Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koji mobilni koriste FCS clanovi

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi

Poruka od mbole » utorak, 7. apr. 2015. u 22:30h

Kennym piše:A jel operateri imaju zakonsko pravo da ti kodiraju telefon tj samo da mozes na njihovu mrezu da ga koristis a da ako ga dekodiras gubis pravo na garanciju?
Imaju naravno.
Najpre niko te ne tera da kod njih kupis telefon, dakle nema osnova za pozivanje na monopol.
Dalje, softver u telefonu je ustvari vlasnistvo proizvodjaca softvera (Google, Samsung...), a ne tvoje niti operaterovo (ti samo kupujes pravo da ga koristis) i on je taj koji pravi dogovor sa operaterom.
Na kraju, od njih si telefon dobio po umanjenoj ceni.

Sto se tice garancije, to je vec skakljivo pitanje, posto bi u sustini servis morao da dokaze da je problem nastao zbog toga sto je promenjen softver telefona. Sve zavisi sta je problem. Ako je recimo neki taster neispravan, ili ekran ima n mrtvih piksela, ili je crklo pozadinsko osvetljenje, to jest ako je u pitanju hardverski kvar, pozivanje na ukidanje garancije zbog promene softvera ne pije vodu. Nevolja je sto oko toga moras da se sa njima preganjas.
Ali, ako ti aplikacije brljave, prebrzo se trosi baterija itd itd, to jest ako kvar ima ikakve veze sa softverom, sasvim regularno ti ukidaju garanciju.
Djak pesak :)

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » sreda, 8. apr. 2015. u 07:36h

milan_gt piše:meni se neki dan apdejtovo S4 na 5.0 i ne svidja mi se sarenilo i bela tastatura sto mi izbi oci i tako to..i zauzima gigabajt
E hvala za info, sad sam proverio, ima update stavio sam da se skida. Samo kad zena ustane pa kad shvati da su joj se ikonice promenile... :)
Iosis piše:Meni se uzima Note 3 zbog većeg displeja, brzina je predpostavljam slična kao na S4.
I svidjele su mi se one bilješke što se aktiviraju preko olovke, zaboravio sam kako su nazvali. Smorili su me papiri, kad god treba nešto da zapišem na brzinu, uzmem papirić, a onda papirić po papirć imam na stolu brdo papira, pa kad opet nešto tražim, treba sve prekopat da bi našao.
Znas kako, kod mene to ima primenu, ali ne toliko. Tipa spreme mi spisak za kupovinu, ja ga slikam, pa u hipermarketu notiram, tj precrtavam sta sam kupio :) Imaj u vidu da je malo problem sto ne mozes naravno da pises nista dok telefoniras, a naravno uvek ti tad nekako treba da nesto zapises. Takodje zgodno kad izvadis olovku mozes da odmah oznacis deo ekrana njome i da podelis kao sliku, to je recimo zgodno ako nekome hoces da posaljes kontakt telefon i adresu s nekog sajta gde si nasao i sl, dosta je brze nego standardni screenshot. Mada kazem, te "note" funkcije mi nisu toliko bas bitne.
A hoću i zbog komotnije tastature, na ovom sam počeo opasno da grješim slova, pa jednu rječ moram po 5 puta da pišem. :D
Ovo je zapravo jedna od najbitnijih stvari, moze drustvo da me zeza da nosim ajcer a ne telefon, ali sve lepo vidim, brze kucam, milina :)
Koji S4 mhetlerovic i milane? I9500 ili jedna od verzija sa 4 jezgra?

Imam drugare, koji imaju S4, ali jedan ima 9506 a drugi 9505, oba su sa r jezgra, pa ne mogu da potvrdim ono da se dešava lag prilikom prelaska sa slabijeg na jači procesor.
Moj je 9505, da me ubijes nisam gledao koliko jezgara i to. Nikakve lagove nisam primetio, radi telefon super.
Ma meni da je uzeti sa Androidom 4.4, ne bi dizao na 5.0.
Mene je to sarenilo bas smorilo, uzasno izgleda. S druge strane neke opcije su logicnije i deluje mi da telefon bolje radi (mada ni na 4.4 nije lose radio), tako da ipak savetujem update. Na kraju krajeva cim sam instalirao sam razmisljao da nadjem neku drugaciju temu, ali na sve se ziv covek navikne, pa i na Google/Samsung deciji interfejs, eto sad stoji vec dve nedelje tako i sve manje razmisljam o zameni teme.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 8. apr. 2015. u 10:58h

OK hvala na info.
Taj 9505 i ne može da laguje jer ima samo jedan quad-core na 1.9 GHz,
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 8. apr. 2015. u 12:21h

A zašto ne možeš da pišeš ništa dok telefoniraš? Zar nema opciju deljenja ekrana, ili u najgorem slučaju, da "spustiš prozor" sa phone aplikacijom i pokreneš drugu aplikaciju koja ti treba?
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 8. apr. 2015. u 16:52h

Meni trebaju bilješke dok ne telefoniram. :D
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » utorak, 14. apr. 2015. u 08:55h

BojanM piše:A zašto ne možeš da pišeš ništa dok telefoniraš? Zar nema opciju deljenja ekrana, ili u najgorem slučaju, da "spustiš prozor" sa phone aplikacijom i pokreneš drugu aplikaciju koja ti treba?
Moze to, ali onda moras da pricas na spikerfon sto nekako ne preferiram. Ipak mi lakse da dovatim parce papira da zapisem nesto dok pricam :)

acadimke
Poruka: 1708
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Re: Одг: Koji mobilni koriste FCS clanovi

Poruka od acadimke » utorak, 14. apr. 2015. u 10:47h

mbole piše:
Kennym piše:A jel operateri imaju zakonsko pravo da ti kodiraju telefon tj samo da mozes na njihovu mrezu da ga koristis a da ako ga dekodiras gubis pravo na garanciju?
Imaju naravno.
Najpre niko te ne tera da kod njih kupis telefon, dakle nema osnova za pozivanje na monopol.
Dalje, softver u telefonu je ustvari vlasnistvo proizvodjaca softvera (Google, Samsung...), a ne tvoje niti operaterovo (ti samo kupujes pravo da ga koristis) i on je taj koji pravi dogovor sa operaterom.
Na kraju, od njih si telefon dobio po umanjenoj ceni.

Sto se tice garancije, to je vec skakljivo pitanje, posto bi u sustini servis morao da dokaze da je problem nastao zbog toga sto je promenjen softver telefona. Sve zavisi sta je problem. Ako je recimo neki taster neispravan, ili ekran ima n mrtvih piksela, ili je crklo pozadinsko osvetljenje, to jest ako je u pitanju hardverski kvar, pozivanje na ukidanje garancije zbog promene softvera ne pije vodu. Nevolja je sto oko toga moras da se sa njima preganjas.
Ali, ako ti aplikacije brljave, prebrzo se trosi baterija itd itd, to jest ako kvar ima ikakve veze sa softverom, sasvim regularno ti ukidaju garanciju.
Mene zanima jel imam pravo da trazim da mi nakon isteka ugovora dekodiraju uredjaj.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

mbole

Poruka od mbole » utorak, 14. apr. 2015. u 12:19h

O tome odlucuje operater. Sto bi rekli, moze al ne mora.
Uobicajeno je da se, nakon isteka ugovora, to dozvoljava uz neku naknadu.
Daklem ne postoji obaveza operatera da tako nesto radi, vec je stvar njegove politike.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 14. apr. 2015. u 14:14h

Dvojica drugara su dobili kod od operatera za dekodiranje. Potpuno besplatno.

Jedan iz VIP-a, drugi od Telenor-a.

Jedino su ovi iz Telenora cimali, nisu htjeli da dadnu u poslovnici kod, nego su poslali kovertu kući u kojoj je bio papir i uputstvo kako dekodirati telefon.

A ovi u VIP-u su uzeli i odraditi u jednoj od poslovnica, na šalteru.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 14. apr. 2015. u 14:54h

Vip je meni posle obrade zahteva poslao kod na telefon, ako se dobro sećam (možda je bilo i na papiru, ali mi se nešto čini da je bilo putem poruke). Prosledio sam to čoveku koji je od mene kupio telefon, i eno sve OK radi i dan-danji.

Doduše ovde nemamo poslovnicu, već samo zastupništvo, pa je možda iz tog razloga tako odrađeno.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Kennym
Poruka: 835
Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h

Poruka od Kennym » sreda, 22. apr. 2015. u 20:48h

Da li rootovati tek uzet tel iz Telenora ili ne? U pitanju je Lg Fino...

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » sreda, 22. apr. 2015. u 21:00h

Zavisi zasto? On skroz lepo radi i kad je fabrika.

Kennym

Poruka od Kennym » sreda, 22. apr. 2015. u 22:26h

Da bih neke aplikacije mogao da izbrisem ili da prebacim na sd karticu, jer tel ima vrlo malo interne memorije...

skoricnik
Poruka: 327
Član foruma od: petak, 13. jul 2012. u 19:29h

Poruka od skoricnik » četvrtak, 23. apr. 2015. u 10:18h

Zar ne funkcionise APP2SD? Davno sam bio na Androidu, a cini mi se da je to sljakalo i bez roota.

Inace, jedan plus za SYGIC navigaciju za iOS (verovatno ima i za Android).
Prost, jednostavan GUI, offline mape odlicne pokrivenosti, glasovna navigacija na Srpskom jeziku.
Ford Focus MK1 TDDi, 90ks, estate (2012. - )
Ford Focus MK1 1.6 16V, 101ks, hatchback (2012. - 2013.)
Ford Mondeo MK3 TDDi, 115ks, hatchback (2013. - )
BMW 320D E46, 150ks, sedan (2015. - )

acadimke
Poruka: 1708
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 24. apr. 2015. u 06:04h

Jel mora da se kupi posle probnog perioda?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Kennym

Poruka od Kennym » petak, 24. apr. 2015. u 09:52h

Ja sad ne mogu nista da instaliram sa google playa kaze incuficient storage a imam jos 160 mb slobodno. Nece ni app2sd koja je 3 mb da se i staliea. Sta moze da bude uzrok?

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » petak, 24. apr. 2015. u 10:02h

Uinstaliraj nesto sto dosta zauzima a ne treba ti ili prebaci na SD. Neke aplikacije nece moci da se prebace dok neke hoce. Te koje hoce i ako ih prebacis neces moci da koristis njihove widgete.

Jedan deo memorije se cuva za potrebe sistema i aplikacija i zato nece da te pusti da dodjes do 0 vec do recimo 160mb.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 24. apr. 2015. u 11:10h

Pogledaj u aplikacijma kao što su Chrome, Maps, Facebook, koliki im je keš, pa očisti ga, dobit ćeš bar 20 MB, ako koristiš bilo koju od tih aplikacija.

skoricnik
Poruka: 327
Član foruma od: petak, 13. jul 2012. u 19:29h

Poruka od skoricnik » petak, 24. apr. 2015. u 12:40h

acadimke piše:Jel mora da se kupi posle probnog perioda?
Moze da radi i bez kupovine, ali sa ogranicenim funkcijama. Nema glasovne navigacije, upozorenja o prekoracenju brzine, pregleda raskrsnica prilikom skretanja...

iGO je naravno neprevazidjen, ali, nemam trenutno jailbreak na telefonu pa ni ne mogu da instaliram izdanje dostupno sirokim narodnim masama. :D
Ford Focus MK1 TDDi, 90ks, estate (2012. - )
Ford Focus MK1 1.6 16V, 101ks, hatchback (2012. - 2013.)
Ford Mondeo MK3 TDDi, 115ks, hatchback (2013. - )
BMW 320D E46, 150ks, sedan (2015. - )

Kennym

Poruka od Kennym » petak, 24. apr. 2015. u 12:58h

Imam chrome i operu ali uglavnom sve na chromu radim. Mada se razmisljam da ga izbrisem... Sve sto je moglo prebacio sam na sd. Imam igricu na sd i ne da mi da uradim update. Why?

mbole

Poruka od mbole » petak, 8. maj 2015. u 02:09h

Danas sam natrcao na "minu" kod samsung lolypop-a.

Telefon se povezuje preko ActiveSync-a sa firminim exchnage serverom.
Od kad je instaliran lolypop, nece nikako da se poveze sa exch serverom preko WiFi-a, a preko 3G/GPRS mreze radi normalno.

Prva pretpostavka je bila da je neki problem na rutama izmedju firminog WiFi-a i servera. Jock. Telefon bez problema pinguje exchange server i kad je povezan na WiFi.
Probam sa druge WiFi mreze (nevezane za lokalnu firminu, to ce reci idem preko interneta), opet nece.
Sve ostalo radi normalno, browser, gmail...
Poubijani antivirusi, onaj k... kako mu bese ime... sve sto je licilo da moze da smeta. Ne pomaze.

Nakon potezanja teze artiljerije, shvatim da telefon pokusava da dobaci do exchange-a preko nekog proxy-a. 172.17.88.198??? IP iz privatnog opsega, a kod mene na mrezi takve nema. Nakon malo trazenja skontam da je to telekomov wap proxy, iako veza ide preko WiFi-a???
Prebacim mobile data na drugi APN koji nema proxy (ionako ne bi ni trebalo da je na wap-u), utamanim wap APN, i sve proradi :)
Nazalost nisam probao da li bi radilo ako se samo prebaci aktivni APN.

Problem je kombinacija dve stvari:
1. Bug u lolypop activesync klijentu, koji se zablesavi i ide preko proxy-a na mobilnoj mrezi iako je povezan na WiFi
2. Telekom koji nakon instalacije posalje poruku sa novim podesavanjima koja guraju na wap (iako je u pitanju corporate telefon koji se kaci na net preko sasvim drugog APN-a), i korisnik to jednostavno prihvati.

Na androidu 4.4.2 nema tih problema cak ni nakon skorasnjeg update-a.
Da li je vezano samo za samsung ili i za ostale varijacije androida, ne znam, al mozda nekom pomogne.

Dalmatinac
Poruka: 1257
Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » petak, 8. maj 2015. u 16:20h

Ima li iko LG G3?
Ja dobio od firme pre neki mesec, nakon HTC Desire 816, ovo je totalni shit. Po konfiguraciji je duplo bolji i jaci od HTC a u stvarnosti, sve nesto koci, gubi se iako ima 3GB rama.... U odnosu na HTC ovo je kanta, android 5.0... Ne znam jel sa kitkatom bolje?
Slika
Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 2002.
Programming

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 8. maj 2015. u 23:35h

Vec par meseci koristim kao drugi (a zapravo kao primarni) htc one m8 i mogu reci da mi je promenio misljenje kako o htc sense-u tako i o androidu u globalu (na bolje, naravno). Nisam imao situaciju da zastuca. Na par nedelja sam ga menjao sa iPhone-om i potvrdio svoje strepnje - iPhone nije za mene, previse stvari koje mi smetaju i koje su lose resene. Pritom je primetno sporiji od htca, koliko god se iskljucile animacije i slicno uvek postoji neka zadrska sta god se radi. Naravno, kad pitam kolegu koji je dugogodisnji iPhone korisnik, sve mane koje navodim ili nije primetio ili mu nikad nije palo na pamet da telefon treba da ih ima.
Na primer delivery report za fucking sms, i dalje ne mogu da verujem da to nema, cak ni za iMessage.

Inace, zivela hardverska tastatura. Zato i dalje imam xperiu pro, skoro sam platio zamenu toucha vise nego sto telefon vredi :D
Fiesta!!

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » subota, 9. maj 2015. u 13:22h

Uzeh juče S3 I9301 Neo, android 4.4.2 prvi utisci su odlični.... fon radi savršeno, tečno i glatko....
najvažnije mi je bilo da mogu jednom rukom da ga koristim i da mu surfovanje netom radi extra... u google Chrome otvorim 20 stranica i radi bez buga...
oba uslova ispunjena tako da sam prezadovoljan... :D
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

Neskica
Poruka: 77
Član foruma od: sreda, 25. mar. 2009. u 09:22h

Poruka od Neskica » subota, 9. maj 2015. u 22:42h

To lave :)

tt s3 neo
Ford Focus 1.6 TDCi

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“