Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
KOd veterinarskog prelaze, obilaze je. MOj drug je gledo kad tu jednog ubije automobil.A ovo za bulevar, nit sma video semafor, nit ce da bude dobro. Na vozdovcu su postavili par semafora na mesta gde sma rekao da ce biti kolaps..i gle cuda, sada su svaki dna tu kolone,nervoza, sviranje, tenzija, problemi. Idjotizam..dal neko uzima pare na projekte ili opremu ,ne znam,ali znam da je kretanje OTEŽANO.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Da, za veterinarski si u pravu, ali barem dole nize kod stanica ne istrcavaju. Tj nema onih grupa ljudi, kod veterinarskog su vise pojedinci samoubice u pitanju.
Zato i kazem, tu semafor nije resenje vec neka vrsta podzemnog prolaza. Tu ce non stop pretrcavati i pored crvenog svetla, jer ce videti da vozila idu sporo pa ko veli "brzo cu". Po istom principu vidim gomilu njih kako stalno iskacu ljudima tu na stanicama tramvaja, ljude mrzi da cekaju 20sec nego moraju da rizikuju da ih neko unakazi. eto, danas sam tu video naglo kocenje, na svu srecu covek je uspeo da stane. Naravno imao je zeleno, pesak je pretrcavao ceo bulevar...
S druge strane i da stave nekog pandura koji ce tu cucati ceo dan i naplacivati kazne, kapiram da bi ga prebili posle kratkog vremena.
Zato i kazem, tu semafor nije resenje vec neka vrsta podzemnog prolaza. Tu ce non stop pretrcavati i pored crvenog svetla, jer ce videti da vozila idu sporo pa ko veli "brzo cu". Po istom principu vidim gomilu njih kako stalno iskacu ljudima tu na stanicama tramvaja, ljude mrzi da cekaju 20sec nego moraju da rizikuju da ih neko unakazi. eto, danas sam tu video naglo kocenje, na svu srecu covek je uspeo da stane. Naravno imao je zeleno, pesak je pretrcavao ceo bulevar...
S druge strane i da stave nekog pandura koji ce tu cucati ceo dan i naplacivati kazne, kapiram da bi ga prebili posle kratkog vremena.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
Prekljuce, raskrsnica vojvode stepe...idem, srećom vozim normalno,kada u sred raskrsnice (nigde proleza),starac sa stapom jednostavno ide dijagonalno. NIko nije svirao niti se ljutio, jer je ocigledno da je senilan,ali eto neplanirane situacije. Podzemni su jedino rešenje,bilo pre neki dna u novinama da claviju tako planiraju da srede,mada je to sarena laža pre izbore,verovatno nema ništa od toga.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Biće do izbora, al onih tamo 2020-te 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nisam navodio ostatak clana, posto se jednostavno ne odnosi na ovo pitanje (opisuje pravilo desne strane itd).Vladan piše: edit: danas sam pogledao, izgleda da je clan ovaj gore jedan od 2 koji to regulise. Nazalost nije ceo naveden ovde, al' nema veze, kaze da pravilo desne strane vazi uvek osim u navedenom slucaju.
Drugi clan je onaj o saobracaju na auto i moto putevima, koji kaze da ko se ukljucuje mora da saceka.
a ti mislis na ovo:
Возач који се моторним возилом укључује у саобраћај на аутопуту или мотопут дужан је да:
користи саобраћајну траку за укључивање, када таква трака постоји у продужењу прикључног пута и да се у саобраћај на тај пут укључи дајући знак показивачем правца, на начин којим не угрожава саобраћај возила која се крећу по том путу,
пропусти возила која се крећу по том путу, ако на месту на коме се укључује у саобраћај на аутопуту не постоји посебна трака за укључивање
Clan je napisan "levom nogom" posto se u stavu 2 uopste ne pominje moto put, vec samo auto put. Ali cak neka je i tako (mada bi se na ovo moglo pozvati na sudu).
Ibarska magistrala nije svuda moto put. Da bi to bila mora da postoji odgovarajuci znak. Ta sto je ona velika dzada, nema nikakve veze.
Ako se ja ukljucujem u selu kod Stepojevca, i nema znaka da se ukljucujem na moto put, ili nema znaka da ulazim na put sa prvenstvom, svi koji mi dolaze sa leve strane ima da cekaju. Pricam o zakonu, realno, i ja cekam jer mi je zivot drazi od isterivanja prava

Drugar nema pojma. Ne postoji nista sto se u zakonu podrazumeva. A ne postoji ni "sporedni put". TI niti mozes niti treba da "bajas" da li tu treba da bude postavljen znak ili ne. Ako ga ima vazi, ako ga nema on ne postoji ni po zakonu. Kako ti mozes da znas da li su znak ukrali ili je reularno uklonjen. Zbog toga se radi uvidjaj na licu mesta, i vazi ono sto je napisano u uvidjaju (znaka ima ili nema). Cak i da znak postoji ali je recimo oboren, prelepljen plakatom (a po obliku ne mozes da zakljucis koji je) ili na neki drugi nacin nije vidljiv, on za tebe ne postoji.Vladan piše: Ono sto izgleda ne pise u zakonu, a sto mi rece jedan drugar, to sto znaka nema na licu mesta, ne znaci da on nije tu postavljen. Hoce reci, znaka nema, ti krenes "po zakonu" i dogodi se udes. Sudija ima listu postavljenih znakova, i za to mesto pise da je znak postavljen. Kriv si ti, jer je pretpostavka da na svakom ukljucenju sporednog na magistralni put ima znak stop ili trougao, bez obzira sto ne stoji bas tako explicitno u zakonu o bezb. saobracaja, i sto je neko marn'o znak.
Ako nesto nije napisano u zakonu, to znaci da ne moze ni da se sankcionise po tom zakonu. Cak je dovoljno da ne postoji kaznena odredba, iako je u zakonu nesto obavezno ili zabranjeno. Niko te ne moze proglasiti krivim (bila je pre par godina prica o nepotpisivanju vozacke).
Usput u zakonu (novom) ne postoji ni magistralni put. Kako zamisljas da neko mora da zna da je nesto magistralni put? Jel postoji nekakav znak za to? Ja sam upravo stigao iz Surdulice u Backu Toplolu, gde nikada u zivotu nisam bio, i nemam pojma koji je put kakav (niti sam duzan da to znam). Saobracaj se odvija prema signalizaciji, a ne prema "to se zna da je takav put".
Djak pesak 

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Pa to i kazem, nije bitno sto nije navedeno, jer kaze ono sto je i bila tvrdnja, tvoja, da desna strana vazi uvek osim kad je sa neasfaltiranog (uz dodatak povrsine koja nije javni put, kao npr. parking firme i sl.)mbole piše:Nisam navodio ostatak clana, posto se jednostavno ne odnosi na ovo pitanje (opisuje pravilo desne strane itd).
Da, mislio sam na to, ali je meni u secanju bilo da je to drugacije izdeljeno, na lokalni, regionalni itd.ti mislis na ovo:
Возач који се моторним возилом укључује у саобраћај на аутопуту или мотопут дужан је да:...
Sve to jasno. Nisam to ni negirao. Originalno pitanje je bilo o odgovornosti unesrecenog ako dolazi sa "sporednog" na "glavno", a ja sam mislio da osim "desne strane", "neasfaltiranosti" (i "ne javnog puta") ima jos neki parametar koji odredjuje prvenstvo, koji bi bolje odgovarao situaciji "200 na pancevcu" i da je to nekakva vrsta kategorije/reda/ranga puta, tj. bas taj odnos sporedno - glavno. Delimicno sam bio u pravu, ima, ali ne bas kako sam zamislio, posto se odnosi samo na auto i moto puteve.Ibarska magistrala nije svuda moto put...
Sve sto kazes je logicno, u prici sa drugarom ja sam zastupao upravo takav stav, ali je on, nasuprot logici, tvrdio da govori iz iskustva.Drugar nema pojma....
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ljudi jako cesto na sudu iznose nebitne stvari, a vazne cinjenice propustaju. Naravno, ne pada im na pamet da angazuju advokata.
Nasuprot opstem misljenju, sud nije taj koji istrazuje (to rade istrazne sudije, odnosno po novom tuzilastvo, a ne sud), vec je njegov posao da ceni IZNETE cinjenice. Znaci samo one cinjenice koje su stranke iznele u postupku pred sudom. To sto mozda sudija zna da je nesto drugacije (recimo stanuje u istoj ulici), nema nikakvog uticaja na postupak.
Recimo ako je optuzni predlog po clanu tom i tom, a ispostavi se da taj clan nije prekrsen, odnosno da ono sto se desilo ne spada pod taj clan, tuzba ce biti odbacena iako je ocigledno da je napravljen prekrsaj po nekom drugom clanu. Jednostavno niko nije opstuzen po tom drugom clanu i sudija ne moze da po njemu sudi. Skoro sam licno imao bas ovakav slucaj. Gomila tuzbi propada iz proceduralnih razloga, samo kad znas na sta treba da se pozoves.
Nasuprot opstem misljenju, sud nije taj koji istrazuje (to rade istrazne sudije, odnosno po novom tuzilastvo, a ne sud), vec je njegov posao da ceni IZNETE cinjenice. Znaci samo one cinjenice koje su stranke iznele u postupku pred sudom. To sto mozda sudija zna da je nesto drugacije (recimo stanuje u istoj ulici), nema nikakvog uticaja na postupak.
Recimo ako je optuzni predlog po clanu tom i tom, a ispostavi se da taj clan nije prekrsen, odnosno da ono sto se desilo ne spada pod taj clan, tuzba ce biti odbacena iako je ocigledno da je napravljen prekrsaj po nekom drugom clanu. Jednostavno niko nije opstuzen po tom drugom clanu i sudija ne moze da po njemu sudi. Skoro sam licno imao bas ovakav slucaj. Gomila tuzbi propada iz proceduralnih razloga, samo kad znas na sta treba da se pozoves.
Djak pesak 

- dule0911
-
Da se samocitiram:

Naravno, i kad im neko ne staje, cim vide da nema nikoga, pretrcavaju, pa neko naleti i svira itd... Najjaci su mi pajseri koji se inace uvek guraju paralelno sa kolonom (u traci za pravo) i onda se ukljucuju da skrenu desno. Sad kad je semafor, neki prolaze na crveno, a vidjam ih da stanu pored kolone totalno blokirajuci traku za pravo
Tu moraju nekog pandura da stave da se ljudi malo nauce pameti, mada sumnjam da ce i to pomoci.
Sinoc sam gledao kako stoje stvari (postavljen semafor za vozila i za pesake). Najjaci su mi vozaci koji stoje na crveno, a onda stanu pesacima na pesacki. Pritom takvih nije malo, svaki drugi se tako ponasa. A onda iza sviraju i jebu majku, a kolona se pravi duplo veca nego ranije. Pesaci to uzimaju zdravo za gotovo pa iako je crveno prelaze bez sramadule0911 piše:Tu semafor ne pomaze. Vec ograda od 3m da niko ne moze da je preskoci i podzemni prolaz.

Naravno, i kad im neko ne staje, cim vide da nema nikoga, pretrcavaju, pa neko naleti i svira itd... Najjaci su mi pajseri koji se inace uvek guraju paralelno sa kolonom (u traci za pravo) i onda se ukljucuju da skrenu desno. Sad kad je semafor, neki prolaze na crveno, a vidjam ih da stanu pored kolone totalno blokirajuci traku za pravo

Tu moraju nekog pandura da stave da se ljudi malo nauce pameti, mada sumnjam da ce i to pomoci.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
jel govoriš o Goldsvortijevoj ulici? video sma ga prekljuce, stvarno je tamo,al nisma skretao.Meni samo jedna momenat nije jasan azasto su ,kao i veicnu ulica po centru suzili na jednu ili dve bedne trake. Sada kada nesto crkne tamo,totalni kolaps, nemoze da smu se pridje.
- dule0911
-
Jbg Beograd kao grad nije bas najbolje projektovan jos pre 200 godina, tako da tu ne moze puno da se uradi. Da su sve ulice makar 50% kao one na nbgd odradjene, ne bi bilo problema. Ali avaj... A koliko puta sam gledao samo da u istoj toj ulici se zaglavi 26ica jer je neki bilmez tako parkirao auto sa leve strane da autobus ne moze da prodje. A fala bogu da neko zove pauka, ni pauk ne moze da mu pridje nikako... 
I da, o toj ulici pricam, bice zanimljivo gledati situacije svaki dan

I da, o toj ulici pricam, bice zanimljivo gledati situacije svaki dan

Fiesta!!
- Vladan
Da bi se oparili od parkiranja.RS_cabrio piše:jel govoriš o Goldsvortijevoj ulici? video sma ga prekljuce, stvarno je tamo,al nisma skretao.Meni samo jedna momenat nije jasan azasto su ,kao i veicnu ulica po centru suzili na jednu ili dve bedne trake. Sada kada nesto crkne tamo,totalni kolaps, nemoze da smu se pridje.
- dule0911
-
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
A biće ih sve više, na žalost.
...ništa ozbiljno, nadam se.

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- dule0911
-
Ma jok nego sam prosto izpizdeo koncentracijom istih malopre, i njihovom prosecnom brzinom.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
Šta bi dule, nascar trke? A ja se taman ponadao da je rešen roblem guzvi sa mostovima,ali trt....cim je doslo lepo vreme,opet svi izvezli na ulice. valjda ne voze zimi,sta li je
- dule0911
-
Da, gomila ljudi koje ja znam da su povremeni vozaci, kad je sneg ne mrdaju nigde.
Ma kakve nascar trke, ali zamisli kad sam ja vozio 40-50km/h po gradu tj Karaburmi i Mirijevu i kad su uspeli drugi da me iznerviraju koliko sporo voze. Svaki drugi auto koji se nasao ispred mene je isao izmedju 15-20km/h (bukvalno). Valjda vikend vozaci + videli kisu i odmah prva brzina...
Ma kakve nascar trke, ali zamisli kad sam ja vozio 40-50km/h po gradu tj Karaburmi i Mirijevu i kad su uspeli drugi da me iznerviraju koliko sporo voze. Svaki drugi auto koji se nasao ispred mene je isao izmedju 15-20km/h (bukvalno). Valjda vikend vozaci + videli kisu i odmah prva brzina...
Fiesta!!
- Vladan
Isao sam vise puta preko Mosta na Adi, i nikad nije bilo vise od 5 vozila u jednom smeru. Mozda da probam neki specifican termin?RS_cabrio piše:Šta bi dule, nascar trke? A ja se taman ponadao da je rešen roblem guzvi sa mostovima,ali trt....cim je doslo lepo vreme,opet svi izvezli na ulice. valjda ne voze zimi,sta li je
-
- Ljubitelj životinja
most na adi je stvarno ok...cak i gazela,ali ovih dana sam opet poceo da se glavim, sve sa dolaskom toplog vremena. Doduse, ono jednom je bilo vestacki izazvano lancanim udarom kod palate pravde. prosao sma par minuta posle toga i tu je bio kolaps. Jeste bolje nego bre, cinjenica je, nego sma primetio povecanu kolicinu vozila kako je doslo lepse vreme u odnosu na onu zimu.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Od kad su otvorili most kod Ade stvara se čep u svim delovima bulevara patrijarha Pavla, posebno na semaforu na raskrsnici sa Pere Velimirovića, sa u špicu čekanjem oko 10 minuta u tom delu.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- dule0911
-
Al bitno je da na mostu nema guzve
A to sto pristupne saobracajnice i nemaju mesta da isprate kapacitet mosta, nije ni bitno 

Fiesta!!
- Vladan
Htedoh reci, cini mi se da premalo vozila ide novim mostom, za cenu i godine patnje. Kao da su Gazelu onoliko drndali i namerno pravili haos samo da bi novi most izgledao kao veci uspeh. Iskreno, verujem u most Zemun - Krnjaca. Sve je to utisak, videcemo jednom pravu statistiku. Isao sam skoro iz Surcina na onaj "Novi" kod Obrenovca - osim mene, zive duse nije bilo.
- dule0911
-
Ako mislis na most kod Ostruznice, veruj mi to je bila slucajnost. Jeste da nikad nema guzve-guzve, ali radnim danima je poprilicno frekventan saobracaj zbog transita.
Jedino ako ima neki bas kod Obrenovca za koji ja ne znam

Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ide malo vozila iz prostog razloga što nisu sve pristupne saobraćajnice uradjene. Evo npr ja idem bilo odakle sa Novog Beograda na Čukaricu. Idem Gazelom, lakše mi je tako nego da se cimam čim predjem preko Ade da idem na one poluasvaltirane katakombe kod hipodroma, pa na provlačenje kroz uličice da bih se popeo na Brdo ili spustio do Ade.Vladan piše:Htedoh reci, cini mi se da premalo vozila ide novim mostom, za cenu i godine patnje. Kao da su Gazelu onoliko drndali i namerno pravili haos samo da bi novi most izgledao kao veci uspeh.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Vladan
Pa ne znam, ovo je kad ides lokalnim putevima od Surcina, kroz sela razna, i na kraju skrenes negde levo, pa desno i putem izmedju save i sume stignes na most, koji kad predjes izadjes vrlo blizu TENTa.dule0911 piše:Ako mislis na most kod Ostruznice, veruj mi to je bila slucajnost. Jeste da nikad nema guzve-guzve, ali radnim danima je poprilicno frekventan saobracaj zbog transita.
-
- Ljubitelj životinja
Jel su ti putići privremeno ili trajno rešenje? ono je usko i zajbano i lose iskorišćeno.Neke polutrake ili šta je već. Takođe na novom mostu mi nije jasno zasto kada se silazi sa njega se one trake nekako naglo suzavaju.911s [SK] piše:Ide malo vozila iz prostog razloga što nisu sve pristupne saobraćajnice uradjene. Evo npr ja idem bilo odakle sa Novog Beograda na Čukaricu. Idem Gazelom, lakše mi je tako nego da se cimam čim predjem preko Ade da idem na one poluasvaltirane katakombe kod hipodroma, pa na provlačenje kroz uličice da bih se popeo na Brdo ili spustio do Ade.Vladan piše:Htedoh reci, cini mi se da premalo vozila ide novim mostom, za cenu i godine patnje. Kao da su Gazelu onoliko drndali i namerno pravili haos samo da bi novi most izgledao kao veci uspeh.