Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Re: Chat (free talk)

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 23. dec. 2010. u 10:21h

Imam slican problem sa USB-om svaki put kad ga ubacim izbacuje da moram da ga formatiram, kliknem format i onda mi izbaci da windows ne moze da ga formatira....
Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 23. dec. 2010. u 12:12h

@Shomy, ne znam šta si pokušavao da uradiš preko regedit-a, ali tamo nema leka za ovu boljku.

Verovatno ste obojica čupnuli flash pre nego što je sistem završio sa upisivanjem podataka na njega, pa je master file table ostao "u maleru", što bi naš vrli admin rekao.

Pogledajte koje slovo uzme taj flash kada ga zakačite na računar, pa ako uzme npr. slovo X: idite na Start, Run, kucajte cmd i u prozor koji vam se otvori prepišite/iskopirajte:

Kôd: Označi sav tekst

chkdsk /f X:
Podrazumeva se da treba da zamenite X: slovom na kojem se nalazi taj USB. Trebalo bi da mulja malo, popravi greške (ako može) i da posle toga sve bude kako je bilo pre havarije.
Naravno, ne dajem garanciju da neće da dođe do gubitka podataka, itd itd... sign0023 ali i ovako ne možete da pročitate USB i pokušavali ste da ih formatirate, tako da kontam da vam i nije toliko bitno.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 23. dec. 2010. u 12:25h

Nije mi samo jasno ''ako uzme slovo X'' u kom smislu uzme slovo? mislis kao particija? ako jeste meni je slovo I

I sad videh File system: RAW wtf?

CHKDSK is not available for RAW drives. to izbacuje....
Slika

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » četvrtak, 23. dec. 2010. u 15:27h

Fiesta. RAW ti je tip nasminavanja podataka na drive ( harddisk, flesh ili bilo koju drugu vrstu memorije) to ti je isto sto i ono Fat32 NTFS ( sve su to filesistemi)
Raw ti oznacava kada ti je nesto na drajvu napisano u binarnom obliku.

Drugim recima nije pristojno formatiran.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 23. dec. 2010. u 15:29h

Ja sam imao takav problem prije par godina sa flashom i nije mu bilo spasa, sreća pa je bio u garanciji. :D
Prvo je pobrljavio tako što je prikazivao u njemu da imaju fajlovi od 250, 276 GB itd, a njegov kapacitet 1 GB, poslje toga je bilo to sa formatiranjem.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » četvrtak, 23. dec. 2010. u 15:29h

FiestaRS piše:Nije mi samo jasno ''ako uzme slovo X'' u kom smislu uzme slovo? mislis kao particija? ako jeste meni je slovo I

I
Da, na to je mislio. Slovo kojim oznachva DRive, da li je hard ili flesh drive irelevantno je u tvom sluchaju je FLESh drive i kada ga ubacis koje mu slovo pise kada udjes na mycompiuter ono C:\ D:\ E:\ F:\.. ne znam kod tebe koje je, moz biti bilo koje. E to kucas samo zamenis slovo umesto x i posle njega dve tacke.
dakle recimo da ti je fleska F: pises u cmd (command inache skraceno koga zanima ) " chkdsk /f F: "

Evo ti kako mozes da sredis te probleme:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/263 ... -type-ntfs
http://www.icare-recovery.com/howto/con ... -ntfs.html

Treba ti fverovatno neki konverter pre toga A( ja bih prvo na to isao mada ja nikad nisam imao slichnih problema ;)
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » četvrtak, 23. dec. 2010. u 16:17h

FiestaRS piše: I sad videh File system: RAW wtf?
Mozes da se pozdravis sa flashom . Isto tako sam se i ja pozdravio od mp3 playera....

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » četvrtak, 23. dec. 2010. u 18:22h

Novosadjani otvaraju nam bioskop Arena sledece nedelje,cuo danas na radiju clap clap clap ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 23. dec. 2010. u 19:52h

thumbsuph hvala bogu bilo je krajnje vreme jos da sada izadje neki dobar film i milina...
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 23. dec. 2010. u 20:07h

@Djomla hvala ti za linkove sad sam na poslu pa kad dodjem kuci probacu da to odradim a ako ne uspe jbg... u smece thumbsuph

@Nozzlezator

jbg... a i ovako nisu skupi, skoro sam gledao u metrou 1500din 8gb thumbsuph

@cedo

Super! konacno da i mi mozemo da gledamo 3D mrgreen
Slika

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » četvrtak, 23. dec. 2010. u 20:13h

@Fiesta RS - sada je to jeftino - meni na primer Kingstonovi flashovi uopste nisu crkavali a lepa stvar je ta sto uz njih dobijes 5 god. garancije :)

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 23. dec. 2010. u 20:38h

Nozzlezator piše:@Fiesta RS - sada je to jeftino - meni na primer Kingstonovi flashovi uopste nisu crkavali a lepa stvar je ta sto uz njih dobijes 5 god. garancije :)
Moj je Kingston i eto brljavi a dok drugarov od 8gb vec 2 god radi normalno...
Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 23. dec. 2010. u 22:36h

Nisam mogao odmah da se vratim na forum, ali vidim da su već drugi dali par saveta na mestu... Samo da dopunim da tzv. RAW file system u normalnim uslovima rada ne bi trebalo da se ikada pojavi korisniku, i najčešće je znak da Windows može da pritupi "disku" (CD, USB HDDu, flash memoriji, memorijskoj kartici, MP3 plejeru, čemu god) i dodeli mu slovo (u Fiestinom slučaju to slovo je I: ...) i da vidi sadržaj koji svaki fajlsistem zapisuje, naravno, binarno (samim time, disk najverovatnije NIJE zreo za vežbanje zicera u kantu) - ali da mu nedostaje način da očita sadržaj sa "diska" odnosno da otkrije gde se koji fajl nalazi (a to može biti MBR, MFT, journal, index... i da ne širimo priču u sitna crevca).

Ako ti je prijavio RAW fajlsistem, za početak reši ima li smisla da spašavaš podatke sa diska ili samo želiš da ga oporaviš zarad daljeg korišćenja

U prvom slučaju, opcija je da skineš neki recovery utility, ovde: http://www.freebyte.com/filediskutils/#datarecovery imaš nekoliko pomenutih programa koji se ne plaćaju. Od te "lake artiljerije", ja sam OK iskustva imao sa PC Inspectorom, mada nikada nema neke garancije...

Posle faze spasavanja podataka, ili ako si je kompletno preskočio, probaj neku od sledećih stvari:
- kada ti je USB uključen u komp, idi na Start > Control Panel > Administrative Tools > Computer Management. U prozoru koji ti se otvori odaberi u stablu Computer Management (sa leve strane) unutar grane Storage deo Disk Management. Pronađi u spisku diskova tvoj USB (po slovu i kapacitetu), treba da vidiš da ima neki kapacitet (makar i 0) i da piše RAW kao tip fajlsistema. Dobro pazi koji disk čačkaš, da ne bi napravio nepovratnu štetu. Klikni desnim na taj deo gde piše RAW i odaberi Delete Partition. Ako uspe, treba da ti ga pokaže kao prazan, neformatiran disk. Sad nagazi na Format na uobičajeni način i trebalo bi da šljaka.
- ako ovo prethodno ne pomogne, pokušaj da pratiš savete koje navode na adresi: http://www.wikihow.com/Repair-a-USB-Flash-Drive
- postoji još nešto opcija, reboot u Recovery Console način rada (zahtevaće instalacioni disk sa operativnim sistemom) i prčkanje sa komandama konzole, ali to već zavisi od malo više faktora i ima malo više šanse da se nešto zezne bespovratno... pa pošto ne znam koliko si vičan sređivanju računara, ne znam koliko smem da ti savetujem oko toga. Proceni sam, isplati li ti se da eventualno odneseš flash kod nekoga da proba da ti sredi sve to za neku cifru koja je značajno povoljnija od kupovine novog.

Možda i ništa od ovoga ne pomogne, možda je stvarno mrtav - ali sem vremena i strpljenja, ništa te ne košta da pokušaš da ga oporaviš sam.

P.S. Inače evo i ja šetam isključivo Kingstone, i sem par krađa, gubitaka i nenamernih lomova nisam sa njima imao puno problema... pri tome, ovo uopšte ne računam u falinku proizvođača USB-ova, nego manjim delom operativnog sistema a većim delom korisnika (tj. mene) koji ponekad žure pa isčupaju USB kad ne treba, i onda se češu kako da povrate podatke ili disk u radno stanje. Koliko juče mi se desio taj peh, odradio sam chkdsk i na svu sreću vratilo se sve na mesto (15+GB podataka, nije za bacanje)...
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 24. dec. 2010. u 00:33h

Svaka cast za post, mene mrzelo da sastavljam jedan sign0007
Imao sam slican problem sa jednim flashom, ovo sto je BojanM naveo sa formatom preko Disk managmenta (inace u computer managment se lakse ulazi jednostavnim desnim klikom na my computer -> manage).

Moj Kingston od 16gb je dva puta bio skoro pa natopljen u vodi (jednom ostao na kisi na ulici, pola u blatu pola beton, pun vode, drugi put samo na betonu, isto po kisi). Oba puta osusio 2-3 dana, svi podaci na njemu, on radi, milina :D
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 24. dec. 2010. u 01:14h

dule0911 piše:(inace u computer managment se lakse ulazi jednostavnim desnim klikom na my computer -> manage).
Vaistinu manage... ma prešlo mi je u naviku da objašnjavam "školski", pošto gomila ljudi na XP-u nema ikonicu My Computer u vidnom polju. hahahaha

Tech support je zlo.
pozdrav, Bojan

Slika

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 24. dec. 2010. u 01:17h

Znam. Veliko zlo, ali jbg.
Fiesta!!

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » petak, 24. dec. 2010. u 03:25h

evo ja da se javim...uzeo DELL INSPIRON N5010 (15R) CORE I7-740QM - ALUMINIUM ... uzet na extra popusti... bio 96 000din ja ga uzeo na rate i izlazi nesto manje od 85 000 din...

zahvaljujem se svima na predlozima.

p.s. imaju neke USB fleske na akciji... 4gb 690din ... 8gb 1050din...
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » petak, 24. dec. 2010. u 18:16h

thumbsuph nek te sluzi dugo......
pa taj ima da jede malu decu vid budale
Shomy_ksh piše:
p.s. imaju neke USB fleske na akciji... 4gb 690din ... 8gb 1050din...
vec neko vreme ne pratim cene ovakvih stvarcicca ali ovo je po meni dzaba
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » subota, 25. dec. 2010. u 03:13h

mislim da su sa godinu dana garancije... al nemoj da mi verujete... sutra cu da odem da pogledam... ;)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » sreda, 29. dec. 2010. u 04:01h

-15 °C u NS Slika ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9933
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 29. dec. 2010. u 07:59h

Shomy_ksh piše:mislim da su sa godinu dana garancije... al nemoj da mi verujete... sutra cu da odem da pogledam... ;)
ja sam na moj imao 2 godine kad sam ga uzeo 2007g i jos me sluzi,inace je u pitanju dell inspiron 1520 thumbsuph
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » sreda, 29. dec. 2010. u 08:41h

Moja i iskustva mojih prijatelja mi govore da su Kingston fleševi sranje, u zadnje 2 godine niko ko ga je kupio nije zadovoljan.
Ja imam po jedan od 1G i 2G, i devojka mi je dala jedan od 4G... Glavni problem: neki računari ih vide, neki ne(onaj od 4G sam dobio jer ga moj komp i računar u firmi vidi, a njen, računar njene drugarice i od mog druga jok. Jednostavno kao da ne postoji. Najbolje su se pokazali Transcend i SanDisk, imam Transcend od 8G i radi di god ga metem, kao i drugarov i prijateljicin od po 4G, i devojkin SanDisk od 8G.
Toliko do mene, sa zaključkom da je Kingston koji se među prvima pojavio na tržištu slao kvalitetne proizvode dok se nije probio, a posle su počeli da šalju šta stignu(čitaj puno škarta)...
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

laki
Poruka: 560
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 07:37h

Poruka od laki » sreda, 29. dec. 2010. u 12:23h

Treba mi jedna usluga...nekog ko je registrovan na limundu
Ako moze da trazi mail ili telefon od ovog prodavca i da meni, da probam mozda hoce da se dogovori bez licitacije, rec je o ovom oglasu
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... TA/2063440

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 29. dec. 2010. u 14:36h

Uzalud, po pravilima ne može, jer već ima dve ponude... nema više opciju "obustavi licitaciju bez ponuda". Što se ne registruješ i licitiraš? Ne moraš čak ni da budeš "potvrđeni član" da bi učestvovao u licitaciji, koliko ja znam...
Estariol piše:Moja i iskustva mojih prijatelja mi govore da su Kingston fleševi sranje, u zadnje 2 godine niko ko ga je kupio nije zadovoljan.
Ja imam po jedan od 1G i 2G, i devojka mi je dala jedan od 4G... Glavni problem: neki računari ih vide, neki ne(onaj od 4G sam dobio jer ga moj komp i računar u firmi vidi, a njen, računar njene drugarice i od mog druga jok. Jednostavno kao da ne postoji. Najbolje su se pokazali Transcend i SanDisk, imam Transcend od 8G i radi di god ga metem, kao i drugarov i prijateljicin od po 4G, i devojkin SanDisk od 8G.
Toliko do mene, sa zaključkom da je Kingston koji se među prvima pojavio na tržištu slao kvalitetne proizvode dok se nije probio, a posle su počeli da šalju šta stignu(čitaj puno škarta)...
Čuj, naravno da svako ima različita iskustva, i nije svaki Kingston flash isti, ali hajde da izbegnemo generalizaciju. Ja sam ih do sada imao omanje brdo: 128MB, 512MB, 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, i dva od 16GB. Prva dva su bili DataTraveler i DataTraveler II, jedna 16-ica je bila DT120, svih pet preostalih su bili obična "skakavac" DT100 serija... Održavanje računara mi je posao i nemam vremena da tražim polovična rešenja, ali slovom i brojem nikad mi se nije desilo da negde neće da pročita Kingston flash, osim ako sam računar nije imao neki drugi feler (konekcija, port, verzija OS, drajveri, virusi, štagod)... da li sad ja na osnovu toga treba da izvedem neki generalizovani zaključak suprotan tvom ili još gore, neki zaključak o tebi? Prosto, ima sto uzroka zašto bi moglo da se desi opisana situacija, može da ima veze sa brendom flash-a, a i ne mora. Your mileage may vary.

Pritom ne kažem ništa protiv Transcend ili SanDisk fleš memorija (a dodao bih tu i Apacer, isto je odličan). Ako tebi to šljaka bolje nego Kingston, super za tebe. thumbup
pozdrav, Bojan

Slika

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » sreda, 29. dec. 2010. u 15:17h

Bojane, naravno da ne treba generalizovati, ja sam samo izneo svoja iskustva i mišljenje na osnovu njih. thumbsuph redbullw
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“