Materijalno, nikad nisi "u plusu" kad kad prodaš vozilo koje si vozio nekoliko godina (osim ako je u pitanju neki retki supercar), bilo da si ga kupio novog ili polovnog. Na kraju krajeva, otkriću ti tajnu - najveći plus ti i jeste da si 2-3-4... godine vozio Ford a ne VW. To vredi para, to znaju vlasnici Forda u Evropi. U Americi se, izgleda, uglavnom završava sa
"Nikad više Ford!" ali, popravlja se i tamo sa uplivom Evropske filozofije
Da bi mogao tako samouvereno da tvrdiš to što tvrdiš, morao bi mnogo vremena da provedeš na tržištu i ozbiljno da se time baviš a ne da zaključke izvlačiš iz urbanih legendi i puke statistike o dominaciji VW.
Najslađa opklada koju sam u životu dobio bila je negde 2003-2004 protiv jednog tipa zaluđenog na sličan način, s tim što je on bio ozbiljan VW čovek, ono, čovek privatnik, vlasnik nekoliko butika, Golf nekoliko generacija, ludilo sve u fullu

Zapili smo se na rođendanu njegove ćerke i on krenuo da me proziva po pitanju Forda blebećući o
većoj vrednosti polovnjaka VW, o tome kako se VW više ceni i sl. - znaš već kako to ide u Srbiji

Ja sam mu odmah rekao da to možda i može da prođe u Srbiji ali u Evropi to baš i nije skroz istina, npr. odnos Focus - Golf. Na to će on meni kako ima krunski dokaz, tj. izvesnu
plavu knjigu u kojoj su podaci o svim polovnim vozilima i koja se koristi - kao osnova za procenu vrednosti polovnih automobila / carinjenje istih. Naravno, svaki bisnismen to mora da ima pri sebi inače ne bi bio pravi biznismen.

(ja do tada nisam ni čuo za to).
Anyway, izabrali smo isto godište, Focus vs Golf, 1.4 benzinski motor, slične opreme kad ono šta - samo dve stvari:
1. Golf je kao nov imao 500 - 1,000€ veću cenu
2. Focus je posle 3 godine imao skoro 1,000€ veću cenu
Sve u svemu razlika je bila oko 1,500 evra "u plusu" u korist Focusa. Čovek nije mogao da dođe sebi jer je slična, pa i veća razlika bila za skuplje modele. Nekad samo i na tome što je Golf inicijalno skuplji, ali opet dovoljno da posle 3 godine vlasnik Focusa bude
u manjem minusu u odnosu na vlasnika Golfa. Verujem da se
manji minus sasvim verodostojno može tumačiti kao
plus.
Ne kažem da je to pravilo niti da to uvek važi, ali egzaktni podaci su egzaktni podaci, ostalo su, rekoh već, urbane legende

Sve zavisi i od pojedinačnog primerka, opreme, očuvanosti, stanja i sl. pri čemu velika većina ljudi na ovom forumu automobil ne kupuje zato što će ga prodati za koji mesec već zato što zna gde se nalazi pravo uživanje - u vožnji. A Ford je sinonim za to.