Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Re: Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Poruka od Shelby » četvrtak, 4. avg. 2011. u 18:31h

Kao prvo te bicikle od 150e veoma liseg kvaliteta.
Pogledaj ove dve bicikle mozda ti se i svide
http://www.totalbike.rs/bicikla/merida- ... ssway-10-v
http://www.totalbike.rs/bicikla/merida- ... -v-comfort
ili nesto ovako ... :)
http://www.totalbike.rs/bicikla/merida- ... ce-905-com
Srecno sa kupovinom ... thumbsuph

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 4. avg. 2011. u 18:57h

Shelby, prijatelju... RR 905? Pa čovek reče 150-160 € a ne 1500-1600 € ili jače :D :D
Msm, i meni se dopadaju, ali za te pare uzmeš duplo više točkova i krov nad glavom. :) Nije to za obične smrtnike.

@Markedjani, ja bih radije uzeo Adrenalin nego Anacondu - ram mi je lepši, udobniji mi je za sedenje (bar u veličini rama koja odgovara mojoj visini), i - makar u trenutku kada sam ih ja gledao - Adrenalin je imao "indeksirane" šaltere, a Anaconda je imala (meni lično najgluplji sistem za menjanje brzina) - gripshift... Na sajtu je i tada stajalo da oba imaju Shimano ST-EF50, ali u praksi nije bilo tako. Pride je par desetaka ajvara niža cena za Adrenalin.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21561
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 4. avg. 2011. u 19:14h

Ja sam prošle godine gledao Capriolo Anacondu i nije imala gripshift nego neki fin shimano poluautomatik (koji takođe hejtujem neviđeno... mislim na gripshift)... probao sam bajs i odgovara mi... ram je za moj ukus skroz zanimljiv.

Verovatno se razlikuje od ture do ture... viđao sam i Anaconde za istu cifru (oko 14-15k din) sa diskovima napred... verovatno turaju šta im je višak na lageru :)

Ali ako ove godine svaka Anaconda ima gripshift onda ću pre uzeti adrenalin ako ima kršteniji menjač tj onaj poluautomatski... preživeću činjenicu da nemam prednji amortizer.

Da li ima još nešto u tom cenovnom rangu osim Capriolo... gledao sam u Planet Bike ja mislim polar i alpine za 18k dinki,mogu ti reći da sam se odma okrenuo kad sam video plastične hromirane šipke za pedale i plastične pedale... sve to ukomponovano sa nekim ultra soc srednjim pogonom i nekom ružnom providnom plastikom... ostalo je ok ali dok sve to izmenjam što mi se ne sviđa koštaće me 20 i kusur iljadarki bajs.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 4. avg. 2011. u 19:30h

Da, ima još par proizvođača ali Capriolo, koliko sam gledao, nudi najviše za najmanje para.

A uzgred, Adrenalin bi trebalo da IMA prednji amortizer (Logan LF 780). thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » četvrtak, 4. avg. 2011. u 19:40h

Evo sad sam gledao katalog za ovu godinu... anaconda ima amortizer i disk napred.

Anaconda ima amortizer ali ne i disk napred.

Ajd samo neka mi neko napiše cene za ova dva... nemam excel na kompu lol

http://bike.capriolo.com/
Slika

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 4. avg. 2011. u 19:53h

a jedan savet, zasto ne odes na pijacu ili (kod nas ima nedeljom na klisi) za 50jura kakav hoces, tj jeste on kraden ali ko ce to prepoznati......
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 4. avg. 2011. u 19:55h

Kaže Excel...

Sa ramom u dve boje Anaconda 16999, Adrenalin 15999, Adrenalin DISK 16999
Trobojne varijante Adrenalin 17999, Anaconda 19999

(maloprodajne cene)
pozdrav, Bojan

Slika

Shelby

Poruka od Shelby » četvrtak, 4. avg. 2011. u 19:58h

@Knez91
Znas da ti je pametan predlog :D .

Edit:
Anaconda, Adrenalin ovo je klasicno sr*nje od bicikle .(losi menjaci , osovine su nila ... itd da nenabrajam vise . ) thumbsuph

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 4. avg. 2011. u 20:46h

Istina, ali nije svako Edi Merks, a ni Gari Fišer; to je sve što hoću da kažem. ;)
pozdrav, Bojan

Slika

Shelby

Poruka od Shelby » četvrtak, 4. avg. 2011. u 21:04h

Pa ne kazem ja da treba da kupi biciklu od 1000 e .Ali bolje je da kupi nesto od 250e i da ga sluzi dve sezone bez ikakog diranja :punnish:

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 4. avg. 2011. u 21:16h

Nemoj da se ljutiš, shvatam šta hoćeš da kažeš, ali za moj pojam su i te od 250e sr... samo duplo skuplje :mad:

Ako čovek ima nameru da se rekreativno vozika, do npr. 3000-5000 km godišnje, posle 2 sezone može opušteno da kupi još jedan isti za razliku u ceni i da se vozi još toliko, bez silovanja će sigurno da izguraju 10k kilometara uz normalan "tekući" servis. Bicikli za malo naprednije vozače (10-15 hkm/god) počinju tamo negde u cenovnoj klasi one Meride Crossway 100-V koju si linkovao (a koja isto ima prilično šajze šaltere, ako mene neko pita, al' ne pita).

S treće strane, zahvaljujući prijateljima koji su se time bavili malo profesionalnije od mene, imao sam prilike da isprobam i bicikle koje koštaju više od prosečnog Fokusa Mk1 kod nas, i mada slinim na tehnologiju koja je upotrebljena na njima, ja ne vidim poentu u kupovini toga spram biofizikotehničkih mogućnosti mene kao pogonskog agregata. mrgreen Ko ume i može, svaka mu dala. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » četvrtak, 4. avg. 2011. u 21:30h

Ljudi... meni je i kinez apsolutno završavao posao ne jednu ne dve nego fakin 7-8 sezona :)

Sad sam mu polomio ručice menjača,raskantao srednji pogon (dobilo poprilično lufta),zadnju osovinu sam iskrivio,izgreban je ceo i užasan... jednostavno odradio je svoje.

Tako da će mi nov bajs koji je barem za dve klase bolji bajs od ovog kineza što sam imao završiti duplo bolji posao thumbsuph
Slika

Shelby

Poruka od Shelby » četvrtak, 4. avg. 2011. u 21:35h

Ne ljutim se . Ali ja kad odem na malo jacu relaciju Cacak-Kravjevo Raspade mi se bicikla i da je ponovo utegnem treba mi jedno 2000 do 3000 dinara . A imam Capriollo biliku . a da i ja sam vozio bicikle koje kostaju ko moj escrot tako da znam o cemu pricas thumbsuph

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » petak, 5. avg. 2011. u 15:04h

@Markedjani

ja na trek biciklu koji je vredan oko 400€ za godinu dana potrosio 2 para pakni kocnice, skoro pola srednje glave, lanac i zadnje zupcanike :) ( za godinu dana presao oko 2500km)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 8. avg. 2011. u 20:54h

Ljudi kad kupujete bajs nije lose da pogledate neku alternativu u odnosu na Planet bajk i Capriolo. Dosta malih mehanicara prodaje odlicne bicikle po znatno nizim cenama od novih a boljeg kvaliteta. Ja ih kupujem i vozim od 1981 i nikad nisam kupio nov bicikl.

Nakacite se na Cikloberzu i pregledajte oglase a sto se tice malih servisa izbegavajte one izvikane (bar za beograd) tipa usce i put staza prema adi jer prodaju najgore leseve.

U principu, po meni, bolja je stara XT ili XTR kaseta (normalno nova ali starije godiste) nego neka nova a znacajno slabijeg kvaliteta. Takodje kod nekih delova mnogo jeftinije je kupiti SRAM jer za iste pare dobijete veci kvalitet u odnosu na Shimano. Normalno ovo sve vazi ako vozite zemlju a za asfalt samo stavite sto uze tockove i podmazujte delove ...

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » ponedeljak, 8. avg. 2011. u 20:57h

eh da se ima para za sram uzeo bih odma x0 menjace grip shift :) a ovako imam samo sram rocket grip shift koji radi za shimano. u planu je pogon neki polovan nov XT sa cikloberze al vremenom nema se para sad za svakog ljubimca :)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 12. avg. 2011. u 23:03h

Ja sam prije 2 godine kupio za 20k din Anacondu, da se razumijemo nije perfektan, niti neka visoka klasa, ali ja sam zadovoljan. Do sada je prešao 3600 km, promjenio sam jednu sajlu (kolega je pokidao kada je mjenjao brzine ni sam ne znam kako), sada su na redu da promjenim sajle za kočnice, dosta su se istegle. Gume ću vjerovatno sledeće godine, naročito je potrebno zadnju zamjeniti. I promjenio sam prednju viljušku jer sam udario psa pa se iskrivila. :D
Od opreme ima prednji disk, prednji amortizer, mjenjači su Shimano Turney (nije neka klasa, ali nisu loši). Ja sam mu još dokupio spravicu koja mjeri brzinu, pređeni put i trajanje vožnje.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » petak, 12. avg. 2011. u 23:40h

pa ti si dobar :)

ja sam za godinu dana presao oko 3k km a zamenjeno bar 3-4 puta sajle za menjace, kucnice su hidraulika al je menjano ulje novo stavljeno posto sam kocnice polovne uzeo :)

ako su ti one standardne gume sto si dobio uz bajk menjaj sto ranije lose su jako po pitanju gripa :) uzmi nemacke shvable tako nekako se pisu mrzi me da guglam :)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 10:56h

Ove su solidne što se tiče pjeska, dobro prođem kroz pjesak, ali su mi malo nesigurne u krivinama, ne smijem se mngo naginjati. Već je sezona pri kraju, tako da ću gume sledeće godine mjenjati, e tada ću da tražim savjete. :D Naravno tražit ću neke da nije astronomska cifra, a da su ipak dobre, što bi se reklo srednja žalost. hahahaha
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » ponedeljak, 15. avg. 2011. u 11:06h

Ove moje su oko 1500din komad dobar grip u krivinama moze se naginjati :)

dax92

 
Poruka: 7627
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 18. avg. 2011. u 22:39h

Danas se vracam sa Ade, i na samom izlazu me obidje jedan (vidi se) profi biciklista. Sustigao sam ga za nekih 150m, i vozio uz njega nekih 10 km (morao sam da skrecem ka kuci :D ). On to uopste nije provalio, i jednom se okrene da vidi nesto iza, a ugleda mene. Covek se nasmeja i pokaze mi thumbsuph . Valjda nije ocekivao da mogu da ga pratim, nemam pojma sta mu bi... A prijatno sam sebe iznenadio, nisam mislio da sam u takvoj formi.
Razmisljam da na skup u NS dodjem bajsem! hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » četvrtak, 18. avg. 2011. u 22:45h

nemoras da dodje mozes ga doneti, a ako doneses mozemo se dogovoriti da odemo po moj bajk do ns-a i provozamo se jednu turu na fruskoj ;)

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 18. avg. 2011. u 22:48h

Verovatno dolazim dan ranije, posto majka hoce da poseti neke prijatelje u NS. pa ako bude bilo mesta (ako ne budemo isli u vecem broju od kuce), mogu raspakovato bajs i u gepek.
Ako bude tako, prihvatam poziv. :)
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » četvrtak, 18. avg. 2011. u 22:58h

dax92 piše:Verovatno dolazim dan ranije, posto majka hoce da poseti neke prijatelje u NS. pa ako bude bilo mesta (ako ne budemo isli u vecem broju od kuce), mogu raspakovato bajs i u gepek.
Ako bude tako, prihvatam poziv. :)
;) onda bi bilo jos i bolje taj dan ranije da odemo u voznju :) ne znam bas za vreme skupa kakav cu biti sa vremenom :)

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 18. avg. 2011. u 23:02h

Meni svejedno. :D
Ostacemo jos u kontaktu, pa cemo se dogovoriti! thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“