potrosnja od manje od 5L meni deluje kao pecaroska prica.Posedovao sam ficu od 91-95 i mrzim i samu pomisao na taj auto.Radio mu generalnu,sredio limariju i farbao,cuvao kao malo vode na dlanu a kostao me da sam mogao golfa 2 TDI da kupim u to vreme.Nikad ispod 7L nije trosio ni kad sam ga vozio pola ler pola gas u vreme krize.Napio se kad sam ga na kraju menjao za prase (poklonio kumovom caletu) al prase jos nije stiglo evo sad je vec punoletno.
Slika

Pandur
Poruka: 198
Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h

Poruka od Pandur » četvrtak, 12. dec. 2013. u 20:30h

paima kompletne neko italijansko paljenje ,neka vrhunska marka iz ''onog vremena'',i karburator isto neki vrhunski iz onog vremena,neki orte ili tako nesto..... zato tako malo trosi....a i cale vozi ko pravi penzos :)

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » petak, 13. dec. 2013. u 21:42h

Karb jedino ako je Dellorto ? Mada sumnjam , al' nema ni veze .
Zastava 750 mi je verovatno najomrazenije vozilo koje sam imao cast da vozim , a drugo mesto zauzima jugo.
No , da se vratim na Z750 , sad da li ja imam velika stopala , ili taj auto ima izuzetno male i tesno postavljene papucice gasa kocnice i kvacila , nisam siguran . Siguran sam samo u cinjenicu da sam na svakom kocenju pomalo stiskao i gas , ili na stiskanju kvacila lagano dodirivao kocnicu. Da ne pominjem grejanje , koje naravno nije radilo nikako , pa onda sajla za sauh koja je redovno rdjala , aksenke koje su otpadale itd itd... Sve u svemu bulja vozilo , nekada je bio dobar , za siroke narodne mase da se prevezu i to . Ali inace je bulja.
Naravno , cenim svakoga ko voli Z750 . Ali meni on ne treba u zivotu thumbsuph
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Pandur
Poruka: 198
Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h

Poruka od Pandur » ponedeljak, 16. dec. 2013. u 17:00h

evo svezi podaci od caleta,paljenje sve kompletno magneti mareli proizvodnja is kraja osamdesetih godina,stajalo uskladisteno godinama,ugradjeno 2 god pre prodaje FICKA,kvacilo,marke Valeo ugradjeno na oko 100 000km predjenih,(to je jedva par hiljada pre nego sto je meni prodat auto)i karburator dellorto,ustelovan do maksimuma....zato trosi tako malo,jer su delovi iz osamdesetih godina,a tek su nedavno ugradjeni,jer su stajali konzervirani sve ove godine kod prethodnog vlasnika koji je bio pedanterija ziva :))))) i svi uvezeni delovi su iz Italije tako da su garant originalni....znaci stvarno trosi nepunih 5l/100km/ a ide kao san,ja kad sam ga vozio,bio je tisi u kabini nego moj eskort 87-o godiste,tako tiho radi da sam na leru pomislio da se ugasio:)))))))) prelepo ocuvan auto,najbolje ulozenih 400 eura ove godine,cale srecan do neba:))))

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21496
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 16. dec. 2013. u 17:02h

jeeeste... milion!

lock.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4