I kakvo je iskustvo iz prve ruke, koliko moze da izdrzi na akumulatoru?laki piše:@stalker92
Kao sto je rekao knez91 postoji taj pretvarac i ja ga imam vec nekih 5-6godina, za to vreme smo ga mozda 2-3 puta koristili, uvek imam spremljen akumulator u kotlarnici ako zatreba
poziv na štednju struje
- stalker92
- Poruka: 1598
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
Re: poziv na štednju struje
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- laki
- Poruka: 560
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 07:37h
Ne moze mnogo, mozda nekih sat vremena. To je samo da ti pumpa ako se desio neki kvar pa nema struje da stisas vatru dok ne dodje struja
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
honda agregat resava sve.. 
sent from white land..

sent from white land..
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
I ja imam neki za nedaj boze, uzet pre par godina nov jos nisam imao potrebe da ga palim 
Za vreme bombardovanja nas stari agregat je drzao u zivotu 4-5 komsijskih zamrzivaca, i nas zamrzivac
@lasto
Nije grejanje na struju rasipnistvo, kad nemas drugog izbora. Moja sestra zivi u Borci u stanu bez centralnog, bez ikakvog odzaka i slicno. Niti neki zid gde bi mogla da se sprovede normalno cev tj cunak od sporeta, plus bi komsije odmah prijavile da im smeta dim.
Termoakumulaciona pec joj zavrsava posao, i racuni nisu veliki iako nekad mora da je pali po skupoj struji, inace se smrzne. Pritom nije losa izolacija stana, prosto, hladno je, jbg.
Slozio bih se sa ostalima, hajde da ne bude politike nadalje
Sent using Tapatalk

Za vreme bombardovanja nas stari agregat je drzao u zivotu 4-5 komsijskih zamrzivaca, i nas zamrzivac

@lasto
Nije grejanje na struju rasipnistvo, kad nemas drugog izbora. Moja sestra zivi u Borci u stanu bez centralnog, bez ikakvog odzaka i slicno. Niti neki zid gde bi mogla da se sprovede normalno cev tj cunak od sporeta, plus bi komsije odmah prijavile da im smeta dim.
Termoakumulaciona pec joj zavrsava posao, i racuni nisu veliki iako nekad mora da je pali po skupoj struji, inace se smrzne. Pritom nije losa izolacija stana, prosto, hladno je, jbg.
Slozio bih se sa ostalima, hajde da ne bude politike nadalje

Sent using Tapatalk
Fiesta!!
- lasto
- Poruka: 336
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h
ne računam termoakumulacione peći, one ako se priključe kako bi trebalo, na sklopku, pune isključivo u noćnim satima, na jeftinoj tarifi, tako da praktično "čuvaju" elektro energetski sistem i uravnotežuju dnevno-noćni balans potrošnje. Kada bi se svi koji se greju na električnu energiju grejali sa termoakumulacionim pećima u ovom režimu, problema sa isporukama ne bi bilo.
Mislim na strujne kotlove od 18kW i više, kvarcne peći, grejalice, umetke za radijatore i sl, koji rade praktično 24h, a ponajviše opterećuju sistem u "špicevima" od 18-22h jer se tada koriste i svi oni redovni potrošači el. energije.
jednu zimu, pre 15 godina, u porodičnoj kući smo probali da se grejemo na strujni kotao 18kW par nedelja, bukvalno kada se kotao uključi sijalice izgube i do 20% svetlosti, ubrzo su ugrađene još dve peći na čvrsto gorivo 35kW (ogromna potrošnja 18-33 metara drveta po sezoni, puno posla, dima, pepela i slaba iskorišćenost energije, odžak vreo) i gasnu peć 24kW grejanje + sva potrošna topla voda (konforno, jednostavno, cena korišćenja je približna čvrstom gorivu, odlična iskorićenost energije, odžak uglavnom mlak)
Mislim na strujne kotlove od 18kW i više, kvarcne peći, grejalice, umetke za radijatore i sl, koji rade praktično 24h, a ponajviše opterećuju sistem u "špicevima" od 18-22h jer se tada koriste i svi oni redovni potrošači el. energije.
jednu zimu, pre 15 godina, u porodičnoj kući smo probali da se grejemo na strujni kotao 18kW par nedelja, bukvalno kada se kotao uključi sijalice izgube i do 20% svetlosti, ubrzo su ugrađene još dve peći na čvrsto gorivo 35kW (ogromna potrošnja 18-33 metara drveta po sezoni, puno posla, dima, pepela i slaba iskorišćenost energije, odžak vreo) i gasnu peć 24kW grejanje + sva potrošna topla voda (konforno, jednostavno, cena korišćenja je približna čvrstom gorivu, odlična iskorićenost energije, odžak uglavnom mlak)
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

[youtube][/youtube]
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
ja ne znam kako bih mogao da ustedim. Jedino sto sam poceo da bacam komp u stand by kad izadjem jer pre to nisam radio (navika da uvek nesto downloaduje). Nemogu bez tople vode i bojlera tako da njega ne gasim.Hranim se uglavnom van kuće. Dogrevam se na klimu ,mada centralno ove godine radi bolje nego ikad pre.....poceo sam da gasim maglenke i grejac zadnjeg stakla 

- mbole
- Poruka: 14916
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne kapiram. Te pumpe su tipicno snage 150-200-tinak W. Akumulator od 55 Ah moze da daje 12W (12V*1A) tokom 55 sati, odnosno 200W tokom 3.3 sata (150W tokom 4.4 sata). Ajde da kazemo da je efikasnost pretvaraca oko 70% (recimo), i dalje je to 2.3 (odnosno 3 sata ako je pumpa 150W)laki piše:Ne moze mnogo, mozda nekih sat vremena. To je samo da ti pumpa ako se desio neki kvar pa nema struje da stisas vatru dok ne dodje struja
Jedino ako svi koristite (polu)crknute akumulatore.
Djak pesak 

- lasto
- Poruka: 336
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h
starterski akumulator se ne sme otperećivati na taj način u tom vremenskom trajanju, konstruisan je za kratke i velike struje pražnjenja i ponovno punjenje. Jako mu svetaju duboki ciklusi pražnjenja (krivljenje ćelija).
Trakcioni akumulator istog kapaciteta bi mogao i trebao da izdrži to što si izračunao.
Trakcioni akumulator istog kapaciteta bi mogao i trebao da izdrži to što si izračunao.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2783
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
a mace sad pusti unutra...biće toplije.RS_cabrio piše:ja ne znam kako bih mogao da ustedim. .....poceo sam da gasim maglenke i grejac zadnjeg stakla