Koji mobilni koriste FCS clanovi
-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi
Isti problem sam imao na 6600 - mem. kartica je nova bila falicna - pa na primer u pola slusanja pesme ubaci neke druge delove druge pesme....U svakom slucaju idi reklamiraj to - a win virusi na symbianu ne mogu nista telefonu ali zato postoje symbian virusi ali cisto sumnjam da ih je navukao (valjda je to s40 a ne s60 platforma)....Inace nokija odustaje od symbiana i jos jednog progjekta (meegoo se valjda zove) i prelazi na WP7 (windows phone 7 os) 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ma generalno mislio sam da je Symbian sranje, jer mnogi tako govore. Mada eto za vrjeme korištenja Symbiana na G900 i sada na 5800 nemam nikakvih primjedbi osim na ono glupo potipisivanje (sign) aplikacija, ako nemaju potpis ne može se instalirat. Ajde da to predstavlja neku veliku zaštitu od piraterije ili ne znam već zbog čega je to. Jer možeš promjeniti datum na telefonu za vrjeme kad je važio potpis ili ima na netu programičić za potpisivanje.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
FiestaRS piše:
telefon mi je totalno nebitna stvar.... 2 prelepa telefona su 8800 silver i 8850
8850 stize sutra

Placen 70eura

- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4940
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
ja imam 5800 nisam je hackovao nikad,nabavio sam za moj imei cer i key file i samo sto bi se reklo potpisujem....po meni symbian ce polako u istoriju jer se svi sve vise okrecu na android,koji raspolaze mnogo jacim masinama kad su u pitanju procesori i ram....jos ko hoce navigaciju I GO je mnogo bolji lepse pokazuje route i bolje su odradjene adrese...garmin jedino radi u BG,NS,KG i mozda Nisu...ostale gradove brojevi ama ni blizu....e da imam mem karticu od 8GB sto sam dobio uz nju i radi ko draxtor...jest da je fon kupljen u alpha copy
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Drugar ima istu ubacio GPS ali je skrozzzzz lose odradjeno i po meni mnogo komplikovano.. iskreno brzo smori tac skrin jer je sve ''pipavo'' 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9927
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ponovili smo se sa nokiom 6700 classic metalik 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Iosis
- VIP
Ja sam ubacio Garmin i radi dobro kad ima jak signal, kad je signal malo lošiji onda grješi brzinu i dešava se da ako skrenem produži pravo, pa tek poslije 50-ak metara se vrati na putanju. Mape sam ubacio Adria Route i imaju svi gradovi. Čak i neki seoski putevi.
A ja sam bio veliki protivnik touchscreena, bio sam toliko da sam rekao nikad neću imati takav telefon. Ali igrom slučaja sam uzeo od druga telefon, malo se igrao sa njim i bilo je Love at first touch.
Bio sam protiv TS-a jer nemam osjećaj kad pritisnem, pa sam mislio da ne mogu nabost svojim prstima ono što želim itd. Ali sad ne bih se mogao vratiti na telefon sa tastaturom, kretanje kroz meni je mnogo brže, dobijaš veliki displej, bez kliznog, rotirajućeg ili preklopnog mehanizma, time odma su isključeni problem sa flat kablovima, dobijaš više tastatura, klasičnu alfanumeričku i klasičan multitap unos teksta, mini QWERTZ i full QWERTZ koja je preko cjelog ekrana kada se okrene vodoravno, pisanje poruka uživancija (jeste da treba par dana za naviku, ali je OK), pa ko šta više neka izvoli.
A ja sam bio veliki protivnik touchscreena, bio sam toliko da sam rekao nikad neću imati takav telefon. Ali igrom slučaja sam uzeo od druga telefon, malo se igrao sa njim i bilo je Love at first touch.

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Glupavo je da ostanes bez signala a auto GPS moze (bar se meni nikad nije desilo da izgubi negde drugde a presao sam sa njim 150 000 km) samo da izgubi signal u tunelu! a da te izvara npr u BG-eu ti si cao,zdrao, odvucete saobracaj 3 km napred... bar neko moje misljenje...
Jeste da TS daje mnogo opcija itd.. ali po meni je to mnoogoo pipavo, jos mi i ruke drhte stalno, tako da to definitivno nije za mene
Jeste da TS daje mnogo opcija itd.. ali po meni je to mnoogoo pipavo, jos mi i ruke drhte stalno, tako da to definitivno nije za mene

- Iosis
- VIP
Ne bude prekid signala tako dugo, nego malo kašnjenja i brzina koju pokazuje se ne mjenja. Npr. ako voziš 50, kočiš na 20, a ono i dalje stoji kao da voziš 50. Slab signal bude ponegdje, ali nije strašno možeš se snaći, bolje i to nego bez ikakve navigacije. I da napomenem, ja koristim samo integrisane GPS modul koji samo koristi signal sa satalita, a ima opcija da se uključi A-GPS (Assisted GPS) koji dobija neke podatke od predajnika mobilnih operatera, tako da određuje preciznije položaj i nema problema i tamo gdje sigral sa satalita slabiji. Ali ne korstim A-GPS jer onda naplaćuje data saobraćaj i troši kredit.
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Slazem se da je bolje ista nego nista... pre bi uzeo GPS za 100e i telefon za 100e (ako vec planiram da koristim GPS), ajd jos i na TS telefonu i nekako da prodje GPS ali npr. na n95 koristiti GPS je van pameti.

- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
A šta ako i telefon i GPS dobiješ za 100€..? 
OK, nije baš 100 nego oko 120, ali toliko me došao 5800XM kod zvaničnog zastupnika Nokie uz paket koji već koristim. Ubacio Garmin, radi ko sat, naravno, za život koji vodim Garmin mi i nije stalno potreban. Otprilike (najviše) jednom mesečno mi zatreba za odlazak na destinaciju na kojoj nisam bio ranije i to je uvek odradio perfektno. Testirao sam ga i van Bgd. (Novi Sad, Soko Banja) - bez greške. Lepo je i što sa apdejtovanjem mapa tačno može da se vidi dodavanje novih ulica i/ili brojeva u postojeće
Da sam profesionalni vozač, prevoznik i sl. sigurno bih uzeo stand alone navigaciju, ovako to definitivno nije isplativa investicija, ali jeste zgodno ako postoji kao dodatak na telefonu.
E, da... skoro da zaboravim najvažnije - za one koji imaju Android telefone: Fordova aplikacija za Android

OK, nije baš 100 nego oko 120, ali toliko me došao 5800XM kod zvaničnog zastupnika Nokie uz paket koji već koristim. Ubacio Garmin, radi ko sat, naravno, za život koji vodim Garmin mi i nije stalno potreban. Otprilike (najviše) jednom mesečno mi zatreba za odlazak na destinaciju na kojoj nisam bio ranije i to je uvek odradio perfektno. Testirao sam ga i van Bgd. (Novi Sad, Soko Banja) - bez greške. Lepo je i što sa apdejtovanjem mapa tačno može da se vidi dodavanje novih ulica i/ili brojeva u postojeće

Da sam profesionalni vozač, prevoznik i sl. sigurno bih uzeo stand alone navigaciju, ovako to definitivno nije isplativa investicija, ali jeste zgodno ako postoji kao dodatak na telefonu.

E, da... skoro da zaboravim najvažnije - za one koji imaju Android telefone: Fordova aplikacija za Android
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Kako god, ja sam pre 4 godine izdvojio tadasnjih 250eura za GPS koji i dan danas sluzi svrsi, tako da kad bi uzimao novi fon ne bih gledao dali ima GPS.

- Iosis
- VIP
Baš to što kaže fancy, kada već ima tu mogućnost, zašto je ne iskoristiti. Kada sam kupovao telefon, nije mi ni bilo važno da li ima GPS ili ne.
Naravno Nešo bolja je ta navigacija koja je samo navigacija, da mi treba tako nešto svaki dan, onda bi odvojio novac i kupio neku kvalitetnu.
Jedan od razloga zašto sam kupovao K750, K800, G900 pa sad i ova 5800 XM je taj što imam u jednom uređaju sve što mi je potrebno. Naravno to nije baš onaj kvalitet i upotrebljivost kao što bih dobio sa uređajem koji je napravljen samo za jednu namjenu. Npr. fotoaparat, naravno da je fotoaparat kvalitetniji od kamere ugrađene u telefon. Ali, ja da sam kupio fotoaparat ne bih nosio stalno sa sobom kao mobilni, a uglavnom ako nešto vidim zanimljivo za uslikat ne bi imao čime. Ovako imam telefon koji ima, ne mogu reći odlične slike, ali su solidne i vidi se ono što treba da se vidi.
Muzika takođe, dosta memorije za mnogo muzike. Jer da sam kupovao sve posebno, ona bi sa sobom morao da nosam torbu u koju bi to sve stalo.
Naravno Nešo bolja je ta navigacija koja je samo navigacija, da mi treba tako nešto svaki dan, onda bi odvojio novac i kupio neku kvalitetnu.
Jedan od razloga zašto sam kupovao K750, K800, G900 pa sad i ova 5800 XM je taj što imam u jednom uređaju sve što mi je potrebno. Naravno to nije baš onaj kvalitet i upotrebljivost kao što bih dobio sa uređajem koji je napravljen samo za jednu namjenu. Npr. fotoaparat, naravno da je fotoaparat kvalitetniji od kamere ugrađene u telefon. Ali, ja da sam kupio fotoaparat ne bih nosio stalno sa sobom kao mobilni, a uglavnom ako nešto vidim zanimljivo za uslikat ne bi imao čime. Ovako imam telefon koji ima, ne mogu reći odlične slike, ali su solidne i vidi se ono što treba da se vidi.
Muzika takođe, dosta memorije za mnogo muzike. Jer da sam kupovao sve posebno, ona bi sa sobom morao da nosam torbu u koju bi to sve stalo.
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Naravno... nisam rekao da ih ne treba kupovati.. izneo sam svoje misljenje u svoje ime (da vec posedujem GPS).. kao sto rekoh gore nisam imao prilike da puno cackam fon sa GPS-om ali i 5 minuta provedenih u saobracaju sa istim, provalio sam da i nije nesto... 

- Iosis
- VIP
Ma ok opušteno i ja samo kažem svoj razlog zbog čega sam uzeo ''all in one device''.
A kako misliš poslje 5 minuta u saobraćaju sa istim da nije nešto. Ja ga još uvjek ne koristim u autu, ali trenutno je skoro i neizvodljivo jer nemam držač, a ni punjač za auto, tako da bih ga morao držati u ruci, a baterija bi trajala oko 2 sata. Ali da sam uzeo 5800 Navigator onda bih dobio to u pakovanju.

A kako misliš poslje 5 minuta u saobraćaju sa istim da nije nešto. Ja ga još uvjek ne koristim u autu, ali trenutno je skoro i neizvodljivo jer nemam držač, a ni punjač za auto, tako da bih ga morao držati u ruci, a baterija bi trajala oko 2 sata. Ali da sam uzeo 5800 Navigator onda bih dobio to u pakovanju.
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Držač je bio, valjda, 350 din, punjač za kola 250 din. Jedna poseta najbližoj pijaci pre oko godinu dana i cela potrebna oprema je bila tu
Doduše, priznajem da sam pri izboru telefona tražio da ima GPS jer sam znao da ću za moju upotrebu kola teško da odvojim pare za samostalni navigacioni uređaj. Doduše, cena toga je potpuno sranje od kamere koju 5800XM ima, ali negde je nešto moralo da se žrtvuje za tu cenu

Doduše, priznajem da sam pri izboru telefona tražio da ima GPS jer sam znao da ću za moju upotrebu kola teško da odvojim pare za samostalni navigacioni uređaj. Doduše, cena toga je potpuno sranje od kamere koju 5800XM ima, ali negde je nešto moralo da se žrtvuje za tu cenu

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Iosis
- VIP
Pa i nije tako loša kamera, jeste da je ns SE K800i bolja, al' hbg, kao što kažeš moralo se nešto žrtvovati. 

-
- Poruka: 7
- Član foruma od: utorak, 29. mar. 2011. u 17:20h
Nokia N97 mini.. Sluzi me ok, jedina mana slaba baterija, i ume da se izbaguje.. inace, ima sve od opcija, gps radi savrseno, kamera odlicna..
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: nedelja, 6. mar. 2011. u 18:43h
Već godinu dana uživam koristeći Motorolu Milestone.
Meni Android savršeno paše, navigacija Igo optimizovana za taj phone dolazi preinstalirana.
Kupio sam Office za phone, žestoko smanjio korišćenje compa.
Zahvaljujući Gmail-u, ne moram da visim pored compa kad čekam nešto važno, uživam sa porodicom i 'odradjujem' mailove u hodu.
Meni Android savršeno paše, navigacija Igo optimizovana za taj phone dolazi preinstalirana.
Kupio sam Office za phone, žestoko smanjio korišćenje compa.
Zahvaljujući Gmail-u, ne moram da visim pored compa kad čekam nešto važno, uživam sa porodicom i 'odradjujem' mailove u hodu.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Sad sam video ovu temu. Koristim Nokiju n97 vec dosta dugo. Ne mogu bez prave tastature,pa sma uzeo ovo jer ima i touch screen i normalnu tastaturu. Nego sam ogulio socivo ili platsiku koja ide preko pa kad korisim blic, slike ne lice ninasta. Moze li se ovo popraviti ?
Razmisljam o androidu ali treba da ima sve što i ova nokija, pa ako neko zna koji model ima ovo, molim za savet.
1. Touch screen
2. Fizicka tastatura
3. Blic
3. Wi fi
4. Sekundarna kamera
5. Kamera od 5mpx pa na dalje (HD video bi bilo sjajno)
6. MIcro SD proširiva memorija
7. Poziv na glas
8. GPS
Razmisljam o androidu ali treba da ima sve što i ova nokija, pa ako neko zna koji model ima ovo, molim za savet.
1. Touch screen
2. Fizicka tastatura
3. Blic
3. Wi fi
4. Sekundarna kamera
5. Kamera od 5mpx pa na dalje (HD video bi bilo sjajno)
6. MIcro SD proširiva memorija
7. Poziv na glas
8. GPS
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
ja se izvinjavam adminima unapred..
imacu u skorije vreme iPhone 4 za 400 i nesto eura (ne vise od 450e) ako nekom bude primamljiva cena nek mi se javi, ja cu da izbacim ponudu u oglasima kad mi stignu
imacu u skorije vreme iPhone 4 za 400 i nesto eura (ne vise od 450e) ako nekom bude primamljiva cena nek mi se javi, ja cu da izbacim ponudu u oglasima kad mi stignu

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Potpis na post gore o Motoroli Milestone, jedan od najboljih telefona koji sam imao prilike da šetam. Jedini razlog zašto ga nemam u svom posedu i dalje je taj što mi se na radnom mestu iz nekog razloga gubila mreža, a to mi ne vrši rabotu... Čekam da naleti neka povoljna opcija za Milestone 2
pa da vidim da li je u pitanju cela serija Motorola ili je samo konkretan primerak bio kako ne treba (pri čemu ortak i dan danas šetka taj telefon svuda bez problema i gubitaka mreže... sem kada dođe da me obiđe na poslu; tu su neke podzemne vode na delu, šta li
).
@RS_cabrio, mislim da nećeš naći sve što tražiš u jednom Android telefonu... Ja do sada nisam imao prilike da se sretnem sa bilo kojim modelom koji ima numeričku tastaturu (pretpostavljam da si na to mislio), dok ima svega nekolicina QWERTY modela... Sa druge strane, svi su touchscreen, mnogi imaju blic, WiFi je već gotovo pa standardan (mada treba proveriti šta softver podržava, bilo je već reči ovde negde o ograničenjima Androida pri npr. korišćenju proxy servera), sa sekundarnom kamerom isto treba da bude više modela - meni ne služi, pa nisam ni obraćao pažnju na to, dok 5MP + HD video imaju telefoni u poslednjoj generaciji kada su (čini mi se) konačno malo očitavili mogućnosti rada sa kamerom, što je Androidima dugo vremena bila bolna tačka. GPS (pravi) je nešto ređi, A-GPS uglavnom imaju svi. Pozivanje glasom... eh, od Androida 2.nešto postoji mogućnost upravljanja glasom, i to jako dobra, ali ne na našem jeziku... do sada nisam skapirao kako dodeliti glasovnu prečicu određenom kontaktu, pa je praktično neupotrebljivo kod nas, ali zato sve kontakte iz imenika sa engleskim imenima bira bez greške.

@RS_cabrio, mislim da nećeš naći sve što tražiš u jednom Android telefonu... Ja do sada nisam imao prilike da se sretnem sa bilo kojim modelom koji ima numeričku tastaturu (pretpostavljam da si na to mislio), dok ima svega nekolicina QWERTY modela... Sa druge strane, svi su touchscreen, mnogi imaju blic, WiFi je već gotovo pa standardan (mada treba proveriti šta softver podržava, bilo je već reči ovde negde o ograničenjima Androida pri npr. korišćenju proxy servera), sa sekundarnom kamerom isto treba da bude više modela - meni ne služi, pa nisam ni obraćao pažnju na to, dok 5MP + HD video imaju telefoni u poslednjoj generaciji kada su (čini mi se) konačno malo očitavili mogućnosti rada sa kamerom, što je Androidima dugo vremena bila bolna tačka. GPS (pravi) je nešto ređi, A-GPS uglavnom imaju svi. Pozivanje glasom... eh, od Androida 2.nešto postoji mogućnost upravljanja glasom, i to jako dobra, ali ne na našem jeziku... do sada nisam skapirao kako dodeliti glasovnu prečicu određenom kontaktu, pa je praktično neupotrebljivo kod nas, ali zato sve kontakte iz imenika sa engleskim imenima bira bez greške.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- zegarac17
- Poruka: 11
- Član foruma od: ponedeljak, 14. feb. 2011. u 22:50h
Nokia 2700

- Daka
- Poruka: 269
- Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 19:45h
Ja sam pre dva meseca uzeo nokiu N82 telefon je bez konkurencije ima sve neophodne funkcije i kameru bole's!I naravno tu je i dalje nokia 1600 vec 5 godina totalno nesalomiva kao da je celicna 

FORD S-MAX 2.0 TDCI 140KS 2008
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Otvorio sma novu temu,ako nekome treba punjač neka pogleda ovde : http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =83&t=8165