Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- stalker92
- Poruka: 1594
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
E do mojega, bas je fin bio... 

'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
jbg, ta ulica trazi duplu paznju,redovno grese. takvih ulica po centru ima dosta i uglavnom su to one pod pravim uglom gde goveda ne mogu da vide sta je iza coska, pa automatski zaborave na pravila saobracaja.jedino resenje je staviti im lezeci da bi se ovo izbeglo.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
- Ljubitelj životinja
Vezano za moju teoriju da na osnovu iskustva je moguce proceniti sta ce neko uraditi u saobracaju (tip kola, broj godina vozaca,itd..). Spustam se malopre ka zeleznickoj stanici, i slutim ovog sa slike da ce da pravi prekrsaj, te stignem da izvadim telefon,(i to sporu i bagovitu nokiju N97) i lepo ovekovecim sledece (jedva je uspeo da stane za pesake u prvom trenutku):

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
e konacno da se slozimo..samo sto mi ovi pesaci deluju toliko nezainteresovano i jos prelaze na crveno
ili se on zaustavio pre nego sto su oni bili ispred njega, mada me ne bi cudilo da nonsalantno prelaze bez da gledaju sta se desava oko njih i sa kojom brzinom ko prilazi pesackom jer jelte oni imaju prednost..

-
- Ljubitelj životinja
pazi,ja stojim na crvenom regularno. on nema strelicu , dakle i on je trebao da stoji isto. tu se vec pesacima bilo upalilo crveno (ali i dalje nama nije zeleno). Zeleni period za pesake je bio prosao,al on nije hteo da ceka ili sta vec. Kad vidis BMW, uvek ocekuj glupost i bahatost, jos sa dvojicom je bila slicna situacija,al nisaam slikao,a sve u razmaku od par kilometara.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ma jasno..
lepa je sedmica, lak se sija, zadnji redizajn po stopovima i zadnja serija po felnama..
lepa je sedmica, lak se sija, zadnji redizajn po stopovima i zadnja serija po felnama..
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Pesake na ovom semaforu nikad necu kriviti za prelazak ulice dok je crveno svetlo. Semafor je uzasan!!
Ovi pesaci su krenuli dok je bilo zeleno, medjutim, brzo se pojavi crveno, pa ne stignu da predju. Glupo je sto im je crveno svetlo, a vidi se da prolaze kola u istom smeru kao i pesaci. Ovde ce biti jos dugo crveno, pa ce tek posle krenuti vozila iz Nemanjine (odakle je i slikao RS_cabrio)
Ovi pesaci su krenuli dok je bilo zeleno, medjutim, brzo se pojavi crveno, pa ne stignu da predju. Glupo je sto im je crveno svetlo, a vidi se da prolaze kola u istom smeru kao i pesaci. Ovde ce biti jos dugo crveno, pa ce tek posle krenuti vozila iz Nemanjine (odakle je i slikao RS_cabrio)
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
Mora tako, njima mora da se ranije pali crveno jer im realno treba mnogo više vremena da predju ulicu, nego što treba kolima koja se kreću paralelno sa njima da prodju raskrsnicu. Verovatno je sve to predvidjeno, pa se i zeleno svetlo za smer iz Nemanjine pali dosta kasnije od trenutka kad se upali crveno za pešake 

- dax92
-
Znam da treba, ali se ovde nehumano mnogo ranije pali crveno pesacima.
Npr da predjes Savsku (gledano po onim slikama semafor levo), mozes opusteno da prelazis na crveno jos jedno 30-40 sekundi. To u ostalom uvek i radim na tom semaforu.
Npr da predjes Savsku (gledano po onim slikama semafor levo), mozes opusteno da prelazis na crveno jos jedno 30-40 sekundi. To u ostalom uvek i radim na tom semaforu.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
Bolje je tako, zamisli da je razlika samo nekih 10-15 sekundi, al bi bila panika medju starijim ljudima koji se zateknu na sredini uluce... Ovako imaju vremena da bezbedno predju, naravno pod uslovom da ne nalete na ovakvog morona u BMW-u.

-
- Ljubitelj životinja
tako je.totti piše:Mora tako, njima mora da se ranije pali crveno jer im realno treba mnogo više vremena da predju ulicu, nego što treba kolima koja se kreću paralelno sa njima da prodju raskrsnicu. Verovatno je sve to predvidjeno, pa se i zeleno svetlo za smer iz Nemanjine pali dosta kasnije od trenutka kad se upali crveno za pešake
A u međuvremenu: http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/299752 ... -kod-Arene
- totti
-
- Ljubitelj životinja
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mene mnogo vise nerviraju vozaci koji misle da su mnogo pametni kad krenu da sviraju pesacima koji su se nasli na sred ulice i nemaju drugog izbora nego da predju ulicu do kraja, posto im se na sred prelazenja upalilo crveno.
Ovo je posebno izrazeno na skretanju iz Knjeginje Zorke desno u Bulevar Kralja Aleksandra. Generalno je taj semafor zeznut i ljudi nemaju strpljenja, jer cim skrenu odmah je tu pesacki. A opet pesaci ne mogu da ne predju ulicu, jer sem na pesackom, druge opcije i nemaju jer je saobracaj frekventan. Plus ima dosta saobracajaca sa obe strane koji naplacuju kazne ako predjes van pesackog. U zadnje vreme ih nema, ali ih je bilo do skoro.
Vise puta sam bio u nezgodnoj situaciji tu i kao vozac i kao pesak. Kao vozac mi sviraju iza pa obilaze sa leve strane gestikulirajuci rukama da treba da zgazim pesake. A kao pesaka su naravno hteli da me zgaze. Jednom sam tako liku seo na haubu da me ne bi pokupio po nogama. Pritom mi naravno pokazuje u semafor i kako se upalilo crveno za pesake, idiot.
Sto se tih semafora tice, jedna od retkih stvari gde stajem na stranu pesaka. Ne mora da znaci da ako imaju crveno da su krenuli da prelaze na crveno. Naravno, tamo gde su sigurno krenuli prelazenje na crveno, niti opravdavam niti postujem, samo malo dodam gas i odjednom se povlace na trotoar
Idem da veceram, cale mi javio da je neko poginuo u udesu u Bubanj potoku, ako nadjete neku vest okacite da vidim.
edit:
Ovaj iz prethodnog posta sumnjam da je poginuo, vrv ga je srcka pre toga dokrajcila
Ovo je posebno izrazeno na skretanju iz Knjeginje Zorke desno u Bulevar Kralja Aleksandra. Generalno je taj semafor zeznut i ljudi nemaju strpljenja, jer cim skrenu odmah je tu pesacki. A opet pesaci ne mogu da ne predju ulicu, jer sem na pesackom, druge opcije i nemaju jer je saobracaj frekventan. Plus ima dosta saobracajaca sa obe strane koji naplacuju kazne ako predjes van pesackog. U zadnje vreme ih nema, ali ih je bilo do skoro.
Vise puta sam bio u nezgodnoj situaciji tu i kao vozac i kao pesak. Kao vozac mi sviraju iza pa obilaze sa leve strane gestikulirajuci rukama da treba da zgazim pesake. A kao pesaka su naravno hteli da me zgaze. Jednom sam tako liku seo na haubu da me ne bi pokupio po nogama. Pritom mi naravno pokazuje u semafor i kako se upalilo crveno za pesake, idiot.
Sto se tih semafora tice, jedna od retkih stvari gde stajem na stranu pesaka. Ne mora da znaci da ako imaju crveno da su krenuli da prelaze na crveno. Naravno, tamo gde su sigurno krenuli prelazenje na crveno, niti opravdavam niti postujem, samo malo dodam gas i odjednom se povlace na trotoar

Idem da veceram, cale mi javio da je neko poginuo u udesu u Bubanj potoku, ako nadjete neku vest okacite da vidim.
edit:
Ovaj iz prethodnog posta sumnjam da je poginuo, vrv ga je srcka pre toga dokrajcila

Fiesta!!
- totti
-
- Ljubitelj životinja
baš je bre mator da vozi u 88,mislim u kom god da je stanju zdravstvenom .
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Obratiti paznju na ucestale saobracajne nesrece i broj ucesnika u istim preko 65 godina...
- harlekin
- Poruka: 23
- Član foruma od: nedelja, 6. feb. 2011. u 16:20h
- totti
Na dodatnoj tabli piše: osim za vozila SO Bač
Možda je vagenovac opštinar?

- dax92
-
Mozda je ovo onaj Passat sto su panduri godinama vozili, a bio ukraden! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pošto se u Doboju nalazi saobraćajni fakultet onda eto dobojske vlasti odlučile da Doboj bude lider u saobraćajnim glupostima...
Kaže mi drug da ovde ako ideš kupiti kartu za parking, zovneš popa, iskopaš grob, obavjestiš najbližu rodbinu i najdraže, pomoliš se Bogu i ideš da kupiš karticu.
Kao što se vidi na slici automat je postavljen tik uz ivičnjak, da bi kupio kartu moraš da stojiš na kolovozu, oni koji rade polukružno često te i ne vide zbog parkiranih auta, a tek kako je zebra iscrtana, direkt u ''džbunje''!

Glupost broj dva... Pješački prelaz koji vodi ka... hmmm

Kaže mi drug da ovde ako ideš kupiti kartu za parking, zovneš popa, iskopaš grob, obavjestiš najbližu rodbinu i najdraže, pomoliš se Bogu i ideš da kupiš karticu.

Glupost broj dva... Pješački prelaz koji vodi ka... hmmm

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Pa sad i ti mnogo očekuješ, jednog dana će sa druge strane biti trotoar/staza, ne može sve odjednom.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- harlekin
- Poruka: 23
- Član foruma od: nedelja, 6. feb. 2011. u 16:20h
Moguće da jeste, ali ni u tom slučaju ne bi trebao da ga parkira na početku ulice jer oni koji desno skreću u tu ulicu moraju odmah preći u suprotnu traku nemajući pri tome dobar pregled na to da li neko nailazi sa te strane.totti piše:Na dodatnoj tabli piše: osim za vozila SO Bač
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Eh, ti misliš da neko misli o tome. Kod nas u Doboju u jednoj ulici sa tri trake su prvo kažnjavali ako se neko parkira u desnoj, jer srednja je bila za one koje skreću na raskrsnici lijevo, a desna za pravo i desno. Onda se neko sjetio da bere pare, pa su u toj desnoj traci iscrtali parking mjesta i to skroz do raskrsnice, tako da sada naplaćuju i dozvoljeno parkiranje. Pa tako ako treba da prođeš pravo ostaje ti lijeva traka slobodna i to ako se posreći da proletiš na brzaka dok još nisu stigli iz suprotnog smjera ili se nekako provlačiš. 

Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni