Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Skidanje "registarske nalepnice"

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Re: Skidanje "registarske nalepnice"

Poruka od nikola » sreda, 28. mar. 2012. u 10:21h

shakal_86 piše:A jos izmisljavaju nekakve gluposti a prave greske.Da li ste provalili da nekom na nalepnici pise da vazi dan pre ili dan posle registracije a nekom stoji datum isto kao i do kraja reg.
Imaju tu nekakvu gresku koju ni oni ocigledno jos uvek nisu shvatili. :vid budale:
Nije to greška. Šta će da piše na nalepnici, zavisi isključivo od toga šta ti piše u polisi obaveznog osiguranja. Evo na primer, meni polisa važi do 1.3.2013. do 17h. Znači ne važi mi ceo taj dan 1.3. već samo do 17h i u SUP-u nisu mogli na nalepnici da stave 1.3. nego 28.2.2013. (sasvim logično). Jer ako bi stajalo na nalepnici 1.3.2013. to bi značilo da važi ceo taj dan... i šta, ne daj Bože vozim tog dana i napravim neko čukanje u 21h uveče (po nalepnici - auto je registrovan, po polisi - nije registrovan). U tim situacijama uvek se piše "kraći" datum.
Ako u polisi imaš slučaju, kao što sam ja imao prošle godine da ti stoji 10.2.2012. do 00:00 časova, onda će na nalepnici da bude datum 9.2.2012. Da je nekim slučajem stajalo 10.2.2012 do 24:00, onda bi stajalo na nalepnici 10.2.2012. Na nalepnici se ne upisuje datum kada si ti bio u SUP-u da registruješ auto, već datum do kada ti važi osiguranje od auto-odgovornosti.

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » sreda, 28. mar. 2012. u 10:31h

nikola piše:... da ti stoji 10.2.2012. do 00:00 časova, onda će na nalepnici da bude datum 9.2.2012. Da je nekim slučajem stajalo 10.2.2012 do 24:00, onda bi stajalo na nalepnici 10.2.2012...
00:00 ili 24:00 iliti ponoc

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 28. mar. 2012. u 10:43h

C, varaš se. 00:00 je prvi trenutak, a 24:00 poslednji trenutak dana.

Realni život i birokratija/ekonomija/tehnika ne moraju da se preslikavaju 1:1.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » sreda, 28. mar. 2012. u 10:46h

Cek da trknem po kopacke hahahaha

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 28. mar. 2012. u 12:14h

shakal_86 piše:Kada sam im objasnio da nije vinjeta i cemu sluzi poceli su da se smeju.
Ma nasi nisu normalni.Samo nesto izmisljavaju samo da uzmu pare. :(
Pa cekaj, ti isti Nemci imaju registracionu nalepnicu vec decenijama, samo sto se kod njih lepi na tablicu. Ne vidim sta je tu njima smesno?

Ceo sistem, principijelno uopste nije los.
Naravno "izvjedba" nam uvek ide malo teze, posto se razni glupani intenzivno trude da postignu "umjetnicki dojam".

Registraciona nalepnica je mogla (i trebala) da bude jedno 3 puta manja. Nasa slova nisu imala sta da traze na tablicama. Saobracajna dozvola je jednostavno nebulozno napravljena, sa stampanim kripticnim podacima, i sa stampanim nepotrebnim podacima (tipa adrese), tablica ima "rok trajanja"...
Placanje 15 razlicitih uplatnica prilikom registracije je tek nebuloza. Nekoga valjda mrzi ili ne zna da podeli iznos sa jedne uplatnice na 5 budzetskih korisnika.

Opet kada bi izbacio takve nebuloze, nove tablice su bolje od starih (imaju oznaku drzave pa ti ne treba nalepnica, po formatu se uklapaju u predvidjen prostor na vozilima...). Registraciona nalepnica je bolje resenje od lupanja pecata u staroj saobracajnoj. Sama saobracajna je boljeg formata i od boljeg materijala...
Djak pesak :)

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » sreda, 28. mar. 2012. u 12:46h

mbole piše:
shakal_86 piše:Kada sam im objasnio da nije vinjeta i cemu sluzi poceli su da se smeju.
Ma nasi nisu normalni.Samo nesto izmisljavaju samo da uzmu pare. :(
Pa cekaj, ti isti Nemci imaju registracionu nalepnicu vec decenijama, samo sto se kod njih lepi na tablicu. Ne vidim sta je tu njima smesno?
Nemamo mi registrovanu nalepnicu na tablici vec je to vazeci tehnicki pregled(TüV).
Traje 2 godine,razlikuju se po boji,i pre su se lepile na prednje i zadnje tablice a sada samo na zadnje.
A registraciju mozes da imas od 3 meseca pa nadalje.Znaci ne moras svaki put kada registrujes auto da ides na tehnicki ako ti vazi.
Nego najveca je glupost sto su stavili datum do kada mi je registovan auto.
To je vec udar na privatnost.
Sta komsija mora da zna do kada mi je registrovan auto.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » sreda, 28. mar. 2012. u 13:27h

E kad spomenu famozni TUV, kod nas bananamena ce uskoro da uvedu tehnicki na 6(sest) meseci za vozila starija od 15 godina, je*iga, mozda se pokvare ko paradajz mrgreen , a ne ko neki tamo nemci dve godine tehnicki...

shakal_86

Poruka od shakal_86 » sreda, 28. mar. 2012. u 13:31h

Ma nema nista od toga sada ce vlast da se promeni i nema nista.To su pricali odavno kao sa novim zakonom pa opet nista.Kao i za motor da udje u rezervni deo.Da su mislili na motor ne bi broj ubacivali u saobracajnu.

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » sreda, 28. mar. 2012. u 13:44h

Porez na upotrebu motornog vozila ili kako se vec zove je svojevremeno uveo drug iz Haga, mnogi su se kleli kako ce ga ukinuti cim se domognu fotelje, ali avaj, ostade namet i dan danas, zasto bi ista menjali kada ide u njihovu korist. tako i sad, predizborne kampanje su cudo, ko se upeca upecao se, ko nije, nije ni bitno...opste je poznato da kod nas srba pamcenje ne seze daleko u proslost mrgreen

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 28. mar. 2012. u 19:16h

shakal_86 piše: Nego najveca je glupost sto su stavili datum do kada mi je registovan auto.
Sve ovo oko nalepnica i tablica je mnogo kompleksnija priča nego što je špijuniranje od strane komšije.
Slika

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 28. mar. 2012. u 23:46h

shakal_86 piše:Nemamo mi registrovanu nalepnicu na tablici vec je to vazeci tehnicki pregled(TüV).
Traje 2 godine,razlikuju se po boji,i pre su se lepile na prednje i zadnje tablice a sada samo na zadnje.
A registraciju mozes da imas od 3 meseca pa nadalje.Znaci ne moras svaki put kada registrujes auto da ides na tehnicki ako ti vazi.
Nego najveca je glupost sto su stavili datum do kada mi je registovan auto.
Nije sija nego vrat :)
Pa cekaj, po toj logici a sto komsija mora da zna do kad tebi vazi tehnicki?

Imaju Nemci dosta dobrih resenja. Recimo brif ili kako se vec pise se meni jako dopada. Nesto slicno je bilo i ovde predvidjeno prvobitnim nacrtom zakona (na primer u saobracajnu su mogli da budu upisani korisnici vozila a ne samo vlasnik), al onda su dosli ovi sa "umjetnickim dojmom".
Djak pesak :)

shakal_86

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 29. mar. 2012. u 08:14h

Brate veruj mi da 99 % nemaca ne znaju ni sta to znaci ni kako se to cita.

Njih to i ne zanima ovde svako gleda svoj posao mozes da zivis u zgradi 20 godina a da ne poznajes komsiju.Takav je mentalitet ovde.Svako gleda sebe.(a pravo da kazem i bolje je tako nemas parnicna sudjenja koji traju vekovima izmedju komsija).
Ma nisu nemci glupi pa oni da su hteli odavno bi uveli saobracajne kao kartice ali znaju da ne mogu sve da ispisu u autu na takom malom mestu.Zato imaju papirnatu saobracajnoj.Sve informacije o autu su na toj maloj saobracajnoj(fahrzeugshein) primer sto mi nikada nismo imali koje gume idu fabricke,imate neke sifre po tim siframa znate koliko vam zagadjuje auto i koju plaketu dobijate.Jer ima plakete da se kupe na crno i samo je nalepis auto ti je eur 1 a ti imas zelenu plaketu (4) kao da ti je auto 2011(ovo se odnosi na diesele).
Tako da ima cak i previse informacija u toj maloj saobracajnoj samo covek treba da zna da ih cita.
A ovi nasi su usrali ove saobracajne Je*em ti takvu saobracajnu kada vizualno ne mogu da vidim ni koje je godiste auto. :(
Sto se tice tog größe brief-a-zulassungbescheinigung Teil II (u prevodu Veiliko pismo ili -velika saobraćajna deo broj II) imas tu informaciju sto si ti rekao tacno znas koliko je vozilo imalo vlasnika veliki veliki + thumbsuph
Kod nas to nikada neces ni saznati.
Moraju ovi nasi jos da uce od nemaca kao prepisuju zakone a prave(namerne) greske i u prepisivanju kako njima odgovara. cekicko

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3352
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 14. jun 2012. u 11:37h

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 14. jun 2012. u 12:25h

odlepi se, pa se ostatak skine krpom natopljenom razredjivacem pa se odlepi ona manja nalepnica sto ostane pa opet razredjivacem..i zalepite novu

Battaca
Poruka: 158
Član foruma od: petak, 5. jun 2009. u 21:04h

Poruka od Battaca » četvrtak, 14. jun 2012. u 13:56h

Šta raditi prilikom zamene šoferke,staru nalepnicu je nemoguće skinuti bez oštećenja.
Fiesta XR2

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » četvrtak, 14. jun 2012. u 14:07h

Ja sam dobio prilikom registracije plastični uložak u koji se stavi žilet i skine se nalepnica. Fantazija. Sve se skine, i nalepnica i za lepak se prodje jos jednom. Sve traje 60 sekundi.

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 14. jun 2012. u 14:14h

Ima da se kupi kod kineza pakovanje skalpela. Jedan od njih je ravan i izgleda kao sto ti pricas to. Skine kao nista,meni uopste nije bilo jasno kako neko ne moze da skine.

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » četvrtak, 14. jun 2012. u 17:55h

micke je samo rukom skinuo ( ako se dobro secam iz price) i onda je alkoholom prebrisao staklo i skinuo ostatak sto je ostalo na staklu
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

macaneli
VIP
Poruka: 9916
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 14. jun 2012. u 19:12h

Battaca piše:Šta raditi prilikom zamene šoferke,staru nalepnicu je nemoguće skinuti bez oštećenja.
mom strisu su osekli deo soferke gde je nalepnica,sad je drzi u kolima
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

vucki
Poruka: 2148
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » četvrtak, 14. jun 2012. u 22:05h

A ja nisam mogao da skinem staru nalepnicu pa sam menjao soferku,lakse nego da grebem ceo dan.

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 16. jun 2012. u 14:43h

Nalepnicu sam skinuo za 1.5 min. Kljucem malo naceo i svuko celu nalepnicu, ostale one ''resetkice - krugici'' uzo malo domace rakije i obriso lagano...
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 16. jun 2012. u 15:30h

macaneli piše:
Battaca piše:Šta raditi prilikom zamene šoferke,staru nalepnicu je nemoguće skinuti bez oštećenja.
mom strisu su osekli deo soferke gde je nalepnica,sad je drzi u kolima
I šta mu kažu panduri kad ga zaustave prilikom redovne kontrole?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 16. jun 2012. u 15:33h

To će saznati kad ga zaustave lol
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

macaneli
VIP
Poruka: 9916
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » subota, 16. jun 2012. u 16:46h

sta ce da mu kazu kad mu je sin kriminalisticki inspektor lol

deo stakla sa nalepnicom stoji na konzoli,nije je sakrio
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 16. jun 2012. u 17:48h

I onda isti taj deo stakla stavi u druga kola koja nisu registrovana... Nalepnica gubi svaki smisao.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“