Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
van je li ovo bio onaj tvoj s-7 (ili kako se se vec zove)? najbitnije da ste zivi, ostalo je sve gvozdjurija
Није , мој аутић је у гаражи жив и здрав .
Ово је од комшије , који је слупао себе и свог другара на првој тест вожњи по путу . Онако без размишљања је дао пун гас , ауто је 2.8 и још је лакши од моје седмице . И после 300-400 метара је игубио контролу м слетео у канал и ударио у мостић .Цео призор је био доста застрашунући и трауматичан , јер смо сувозача вадили 20-30 минута из кола( ако се тако може назвати ) која су била у каналу претурена на бок .
Није , мој аутић је у гаражи жив и здрав .
Ово је од комшије , који је слупао себе и свог другара на првој тест вожњи по путу . Онако без размишљања је дао пун гас , ауто је 2.8 и још је лакши од моје седмице . И после 300-400 метара је игубио контролу м слетео у канал и ударио у мостић .Цео призор је био доста застрашунући и трауматичан , јер смо сувозача вадили 20-30 минута из кола( ако се тако може назвати ) која су била у каналу претурена на бок .
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
ovakvoj sceni sam prisustvovao prosle zime u jablanickoj ulici,covek sa kecom je normalno vozio svojom trakom i otvori mu se ovako nesto,pola gepeka je virilo a ostalo sve u rupi
rust is not a crime
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pa pošto se ono ne može nazvati autoputem zašto bi ga plaćali, pun je rupa i neravnina. Bolje da oni nama plate za uništavanje trapova nego što mi njima za korištenje ''autoputa''. Ne bi bilo teško platiti da taj autoput stvarno dobar, ili da je bar niža cjena, tj. u skladu sa stanjem puta....ističući da visina putarine nije razlog za to, već da uvek postoje ljudi koji bi da želeli da koriste autoput besplatno...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Autoput do Zagreba npr jeste skup, ali u odnosu na Srbiju je jedno 50x bolji.
Da se kod nas novac od naplate putarina trosi na odrzavanje autoputa, zasta bi i trebalo, i nas autoput bi bio dobar.
Kod nas se placa to sto dises vazduh oko autoputa i auto trosi isti da bi se kretao, jer put nikako ne moze da se nazove dobrim.
Da se kod nas novac od naplate putarina trosi na odrzavanje autoputa, zasta bi i trebalo, i nas autoput bi bio dobar.
Kod nas se placa to sto dises vazduh oko autoputa i auto trosi isti da bi se kretao, jer put nikako ne moze da se nazove dobrim.
Fiesta!!
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Ma put je katastrofa, kolotrazi na 90% puta, rupe, "stručne" zakrpe i tako dalje, da ne nabrajam više jer i sami znate "stanje"
...

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
jel neko zna kada ce biti zavrsen deo puta obilaznice oko bg-a od batajnice do dobanovaca?
i jel se iz pravc ns-a ka bg-u preko gazele moze spustiti odmah na put ka samjmu tj da li je otvoreno skretanje desno sa mosta ili se mora kruziti nekud?
i jel se iz pravc ns-a ka bg-u preko gazele moze spustiti odmah na put ka samjmu tj da li je otvoreno skretanje desno sa mosta ili se mora kruziti nekud?
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Otvoreno je skretanje,a za prvo pitanje..to ni oni ne znaju...
- knez91
-
ok, tnx onda cu preko gazele, jer sam kontao da ako nije da idem preko rume, pa na auto put pa obilaznicom do cukarice.....
jedno pitanje, posto zimske gume su odlozene (99%) sada spominju neke lance, jel treb svuda ili samo kada se izadje iz grada, tj jel se moraju imati na regionalnom putu u vojvodini..... tipa temerin NS....
jedno pitanje, posto zimske gume su odlozene (99%) sada spominju neke lance, jel treb svuda ili samo kada se izadje iz grada, tj jel se moraju imati na regionalnom putu u vojvodini..... tipa temerin NS....
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Mislis da ih stavljas?Trebas ih imati u gepeku stalno a stavljaju se samo na deonici puta na kojoj je postavljen znak "Lanci za sneg"..jesi ga video negde? 

- Iosis
- VIP
Ćale voza te lance samo zbog policije, inače ni ne pašu na naš auto, nego na Yuga. 

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- knez91
-
a kakav je to znak
to po putevima kuda ja idem nema, sem kada se uputim ka tebi ka brdu gore....
znam da ih necu stavljati... ali da li treba da ih imam u gepeku tamo gde nisu predvidjeni znakom?

to po putevima kuda ja idem nema, sem kada se uputim ka tebi ka brdu gore....
znam da ih necu stavljati... ali da li treba da ih imam u gepeku tamo gde nisu predvidjeni znakom?
- mbole
- Poruka: 14945
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
ПРАВИЛНИК О ПОДЕЛИ МОТОРНИХ И ПРИКЉУЧНИХ ВОЗИЛА И ТЕХНИЧКИМ УСЛОВИМА ЗА ВОЗИЛА У САОБРАЋАЈУ НА ПУТЕВИМА
Члан 121.
1) Зимска опрема моторних и прикључних возила осим возила врсте L, у смислу овог правилника, подразумева:
...
2) ланце односно друге уређаје за повећање тракције на најмање два погонска точка;
(4) У периоду од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена зимском опремом. Ван наведеног периода возила могу бити опремљена зимском опремом.
(5) Изузетно од става 4. овог члана, у насељу возила не морају бити опремљена ланцима, односно другим уређајима за повећање тракције.
(6) Ланци и други уређаји за повећање тракције морају обавезно да се поставе на точкове када је коловоз покривен снегом на одсеку пута који означен саобраћајним знаком "ланци за снег". Ова опрема се може поставити на точкове и на одсеку пута који није означен овим знаком само када је коловоз прекривен снегом.
Znaci u zimskom periodu moras da imas lance u vozilu, izuzev dok se nalazis u naselju.
Na mestu gde postoji znak i ako je kolovoz prekriven snegom moras da ih postavis na tockove, nije dovoljno da ih imas u gepeku.
Члан 121.
1) Зимска опрема моторних и прикључних возила осим возила врсте L, у смислу овог правилника, подразумева:
...
2) ланце односно друге уређаје за повећање тракције на најмање два погонска точка;
(4) У периоду од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена зимском опремом. Ван наведеног периода возила могу бити опремљена зимском опремом.
(5) Изузетно од става 4. овог члана, у насељу возила не морају бити опремљена ланцима, односно другим уређајима за повећање тракције.
(6) Ланци и други уређаји за повећање тракције морају обавезно да се поставе на точкове када је коловоз покривен снегом на одсеку пута који означен саобраћајним знаком "ланци за снег". Ова опрема се може поставити на точкове и на одсеку пута који није означен овим знаком само када је коловоз прекривен снегом.
Znaci u zimskom periodu moras da imas lance u vozilu, izuzev dok se nalazis u naselju.
Na mestu gde postoji znak i ako je kolovoz prekriven snegom moras da ih postavis na tockove, nije dovoljno da ih imas u gepeku.
Djak pesak 

- Cedo
- VIP
Znak je otprilike kao "tocak sa stavljenim lancima"
..bilo je price o tome jos prosle godine, lanci su isto prodavani kao sad prva pomoc, trebas ih imati u gepeku..da kazem i to da mi ih do sada niko nije trazio...

- mbole
Ljudi moji, pravila za lance su bila identicna i u starom pravilniku, i mislim da postoje vec 40-tak i vise godina, kao i odgovarajuci znak. Sigurno postoje kao takva od sredine 80-tih.
Djak pesak 

- Cedo
- VIP
Samo sto je tada prica o celoj ovoj zimskoj vozackoj idili bila bitna kao lanjski sneg
..

- mbole
Hoces da kazes, niko nije naucio zakon iako je polozio vozacki ispit 
Vidis, tu se slazemo, i ja imam takav utisak vec godinama.
Jedina razlika je sto je sada definisan period zime, a ranije je to bilo "kad ima snega". Inace sam lance oduvek zimi nosio u gepeku. Ne samo zbog toga sta kaze zakon, vec zbog toga sto stvarno pomazu kad zaglavis u snegu, a umelo je to da se desi i u obliznjem naselju koje nije ocisceno, nisi za to morao da ides na Kopaonik ili Durmitor.

Vidis, tu se slazemo, i ja imam takav utisak vec godinama.
Jedina razlika je sto je sada definisan period zime, a ranije je to bilo "kad ima snega". Inace sam lance oduvek zimi nosio u gepeku. Ne samo zbog toga sta kaze zakon, vec zbog toga sto stvarno pomazu kad zaglavis u snegu, a umelo je to da se desi i u obliznjem naselju koje nije ocisceno, nisi za to morao da ides na Kopaonik ili Durmitor.
Djak pesak 

- knez91
-
pa ti stvarno mislis da ne znma kakav je znakcedo86 piše:Znak je otprilike kao "tocak sa stavljenim lancima"..bilo je price o tome jos prosle godine, lanci su isto prodavani kao sad prva pomoc, trebas ih imati u gepeku..da kazem i to da mi ih do sada niko nije trazio...

e ebo ga zivot moram i sada to da kupim...
jel zna neko koliko kostaju obicni neki , ili ona druga varijanta.... da ne bude da izadjem na regionalni put koji je dug 5km izmedju dva naselja pa da me tu njakaju sto nemam.....
- mbole
Na brzinu pretrazivanje, za 195/60-15 ili 185/65-14 oko 2300-2500 din
Djak pesak 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5049
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Strasno,strasno! Pa koliko ih je bilo u kolima
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/280519 ... sije-u-BiH

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/280519 ... sije-u-BiH
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
- Iosis
- VIP
Jadna ona... Nije da branim policajce, ima i njih svakakvih. Ali nije rjedak slučaj da žene malo flertuju i šarmiraju u takvim situacijama. Pa tada policajci progledaju kroz prste, ali ovi sada nisu htjeli bez ''posla''. 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
A mozda i: uhvatili me sa privremenom dozvolom i slupala sam dva auta, pa da ne pljusnem kaznu, daj da ih prijavim za seksualno uznemiravanje... 

- Iosis
- VIP
Pa ko će ga znati šta je tu bilo. Možda je i ona upravu, možda su je stvarno tako napastovali.
Ali jedne prilike u autobusu kontrola je uhvatila bez karte neku djevojku i još nekog momka. Momku su pisalu kaznu, a djevojka se malo smješkala i flertovala pa je prošla bez kazne i nastavila da se vozi. Tako da sve su one jadne i kao muškarci su stoka jer samo žele da ih *ebu, a dosta se njih na taj fazon izvlači. Mogli su i ti kontrolori da kažu e kad je tako ajde idem kod tebe u stan na kafu. Ona ih prijavi za seksualni napad i ajd ti sad dokaži šta je bilo...
Ajde u autobusu bi i našao svjedoka možda, ali ona sama s njima ujutru u 4. Bili ti prijatelji, ali sigurno ne toliko blizu da čuju razgovor.

Ali jedne prilike u autobusu kontrola je uhvatila bez karte neku djevojku i još nekog momka. Momku su pisalu kaznu, a djevojka se malo smješkala i flertovala pa je prošla bez kazne i nastavila da se vozi. Tako da sve su one jadne i kao muškarci su stoka jer samo žele da ih *ebu, a dosta se njih na taj fazon izvlači. Mogli su i ti kontrolori da kažu e kad je tako ajde idem kod tebe u stan na kafu. Ona ih prijavi za seksualni napad i ajd ti sad dokaži šta je bilo...
Ajde u autobusu bi i našao svjedoka možda, ali ona sama s njima ujutru u 4. Bili ti prijatelji, ali sigurno ne toliko blizu da čuju razgovor.