Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Majstorske prevare

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Majstorske prevare

Poruka od mbole » četvrtak, 3. maj 2012. u 22:47h

U svakom poslu, pa i u automehanici ima raznih ljudi (a i onih koji bas ne zasluzuju da nose to ime, al ajd sad).

Ocigledno se radi o jednom "raznom" :)
Okrenes se i odes kod nekoga ko ceni novce koje zaradjuje.
Djak pesak :)

doca80
Poruka: 183
Član foruma od: sreda, 14. mar. 2012. u 22:43h

Poruka od doca80 » četvrtak, 3. maj 2012. u 23:06h

Da u pravu si,ali ja sam relativno kratkih zivaca za ovakve stvari,pa sam se pomalo iznervirao...ali sam ostao cool...Pokusavam da shvatim sta se desavalo u glavi tog coveka u trenutku dok je pricao te nebuloze...ne znam koliko pijan ili lud treba covek da bude da onako bulazni... nasao sam drugog koji ce mi sutra za dzabe meriti kompresiju....samo on insistira da se to radi na POTPUNO HLADNOM MOTORU,znaci da stoji celu noc i ujutro da se meri kompresija,a ovde na forumu ste rekli da se kompresija meri na vrucem motoru...ko je sad u pravu??? jel to ima veze od motora do motora kako se na kojem meri kompresija,vruc ili hladan??? moj auto je eskort 1300kubika,89-a godina

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 3. maj 2012. u 23:20h

Sta se u cijoj glavi nalazi... tesko je dokuciti. U nekima jednostavno nema bas puno toga :)

Oko merenje kompresije vruce/hladno su misljanja podeljena, i jednostavno nismo uspeli da se slozimo dal treba ovako ili onako.
Jedni tvrde jedno, drugi tvrde drugo.
Za tvoj motor nemam podatke, ali za iole novije lepo pise u TIS-u da se meri na vrucem motoru (recimo 1991-1996 1.3 HCS, 1.4 PTE).

doca80

Poruka od doca80 » četvrtak, 3. maj 2012. u 23:23h

jel moze neko da mi kaze ko je probao na svom autu da meri kompresiju i na vruc i na hladan motor,kolike su razlike u kompresiji kad se meri na vruc u odnosu na hladan motor?

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 3. maj 2012. u 23:26h

doca daj to burazeru i uzivaj..

doca80

Poruka od doca80 » četvrtak, 3. maj 2012. u 23:32h

milane,ne znas mog buraza,smota smotani,veze nema sa zivotom,ako to dam tako njemu,doci ce vreme da se stanje kola pogorsa,on ce otici kod nekog majstora koji ce njega da oguli kao ovcicu za shishanje...a on nece imati pojma...a i ja nisam takav lik da mu dam auto kojem nesto fali....ja palim preko jako brzo,za nedelju dana,do tada zelim da mu dam auto koji je bez mane....

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 3. maj 2012. u 23:55h

Ne sekiraj se, sje*ace ga on u bilo kom stanju da mu ga das :)

doca80

Poruka od doca80 » petak, 4. maj 2012. u 00:05h

hahhah mbole,mozda,mada je veoma pazljiv vozac,ali je toooliko razlicit lik od mene da prosto covek ne poveruje da smo uopste braca....i samo je ovca za shishanje oko necega oko cega se ne razume...a to su kola...apsolutno ga zabole da nauci nesto o kolima,ja mozda ne znam mnogo,ali se barem trudim da naucim...on se ni ne trudi....ne verujem da ce ga sjebati,samo zelim da mu dam skroz full ispravan auto,da ne mogu majstori da ga ogule za nepostojece kvarove kao sa prethodnim kolima sto su mu uradili...a i porodica mi je to,ja cu se osecati lepse znajuci da sam mu dao nesto za pamcenje.... ja verovatno necu dolaziti u srb,osim mooozda jaaako retko,ponekad...neka ima eskorta kakvog nema bas puno ljudi u gradu....istektirao sam mu auto tuto kompleto,ali bukvalno sve,napravio ojacanja na podu majstor,na pragovima,sad je eskort bukvano kao tenk. jos samo ova stvar oko motora i meni je savest mirna...a ja cu imati bruka jaku kintu preko,pa cu mu slati pare da ga odrzava,ali ne da ga shishaju majstori...zato zelim da sve bude u najboljem redu kad mu poklonim eskorta...

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 4. maj 2012. u 00:11h

posalji ti batu jednog focusa..

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » petak, 4. maj 2012. u 00:21h

konkretan slucaj za motor kome je fabricka kompresija 11-hladan u rasponu od 6,5 do 8 a zagrejan 9 na svim.eto ako ti nesto znaci
rust is not a crime

doca80

Poruka od doca80 » petak, 4. maj 2012. u 06:42h

znaci,hvala borise :)

doca80

Poruka od doca80 » petak, 4. maj 2012. u 07:33h

milan_gt piše:posalji ti batu jednog focusa..

nema on para da to odrzava,on radi u istoj firmi u kojoj i ja(mislim na moj dnevni posao sa kompjuterima ;) ) i mesecno zaradi par stotina eura,nema sanse da moze da odrzava noviji auto,a ja nemam nameru da radim preko da bi placao odrzavanje skupih kola...pokrijes se koliko ti je siroko cebe,to je moj moto :) tako nek radi i moj buraz... nek vozi auto koji moze da odrzava...

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » petak, 4. maj 2012. u 22:28h

doco 80... da ne citiram tvoje postove, ima ih dosta pa da ne zauzimam previse prostora...da pokusam da odgovorim, tj da ti pomognem oko nedoumica u vezi merenja kompresije- poslacu ti na pp literaturu koju su napisali skolovani ljudi i koja je u praksi dokazana kao tacna i ispravna, o tome kako se meri kompresija (sam postupak). e sad kakav je taj majstor koliko zna i ovo i ono.. to su bezvezne price.. pusti to, ako nece da ti meri kompresiju- teraj kod drugoga. ako nemas preca posla, ti se ubedjuj sa njim koliko hoces, oko toga zasto ti motor dimi, kako se meri kompresija, kad se meri- pa se na kraju pobijte ko ljudi i zavrsite na sudu, pa se onda izmirite, napijete ko ljudi, pa ponovo merite kompresiju. uostalom, to dimljenje kod prvog startovanja kod tebe- nije nikakav simptom da ti auto ima slabu kompresiju (teorijski, a i u praksi je moguce, da auto dimi tj trosi ulje , a ima odlicnu kompresiju).. zato smatram da, ovaj tvoj slucaj i nije za ovu temu jer i nema neke prevare.. uostalom, ako je taj onaj isti koga ste prebili (izvinjavam se ako sam pogresio) ili ako ste vec postali cuveni po tabanju majstora, imacete dosta problema sa njima, makar sve naucili o kompresiji, mehanicim fordovima, autima..pozzzzzzzz

doca80

Poruka od doca80 » petak, 4. maj 2012. u 22:40h

hehehe stefane,duhovito,nema sta... taj majstor sto smo ga pretukli odavno nije medju zivima...nastavak price se poveo u ovoj temi http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 38&t=12444 pa prelistaj negde od polovine stranice danasnje postove i rezultate merenja....

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » petak, 4. maj 2012. u 22:57h

nije druze duhovito, niti imam nameru da ti se podsmevam... procitao sam ovaj tvoj post, a takodje i u drugoj temi- napisao sam svoje misljenje, na tebi je kako ces shvatiti i sta ces dalje raditi... pozzzzzz

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 12. maj 2012. u 11:12h

Nije baš majstor u pitanju, ali će možda nekom da koristi...
Elem, lik iz okoline Požarevca koji radi sa polovnim gumama i koji se reklamira na polovnim automobilima http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... po_komadu/ je težak lažov, izbegavajte ga u svakom slučaju thumbsuph
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 12. maj 2012. u 12:10h

kako bre totti..? :wtf:

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 12. maj 2012. u 12:25h

Naveo u oglasu da ima 4 kom Bridgestone 205/55-16, sa šarom 7 mm. Zovem ga da mi potvrdi da ih ima i da mi kaže njihov DOT. Ne javlja se na telefon (pošto je u Italiji), ali šalje poruku i potvrdjuje da ih ima, da je cena 35€ po komadu, da je šara preko 6 mm i da su stare 3 godine. Odemo mi za Požarevac, kad ono... DOT iz 2006, šare od 5.0 do 5.3 mm :wtf: Drugar popizdeo, zvao ga u Italiju (tu mu još skinu 700 dinara za razgovor :doh: ) a ovaj kaže da su možda prodate ili da je nešto pobrkao, naravno ne pada mu na pamet da nadoknadi troškove, kaže da je i on tako u životu hiljadu puta išao džabe negde :blink: :lele:
Uglavnom, zbog statusa koji drugar trenutno ima, sve se završilo samo na dranju i pizdenju..
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 12. maj 2012. u 12:50h

ja sam od njega uzeo nekoliko pari, slao mi, i bio zadovoljan..

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 22. jul 2012. u 01:17h

http://lorddecross.hubpages.com/hub/The ... -Shop-Scam

Čisto da se vidi da nismo gori od drugih. Plus što na kraju priče navode na kupovinu dijagnostike, a ispod texta 100 reklama za iste. Prevara na prevaru.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“