U tome i jeste stvar, sto se svuda mora voziti, sto je sve udaljeno da moras svuda kolima, ne mozes nista bez njih. Jer suburbs tj. podnaselja su obicno podeljena i tu su samo kuce i parkovi, nista vise. Nema prodavnica, nema nicega drugog. Prodavnice su uglavnom odvojene na posebnu lokaciju.knezevic piše:ma upravu si, znas kako se kaze svakom je njegova muka najteza
ali aj mi reci realno da je gorivo kod vas recimo kai u engleskoj blize 2eura po 1l da li bi svi vi vozili kola stalno ili samo bas kada morate.....
i jos nesto me zanima nevezano za ovo, reci mi da li vi imate buseve da voze po gradu odnosno GSP , i da li su karte skupe, ili samo se vozite sa metroom.... jos jedno pitanje da ne trazim po temama, kolika je registracija za neki prosecan auto?
Gradski prevoz je nula u manjim gradovima, to jedino za one koji zive u NY, LA, Chicago i slicnim gradovima gradski prevoz je solidan izbor, ali sve manje od toga je katastrofa. Autobus naidje moze jednom u sat vremena i opet te karta u svakom pravcu izadje $3.25 (kad ides iz podnaselja u centar grada). Znaci to je $7 dnevno x 30 dana = $210. Znaci izadje vise nego za gorivo; eto jedino ne placas parking, ali vecina kompanija u centru grada imaju svoj parking. To je za gradove tu oko milion stanovnika; onaj prvi grad kad sam dosao u Americi u kome sam ziveo (populacija oko 40,000) nije ni imao gradski prevoz.