Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od fancy » utorak, 13. dec. 2011. u 12:31h

MIslim da sam jasno citirao onoga kome sam rekao da generalizuje. :)

Za ovo...
...krecu da prelaze ulicu sa idejom da su zasticeni zakonom.
Verovatno za nekoga to i važi, al, ajd da se ne lažemo, šta misliš (ti i svi ostali) koliko je prosečan Pera Pešak upućen u to koja su njegova prava i šta ga štiti ili ne štiti? Mi smo ovde poprilično upućeni, ali mi smo tek jedan deo upućenih vozača... postoji gomila bambusa koja veze nema ni o novim ni o starim zakonima, a oni su tek svetlosnim godinama upućeniji od "pešaka proper" koji ništa drugo ne rade nego pešače. Misliš da te babe i dede što prelaze ulicu da skrate put do pijace, doma zdravlja, Maxija (pardon, Delhaize-a :P) i sl. znaju nešto o zakonima? Jok more, nit zna nit razmišlja o tome... gleda samo da li će u 45 dinara da stane pola leba i čokoladica ili eventualno bonžita za unuka. To je surova realnost, zato mislim da je na nama koji stvari malo (više) bolje poznajemo, a usput smo i u limenim kantama sa motorima, ipak nešto veća odgovornost. Ne sva, naravno, ali ono, makar za razliku od štete (npr. kola ubiju pešaka, pešak ulubi branik i krilo, eventualno sjebe šoferku kolima) koju jedni drugima možemo da napravimo :)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

mbole
Poruka: 14994
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 13. dec. 2011. u 13:19h

Ah kako da ne :)
Malo se pravis blesav, ko da ne znas kada je napravljen najveci broj nelegalnih objekata, i kad su prestali da budu bitni urbanisticki planovi.
No ovu pricu stvarno nema smisla nastavljati ovde, to cemo ostaviti za neki usmeni susret.

Usput stalno se prica kako se broj vozila drasticno povecao, samo bez konkretnih podataka i uzima se prilicno kratak period. Jel zna neko gde se mogu naci podaci o broju vozila i stanovnika u Srbiji za period recimo 1980-1990 ili bar sa pocetka 90-tih? Nasao sam od 2001 do danas, al ne mogu da nadjem za ranije.

Nisam posebno pominjao "mesane" i "obicne" pesake. Pricam o svima onima koje vidim na ulici. Bilo kad vozim, bilo kad idem peske.
Zanimljivo kako su tudja misljenja generalizacije i tupava, a tvoje nije generalizacija i visokoumno je.
Djak pesak :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 13. dec. 2011. u 13:32h

ne znam za tacan broj vozila,ali odokativno, ima ih neuporedivo vise nego pre.- Gledam sliku od pre 8 godina npr kod mene u dvoristu(zgrada sa tri ulaza, na svakom po 21 stan ako dobro racunam). Na slici mesta koliko god hoces, praznih parking mesta,nema mnogo automobila. U dolazecim godinama su svi pokupovali kola, zbog kredita.Nevezano koliko ih voze ili im trebaju, ljudi su kupovali kola,mnogima se ukazala prilika da tako konacno dodju do vozila. Takođe vikendom se najbolje vidi koliko koliko je ljudi doslo u BG kada (pogotovo nedeljom),ima praznog mesta u izobilju jer dosta njih valjda ide u rodna mesta.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 13. dec. 2011. u 13:46h

@mbole
Ne, uopšte se ne pravim blesav.
Ljudi su kvarljiva roba, naš najgori resurs i svi su oni produkt više desetina godina drila koji je postojao u SFRJ. U svim partijama je isto. Mi živimo u tek začetom višepartizmu i dok sledeća generacija ne stasa, nadam se uz mnogo bolje moralne i sve druge standarde, to nam je što nam je. Već sam ti napisao da živimo u pogrešno vreme, ali tu nema pomoći. Druge zemlje su svoje periode "odrastanja" uradile mnogo pre nas i svoje "prljavštine" sirovog kapitalizma odradile u vremenu bez Interneta i CNN-a.
Zanimljivo kako su tudja misljenja generalizacije i tupava, a tvoje nije generalizacija i visokoumno je.
Nije "zanimljivo" nego je drugačije / pažljivije formulisano, i stoga spada pod (hvala na komplimentu thumbsuph) drugačiju kvalifikaciju :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 13. dec. 2011. u 14:10h

fancy piše:@mbole
Ne, uopšte se ne pravim blesav.
Ljudi su kvarljiva roba, naš najgori resurs i svi su oni produkt više desetina godina drila koji je postojao u SFRJ. U svim partijama je isto. Mi živimo u tek začetom višepartizmu i dok sledeća generacija ne stasa, nadam se uz mnogo bolje moralne i sve druge standarde, to nam je što nam je. Već sam ti napisao da živimo u pogrešno vreme, ali tu nema pomoći. Druge zemlje su svoje periode "odrastanja" uradile mnogo pre nas i svoje "prljavštine" sirovog kapitalizma odradile u vremenu bez Interneta i CNN-a.
Nije "zanimljivo" nego je drugačije / pažljivije formulisano, i stoga spada pod (hvala na komplimentu thumbsuph) drugačiju kvalifikaciju :)
Moje svakodnevno iskustvo govori da su upravo ljudi stasali u ovom periodu surovosti ,otimanja,nestabilnosti,tenzije,straha,pretnjje oni koji su problematicni,a ne ljudi iz perioda o kome govoris.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 13. dec. 2011. u 14:20h

Ljudi koji su "stasali" u "ovom" periodu sad imaju 10 - 20 godina.
Propaganda 90ih je dosta uradila na bahatosti današnjih tinejdžera, ali svejedno... O čemu oni odlučuju? Ni o čemu. O njima ne pričam.

Ljudi o kojima pričamo su rođeni i odrastali u "onom" periodu, pre 1990. Navike su od "onda", (nekog je više, nekog manje zahvatilo), plus, pakao ratova 90ih je na svima ostavio neki trag. Ovakav (kao kod mene npr.) ili onakav, ali trag u svakom slučaju.

Tek će oni koji dolaze, za 10, 20, 30 godina da budu oslobođeni svih balasta naše jadne prošlosti.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 13. dec. 2011. u 14:43h

Mozda razlicito vidimo jer nam je obojici razumljiva verovatno razlicite vrednosti po kojima cenimo okolinu. Ne vidim kako moze u buducnosti da bude bilo sta bolje ako jedina vrednost danas ta koliko novca imas i sta posedujes. Sistem koji favorizuje ovakav nacin razmisljana unistava svaku humanost,empatiju,saradnju i ljudskost (bas onako kako smo se nekada cudili npr amerima kako to da rade non stop i kako su otuđeni jedni od drugih) a navedene stavke su upravo one po kojima cenim razvijenst nekog drustva (zato cenim socijalno razvijene države kakvih je danas sve manje). Uprošćeno (mada bi rekao da ti nisi tip kome treba uprošćavati),za mene nije napredak da voziš najbolji auto ,imaš najbolju tehniku,odeću ili ne znam šta je već danas bitno,ako društvo ne brine o osnovni stvarima a to nje dobrobit svakog pojedinca sa humanističke tačke gde ne podcenjuje ili ugnjetava one koji po prirodi stvari ne žele ili nisu u mogućnosti da se bave stvarima koje trenutni sistem smatra normalnim. (npr ne zele svi da grabe za poslom ili profitom po svaku cenu,ali sistem ne dozvoljava da drugacije gledas na zivot i faktički te kažnjava za to).

Poznajem dosta ljudi(kao i većina nas),i svi kulturni,umereni,nenapadni i neagresivni ljudi su sebe i svoje obrazovanje gradili u sitemu o kome govriš sa negativnog aspekta. Sa druge strane,znam masu mladjih ljudi (onih koji se poslednjih 10 godina bore da nešto urade za sebe i svoj život po trenutnim uslovima koji vladaju) koji ne prezaju apsolutno da urade bilo šta ako će im to omogućiti cilj (gaženje po mrtvima). Inače dosta tih ljudi za koje misliš da ne odlučuju zapravo odlučuju o mnogo čemu ili su na putu da to urade ( u srbiji više ne postoji ništa bitno da se odlučuje jer drugi odlučuju o nama u svim kapitalnim stvarima) su mladi ljudi kojima je tata stvorio neku firmu ili posao,a sada bahatošću,neiskustvom i nerazumom,kroje sudbinu drugima (zaposlenim kod njih,u saobraćaju ili u npr, komšijskim odnosima).

U suštini, nisam optimista,kao ni bilo koga koga poznajem (a bili su do skoro). Lično, ne vidim način da naciji bude bolje (koja inače odumire fizički) ako je školovanje rezervisano samo za one koji ga plate,a i samo preživljavanje (lečenje), takođe. Sistem koji stvara tolike razlike između pojedinaca siluje zdrav razum većine, i ne možeš očekivati od svih (nemaju svi intelektualni kapacitet) da ovo procesiraju iole razumno,već naprotiv,danas klinci gledajući razlike medju ljudima (vrlo često lažne ili forsirane) sve češće posežu za kriminalom kako bi ugrabili delić raskoši koja se reklamira svuda. (a od toga nema ništa osim razdražđivanja,raslojavanja i svakodnevnog zaduživanja i obavezovanja u ekonomskoj sferi). Ono gaženje preko mrtvih i nekultura ostaju potpuno nesankcionisani ili prećutno podrzani usled straha od gorih posledica ili zauzetosću celog sistema pukim prezivljavanjem.

Raspisao sam se bezveze. Nije ni tema, ni mesto, niti moze pisanjem ovako komplikovana tema ili razmisljanje da se iznese. Jednostavno zahteva mnogo veću analizu i komparacije ,a ja nazalost, moram da idem da zaradim neke pare i nemam vremena za ovo.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 13. dec. 2011. u 14:58h

''Razumem da imate problema sa tehnologijom, sa sirovinom, ali ne razumem u čemu je problem da ovaj sat radi?'' Zoran Djindjic (Fabrika Kablova Jagodina. Na ulazu u zgradu je video sat koji ne radi.)

to vreme i tu energiju sto bi kukali i pricali da je sve propalo mozemo da iskoristimo da uradimo nesto za sebe ili za nekog drugog..a uvek ima nesto..da se ne siri ta negativna energija i razmisljane jer je kao zaraza..

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 13. dec. 2011. u 15:16h

Samo terotetski. U praksi nemoze jer je sistem korumpiran,a on je korumpiran jer je takav mentalitet naroda (Glup i primitivan) Cenice upravo nesto tuđe, više nego svoje a pri tome će da previde komplexnost koja stoji iza bilo kog finalnog proizvoda i sve sticaje okolnosti koji su do njega doveli. Tvoj primer za sat me je podsetio npr na mog dedu koji je svojevremeno,dobio nalog da otvori fabriku satova jer je nismo imali tada. Otišao je sa novcem u švajcarsku,platio šta treba, (inzenjere, savete, tehniku) i vratio se sa tadašnjih oko 100 000 dolara viška koji su preostali (svima poznata fabrika Insa čije satove i dalje viđamo po ulicama). Danas to ne bi moglo,jer bi kao prvo sva proizvodnja bila stopirana za racun uvoznickog lobija,a npr visak novca, sigran sam da bi retko ko vratio. ...a ulice bi bile pune bilborda sa reklamam stranih satova ,i svi srecni i zadovoljni. Rezultat (profit uvozniku, a pare izlaze iz zemlje ). tako je danas za sve , i tu pomoci nema jer niti vise imamo obrazovanog kadra da bi nesto uradili niti bi lobiji dozvolili bilo kakav razvoj....pa moj drug ne moze majice koje proizvodi da izveze iz zemlje (na po par komada kada online naruce nemci), nego mu nasi vrate jer nisu definisali nacin na koji da mu drzava uzme procenat (umesto da budu srecni sto ce barem neki eur kapnuti u zemlju). Kao što rekoh, gore nema pomoći nikakve, ovo je zemlja koja svakim danom sve više propada, i samo je pitanje vremena kada će izdahnuti. to nije kuknjava, to je realno stanje,a ne teoretisanje. (imam dosta primera mladih i inteligentnih ljudi sa idejama ili konkretnim rezultatima ,ali sistem favorizuje drugi tip razsmisljanja dok oni ne mogu da urade apsolutno, ništa. Pri tome sam siguran da bi i za ovaj forum bile interesnatne stvari koje rade i nesto na sitno izvezu,kao sto su sistemi za ubrizgavanje metanola i prateća elektronika,da ne tupim sada.)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 13. dec. 2011. u 15:19h

thumbsuph

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 13. dec. 2011. u 19:31h

Složio bih se sa Petrovim poslednjim poslom. Čovek može ništa ili nešto jako zanemarljivo malo da uradi po pitanju svega toga.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » utorak, 13. dec. 2011. u 21:24h

Eh, da nas je vise ovakvih za volanom...Srbija bi sada imala 10,5 miliona stanovnika

mbole
Poruka: 14994
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 14. dec. 2011. u 01:32h

fancy piše:Ljudi koji su "stasali" u "ovom" periodu sad imaju 10 - 20 godina.
Losa ti je racunica. Ne stasavas sa 6 meseci, vec sa 14-15 godina. To ce reci da su danas 25-35.

U periodu 2001 - 2009 godina broj automobla se povecao za oko 300.000 (sa oko 1.380.000 na 1.680.000).
Ono sto nikako ne mogu da pronadjem je podatak o broju automobila (registrovanih) recimo 1985, ili 1989 ili 1992... Naravno bio bi bitan i broj stanovnika u tom periodu.
Djak pesak :)

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 14. dec. 2011. u 01:52h

Nije mi loša računica, očigledno smo mislili na različite stvari.
Za tražene podatke imaš Gradski zavod za (informatiku i) statistiku u Tiršovoj.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 14. dec. 2011. u 08:48h

Ne znam broj auta, ali znam da nam je profesor rekao da smo već sada dostigli broj auta koji je je bio predviđen tek 2050. Pa sad imamo problema sa kapacitetom naših saobraćajnica.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 14. dec. 2011. u 13:39h

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 14. dec. 2011. u 13:44h

U dvorištu leskovačke Srednje hemijske škole "Božidar Đorđević Kugar" danas oko 11.30 sati je povređeno dvoje učenika i jedna profesorka kada je na njih džipom naleteo Krsta Stojanović, bivši funkcioner JUL-a i do 2000. predsednik gradske vlade.
Obesiti skota na prvu banderu. :mad:
Spoiler
Show
Ali škola... Božidar Đorđević Cougar 8) - valjda po heroju koji je prvi kupio Cougara u LesKOvac lol

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 14. dec. 2011. u 14:32h

Spoiler
Show
Neki su u komentarima naglasili da je, u stvari, Kukar... Mada ovo Kugar bolje zvuci thumbsuph
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 14. dec. 2011. u 14:51h

fancy piše:valjda po heroju koji je prvi kupio Cougara u LesKOvac lol
Ili je volio da bude plijen kugarkama. hahahaha
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 14. dec. 2011. u 15:00h

Čini mi se da sam kačio sliku na forum ranije:

Slika

I evo kako je ovaj Focus na žalost okončao...

[youtube][/youtube]
Saobracajna nesreca u Srbiji, na Futoskom putu, u Veterniku. Covek u Ford Fokusu je isao preko 150 km/h kada je izgubio kontrolu nad vozilom. Udario je u 4 parkirana vozila pored, a onda i u betonski zid. Od siline udarca, motor auta je odleteo na oko 20 metara od auta. Stvarno neverovatno. Vozac je muskarac, star oko 30 godina. U trenutku snimanja je bio ziv i hospitalizovan.

A da je samo bilo promjeniti one štopaljke bio bi odličan, baš utegnut.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 14. dec. 2011. u 15:15h

Kakav retardirani bambus :punnish:

Ako u oglasima naiđete na ovakve štopaljke i 2 felne, znaćete odakle su ;)

Ponavljam... retard je za smeštanje u instituciju zatvorenog tipa. cekicko

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 14. dec. 2011. u 20:10h

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 14. dec. 2011. u 20:14h

:lele:
Slika

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 14. dec. 2011. u 20:18h

Nece to na dobro da ispadne, cim oni toliko pojeftinjuju... mrgreen
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 14. dec. 2011. u 20:25h

Iosis piše:Čini mi se da sam kačio sliku na forum ranije:

Slika

I evo kako je ovaj Focus na žalost okončao...

[youtube][/youtube]
Saobracajna nesreca u Srbiji, na Futoskom putu, u Veterniku. Covek u Ford Fokusu je isao preko 150 km/h kada je izgubio kontrolu nad vozilom. Udario je u 4 parkirana vozila pored, a onda i u betonski zid. Od siline udarca, motor auta je odleteo na oko 20 metara od auta. Stvarno neverovatno. Vozac je muskarac, star oko 30 godina. U trenutku snimanja je bio ziv i hospitalizovan.

A da je samo bilo promjeniti one štopaljke bio bi odličan, baš utegnut.
ovo je uradi namerno :ford: jendim udarcem dva wv i jedan stojadin

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“