Mehanika nije filozofija pa da se uči samo čitanjem knjiga. Ko je tako pokušao zna o čemu pričam, posebno oni koji jednostavno nemaju talenta za šrafciger i imaju pet levih ruku i nisu nikad ni radili slične stvari, a hoće da se naprave majstorima samo posle čitanja knjiga. Takvi uvek obavezno zavše kod ovlašćenih servisera s tri puta dužim spiskom delova za menjanje.Djomla piše: E daj nemoj da preterujes.
Gomilu auta si mogao sam da popravis i da sredis. Imam bas kuci knjigu koju nikako da procitam, o tome koliko sta mozes sam da uradis na svom autu ( slika je iz tog perioda )
Ako ti pukne neki lanac, sajla, otpadne tochak mogao si da se slikas. Ali imalo je gomilu "kvarova" koje je mogao covek svoje rucno da popravi na licu mesta ( ako bi znao )
Danas ti se pojebe kompijuter koji ti kontrolise paljenje - ajd popravi ga?
I današnja nova vozila se mogu popraviti na licu mesta, sa sve kompjuterskim kvarovima, naravno to "ako bi znao" je neophodno. Samo je jako glupo nagadjati "šta bi mogao kad bi znao", od takve polemike nema ništa.
Za 20 godina će neko reći "vidi ga onaj Djomla, ne zna da popravlja kompjuter na Mondeu 2010, pa to se radi za dva minuta i to može svaka budala da nauči listajući knjige"

Nije sve tako prosto, a to ćeš videti čim ti Sierra prvi put bude negde stala na sred puta i ti ne budeš znao ništa da uradiš, a ovamo se načitao silnih knjiga...