Download (programi, igrice, softveri).....
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Download (programi, igrice, softveri).....
Nema ubeđivanja, niti je forum mesto za to niti mislim da ima poente - ali ima razlike da li diskutujemo koristeći se činjenicama ili nekim predubeđenjima... Napisao si da je kvalitet zvuka koji kompjuter salje na USB manjeg kvaliteta nego onaj koji ide direktno sa zvucne kartice na 'banana' izlaz, pa sam zbog toga pomenuo profi eksterne "kartice" koje ne bi išle na USB kada bi to bio "lošiji" izlaz. Druga stvar je da nismo pričali o vezi između procesora zvuka i zvučnika, koja je "po difoltu" analogna, već o USB vezi između računara i USB zvučnika/slušalica...
Dakle, ako se analogni zvučnici kače na procesor zvuka, bilo da je taj procesor zvuka eksterni (neki spoljni uređaj) ili u računaru (zvučna karta), to se po pravilu radi analognom vezom (koja može biti i klasična 'bananica', mada ne mora). Nasuprot tome, USB veza, u slučaju USB zvučnika ili USB slušalica, spaja računar sa procesorom zvuka - koji se u tom slučaju nalazi u samim zvučnicima, odnosno slušalicama - a ne direktno računar i zvučnike.
Ovo sam napisao pod pretpostavkom da ti pod "procesorom zvuka" podrazumevaš sklop koji vrši digitalno/analognu konverziju i eventualno pojačanje signala (funkcija koju obavlja, recimo, zvučna karta), što mislim da je bilo razumno za pretpostaviti... i nadam se da smo sada razjasnili makar o čemu se govori. Ako želiš, mogao bi da pojasniš za uzvrat već pomenutu tvrdnju da zvuk ide sa zvucne kartice preko ploce na USB izlaz, i kako onda objašnjavaš činjenicu da USB zvučnik, zakačen na kompjuter koji nema zvučnu karticu, i dalje dobija signal i emituje zvuk?
Dakle, ako se analogni zvučnici kače na procesor zvuka, bilo da je taj procesor zvuka eksterni (neki spoljni uređaj) ili u računaru (zvučna karta), to se po pravilu radi analognom vezom (koja može biti i klasična 'bananica', mada ne mora). Nasuprot tome, USB veza, u slučaju USB zvučnika ili USB slušalica, spaja računar sa procesorom zvuka - koji se u tom slučaju nalazi u samim zvučnicima, odnosno slušalicama - a ne direktno računar i zvučnike.
Ovo sam napisao pod pretpostavkom da ti pod "procesorom zvuka" podrazumevaš sklop koji vrši digitalno/analognu konverziju i eventualno pojačanje signala (funkcija koju obavlja, recimo, zvučna karta), što mislim da je bilo razumno za pretpostaviti... i nadam se da smo sada razjasnili makar o čemu se govori. Ako želiš, mogao bi da pojasniš za uzvrat već pomenutu tvrdnju da zvuk ide sa zvucne kartice preko ploce na USB izlaz, i kako onda objašnjavaš činjenicu da USB zvučnik, zakačen na kompjuter koji nema zvučnu karticu, i dalje dobija signal i emituje zvuk?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Ajd batalite se corava posla i ubedjivanja oko zvuka. to je uzasno subjektivna stvar . Moj dobar drug koji radi vrhunska ozvucenja po narudzbini za inostranstvo mi je na kraju sam priznao da ljudi nisu normalni za sta daju pare i da je u najvecem broju slucaja bacanje novca u pitanju (njemu odgovara) tj da je vrsio experimente koliko su podlozni sugestiji i manipulacijama al me mrzi da pisem sada. Elem, da li bi mozda bilo bolje otvoriti neku podtemu za ovakve stvari? Ja inace još do komjutera nisam došao jel u servisu ne mogu da ga upale,ne znaju šta je problem,kao i što ne umeju da uklope kontroler za coolere. tako da mi je uleteo i vikend pa se slikam. Necu više ni da razamišljam, nek me zovu kad završe, samo se nerviram.U ovoj zemlji ništa glatko ne može da ide izgleda.
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
ne bi da se mesam ali mislim da ste predaleko otisli a sada na vama je da nastavite ili da odustanete...
@Rs.....
ma kod nas ti je ono sto da uradim lako kada mogu na tezi nacin
ovo pogotovo vazi ako im saljes kao reklamaciju onda jedino war pomaze..
moje licno misljenje je da je budzenje kompa cisto bacanje para , ja imam svoj negde oko 4god i jedino sto sam menjao jeste kuler i ubacio jos jedan hard.... a sada ako hocemo da teramo jake igrice boljed da uzmemo PSP i da gazimo .... a za sve ovo ostalo treba prosecan komp
@Rs.....
ma kod nas ti je ono sto da uradim lako kada mogu na tezi nacin

moje licno misljenje je da je budzenje kompa cisto bacanje para , ja imam svoj negde oko 4god i jedino sto sam menjao jeste kuler i ubacio jos jedan hard.... a sada ako hocemo da teramo jake igrice boljed da uzmemo PSP i da gazimo .... a za sve ovo ostalo treba prosecan komp
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- BojanM
- BOFH
U pravu ste obojica i ništa protiv da prekinemo... čak kažem da svi moji odgovori na ovu temu počev od onog napisanog u "Pet Jan 14, 2011 11:15 am" mogu slobodno i u Kontejner, ali to je već na adminima da naprave.
Kolega može da mi odgovori ako želi, ja se odjavljujem iz dalje diskusije na tu konkretnu temu.
Kolega može da mi odgovori ako želi, ja se odjavljujem iz dalje diskusije na tu konkretnu temu.
pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
knezevic piše:ne bi da se mesam ali mislim da ste predaleko otisli a sada na vama je da nastavite ili da odustanete...
@Rs.....
ma kod nas ti je ono sto da uradim lako kada mogu na tezi nacinovo pogotovo vazi ako im saljes kao reklamaciju onda jedino war pomaze..
Slažem se sa tobom što se tiče normalnog rada, sve prosečne ili starije konfiguacije su dovoljno dobre. Po onome što vidim,npr procesor sa šest jezgara nema šta da tera jer su retki softweri za njega, tako da razliku videti neću. Jedino što ja ne volim konzole jer nema toliki izbor igrica (ili je moje neznanje u pitanju a možda ih ima?) pa sam zbog toga uzeo nešto jaču konfiguraciju i da bih izbegao da u relativno kratkom roku radim upgrade, moram kolima da se posvetim a da me ništa ne ometa

Koju trkačku igru trenutno igrate a da može online da se vozi protiv živih protivnika?
- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Do skora Grid (moze i narodna verzija)RS_cabrio piše: Koju trkačku igru trenutno igrate a da može online da se vozi protiv živih protivnika?
a sad nista ostala na drugom disku prilikom zamene.
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Pokusacu da odgovorim i smatram da ni ja ni Bojan svojim postovima ne 'narusavamo' temu. Cak sta vise, smatram da se obojica trudimo da stvari objasnimo, iako izgleda da se ne razumemo bas najbolje.
Dakle, proces obrade zvuka u racunaru se obavlja u zvucnoj kartici. Bez zvucne kartice nema ni zvuka, osim 'bipera' kod starijih racunara koji je proizvodio nesto nalik zvuku. Tako obradjeni zvuk mora da ide na pojacalo da bi se taj zvuk uopste cuo na zvucnicima. I tek na kraju zvuk stize do zvucnika koji taj zvuk emituju. Kada se radi o zvucnoj kartici integrisanoj na ploci, sve navedene komponente (osim zvucnika) su integrisane na ploci tako da zvuk (odnosno zvucni signal) putuje po ploci od jedne do druge komponente dok se na kraju ne izvede na neki od izlaza koji je u 99% slucajeva 'banana' prikljucak. Ukoliko se zeli da se zvuk dobije na USB-u, neophodna je instalacija drajvera koji ce 'objasniti' hardwer-u da zvuk treba da ide na USB. Ali u tom slucaju zvuk ide bez ikakvog pojacanja pa zvucnici koji se kace na USB moraju da imaju pojacalo. Sto nije slucaj sa 'banana' prikljuckom.
Slicna situacija je sa 'internim' karticama koje obicno idu na ISA slot. Kod kartica koje idu na USB, ceo proces se obavlja u samoj kartici koja nije fizicki toliko blizu ostalim komponentama racunara pa je uticaj EM talasa (koje je Bojan pomenuo ranije) znatno manji (ili ga uopste i nema).
Racunari koji sluze za profesionalnu obradu zvuka su uglavnom 'oslobodjeni' od vecine 'nepotrebnih' komponenti a pritom su zvucne kartice u njima 'kompjuteri u malom' koji skoro sav proces obrade zvuka rade bez upotrebe ostatka racunara, izuzev memorije za koju je i USB veza sasvim dovoljna. Ali ti kompjuteri i zvucne karice ne koriste USB zvucnike (odnosno pojacala) za emitovanje zvuka.
Ja sam govorio o vezi izmedju procesora zvuka (zvucne kartice) i emitera zvuka (zvucnika/pojacala) a cini mi se da je, navodjenjem profi kartica, Bojan govorio o vezi izmedju racunara i zvucne kartice.
Do sada nisam imao prilike da vidim slusalice odnosno zvucnike koje se povezuju na USB a da sluze u profesionalne svrhe.
Dakle, proces obrade zvuka u racunaru se obavlja u zvucnoj kartici. Bez zvucne kartice nema ni zvuka, osim 'bipera' kod starijih racunara koji je proizvodio nesto nalik zvuku. Tako obradjeni zvuk mora da ide na pojacalo da bi se taj zvuk uopste cuo na zvucnicima. I tek na kraju zvuk stize do zvucnika koji taj zvuk emituju. Kada se radi o zvucnoj kartici integrisanoj na ploci, sve navedene komponente (osim zvucnika) su integrisane na ploci tako da zvuk (odnosno zvucni signal) putuje po ploci od jedne do druge komponente dok se na kraju ne izvede na neki od izlaza koji je u 99% slucajeva 'banana' prikljucak. Ukoliko se zeli da se zvuk dobije na USB-u, neophodna je instalacija drajvera koji ce 'objasniti' hardwer-u da zvuk treba da ide na USB. Ali u tom slucaju zvuk ide bez ikakvog pojacanja pa zvucnici koji se kace na USB moraju da imaju pojacalo. Sto nije slucaj sa 'banana' prikljuckom.
Slicna situacija je sa 'internim' karticama koje obicno idu na ISA slot. Kod kartica koje idu na USB, ceo proces se obavlja u samoj kartici koja nije fizicki toliko blizu ostalim komponentama racunara pa je uticaj EM talasa (koje je Bojan pomenuo ranije) znatno manji (ili ga uopste i nema).
Racunari koji sluze za profesionalnu obradu zvuka su uglavnom 'oslobodjeni' od vecine 'nepotrebnih' komponenti a pritom su zvucne kartice u njima 'kompjuteri u malom' koji skoro sav proces obrade zvuka rade bez upotrebe ostatka racunara, izuzev memorije za koju je i USB veza sasvim dovoljna. Ali ti kompjuteri i zvucne karice ne koriste USB zvucnike (odnosno pojacala) za emitovanje zvuka.
Ja sam govorio o vezi izmedju procesora zvuka (zvucne kartice) i emitera zvuka (zvucnika/pojacala) a cini mi se da je, navodjenjem profi kartica, Bojan govorio o vezi izmedju racunara i zvucne kartice.
Do sada nisam imao prilike da vidim slusalice odnosno zvucnike koje se povezuju na USB a da sluze u profesionalne svrhe.
Kao sto rekoh, ja sam govorio o vezi izmedju 'procesora zvuka' i zvucnika (jer mislim da je o tome bilo reci) a ne o vezi izmedju racunara i procesora zvuka. Nema potrebe brisati postove jer sve sto je receno, siguran sam da je bilo u dobroj nameri.Napisao si da je kvalitet zvuka koji kompjuter salje na USB manjeg kvaliteta nego onaj koji ide direktno sa zvucne kartice na 'banana' izlaz, pa sam zbog toga pomenuo profi eksterne "kartice" koje ne bi išle na USB kada bi to bio "lošiji" izlaz. Druga stvar je da nismo pričali o vezi između procesora zvuka i zvučnika, koja je "po difoltu" analogna, već o USB vezi između računara i USB zvučnika/slušalica...
Na ovu konstataciju, moj omiljeni crtani lik bi rekao "grdno, ovaj grdno gresis sinko'. Naravno pod uslovom da pod konzolama podrazumevas PS2&3, PSP, Wii ili X-Box. Igrica ima i vise nego sto bi vremena mogao da odvojis za igranje.Jedino što ja ne volim konzole jer nema toliki izbor igrica (ili je moje neznanje u pitanju a možda ih ima?)
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Slazem se sa mikijem sto se izbora igrica za konzole tice.
Al ja opet vise volim komp
Konzole su dobre samo za uredno-neobavezno zezanje sa ortacima (tabacine i gluposti na jednom ekranu). Bilo sta sto zapravo treba ozbiljnije da se igra - pc je pc.
Al ja opet vise volim komp

Konzole su dobre samo za uredno-neobavezno zezanje sa ortacima (tabacine i gluposti na jednom ekranu). Bilo sta sto zapravo treba ozbiljnije da se igra - pc je pc.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
Naravno, nego me mrzi da se prekucavam gore.Dajte nešto da igramo online, neku jurnjavu. Ja ću ovog puta da pokupujem originale da se ne bi zezao i da mogu lepo da igram.
- knez91
-
NFS U2 po meni jako dobra igra, svi je mogu pokrenuti i imas mnogo igraca na netu tako da treba da se potrudis da pobedis.....
a sada ove nove nesto nisam ni igrao posebno.... ne moze moj komp sve da tera vid budale
imam jedan problem.....posto vidim da se razumete u muziku pa da mi pomognete...
u kolima mi je fabricki radio sa cd-om (audio namam mp3) i kada ubacim originalan cd zvuk je super , mnogo jaci cistiji..... a kada rezem cd (preko nera) on je los , nije sada da on krci ili nesto ali u poredjenju sa ovim originalnim nema sanse da dostigne taj nivo..... jel se moze na obicnom rezaci i preko kog programa postici zvuk kao na originalnom cd-u???
a sada ove nove nesto nisam ni igrao posebno.... ne moze moj komp sve da tera vid budale
imam jedan problem.....posto vidim da se razumete u muziku pa da mi pomognete...
u kolima mi je fabricki radio sa cd-om (audio namam mp3) i kada ubacim originalan cd zvuk je super , mnogo jaci cistiji..... a kada rezem cd (preko nera) on je los , nije sada da on krci ili nesto ali u poredjenju sa ovim originalnim nema sanse da dostigne taj nivo..... jel se moze na obicnom rezaci i preko kog programa postici zvuk kao na originalnom cd-u???
-
- Ljubitelj životinja
Ta igrica je super i u pravu si,mogu da je teraju starije mašine. Nego mene muči nešto ovde,a to je sledeće,pa da li neko zna: Na windows 7 (ultimate) nemogu da nađem opciju da editujem boje na sistemu u smislu boja menija i proora. Ima nešto tema sa iritirajućim aeor efektom (što sma isključio),ali želim da mi npr sami windows explorer prozori u kojima radim,ne budu klasične bele boje , vec da malo tonirani. Ovo je na npr na XP rešeno biranjem PLUM teme za windows koje je default,ali u 7 ne mogu da pronadjem ništa što bi ofradilo ovaj posao. Ima li ko savet?
- dule0911
-
Nije problem u tome sto je disk narezan, vec sta rezes.knezevic piše: a kada rezem cd (preko nera) on je los , nije sada da on krci ili nesto ali u poredjenju sa ovim originalnim nema sanse da dostigne taj nivo..... jel se moze na obicnom rezaci i preko kog programa postici zvuk kao na originalnom cd-u???
MP3 koji ti rezes u Neru je po prirodi stvari standard za kompresiju muzike. Znaci da se nesto gubi na kvalitetu. Probaj ako imas neki kvalitetniji MP3 na kompu (veceg "bitrate"-a), pa onda zakljuci kako ce biti.
Na kraju krajeva, prebacis taj originalni audio CD na komp u obliku WAV fajlova (da se ne gubi na kvalitetu nimalo) pa narezi, videces da ce zvuk biti isti iako disk nije "originalan".
Fiesta!!
- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Jel ovako nesto?RS_cabrio piše:Ta igrica je super i u pravu si,mogu da je teraju starije mašine. Nego mene muči nešto ovde,a to je sledeće,pa da li neko zna: Na windows 7 (ultimate) nemogu da nađem opciju da editujem boje na sistemu u smislu boja menija i proora. Ima nešto tema sa iritirajućim aeor efektom (što sma isključio),ali želim da mi npr sami windows explorer prozori u kojima radim,ne budu klasične bele boje , vec da malo tonirani. Ovo je na npr na XP rešeno biranjem PLUM teme za windows koje je default,ali u 7 ne mogu da pronadjem ništa što bi ofradilo ovaj posao. Ima li ko savet?

Ja se namucih dok nisam pobedio "belo"
A sad je videti nesto belo prava milina.
Ovo je prepravljena orig. tema za ultimate x64
http://www.mediafire.com/file/ckhhb08pc ... 26Aero.rar
A ako sam zelis da se igras treba ti i reshacker i hex editor............
a kako je Bili olaksao korisnicima da menjaju boje

-
- Ljubitelj životinja
toooo! Uzasno je iritirajuca bela i vidim da se mnogi ljudi zale. Meni treba samo jedna boja, neka smirujuća, recimo bež, tk svetlo braon. Navikao sam na PLUM temu u XP.to bi bilo idealno
- knez91
-
ok , shvati sam sta mi objasnjavas i u cemu je problem...dule0911 piše: Nije problem u tome sto je disk narezan, vec sta rezes.
MP3 koji ti rezes u Neru je po prirodi stvari standard za kompresiju muzike. Znaci da se nesto gubi na kvalitetu. Probaj ako imas neki kvalitetniji MP3 na kompu (veceg "bitrate"-a), pa onda zakljuci kako ce biti.
Na kraju krajeva, prebacis taj originalni audio CD na komp u obliku WAV fajlova (da se ne gubi na kvalitetu nimalo) pa narezi, videces da ce zvuk biti isti iako disk nije "originalan".
a jel imas ti neki sajt gde je muzika vrhunska ili ti to kako gde naletis pa tako skines.....
i jos nesto kada skinem muziku sa neta jel postoji program da to poboljsam ili to je max sto mogu izvuci iz te pesme....
- dule0911
-
Kad si je vec skinuo, nema poboljsanja, to je to.
A sad odakle da skidas, iskreno ne znam nikad ne jurim muziku po netu uglavnom uzimam od drugara.
A sad odakle da skidas, iskreno ne znam nikad ne jurim muziku po netu uglavnom uzimam od drugara.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Kvalitet koji skineš ne možeš poboljšati, ali možeš pojačati glasnoću ako ti je pjesma tiha. Ja to radim u Nero Wave Editor, prvom markiram sve, pa normal na 100%, pa ako nije opet dovoljno onda uzmem Volume ali dižeš za po 1 dB, ako dižeš odjednom za više dB onda dođe do izobličenja, mada ni ovaj stepen od 1 dB ne možeš ponavljati puno puta jer će doći do izobličenja. Po pravilu ovo ne bi trebalo da se radi ovako, ali ja bar ne primjetim u zvuku da je pokvaren jer je to uglavnom mp3 koji i nije mnogo kvalitetan format ali je popularan jer zauzima malo, mnogi ga playeri čitaju i nudi relativno dobar kvalitet zvuka.
Za skidanje imaš zvukoff.ru, a možeš i sa youtube. Ako skidaš sa youtuba treba ti youtube downloader ili možeš preko keep-tube.com.
Ali gledaj da skineš što bolji kvalitet zbog zvuka. Skidaj HD (720p ili 1080p), ako nema HD onda skidaj onaj ili najbolji koji je dostupan. Ja najviše nove muzike skinem tako ali nađem onaj koji ima bolji zvuk. Za konvertovanje u mp3 iz videa možeš koristiti isti program kao i za download youtube downloader, i dovoljno da kvalitet konverotavanja bude Optimum. Ovo nije baš uvjek kvalitetno rešenje, ali ja sam tako skinuo stotine pjesama i za mp3 ima dobar zvuk.
Nisam neki zahtjevan po pitanju zvuka, ali ne mogu ni da slušam svašta (da krči, šušti, bruji), tako da ovako skinuta muzika mi odgovara.
Za skidanje imaš zvukoff.ru, a možeš i sa youtube. Ako skidaš sa youtuba treba ti youtube downloader ili možeš preko keep-tube.com.
Ali gledaj da skineš što bolji kvalitet zbog zvuka. Skidaj HD (720p ili 1080p), ako nema HD onda skidaj onaj ili najbolji koji je dostupan. Ja najviše nove muzike skinem tako ali nađem onaj koji ima bolji zvuk. Za konvertovanje u mp3 iz videa možeš koristiti isti program kao i za download youtube downloader, i dovoljno da kvalitet konverotavanja bude Optimum. Ovo nije baš uvjek kvalitetno rešenje, ali ja sam tako skinuo stotine pjesama i za mp3 ima dobar zvuk.
Nisam neki zahtjevan po pitanju zvuka, ali ne mogu ni da slušam svašta (da krči, šušti, bruji), tako da ovako skinuta muzika mi odgovara.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- BojanM
- BOFH
I još jedan savet za rezanje Audio CD-ova, što manja brzina rezanja (1x, 2x, 4x ako je ikako moguće) to na kraju navodno* rezanac ispadne bolji.
* - Navodno, jer ima jedno 10 godina kako nisam sebi narezao Audio CD... jednostavno, sa tipom i kvalitetom opreme na raspolaganju nije za time bilo potrebe. Prenosim iskustvo onih koji su to radili i (poneki) još uvek rade.
* - Navodno, jer ima jedno 10 godina kako nisam sebi narezao Audio CD... jednostavno, sa tipom i kvalitetom opreme na raspolaganju nije za time bilo potrebe. Prenosim iskustvo onih koji su to radili i (poneki) još uvek rade.
pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
A koji je savet za mene baxuza? Samo sto sma konacno dobio komjuter koji cekam ko zna koliko (bila neispravna ploča, i crklo jendo napajanje), povezem ga sa TV-om malo se igram i sve super, kada u sred gledanja u jednom trenutku TV pukne.
Ladno mi pukla plazma, plazma ploča, ispod površine zaštitnog stakla. Ja ne mogu da verujem više. Sad treba da se ganjam za garanciju i ko zna kad cu ga dobijem.
Ladno mi pukla plazma, plazma ploča, ispod površine zaštitnog stakla. Ja ne mogu da verujem više. Sad treba da se ganjam za garanciju i ko zna kad cu ga dobijem.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
:-| :-| Stvarno si baksuz...
- BojanM
- BOFH
Savet, pravac najbliža filijala SPC...
pozdrav, Bojan

- knez91
-
ee pa gvozdeni kliker bi ti se u ruci izduvao
zovni milana tarota da ti skine magiju baksuzluka sa tebe
@Iosis, bojan
probacu da rezem sporije pa cu videti.... ali ovo za skidanje sa youtuba to konvertujem odmah na netu pa skinem kao mp3...... sledeci put cu malo bolje obratiti paznju na ovo sto je dule rekao kada budem skidao sa neta......
ako nista kada na leto skupim malo kesa kupujem neke bolje zvucnike i tako cu resiti problem....

zovni milana tarota da ti skine magiju baksuzluka sa tebe

@Iosis, bojan
probacu da rezem sporije pa cu videti.... ali ovo za skidanje sa youtuba to konvertujem odmah na netu pa skinem kao mp3...... sledeci put cu malo bolje obratiti paznju na ovo sto je dule rekao kada budem skidao sa neta......
ako nista kada na leto skupim malo kesa kupujem neke bolje zvucnike i tako cu resiti problem....
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Prvo skineš u komp, pa onda konvertuješ.
A što se tiče brzine rezanja, mnogi kažu što manja brzina rezanja to bolje. Iz mog iskustva sam vidio da to nema veze, sve svoje CD-ove bilo muziku ili igrice sam rezao maksimalnom brzinom koju mi je dozvoljavao, uglavnom je to bila 48x. Svi ti CD-ovi i danas rade kako treba, bez problema, pa i oni koji su rezani prije više od 5-6 godine i korišteni su maksimalno.
Jedino na kojima sam imao problema, ali to izgleda cjela serija nije valjala jer od 10 komada koje sam uzeo u paketu samo 2-3 komada su bili bez greške, ostali ili se nisu mogli nikako pokrenuti ili je CD-player imao problema pri očitavanju.
A što se tiče brzine rezanja, mnogi kažu što manja brzina rezanja to bolje. Iz mog iskustva sam vidio da to nema veze, sve svoje CD-ove bilo muziku ili igrice sam rezao maksimalnom brzinom koju mi je dozvoljavao, uglavnom je to bila 48x. Svi ti CD-ovi i danas rade kako treba, bez problema, pa i oni koji su rezani prije više od 5-6 godine i korišteni su maksimalno.
Jedino na kojima sam imao problema, ali to izgleda cjela serija nije valjala jer od 10 komada koje sam uzeo u paketu samo 2-3 komada su bili bez greške, ostali ili se nisu mogli nikako pokrenuti ili je CD-player imao problema pri očitavanju.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Mickey038
- VIP
Kod audio CD-ova se javlja ;pucketanje' u toku emitovanja muzike ako je disk sniman na brzinama vecim od 4x. Ne uvek, zavisi od snimaca i od samog diska na kome se snima, ali pravilo je da se audio diskovi snimanju na sto manjoj brzini.
Kod data/mp3 diskova, brzina snimanja uglavnom nema uticaja, mada neki od cd player-a umeju da prave probleme sa citanjem diskova koji su snimljeni na vecim brzinama (32x i vise).
Kod data/mp3 diskova, brzina snimanja uglavnom nema uticaja, mada neki od cd player-a umeju da prave probleme sa citanjem diskova koji su snimljeni na vecim brzinama (32x i vise).
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Mickey038
- VIP
Sinoc sam instalirao Grid i uzivao u voznji. Osecaj je odlican! Samo jos da nabavim bolji kompjuter pa da mogu da vidim sve detalje