Jeste da mi je žao, ali isto tako moramo se prehraniti, tj. ubiješ svinju, jagnje, kravu itd. zbog hrane. Mora se, šta ćeš, i biljka je živo biće pa i nju ubiješ. Ali mi nisu jasni oni ljudi koji idu u lov iz sporta jer eto zanimljivo im ubijati životinje pa prave pepeljaru od goriline ruke ili nakit od slonove kosti. Bolest!!!
A te lutalice šta ćeš sa njima? Šta ako napadnu nekoga i ubiju čovjeka. Prije par mjeseci u Doboju je čopor pasa napao ženu koja je bila sa malim djetetom ispred ulaza. Uspjela je nekako djete da ubaci u ulaz, ali ona nije sitgla da uđe. Izujedali su je da je jedva živa ostala, po nogama je imala takve rane da su joj jednva zaustavili krvanje. Preživila je jer je naišao neki momak pa ih rastjerao. E tu mi je draži ljudski život, jer to može sutra da bude moja sestra, prijatelj, pa čak i ja.
Isto tako bio je neki pas na tvrđavi, tamo blizu akademije. Izgleda nije lutalica nego vlasnik živi u onoj zgradici kod akademije, svaki put kada prolazim tuda on izleti iskezu zube i laje na mene. Naravno da ne krenem rukom ka zemlji kao da ću uzeti kamen i baciti na njega ne bi pobjegao. Lako je za mene samog jedan na jedan smo. Ali bio sam sa sestrom od 10 godina. Izletio iz žbunja pred nas, sestra se prepala, krenuo je na nju jer je naravno manja od mene. Otjerao sam ga, ali da je nastavio prema njoj, pa ne znam šta bi bilo ubio bih ga sigurno ne znam kako ali pao bi mi mrak na oči i ne bi prestao da ga udaram dok ga ne ubijem. Kada bi došao vlasnik i počeo da mi sere i on bi dobio

lekciju. Ako već imaš psa, koji nije pitom i napada prolaznike, stavi mu lanac ili ga ogradi. Meni je draži život moje sestra i moj život nego psa.
Eh sad cigane, kako koji, neki su zaslužili da dobiju metak u čelo.

Počevši od one ''Džeparoš CO'' što operiše po busevima.

Prošle godine stojim na vratima jer na sledećoj izlazim, i kako autobus staje u stanicu cigoš se kao zbog kočenja primiče meni, a ja ga gledam krajom oka da vidim da li će krenuti mu ruka tamo gdje ne treba. Ali jbg nije, a baš sam bio raspložen da ga malo razmažem po busu, šipki hvala Bogu ima dovoljno na koje bi mogao da nagrdim.
Vidim sada napisao mbole: Nismo mi još na vrhu lanca, tu su one opasne mačke koje su ipak jače od nas ako nemamo oružije.
Jes ono situacija u zemlji teška, nema posla, ali neka ide skuplja metal, papir, karton šta ja znam, kako drugi prežive. Pogotovo ne znam kako bi se vratio kući kada mi je u novčaniku lična. Onda bi trebao vjerovatno u ambasadu ići jebavat se, takođe i karitce iz banke su tu, dobro to ne može iskoristiti nikako, ali umjesto onih 1000-2000 din koliko obično imam uz sebe napravio bi mi još bar još 6000-7000 štete zbog dokumenata.