Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

vozi golf 2 da te ceo svet razume :D

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14225
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: vozi golf 2 da te ceo svet razume :D

Poruka od Talladega_500 » utorak, 12. apr. 2011. u 23:44h

knezevic piše:ma upravu si, znas kako se kaze svakom je njegova muka najteza ;)
ali aj mi reci realno da je gorivo kod vas recimo kai u engleskoj blize 2eura po 1l da li bi svi vi vozili kola stalno ili samo bas kada morate.....

i jos nesto me zanima nevezano za ovo, reci mi da li vi imate buseve da voze po gradu odnosno GSP , i da li su karte skupe, ili samo se vozite sa metroom.... jos jedno pitanje da ne trazim po temama, kolika je registracija za neki prosecan auto?
U tome i jeste stvar, sto se svuda mora voziti, sto je sve udaljeno da moras svuda kolima, ne mozes nista bez njih. Jer suburbs tj. podnaselja su obicno podeljena i tu su samo kuce i parkovi, nista vise. Nema prodavnica, nema nicega drugog. Prodavnice su uglavnom odvojene na posebnu lokaciju.
Gradski prevoz je nula u manjim gradovima, to jedino za one koji zive u NY, LA, Chicago i slicnim gradovima gradski prevoz je solidan izbor, ali sve manje od toga je katastrofa. Autobus naidje moze jednom u sat vremena i opet te karta u svakom pravcu izadje $3.25 (kad ides iz podnaselja u centar grada). Znaci to je $7 dnevno x 30 dana = $210. Znaci izadje vise nego za gorivo; eto jedino ne placas parking, ali vecina kompanija u centru grada imaju svoj parking. To je za gradove tu oko milion stanovnika; onaj prvi grad kad sam dosao u Americi u kome sam ziveo (populacija oko 40,000) nije ni imao gradski prevoz.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » utorak, 12. apr. 2011. u 23:58h

ma ok, ja sam misleo na tako vece gradove... jer recimo i ovde se na dve osobe isplati ici kolima na posao, ali na jednu tesko......
ali nije mi jasno sta mi kao ovako mala zemlja mozemod a doprinesemo ekologiji pa nam lupili takse a kod vas nista, ovde samo sto se nece poceti kaznjavati i to ako se sam vozis u auto :mad:
i jos me nesto zanima ako nije tajna i ako mozda znas...
kolika je prosecna plata(ono sto drzava objavi), i kolika je plata gradjevinskog inzenjera (posto to sudiram)?
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 13. apr. 2011. u 00:41h

Znas kako, Ameri su uvek bili slozni i uvek gledali da sebi pripomognu. Mislim, Amerika je lopovska drzava pa ko koga vise prevari, ali sami sebe nece preverati vec uvek druge.
Dok kod nas je lopov nad lopovima koji od sopstvenog naroda krade.

Sto se tice plate, u normalna vremena ocekuj od $50,000 kad si pocetnik pa na dalje. Nebi da te razocaram, ali poslova generalno ima malo i ljudi uzimaju sta stignu. Ja sam zavrsio biznis - radim kao socijalni radnik vec 3 godine ... :suicide: Zavrsio sam fakultet bas kad je ekonomija pukla tako da nisam imao mnog izbora. Sta da mu radis kad je ekonomija takva, bitno imati bilo kakav posao, samo nek placa racune ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » sreda, 13. apr. 2011. u 08:26h

Da se razumemo 50.000$ na godisnjem novou , sto bi mesecno bilo oko 4150 $ ...
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 13. apr. 2011. u 15:32h

Taunus 17m piše:Da se razumemo 50.000$ na godisnjem novou , sto bi mesecno bilo oko 4150 $ ...
Minus silne takse ... cisto mozda ~ $3,400-$3,500. Jos ako imas zadrstveno osiguranje (preporucljivo, inace ces bankrotirati ako ikada zavrsis u bolnici i nemas zdrastveno osiguranje) ocekuj jos $300 manje mesecno ako si samac ili $600-$800 za celu porodicu.

knez91

 

Poruka od knez91 » sreda, 13. apr. 2011. u 19:00h

e tnx druze na informacijama ;)
da znam na sta da racunam kada zavrsim.....
ali ne znam za vas standard ali recimo nas dvoje da radi taj posao po meni ne bi bilo lose, ali jbg otom potom .....
Knežević Enterijer

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 13. apr. 2011. u 22:04h

Fino je to ako uspes dobiti to. Ne zelim da te razocaram, ali ekonomska kriza cini svoje plus pocetnici bez iskustva zaradjuju poprilicno manje od toga. Znaci dok ne budes imao barem nekoliko godina iskustva budi spreman uzeti slabije placene poslove koji nisu bas u tvojoj struci. Vecina ljudi prodje kroz to.

knez91

 

Poruka od knez91 » sreda, 13. apr. 2011. u 22:35h

ma da, i ovde je ako pogodis nesto doro onda je ok, ali i ovde svi traze sa iskustvom....
mada realno gledano svuda je tako, jedino da bezimo negde u dubai, ili tako nesto slicno :D e tu bi bilo para
Knežević Enterijer

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 25. apr. 2011. u 15:38h

Negde u ovom topiku je bilo razočaranih glasova "nikad više Ford" i sl. tužbalice, pa da vidimo da li je američki Ford zaista tako loš ko što se priča:

The Worst Cars On The Road

p.s. ukratko:
...The only American car company with zero vehicles on the list? Ford.
;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 25. apr. 2011. u 17:57h

Chevrolet Tahoe na listi? U pitanju je prvi pravi SUV (predstavljen 1936) i najprodavaniji full-size SUV vec dugo godina. Tesko da mogu nekoga ubediti da je los kad ih je toliko prodato; da je los ljudi ga sigurno nebi kupovali. ;)

To su testovi koji nemaju nikakve veze sa kvalitetom, vec su tipicni reviews novinara gde dobiju auto na jedno popodne, provozaju ga i na osnovu toga donesu zakljucak. A kako ce se pokazati u 10 godina voznje to uopste ne gledaju.

Sto se tice samog kvaliteta, ovo je long-term lista. Ford je i dalje iznad proseka, ali se uopste nije popravio u poredjenju sa brojem problema koje je imao u proslosti. Samo je pao na listi.

Slika

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 25. apr. 2011. u 19:55h

Ma svašta pišu po Internetu ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“